Sjongejonge, ik heb wel echt een donder getroffen met die Minou hoor!!!

wat flikte ze gisteravond?? we zaten te eten en ik merkte aanMinou dat ze weinig rust had in haar mand. anders liggen, even krabben, weer anders liggen, diep zuchten, kortom...ze wilde eruit... nou, na het eten was ik de pineut om de tafel af te ruimen en toen ik dat gedaan had liet ik haar uit. (ze mag pas eten als alle spullen zijn opgeruimd (dan mag ze pas vrij) maar als ik haar uitlaat moet ze rechtstreeks van de mand naar buiten lopen. in de bijkeuken lag echter haar kong die ze in haar bek nam..toen ik mijn jas aanhad liet ze hem weer vallen en ik lijnde haar aan. (zonder gentle leader... We liepen naar buiten en ze begon al gelijk met trekken..Shit dacht ik nog: is dat de reden waarom ze zo onrustig was? ze moet gewoon nodig.. ik besteedde dan ook niet veel aandacht aan het trekken maar zorgde dat het binnen de grenzen bleef.. we passeerden de paaltjes waar we normaal oversteken richting bushalte en het veldje waar ik weleens heen ga om de kong te apporteren...en toen hield het trekken op!!! Tjah..de reden kwam ik snel achter: eenmaal op het uitlaat veld, liet ze heel braaf, voor mijn voeten, haar kong vallen!!! VUILE SMIECHT1!! ik heb er hart om gelachen...die dacht dus mooi even te bepalen wat we zouden gaan doen he!!

in plassen had ze geen zin. ik had de kong inmijn zak gedaan en ze stond alleen maar met haar kop tegen mijn zak te duwen zovan: die wil ik hebben!!! vuile dondersteen!!!

(ik ben later op de avond nog wel even gegaan hoor, maar toen was ze zo wild dat ze alleen maar met haar kop heen en weer zwaaide zovan:jij krijgt hem niet jij krijgt hem niet..en dan gauw weglopen!!!

TJah en toen was het tijd voor de laatste uitlaat... bij terugkomst gaat ze dan altijd even met mijn vader kroelen, (dat doet ze al vanaf dat ze hier is), en ik zat er op mijn knien naast..ik legde mijn hand op zijn knie en een harde WAFliet ons opschrikken.. De vuillak wilde aandacht en begon nu pootjes te geven en zat op een gegeven moment bijna bovenop hem.. Toen ze weer met 4 poten op de grond stond was ik aan de beurt, en toen ze van mij genoeg had ging ze heel demonstratief voor de bank zitten (voor de neus van mijn moeder dus) en haar heel strak aankijken..en langzaam een pootje omhoog, en nog een....... Toen mijn moeder even later naar de wc ging ging ze strak voor de bank zitten, zovan:als ze nou terugkomt moet ze me aandacht geven, anders ga ik niet opzij!!! Ja, die ondeugd weet inmiddels dondersgoed hoe ze aan haar trekken moet komen en wij lachen er allemaal om..hoe harder wij lachen, hoe harder Minou kwispelt!!!!

Tjah..en vanmorgen,...moest ik naar school.... ik vergiste me een half uur, we zouden de bus van voor mij kwart voor 9 pakken maar als we die van kwart over 9 hadden gepakt waren we ook nog een half uur te vroeg..nu dus een uur.. Minou werkte heel netjes en ze deed het alsof ze er gisteren nog geweest was..heel keurig om plassen heen, liep ze znder aarzelen naar school..heerlijk in tempo, helemaal happy dat we naar school gingen..

Daar kon ik gelukkig een deel van mijn bagage in mijn kluis dumpen waarna ik een liftsleutel en kluissleutel extra ging regelen..daarna nog even gezeten en bijgepraat met wat anderen, even een toespraakje van onze ehm..directeur hoe heet dat geluisterd, een leuke agenda opgehaald;), gehoord wie onze tutor was en onze medetutorgroep leden en toen op naar centraal station. ik moest bij de mediamarkt nog een auxkabeltje halen, René wilde kijken voor een nieuw toetsenbord en nog een klasgenoot ging even mee. we namen de andere tramhalte, en Minou werkte echt weer keurig..volgde 1 van de anderen maar dan echt heel precies en oplettend! ze had er duidelijk weer heel veel zin in!! op centraal heb ik Minou maar laten volgen..het was ontzettend druk, en op deze manier kon ik ook niet met de rest praten omdat ik dan achter ze zou moeten lopen. dus nam ik mijn ex-geleidehond bij de hand en mocht Minou volgen... mijn kabel was zo gevonden. we liepen nog wat rond, en uit eindelijk belandden rené en ik in de mcdonalds..:) lekker hoor, daar knapt een mens van op!!:)

na nog even rondhangen en uitproberen of we uit de yamin zouden worden gezet met hond (wat niet gebeurde!), gingen we weer naar de bus...maar toen was er een probleem!! de trap was volledig geblokkeerd.... we moesten dus over de roltrap... nou wil het toeval dat ik sinds een krappe week weet hoe ik Minou enigszins verantwoord op kan tillen... het moest maar. René vroeg nog of hij het moest doen maar heb het toch zelf gedaan..wel de beugel af, riem om mijn arm en dan met 28 kilo de roltrap af.. ik was blij dat ik er was...........pffffff..even een hond optillen gaat wel..maar Minou wil alles zien en vond het blijkbaar niet echt confortabel..... (wel een goeie manier om spieren te kweken,niet echt goed voor je rug!)

daarna snel terug met de bus naar huis...

Thuis was mijn zus..en toen ik haar demonstreerde hoe ik Minou had opgetild ging ze dus echt spartelen... heb haar toen maar snel neergezet, maar ik kwam al gauw achter de reden...als een losgeslagen hond sprong ze tegen me op, vloog door de kamer om een speeltje te halen.. ze had ff behoefte aan ruig spel...en niet te lang wachten want dan ga ik blaffen.!

De rest van de week heb ik vrij, morgen ff naar woerden, poesjes kijken... (nee, we gaan geen pes nemen hoor.....daar moeten ze hier niks van weten!!! Minou en die poes zouden denk ik best vriendjes kunnen worden overigens..zeker als het een jong poesje is.. dan gelijk ff naar de dierenwinkel daar..eens kijken of ik toch niet zo'n leuke herriebal kan vinden ofzo een ander leuk speeltje want ze mag er best wat bijhebben..het dunt uit...alleen de flos en de kong nog, en haar kluif. iets waar ze zich zelf mee vermaakt is ook niet verkeerd.

vanavond eens kijken wat voor een ontspanning we nog kunnen organiseren.. het is weer net een bommetje.. Vanaf volgende week weer GEWOON school..oftewel: maandag les van kwart voor 9 tot kwart voor 5...snik snik snik... dinsdag ehm..nouja..kijk, een soort van vrij maar dan anders, woensdag geloof ik tot kwart over 3, donderdag gym en hardware (kom je daarvoor naar school??ik wel;) en vrijdag ook tot kwart over 3...met de nodige tussenuurtjes... nou dan zullen we eens gaan ontdekken hoe hard Minou overdag kan snurken..... zeker na het weekend kan ze dat vaak wel erg goed!

nou, de groetjes maar weer, het eten zal zo wel klaar zijn hier. (heballeen geen trek meer;)