Hoi Allemaal,

maar weer eens een logje.. in mijn vakantie doen Minou en ik niet vaak van die denderende tripjes, maar heb van de week toch weer 2 grappige dingen meegemaakt.

Eerst gingen we naar mijn tante.minou ging ook mee. (of had ik dit al verteld?ik wet niet meer) in iedergeval, brachten mijn zus en ik mijn jongste nichtje even naar de vakantieweekdinges in de buurt..we kwamen echter van die verspringende hekjes tegen....minou wist niet wat ze daar mee moest.. de eerste keer liep ze er zelf onderdoor zodat ik er tegenaan liep (we liepen dus vast en dat had minou ook wel in de gaten want ze kwam terug..maar hoe daar omheen??? ik liet haar mijn zus volgen, en toen ging het wel goed, maar bij de volgende hekjes ging het weer niet..ze snapt daar dus echt niks van...maar eens oefenen met een paar andere voorwerpen ofzo want het is toch wel handig dat ze dat principe snapt.. ik ga liever even wat langzamer door die hekjes dan dat ik van de stoep af ga (wat minou eigenlijk wilde)

verder moest ik ik meen gister of eergisteren even voor mijn moeder bij de bakker brood halen..het is nog geen 5 minuten lopen, en Minou vindt het altijd leuk om naar de bakker te gaan..er zit best wel wat werk in. eerst de tweede paal zoeken, oversteken, deur zoeken, bali zoeken en weer terug...met redelijk wat obstakels.

ja....ik voelde het probleem aankomen....aan de overkant naast de deur van de bakker, zat een hond!!...shit..hoe los je dat op?? ik merkte aan Minou dat ze de hond zag, en ze wilde ook veel te snel over..minou wilde naar rechts, (naar die hond) maar de deur zat links verstopt, (er staan eerst fietsenrekken..maar hoe die precies stonden wist ik niet... minou wilde dus direct naar rechts..ikke niet want daar zat die hond...ik dwong haar min of meer naar links te gaan, maar daar liepen we al gauw vast tussen een fietsenrek en een plantenbak.. ik had haar dus iets teveel "gestuurd" nu moesten we eerst terug (er was al iemand naar me toegekomen om me te helpen), en toen we terug gingen negeerde ze netjes de hond om om het fietsenek heen te gaan en netjes naar binnen te lopen bij de bakker (de deur werd imiddels voor me opengehouden..

Nog iets lolligs, minou ging netjes voor mijn voeten liggen.. op een gegeven moment vroeg een mevrouw hoe de hond heeette. minou lag met haar kop naar rechts, en die vrouw stond links..ik antwoorde dat ze Minou heet, en Minou ging staan, draaide haar lichaam de andere kant op en ging eens uitgebreid naar mijn gesprekspartner zitten staren... doos!!!

Terug zocht ze weer netjes de paal en zette me veilig over en daarna snel naar huis..

Ook ben ik nog even langs de dierenarts en de supermarkt geweest... (ma heeft deze log niet gelezen hoop ik wat ik ehh ben toch alleen bij de dierenarts geweest????)

niet dus..maargoed.ik ging eerst naar de super, ging best lekker al was Minou best wel in een snuffel bui en probeerde ze als ze de kans kreeg mooi ff ergens te gaan snuffelen. ik was zo weer weg bij de supermarkt en ging terug..maar Minou vertikte het om de zebra aan te geven en liet duidelijk merken dat ze nu wel weer naar huis wilde. Ik dacht hem uit eindelijk gevonden te hebben, maar volgens mij zat ik er toch nog een meter naast..maargoed.veilig overgekomen en hop naar de DA. Minou mocht even op de weegschaal, volgens deze weegschaal woog ze 28,3..volgens mij klopte de weegschaal van het kngf dus niet helemaal...... want toen ze daar gewogen werd vond ik haar ook wel errug licht in eens! nu is ze dus 28.3 en ze ziet er goed uit dus ik probeer haar hier rond te houden. ook nog even gevraagd of ze haar nagels even na konden kijken of die bijgeknipt moesten worden. Minou zou namelijk een voetstand hebben waarbij het niet zo best slijt.. alleen de duimnagel is bijgeknipt, het scherpe stukje er van af..minou vond het best...

daarna had ik nog wat vragen over de verzekering, maar Minou stond dus constant te snuffelen...zeer hinderlijk als je het mij vraagt maar ze had weinig zin om op te houden. toen we de praktijk verlieten vond ze de deur ook niet boeiend, dus liep ze daar maar voorbij...na veel gedoe dus toch weer buiten... opnieuw was het zebrapad niet boeiend en liep ze er voorbij alsof het zebrapad niet bestond...ik vermoedde al zoiets, maar beetje moeilijk controleerbaar, dus ik vroeg het aan een paar mensen die inderdaad zeiden dat ik er voorbij was..maar die zouden me hier wel even naar de overkant zetten. ook prima.... zo kon ik het ook weer vinden en Minou deed het de rest van de weg naar huis weer heel keurig..gelukkig maar..

Binnenkort is het weer tijd om naar school te gaan.. als het goed is 29 augustus, maar de schoolsite ligt eruit...dus nakijken is niet echt makkelijk zo..:_ van mij mag de school el weer beginnen..leven in de brouwerij.. Minou vindt het op de een of andere manier helemaal leuk op school.. ik denk dat ze het het laatste half jaar als haar tweede thuis is gaan zien.met name het lokaal van het leerbedrijf..ik denk dat ze die graag voor me aan zal geven als we de tweede verdieping op komen..dat wordt dus weer even het "normale"ombuigen... en dan is er voor haar niet meer echt duidelijkheid over wanneer waar heen...al zal ze 's morgens al gauw weten dat eerst mijn kluisje wordt opgezocht, dan een zit plaats (tenzij ik te laat ben maar dat gebeurt me eigenlijk nooit) en dan een lokaal...ik denk meestal boven. Nu zal ik het echte schoolleven weer gaan proeven, MET hond! ik heb het wel gedaan toen ik minou net had, maar na anderhalve week begon toen de stage al ofzo... heb dan ook nog niet echt meegemaakt dat Minou met haar geronk de lessen verstoorde.lol

Maargoed, om maar weer eens over mijn vakantie te beginnen;), ik denk dat het laten begeleiden door iemand anders binnen de school redelijk verleden tijd is...op binnen de lokalen na denk ik, want dan zoekt Minou vaak de plaats die zij het prettigst vindt..helaas ben ik het daar vaak niet mee eens...op die plaats lgt dan of kauwgom of eten...:)

alhoewel: in de meeste lokalen heb ik bijna mijn vaste plek...helemaal voorin!:) dus ik denk wel dat Minou dat gauw genoeg weet.. ook in de kantine zal er best nog wel wat oefening komen. daar loopt ze haar neus achterna als ze daar de kans voor krijgt en kom ik dus op de smerigste plaatsen uit. het volgen van mensen kan Minou heel goed, maar als ze eten ziet liggen zal ze niet moeilijk doen en even een omweggetje maken. en in de kantine is het dus druk en is het moeilijk te horen waar je groep zich heeft verstopt. maar, dat is een kwestie van wennen en leren. die leert nog wel om mijn klasgenoten op te zoeken...dat hoop ik tenminste want dat scheelt een hoop zoekwerk voor mij soms. op afstand lijken heel veel stemmen op elkaar.

maarja, hebben we wel weer wat te lachen bij gym...

Heb de eerste dag dat Minou mee naar school ging tot 2 keer toe 2 handen nodig gehad om haar bij me te houden toen de hele groep aan het basketballen was.... Het geluid wat ze maakte was nogal woest, de eerste keer dat ze zo deed had ik echt geen idee wat ik moest doen..ja..haar onder controle houden..dat wel..maar hoe??? ik dacht bijna nog dat ze iets mankeerde.lol

ja..en toen hadden we smiddags zelf gymles..binnen no time had Minou 3 pingpongballetjes, 2 tennisballen, en een gewone bal gevonden... Wonder dat ze toen niks gesloopt heeft;)

Ja, van mij mag school wel weer beginnen onderhand...behalve dat huiswerk...... ben benieuwd wat voor klas ik krijg..of eigenlijk, klasgenoten.:) Ach, komt vast wel goed. het voordeel nu is dat ik me nu een stuk makkelijker zelf kan verplaatsen. vorig jaar begin van het schooljaar had ik wel een beetje een rondleiding/training gehad in wat is waar, maar het plaatje was nog niet echt een geheel zegmaar.. weet nog dat ik de eerste dag er vast van overtuigd was dat ik voor de kantine links moest...alleen hij zat in werkelijkheid rechts...pffffff ik was kapot toen ik thuis was:)

vannacht droomde ik toevallig dat een oud docent van mijn vorige school me vertelde dat de school een nieuwe locatie zou krijgen i ijselstijn... Was ik ff blij dat ik wakker werd...:)

Ik geloof dat ik nieuwe routes moeten leren nooit leuk ga vinden, ookal heb ik nu een hond, en een redelijk route vaste hond.... toch moet ik het zelf weten/leren...en dat is het hem nou juist......

alhoewel:::: in duitsland liepen bram en ik op een avond terug van het een naar het andere gebouw...minou was er wel bij maar zonder tuig..ik had geen stok, bram ook niet... na 3 keer verkeerd te zijn gelopen waren we er... de dag erna deed ik het plotseling alleen...ik dacht dat er meerderen naar het andere gebouw zouden gaan..maar dat was dus niet zo..ik wist het ongeveer, maar Minou bracht me zonder problemen bij de goeie deur..nou dan ben je blij en dan voel je je zo mega onafhankelijk. echt SUPER

als we weer naar school moeten wil ik ook iets uitproberen. dat was ik al langer van plan...je kunt een rondje lopen, richting trambaan en dan verder rond en dan kom je weer tegenover school uit. Tijdens mijn stage durfde ik het niet alleen uit te proberen (na die ene keer gelopen te hebben en niet op de route gelet te hebben wist ik niet goed of ik ergens zou moeten oversteken, extra bochten o.i.d. ik wist het niet. dat weet ik nu nog steeds niet, na de vakantie wil ik het gaan uitproberen, en dan voor de zekerheid iemand meenemen, maar die mag in principe dan niks zeggen...ben benieuwd of ik op een gegeven moment de omgeving weer herken en er zelf kan komen.. thuis heb ik niet echt die mogelijkheid om zo'n soort rondje uit te proberen, maar dit vind ik wel een leuk rondje..ongeveer 20 minuten lopen denk ik...net genoeg voor een saai tussenuur of een uurtje spijbelen...sorry..........

nouja..ik heb weer genoeg geschreven, ik ga weer eens mijn mails bekijken..

Allemaal de groetjes van mij en een natte poot van Minou