Dinsdag: 8-8-06

Opnieuw was het om half 8 tijd om op te staan. Minou is hier duidelijk aan gewend, want rond deze tijd kwam ze me doormiddel van een kop op mijn bed vertellen dat ze nu wel weer genoeg had geslapen.. al vroeg ik me toen af of ze wel echt wakker was.:) na een ligt ontbijtje was het weer tijd voor de workhops, maar er was OPEN house, oftewel:de sponsors en mensen van het ministerie kwamen een kijkje nemen. Ik deed vandaag de workshops programmeren voor beginners en webbuilding. Minou blafte wel eventoen er ineens zoveel vreemden ons lokaal binnenvielen maar deed toen gauw haar ogen weer dicht om verder te slapen. Die avond gingen we naar het parlements gebouw..ik hield mijn hart een beetje vast, wemoesten met de trein, en Minou had weer veel voor me gedaan vandaag. Ze sliep echt heel erg veel door al die nieuwe indrukken, al die vele mensen, enz.. Het was een eigenaardige instap, namelijk een flink eind omlaag. Naar mijn weten is dat in nederland nooit het geval, maar minou had er geen problemen mee.. We installeerden ons, maar de vermoeidheid speelde flink met me, want ik had de grootste moeite om niet helemaal in te zakken.:) Minou niet..die was weer lekker rond aan het kijken en heel lieve houdingen aan het aannemen waar volgens mij foto's van gemaakt zijn. Op zo'n moment is het puur genieten, dat kan ik jullie wel vertellen! Eenmaal aangekomen stond er iets leuks te wachten: controle net als op het vliegveld. Een geleidehond was geen probleem, maar ze werd wel gefouilleerd..en dat vond ze dus echt NIET leuk en ze sprong met haar voorpoten op de tafel waar ze naast stond. ik vermoed dat de man onder haar tuig voelde enzo, maar ze vond het niet leuk...met een snelle aai kwam ze weer met vier pootjes op de grond..ik vond het wel heel erg wazig dat de pieper niet afging toen ik met minou door het poortje ging.de beugel is van metaal, ik had een riem om met heel veel metaal en knopen op mijn broek van metaal..nouja, het zal wel. er golden strenge veiligheidsmaatregelen..als je verdwaalde zou je worden opgepikt door iemand van de security... Sommigen van ons gingen nog naar de wc, en onze nederlandse begeleider wilde thuis ook wel een wc met een plafond van 6 meter.. Iedereen vroeg zich gelijk af hoeveel stank hij dan wel niet produceerde...

Het hele gebeuren kon me niet echt boeien. op een gegeven moment moesten we in een hele grote zaal allemaal op rijen banken gaan zitten. Minou liep vast en wilde keren, en deed dit door eventjes heel snel met haar voorpoten op een van de hele mooie banken te springen....Petra onze begeleidster zei dat ie gelijk niet zo vrolijk naar ons keek..minou viel tijdens het saaaie gesprek met een diepe zucht weer in slaap. ze kon niks zien want ze lag tussen de banken.

Toen we eruit waren (eindelijk) gingen we nog een beetje rondlopen. we kwamen bij een jodenmonument wat een groot doolhof was met grote stenen...we besloten er in te lopen en kijken wat Minou zou doen..die wilde alleen maar rechtdoor..toen ik haar naar rechts liet gaan vond ze het wel leuk worden want iedereen koos een andere route...en dan hoorde ze iemand vlak bij en liep ze echt te zoeken..petra was blij dat ze ons gevonden had, want die had toch zoiets van: als er hier een rare gast rondloopt vheb ik een probleem!! We namen een broodje bij de burgerking en pakten de laatste trein terug... Daar vandaan moesten we zo'n kwartier terug naar de school lopen, want er reden nu geen bussen meer...de laatste 10 minuten was er alleen maar groen en Minu had al duidelijk gemaakt dat ze nodig moest..ze mocht dus los en kon even een beetje uitrennen en haar behoeftes doen. vlak bij de school moest er nog een weg worden overgestoken, toen moest ze dus wel weer aan de riem (tuig hing over mijn schouder) en toen we er waren dook er een hele groep op Minou af!: She is so cuty!! ooh she is free now!! can I stroke her??? en minou?die stond er kwispelend bij te kijken..Libby, de engelse probeerde har te laten zitten..maar ze vertikte het.. met 1 Minou? van mij zakte ze gelijk door haar achterpoten om er lief bij te gaan zitten.lekker beest. We gingen naar de kamer.ik was kapot en maakte het ook nu niet te laat. Ook minou had niet veel moeite om in slaap te vallen!! De

Woensdag: 9 augustus

Ja, de dag begon om 9 uur weer.we gingen met de bus weg.we zouden gaan punteren, een natuurdinges bezoeken, in een restaurant wat eten, enz... het regende alleen wel behoorlijk toen we zo'n anderhalf uur na vertrek aankwamen..we lieten ons zijknat regenen en besloten toen dat we eerst naar het restaurant moesten...daar zaten we dus rond half 12 klaar voor de lunch....:)

die middag was het dan toch vaartijd.... de meesten vonden het meer iets voor bejaarden, gezellig dobberen op het water, ik zou dat ook gevonden hebben als ik Minou niet had om lol om te hebben... ooh die hond had de tijd van haar leven!! we hadden snacks, en dat waren een soort van zoute augurken..niet te eten volgens ons, en daarom kregen ze de zelfde vrijheid als de vissen en watervloien..minou keek haar ogen uit.probeerde af en toe over de rand te springen, keek verlekkerd naar passerende honden, en naar mensen die haar glimlachend aankeken, en probeerde de voor mij meest pijnlijke en schattige houdingen uit...jammergenoeg zijn van deze kapriolen geen foto's want we hadden niemand met een surfplank (knipoog)

Zo heeft ze onderandere op schoot gelegen, tussen ons in op het bankje gezeten (petra zat naast mij, was heel handig), op mijn voeten zitten met haar voorpoten op de voorrand (wij moesten voorin ivm de hond dus vandaar) met haar kont op de bank, en met haar poten op de rugleuning zodat ze naar achteren kon kijken, zag er echt zoooo leuk uit!!!! en af en toe had ze te weinig ruimte en liep ze gewoon over je heen..ze werd er wel wild van, al dat water... maar helaas kregen we een bui over ons heen, en moesten we het doen met een stuk landbouwplastic...het duurde gelukkig niet zo lang, maar we waren blij dat we ruim 2 uur later weer op de kant konden klimmen, we haddn uiteraard geen wc aan boord en juist als hij er niet is moet iedereen, zo ook de nederlanders;)

daarna naar dat natuurding..er was geloof ik niemand die het boeiend vond..behalve minou, want Petra vond dat Minou hier best los kon...en ik ook want dan viel er nog iets te beleven..daar waren alle mensen om ons heen het mee eens, zo bleek algauw, want er keek niemand meer naar de planten en er luisterde niemand meer naar de vogels die uit de speakers kwamen.... iedereen keek naar Minou die door het hoge gras rende en daar een mooie bruine beer achterliet. (er was niemand die dat kon schelen, dus hebben we het maar zo gelaten), met takken werd er gesleept, toen er een paar mee gingen gooien heb ik maar snel gezegd dat dat niet de bedoeling was (gelukkig werd dit gelijk begrepen) en op een gegeven moment zaten er 4 stoere binken om minou heen om het lieve schattige zwarte labradorlijf van Minou op de foto te zetten.lekker door het hoge gras, lekker snuffelen, lekker met takken van 3 meter slepen en iedereen schrammen bezorgen (daar heb ik maar even een stokje voor gestoken)

Het was duidelijk dat ze moe was, want haar appel was ver te zoeken toen ze weer aangelijnd moest worden..(overigens was ik de enige die, als ik minou riep daad werkelijk netjes resultaat kreeg al duurde het op het laatst echt wel even want volgens mij was ze het liefst in het gras gaan slapen. minou verorberde een halve liter water en we gingen de bus eindelijk in, terug naar de campus...minou heb ik aan de paal in de bus vastgelegd, ze lag bij de tussendeur er tegenover, waar plaats was voor een rolstoel die er niet was, ik zat daar in de buurt (had de paal binnen hand bereik) maar dat was niet nodig want minou heeft aan 1 stuk door stil liggen ronken...

Die avond hebben we heel rustig aan gedaan..ik heb wat gelezen, met minou wat gespeeld, en een poging tot douchen gedaan (zondag ook al hoor en die poging lukte wel), nu ook weer gelukkig, dinsdag avond hadden we heel fijn geen warm water net als deze ochtend.nu gelukkig wel weer..

Ik maakte er weer een lekker nachtje van...

Donderdag 10 augustus..

we begonnen om kwart voor 9..jammer was alleen dat wij dat niet wisten...:) ja.. er stonden 2 linux workshops op het programma...de ochtendworkshop ging nog, maar na 6 uur geneuzel over linux was ik blij dat het 5 uur was.. We gingen die avond met de dutch groep naar Berlijn. we zouden daar wat gaan eten en we hadden een gids bij ons.. het werd een gezellige avond en we zouden pizza gaan eten, maar we dachten dat we een pizzaria gevonden hadden, totdat we op de menu kaart keken en bleek dat er geen pizza was, alleen pasta enz....dan maar spagheti (had ik tussen de middag ook al gegeten) minou kreeg een krakkemikkig bakje water (waar ooit eten in had gezeten) en die sloeg ze in 1 keer achterover. petra ging nieuw water halen en het was lachen, want toen ze terug kwam en minou het bakje liet zien draaide minou haar kont naar haar toe en ging lekker uitgebreid van haar rust genieten.... (het water heeft ze niet meer aangeraakt en petra had flink moeten zoeken naar een wc met kraan!!:)

rond kwart over 11 pakten we opnieuw een van de laatste treinen terug...opnieuw een zeer geslaagde dag met veel gezelligheid.. Op weg naar de school kon Minou weer even los, maar in een onbewaakt moment heeft ze haar linker oor flink door de poep gehaald..daar kwam ik een hele tijd later pas met een schok achter toen ik haar achter haar oor krabde en er iets vies zat..ik dacht eerst dat het een wond was die bloedde, maar de geur was daar niet naar..ik liet iemand kijken en toen die zei dat het er uit zag als stront ben ik direct met Minou naar de badkamer gegaan en heb ik het eerst met warm water, toen met warm water en een ieliepielie drupje zeep en toen weer met alleen water gewassen. het zat echt in haar oorschelp maar ik wilde niet te ver gaan want ik kon me goed indenken dat ze dat niet prettig vond..nu vond ze het prima en ging nog net niet op haar rug liggen.:)

Daarna heb ik haar naar de kamer gebracht.. dan kon niemand per ongeluk in eventuele resten grijpen, en bovendien was ze duidelijk moe, en bij ons werd er harde muziek gedraaid..minou liet zich met een plof op haar kleedje vallen, en toen ik het licht uit deed wat nog brandde ging ze weer lekker slapen.

nog even is ze bij ons geweest nadat ze was uitgelaten.

Opnieuw lekker geslapen..zo heerlijk heb ik nog nooit op een ICC geslapen.:)

Het was al weer vrijdag.. vrijdag 11 augustus

balen, balen en nog eens balen! Morgen al wer naar huis! en het was zo gezellig! We genoten allemaal van het hele kamp, ookal had ik die dag 2 precies dezelfde workshops waarbij we uit de laatste een uur eerder "gevlucht"zijn om heerlijk in de zon te gaan zitten (net daarvoor had ik mijn zus gesproken die zei dat het stront van de dijk regende) We moesten nog wat voor het afscheidsfeestje bedenken..het lkte ons niet met zijn tween (de rest zat nog in zijn workshops), maar een half uur voor het begin (tijdens de bbq) bedachten we dat we wiet wilden in een koffieshop die geen wiet verkocht maar koffie en thee..sloeg nergens op, Minou had ik uit pure noodzaak naar onze kamer gebracht.. er trad een live band op met kij en kijharde rap muziek..niet prettig als je zit te eten, en Minou dook onder een stoel en drukte haar oren echt tegen haar kop, met haar kop zo dicht mogelijk op de grond...verder veroerde ze zich niet, en ookal probeerde ik haar te aaien, ze wilde echt niet..hebben haar toen lekker op de kamer gebracht enzo elk uur zijn we eventjes gaan kijke..ze werd steeds wakker als de lamp aan ging..:)

rond tien uur half 11 ging ik even een jasje halen omdat het wel errugg koudwerd. we stonden heel gezellig buiten, en ik besloot een lekker biertje te halen, en minou weer mee te nemen.het was erg gezellig en de extreme harde rappers hadden hun herrie gestaakt. buiten ging ze aan mijn voeten liggen slapen terwijl wij stonden te praten met een paar ostenrijkers...

Toen we terug kwamen (na 12 uur ofzo) moesten we maar vast beginnen met inpakken..voor 9 uur morgen ochtend moesten we alles leeg hebben...het inpakken schoot niet op, want de alcohol werkte blijkbaar niet meer en ik had in eens geen energie meer om wat te doen. wel honger...ben met een laatste restje pringeles (in een open bus) in slaap gevallen, met het voornemen om nog even muziek te luisteren, maar dat heb ik niet meer waar kunnen maken....

zaterdag 12 augustus

De wekker ging om 7 uur maar ik had geen flauw idee waar mijn mobieltje lag om hem uit te zetten (terwijl ik hem zelf op mijn nachtkastje had gelegd) en ik had ook geen flauw idee wat ik hoorde..oftewel:ik kwam van heel ver! minou stond al blij naast mijn bed zovan:tijd om op te staan..maar daar kon de baas niet over meepraten en ik stond uit eindelijk pas om vijf voor halff 8 op...daar waren de laatste goede, niet uitgekomen voornemens.. maar, het lukte om om kwart over 8 te ontbijten, met bijna alles ingepakt..minou was uitgelaten en had gegeten...om 9 uur was ik bijna klaar, moest alleen nog een bak water leeggooien, maar ik mocht de badkamer niet in omdat ie al schoon was!!dan maar weer illegaal via de nooddeur (die ik gebruikte om Minou uit te laten) om die bak buiten leeg te gooien.. een handdoek had ik niet meer, maargoed)

Ja, om half 11 was het afscheid een feit...alles was ingeladen en we werden in een busje gepropt..met zijn 3en naast elkaar moesten ik, de chaufeuse en Petra, +minou naast elkaar...het was krap, de staart van Minou lag op petra's voeten en Minou kon niet gaan liggen...was een ritje van 5 minuten en minou was blij dat ze de bus uit mocht springen....jammer genoeg had ze niet meer willen plassen....daar was geen gelegenheid meer voor voor we de trein naar nederland pakten...hopen dan maar dat ze het volhield...water had ik haar niet meer gegeven, dat kwam bijna op het eind in de trein eventueel wel...

Om 12:28 hadden we onze trein (we moesten eerst nog naar berlijn met een andere trein), en na 5 minuten lag minou al onder de stoelen en was ze al bijna in slaap...blijkbaar heeft alles heel heel veel indruk op haar gemaakt en wist ze dat we naar huis gingen ofzo, ze heeft bijna de hele weg geslapen..alleen toen ik met iemand naar de wc ging en ze even bij de rest achterbleef ging ze eens even in het gangpad staan kijken wie er nu allemaal waren, maar daarna zocht ze weer een lekkere ligplek om de rest van de rit duttend, en af en toe rondkijkend voort te zetten... en toen was het 18:10 en waren we op station amersvoort...het in stappen in de trein was goed gegaan, en het uitstappen ging nu ook goed...ik verwelkomde de frisse lucht hartelijk, en net toen ik mijn moeder wilde bellen waar ze was zagen Petra en Dick ze aankomen...ik zei tegen Minou: kijk eens wie dat zijn??ja...minou kreeg ze in het oog..hield zich rustig, tot mijn vader voor ons stond met mijn moeder daarnaast...ze zat bijna bij mijn vader op zijn schouders, ze was echt helemaal door het dolle heen!zo ontzettend blij dat ze was!! de gentle leader ging weer van haar neus (die had ik net weer omgedaan) en even mocht ze dus in tuig begroet worden. (die had ik ook net omgedaan.lol

Ook nu viel het de begeleiders het verschil op, hoe ze met en hoe ze zonder gentle leader was! Petra nam ook even afscheid van Minou met een dikke knuffel (nu mocht het van mij, in Duitsland wilde ik echt niemand aan Minou's lijf, want dan zou iedereen komen aaien en dat wil ik dus niet), en net toen we bijna bij de auto waren riep Petra ons...haar vriend wilde Minou graag even in het echt zien!! (ik had foto's geschoten van haar en Minou voor haar vriend, omdat hun hond die week bij haar ouders was omdat haar vriend de hele dag werkte) ook haar vriend kreeg een flinke omhelzing, Minou was zo gek als een achterdeur!

daarna serieus de auto in, op naar mcdonalds (helaas was ook hier nog geen groen, maar Minou had nog geen gedragsverandering laten zien, en ook weinig gedronken, dus het kon nog wel even...

Ja...voldaan kwam ik thuis..minou vloog doord e tuin, de woonkamer in..terug, heen, terug, dook bijna bij mijn zus op schoot, en was toen toch wel blij dat ze werd uitgelaten.. daarna eindelijk eten, even gek doen, en toen is ze op het kleed als een blok in slaap gevallen..mijn zus had voorgesteld dat we haar even zouden laten rennen maar volgens mij kon je een kanon naast haar afvuren zonder dat ze wakker zou worden, heb het dus rond half 11 bij een snel uitlaatrondje gehouden en minou wilde ook erg graag terug, lekker op het tapijt verder ronken...haar nog wel rond half 10 de ontwormingspilletjes tegen hardworm gegeven (bijna vergeten) die accepteerde ze dus Niet zonder kaas!!!! met kaas wel, had eigenlijk geen extra blokjes nodig om haar te foppen, ze slikte nu de pilletjes wel moeiteloos door!!!

Tot zover dit verslag...minou en ik zijn deze week heel erg naar elkaar toegegroeid en we hebben heel erg van elkaar genoten.minou was vandaag (zondag) erg hyper, heeft lekker kunnen rennen en zwemmen..vanavond zijn we onverwacht uit wezen eten, minou is toen thuisgebleven en volgens mij heeft ze al die tijd gewoon geslapen..ze at ook nu weer laat, we wilden haar nog weer loslaten maar mijn vader wilde dan wel na een kwartier omdat het anders te donker was, nou, dan komt dat morgen wel want dat vind ik dus echt te snel na de maaltijd!!

Nou, jullie zijn weer bij, ik weet dat het een erg lange mail is geworden, heb het ook in etappes gedaan, foto's zullen volgen, of op de weblog en misschien stuur ik ze wel door dat ze ergens anders geplaatst worden!!

Groetjes, en dikke lik van Minou! Melanie

dit was een mail die ik gister naar het geleidehondenforum stuurde. volgende log is met foto's!!