Hoi allemaal,

zo, daar ben ik weer even vanuit de workshop audiogaming. ik ben daar al bekend mee, maar we moesten wat kiezen voor vandaag..dus.....

voor access kon ik helaas voor mijn school niet meer kiezen, dat zoudan een hele dag access worden en hij stond er volgens mij niet eens meer tussen, maar ik heb chillout ook gekozen en nog een paar, waaronder deze workshop:) nouja...eens even vertellen hoe het er hier aan toe gaat:

beginnen bij woensdag. we zouden een hele dag weg zijn..ik had geen idee hoe alles zou gaan. we zouden gaan varen, en ik verwachtte een grote boot waar we op konden zitten binnen of buiten, lekker relaxed..dit was echter niet helemaal het geval...

wemoesten eerst anderhalf uur in de bus. daar heb ik nooit moeite mee, lekker nog een beetje wakker worden en een beetje muziek luisteren, dat beviel prima. minou had, net als ik, niet echt veel ruimte, maar toen we allebei eenmaal lekker zaten/lagen was het goed vertoeven in de bus. toen we er waren goot het van de regen.echt hard..we stapten uit, maar ook weer in, toen weer uit, en schuilden we onder een tent op een terras. het varen werd afgeblazen, tenminste, voor nu. we gingen naar een restaurant met de bus (jaja, zo stap je nog eens in en uit;) waar we aten. we hadden wel een lunchpakket meegekregen, het nut daarvan is me ontgaan eigenlijk maar er zaten wel lekkere dingen in;)

na het eten gingen we toch varen!! de planning was, vanwege de vertraging, 20 minuten, maar dit werd zoals eerder gepland toch twee uur...## nou..het was een open, platte boot voor 20 personen ofzo, die met een stok/paal werd voortbewogen..ik moest met minou voorin gaan zitten en ik kreeg gezelschap van onze nederlandse begeleidster. minou?die was helemaal gek! water, water en nog meer water, en ze was half in tuig. (zonder beugel) ze had er het liefst ingesprongen geloof ik, want ze stond af en toe met haar voorpoten op de rand klaar om de sprong te wagen..jammer he...dat de baas je dan stevig vasthield;) ze heeft zich zo lief gedragen!met nadruk op lief, want ze nam af en toe de meest schattige en lachwekkende houdingen aan. (was niet echt veel ruimte) op een gegeven moment lag ze languit op me, dit hield ik overigens niet lang vol want zo'n zwaargewicht op je gestrekte benen gaat toch wel pijnlijk worden. ook zat ze een keer ercht op het bankje (20 centimeter van de bodem) ze zat echt als een mens:) met haar voorpoten op de bank, har kont op de bodem iedereen stuk voorstuk slijmend aan te kijken. als er mensen passeerden in een andere boot hoorden we soms liefdevolle woorden naar minou toe, of werden we met een glimlach begroet. It's so cuty!!!

helaas kregen wenog een bui over ons heen en hadden we een stuk bouwplastic, niet echt schoon, om te schuilen met af en toe een gat erin waar je je neus door kon steken.:) minou wilde er niet echt onder, die was veel te druk bezig met gespitste oren toe te kijken hoe een paar augurken (die kregen we mee als snack gadverdamme) te water werden gelaten door onze nederlandse mannelijke begeleider. ook met andere passerende honden maakte ze graag oogcontact en dat zag er blijkbaar nogal schattig uit.:)

na het varen gingen we nog naar een zururh ofzoiets, minou mocht daar los door die natuurtuin banjeren en presenteerde een mooie bruine drol midden in de tuin..zou ik ook doen hoor:)

mensen doken gelijk op haar af, op een gegeven moment zaten er wel 4 mensen om haar heen om te fotograferen.die tuin was niet boeiend, iedereen vond het veel leuker om naar minou te kijken die door het hoge gras rende en met takken van 3 meter lang liep te slepen. ik nam een hijgende minou mee de bus in terug naar onze woon/leefomgeving..ik zelf was ook helemaal gebroken en de terugweg was danook weer zeer relaxed!

de rest van de avond ehhh...heb ik niet zo veel gedaan... minou uitgelaten, eten gegeven, in bed liggen lezen, in de woonkamer gelegen, en lekker optijd naar bed gegaan. (half 1 ofzo) ik wilde douchen de avond ervoor, maar er was geen warm water..nu wel, dus bij thuiskomst ben ik eerst gaan douchen.

na een heerlijke nacht was het al weer donderdag..workshops...saaie workshops, linux....ik sleepte me de dag door met het idee dat wevanavond naar berlijn zouden gaan. ja, dat was gezellig. eerst geshopt, en daarna gegeten. ik heb niks gekocht overigens daar..mijn sovenirs heb ik al binnen.:) na het eten (het was inmiddels rond h11 uur:) weer terugmet de S bahn en de trein....dat was een slaapverwekkenden relaxed ritje...

op de terugweg nainouar onze school mocht minou een stuk los... gelijk uitgelaten, maar in een onbewaakt ogenblik heeft ze toch iets ranzigs uitgehaald.daar kwam ik zo'n 20 minuten na terugkomst achter..minou had al een niet echt prettige lucht om zich heen hangen...ik vond de bron toen ik haar achter haaroor aaide..iets hards?ik schrok want dacht eerstdat het een wond was..in haar oor was hetook helemaal hard, en na een snelle blik van mijn kamergenoote kreeg ik te horen dat het wel stront leek..de geur was daar ook wel naar dus ben gelijk overeind gesprongen, in de badkamereen doekje gepakt, warm water en het eerst losweken.daarna met een heel klein drupje zeep nog even flink haar oor schoongemaakt en nogeen keer helemaal zeeploos...flink droogwrijven en minoutje was weerschoon. daarna heb ik haar naar onze kamer gebracht en ging ik nog even in de woonkamer zitten waar we nogal harde muziek draaiden. minou was toch helemaal afgebrand dus die moest maar lekker gaan slapen.d at deed ze dan ook want toen ik rond 2 uur naar bed ging lag ze op haar kleedje te ronken.kwam nog even aande baas vertellen hoe lief ik wel niet was en ronkte toen vrolijk verder. opnieuw heb ik heerlijk geslapen, en zit ik nu in de workshop audiogaming.

nou, het waren 2 geslaagde dagen..minou heeft zichvan hele lieve kanten laten zien door in een gekke bui op schoot te komen half, (in die boot), en toen we even op een trap gingen zitten sprong ze ook bovenop me en kwam ik languit over de treden te liggen..minou had de grootste lol

nouja...ik weet even niks meer te schrijven, ga even mijn mails bekijken...mensen die me gemaild hebben: vanaf gister kreeg ik geen mail meer, mijn mailbox was overstroomd omdatik van iemand 6 mb aan bijlagens had gekregen..daar was ik ni et echt op berekend....de foto's die ik zou krijgen van minou zijn dan niet binnen gekomen (die heb ik gemaakt met onze nl. begeleidster die met minou op de foto wilde.maar er was niemand die hem kon maken, en ik had de workshop gedaan, dus....handig toch?

nou, ik ga het hier bij laten..

allemaal de groetjes, en jullie horen ik denk zondag weer van me.

groetjes, Melanie