Hoi allemaal,

Zo, daar zijn we weer. Gister een heerlijk dagje gehad, ookal was er veel regen tussendoor. Ja:we zijn naar het strant geweest. ik, met bram en zijn moeder (bram zocht iemand die met hem meewilde want hij wilde niet alelen met zijn moeder.:)

zo rond kwart over 9 vertrok onze trein vanuit utrecht richting amsterdam centraal al waar we overstapten op een stoptreintje richting zandvoort.. ja, zo kom je nog eens ergens, langs Den haag en die omgeving, ik geloof dat mijn topografie toch echt is weggezakt want ik weet echt zo niet waar ik zandvoort precies moet zoeken op de kaart.nouja, in de buurt van den haag dus......:)

Tjah..minou rook het strand..Sjongejonge!!ze hield me goed voor de gek, want ik dacht een beetje dat ze opzoek was naar een stuk gras om ff wat te lozen..maar nee hoor...op het strand koos ze geen richting, ze koos alle richtingen. (ze volgde inmiddels, in amsterdam had ze achter bram en zijn moeder aangelopen en hing ik aan de beugel.minou had duidelijk de omgeving herkend want ze liep ineens een heel andere kant uit en bracht me heel netjes naar buiten!!:)

we aten en dronken even wat in een strandtent (na een bui op ons dak te hebben gehad) en minou kreeg al direct een bak water voorgezt. toen we weg gingen vroeg de serveerster of we de hond los zouden laten op het strand. ik vroeg of dat mocht op dit gedeelte, en ze zei dat er nu toch bijna niet gecontroleerd werd... nou, inderdaad..op het strand zagen we al een andere hond loslopen, dus Minou werd uit haar tuig gehesen (wat mij weer voor een extra kilo bagage zorgde, riem af, ze was al voorzien van halsband met bel.. nou, ze ging los!! als er een meeuw in haar gezichtsveld kwam werd ie eens even flink de stuipen op het lijf gejaagd. ik vond het prima, het is een nieuwe omgeving voor haar en dan gaat ze echt niet uit de buurt van een bekende!!! ze kwam dus steeds zelf wel terug!!

op een gegeven moment was het wel mooi:d e moeder van bram liep even het strand af voor een wc bezoekje.wij bleven op het strand, en we zouden blijven staan. ik hoorde dat Minou de richting in liep van bram's moeder, en toen ik floot kwam ze dus niet..ik vermoedde dat ze haar volgde, en inderdaad klonk even later uit de verte...ze volgt me echt!! nou:dan doen we de chocheldoos even open.. ik floot, geen reactie. ik draaide me om en riep nog een keer en liep een stukje weg..nou, toen was de keuze niet moeilijk meer, en stoof ze op me af...dankje voor het zand minou!!!!!

op een gegeven moment gingen we even lekker tegen een op zijn kop staande roeiboot aanzitten om even wat lekkers te eten en nog wat meegenomen drinken op te drinken. maar...minou onze ballenvanger had een bal gezien en ging die even redden (hij was uit een open staand schuurtje gewaaid) de eigenaar had het in de gaten en die kwam al naar ons toe. en ja hoor:we kregen de bal zonder kleerscheuren, misschien wat slijmerig, uit haar bek, en deze werd weer overhandigd aan de eigenaar, terwijl ik Minou even vast hield. ik besloot haar daarop even aan de flexlijn te nemen, konden wij toch nog rustig zitten en wisten we zeker dat ze geen poging zoud oen achter die bal aan te gaan..die pogingen deed ze niet, ze bleef netjes voor ons zitten, bezorgde af en toe iemand eens wat nat zand in zijn schoenen en vond het nodig af en toe een poot te geven.leuk joh, een hond die tot zijn borst nat is en effe flink door het zand rost!!!! als ze niet zwart was geweest was ze het toen wel den ik!!!

. wat verderop vonden we een bankje, die als de zon scheen, in de zon stond, en waar je wat meer uit de wind zat. we besloten dat dit een perfecte plek was en we hebben daar een hele tijd gezeten..minou lag nog aan de flex en die heeft een tijdje heel rustig geleegen. (niet geslapen) en als de zon erdoor kwam wat regelmatig gebeurde was het echt puur genieten! toen de lucht ineens wel erg donker werd besloten we dat we nu echt moesten gaan. we kregen onderweg inderdaad een flinke hoosbui op ons dak, minou was gelijk al haar enthousiasme kwijt, want regen daar heeft ze dus een hekel aan!!

We pakten de trein terug naar amsterdam en van daaruit weer naar utrecht...we hadden alleen wel 2 keer een probleempje:minou durfde niet uit te springen??????? ja, echt balen, want het ging steeds zo goed! de laatste keer hebben we haar echt bij de halsband gepakt (ze blokte de hele in/uitgang en er keken heel veel mensen die ook duidelijk doorhadden dat Minou gewoon echt niet durfde! Maar uit eindelijk sprong ze dus na een zetje achter de halsband toch, al sprong ze toch iets te ver! (wij stonden al beneden dus ze werd hartelijk ontvangen.lol het was duidelijk dat minou helemaal kapot was. van haar werk op utrecht centraal (waar we vorige week dus flink hebben getraind) liet ze niets goeds zien. als ik naar links wilde ging ze naar rechts, trappen daar keek ze naar als ik die vroeg maar liep dan vervolgens gewoon door zovan:ja ik zie hem wel maar ik heb geen zin meer! toen wij gingen eten op centraal kreeg Minou daarna ook haar brokken die ze zich goed liet smaken!

Om vier voor 7 had ik de bus terug richting harmelen.minou is neergeploft en pas in harmelen weer overeind gekomen waar ze me snel naar huis bracht om vervolgens zo'n halve liter water op te slurpen, even een beetje gek puppengedrag te vertonen, neer te ploffen en luid snurkend de avond uit te slapen!!

Tjah....ook een reden waarom ze waarschijnlijk extra moe was is het volgende: Ze is gisternacht flink aan het spoken geweest. rond half 3 schrok ik wakker van flink waaks geblaf van Minou..mijn zus probeerde me ook al wakker te krijgen door hard op de muur te bonken. en van die combinatie zat ik bijna rechtop in bed. het geblaf hield aan en ik ging maar even naar beneden.ik wist dat dit niet zomaar was. maar beneden kwam Minou alleen maar heel blij naar me toe en leek er niks aan de hand. ik stuurde haar terug naar haar mand wat ze direct deed, ik luisterde nog even of ik iets hoorde en ik ging weer. ik was nog maar net weer boven of de eerste waakse blaf klonk weer door de schoorsteen.het komt bij mij dus extra hard aan op mijn kamer. ik beslot al gauw dat ik weer naar beneden moest want ze maakte zo echt iedereen wakker. (mijn ouders waren inmidels ook wakker want die slapen ook nog met de deur open) opnieuw niks aan de hand, ze bleef nu zelfs in haar mand liggen. toen ik wegliep bleef ik onderaan de trap weer luisteren..algauw begon ze weer.heb haar toen even laten merken dat ze d'r mond moest houden en ik ging weer terug. maar algauw begon ze weer en nu ging mijn vader naar beneden, liep met haar de tuin in om haar te laten zien dat er echt niks was, (het klonk best wel woest. zovan: indringersz!!! maar ook mijn vader zag niks..geen groot stuk ongedierte (libelle ofzo) in huis, geen stiekem naar binnengeglipte kikker in de kamer, en ook niets buiten wat haar zo aanspoorde tot blaffen, dus weer naar boven. ze hield nu wat langer haar mond, maar net toen ik bijna sliep begon ze weer in alle hevigheid.. ik liep mijn kamer uit en het eerste wat mijn vader was: ga anders maar op de bank slapen. Ja, No way dus he. als ik dat doe heeft minou gewonnen! bij binnenkomst kwam ze weer naar me toe..ik liep met haar naar de bijkeuken, mijn plan was dat ze daar dan maar moest gaan liggen (daar is het iets stiller, het was erg rumoerig buiten. nou, ze zag de deurmat, plofte neer en vond het prima... ik ben naar boven gelopen, in bed gestapt en in slaap gevallen.niemand heeft haar nog gehoord. (ze heeft dus niet meer geblaft)

Wat het geweest is? geen idee. ik had het idee dat er ergens een helicopter aan het cirkelen was, maar volgens mijn vader was het de snelweg.

vannacht heeft ze HEERLIJK geslapen, net als ik haha.

vandaag ben ik druk aan het opruimen geweest hier.mijn nieuwe bureau/plank hangt, de afgelopen week zijn er 2 volle vuilniszakken met rotzooi afgevoerd, en nu is het eigenlijk nog een zooitje op mijn burau. (er zijn nog wat dingen die een plekje moeten krijgen, en dat moet ik zo gaan doen, maar eigenlijk verlang ik naar mijn bed. (niet echt optijd gaan slapen gisteren)

Zo eens kijken wat ik met minou nog effe kan ondernemen, vandaag nog effe wat spullen op de post gedaan en een groot rondje gelopen, maar eigenlijk heb ik het de hele dag al ijskoud. (tis ook niet goed, van 30 naar 20 graden!:)

Over 3 dagen lekker op vakantie, morgen ga ik de zakjes voer voor Minou in orde maken, haar kleedje ff ontharen met de stofzuiger, en alle benodigdheden voor haar bij elkaar rapen, dan heb ik vrijdag alleen maar aan mijn eigen spullen te denken. (dat is ook genoeg, dus ik ben benieuwd hoeveel kilo aan spullen ik zaterdag de trein in sleep naar Duitsland!!

nou, ik ga het hierbij laten, want ik heb niks meer te melden!

de groetjes!!!