Hallo allemaal,

Het is schandalig. een ruime maand geleden schreef ik de laatste blog!
Het is niet dat hier niks gebeurt ofzo hoor, nee das het punt niet. het schiet erbij in, andere dingen hebben soms voorrang nodig, dus ja..
maargoed. verder waar we waren gebleven.
Begin januari ben ik begonnen met stagelopen. met dank aan mijn welgeeerde leraar van de ict academie;).
ik had "hoe kom ik er?"niet helemaal voorbereid maar iedereen zei dat vind je wel. ok dan!
de eerste dag was de buschaufeur zo aardig om me voor de deur af te zetten! heel leuk, maar wist ik de weg nog niet;).
Wylou en ik hadden alleen nog wel wat moeite met het binnenkomen. er zit daar namelijk zo'n fijn draaihek. nu staat er bij ons op school ook ergens zo'n hek en daar passen we zonder problemen door. maar dit draaihek bleek dicht te zijn tot aan de grond. wylou kon er dus niet onderdoor waarop ik wel had gerekend. Voor haar dus niet zo'n lekker ontspannen binnenkomer, maar ze deed haar best. toen ik even moest wachten stond wylou alle kanten op te stuiteren (afreageren). Even een paar keer uitschudden en het was weer over.

Het gebouw leren kennen is lastig zeker omdat ik er maar 1 dag in de week kom. Maar we hebben een punaise in het houtwerk naast de deur gestopt, zodat ik zeker weet dat ik op de goeie plek zit!
Inmiddels heb ik er een paar weken opzitten en begin ik alles aardig te begrijpen. nadeel: we verhuizen waarschijnlijk binnenkort naar een andere verdieping. kunnen we weer overnieuw beginnen!;)
Ik heb het erg naar mijn zin, krijg goede begeleiding en feedback, ook van de leerlingen waar ik mee te maken heb. mijn gespreksvaardigheden moeten nog flink worden bijgeschaafd, maar we doen ons best!

Op school zelf is het druk.
Ik heb een waarschuwing voor een bindend afwijzend studieadvies gekregen, wat zoiets inhoudt als je hebt punten die je moet verbeteren, anders is het eind schooljaar einde opleiding.
Kort samengevat gaat het bij mij om mijn verslaglegging (die is te zakelijk (leuk hoor, ict vooropleiding!:), moet persoonlijker en ik moet meer in mijn verslaglegging laten zien dat ik theoretische kennis heb opgedaan, en mijn empathie moet beter. (redelijk belangrijk he in de hulpverlening!)
Met wat extra begeleiding hoop ik dat het lukt om de punten te verbeteren. over mijn verslaglegging wordt de feedback gelukkig al positiever

Half januari heb ik een voortgangsassesment gehad. dit duurt ongeveer 4 uur en in dit assesment voer je een aanmeldingsgesprek met een client (acteur), hier maak je verslag van en schrijf je een reflectie. daarna voer je een groepsgesprek (3 acteurs), je schrijft een overdrachtsrapport en een reflectie.
hiervoor heb ik zo waar een goed gehaald (31 van de 39 punten.
Wylou was erg ondeugend tijdens het geheel, tijdens het aanmeldingsgesprek had ik haar ergens afgelegd, wilde niet dat ze mij of de acteur zou afleiden, maar ze eindigde uiteindelijk toch onder mijn tafel! en tijdens het groepsgesprek lag ze vast aan een tafelpoot 1,5 meter bij me vandaan en ging eerst proberen bij de tas van een assessor te komen en toen piepen. dit genegeerd en dat deed de rest gelukkig ook!
ik was iig blij dat het erop zat. 's middags de laatste van 3 toetsen, en die heb ik waarschijnlijk weer grandioos verknald. of het herkansen word is nog maar de vraag, want kreeg vorige week bericht dat ze me per ongeluk de toets van vorig jaar hebben laten maken en dat nu onderzocht moet worden of die geldig kan worden verklaard.

de week erna bestond grotendeels uit verslagen maken (persoonlijk ontwikkelingsplan enzo. nooit gedacht dat ik voor 1 verslag nog eens een hele dag zou gebruiken.
18 pagina's schrijven over mezelf, feedback die ik heb gehad, en leerdoelen is niet echt mijn ding geloof ik!:)

en dan was het op vrijdag en zaterdag het laatste weekend van januari weer tijd voor de jaarlijkse Ziezobeurs.
(www.ziezo.org)
donderdag moest ik wat spullen inleveren op school en op de terugweg (na te zijn natgehageld in het bos van ede) heb ik marleen en vita opgepikt op utrecht centraal.
zij logeerden hier tot zaterdag. Het was erg gezellig, vita joeg mij mijn bed nog uit met een jankconcert (waar marleen vrolijk doorheensliep!) maar verder was ze braaf hoor!
Vrijdag op de beurs was het superdruk, het leek wel zaterdag. best veel bekenden tegengekomen, en Owen gezien, Wylou's grote vriend toen ze nog in de opleiding zat, maar ze bleef er rustig onder. keek wel naar elke herder die we onderweg tegenkwamen, duidelijk dat daar haar voorkeur ligt!
vita en wylou deden niet veel samen. wylou daagde uit en vita reageerde niet. heel even werd er gespeeld maar het was meer een soort begroeting. omstebeurt eten uit de zelfde etensbak, wylou rende als vita klaar was heel hard ernaartoe, maar helaas, ook vita eet snel haar bak leeg en zorgt dat er niks achterblijft!
zaterdag was het minder druk, vermoedelijk ook vanwege het slechte weer!
Wylou is vrijdag trouwens lekker gemasseerd en getrimt in de kngf stand. tijdens de massage kreeg ik zelf ook een stoelmassage, ik hoorde later dat ze eigenlijk te druk was met andere dingen, maar dat ze een bobbel in haar rug heeft die er niet helemaal hoort. Vermoeden is een wervel die een beetje aan de wandel gaat af en toe. Hiervoor moet ik nog even langs de dierenarts. hopelijk heb ik deze week een gat in mijn rooster waarin ik een afspraak kan maken. Het hoeft niet ernstig te zijn ofzo maar is wel belangrijk dat er even gekeken wordt. Wylou is ook erg lenig, maakt soms halve koprollen als ze op haar rug wil gaan liggen en vouwt zichzelf helemaal dubbel, kon er ook mee te maken hebben.
In de nvgstand is ze lekker get-toucht. een soort bewustwording van je hele lichaam wat ontspannend werkt. het duurde even voor ze zich overgaf, maar uiteindelijk lag wylou in een diepe slaap in de stand, helemaal relaxt en kreeg ik haar met moeite weer mee.
zaterdag niet zoveel gedaan op de beurs. nog even een potje showdown gespeeld en verder veel gekletst. Was inmiddels goed verkouden geworden en dat is nu sinds gisteren eindelijk bijna weer weg!

Zondag was een speeldagje voor wylou. punt is alleen dat wylou af en toe onverwachte dingen doet. de hele tijd loopt ze netjes mee (los), rent lekker, en dan ineens schiet ze erven van mensen op en komt vervolgens na een hele tijd pas weer tevoorschijn. dit is een aandachtspunt. ik had kaas bij me maar dat was niet lekker genoeg om voor terug te komen. in het bos in ede heb ik daar niet zoveel last van, ze kan daar weinig kanten op. blijft wweleens even achter staan snuffelen maar komt dan heel makkelijk weer als ze ziet dat ik gewoon doorloop. dat vind ik ook helemaal niet erg, ik roep dan niet omdat ik weet dat ze toch niet komt. maar als ze lekker loopt te scharrelen komt ze meestal gelijk als ik fluit of roep.
Ook het niet in de planten lopen in onze tuin is nog een hele kunst. ze kan HEEEL goed luisteren....nu nog het altijd doen:)
komt vanzelf, hoop ik:)

en dan zijn wij afgelopen dinsdag weer op de kynologenclub begonnen, met GH1. dit is lager dan waar ik met Minou destijds ben begonnen, met als voornaamste reden haar "losgeslagenheid"zoals hierboven beschreven en haar gebrek aan apporteerinteresse. speelgoed slopen of doodschudden is veeel leuker dan het terugbrengen. of ze pakt ineens iets anders. gister liep ze met een netje pinda's voor de vogels door de tuin. niet zo zeer om te eten, maar gewoon voor de heb. ook pantfoffels, bolletjes sokken en dat soort dingen zijn als ze in een wilde bui is erg in trek.

zo, nu ben ik even klaar met schrijven, plicht school roept! ik heb vandaag helemaal geen zin, maar anders komt er helemaal niets meer van terecht!

groetjes!