Hoi allemaal,

Ik stop nu weer even met het oude verslagen van het geleidehondenforum op mijn blog te posten, ik ga weer apart aan de schrijf.:)
De laatste blog was van de ledenvergadering van de NVG. Ik had hier geen datum bij gezet, en toen ik hem poste was hij dan ook al een paar weekjes oud.
die was uit mijn hoofd op 14 november, maar wie weet was het een week later.
What ever:)

sinds die tijd is er genoeg gebeurd. Wylou had een poepprobleem, waar over je al eerder kon lezen. ze had de vervelende, maar uit ritme voortkomende gewoonte om bijna gelijk na beginnen met lopen, ergens, op de stoep, net in de goot, of net in de struiken, te gaan poepen. aan de riem had ik het al vrij snel aardig onder controle maar in tuig lukte me dit niet. je kan dan immers niet met een voertje onder haar neus blijven lopen...:)
maar ook dat probleem, is door de goede tips van de trainer nu onder controle.
Ook haar tempo werd af en toe wat trager. vooral bij het oversteken en ik kreeg het dan niet lekker meer omhoog. tijdens het vierweken bezoek wat vorige week heeft plaatsgevonden, hebben we dit bekeken en dat is eigenlijk ook al wel weer opgelost.

We kunnen nu in Ede lekker samen naar het bos. Echt ideaal, 2 minuten vanaf het station en wylou kan lekker los haar gang gaan. Ik ben hier wel erg blij mee, zo kunnen lange schooldagen met veel tussenuren waarin je ook niet altijd zin hebt om hard te werken:) nuttig worden besteed door wylou lekker uit te laten rennen.
Wel had ze, nadat ik samen met iemand uit Ede die ook een geleidehond heeft de boel daar verkend had, 2 keer overgegeven, omdat ze aan rottend hout had staan vreten. daar ben ik nu dus wel extra allert op. Ze doet het vaak, maar als ik gewoon blijf lopen, komt ze uiteindelijk toch mee.
zoals ik al schreef hadden wij vorige week het 4 weken bezoek. Wylou was blij om de trainer en zijn collega te zien en stond vrolijk tegen ze op te dansen. HEE, die KEN ik!!!
vervolgens lieet ze netjes zien wat ze kon en hoe ze het deed. Een paar tips gehad maar we waren eigenlijk zo klaar. wylou is vrolijk en werkt nog steeds met plezier, gelukkig maar:)

zaterdag was er voor de verandering weer eens een wandeling gepland met een beperkt clubje.
's morgens weer in allervroegte naar Nunspeet, samen met Yvonne en Imari in de trein was het al gezellig:)
de beesten zijn zo'n 4 uur losgeweest, en er is heel wat energie verbruikt, denk ik zo. we werden overigens door het restaurant waar we van te voren hadden laten weten dat we bij hen zouden komen starten en daarna eten, superleuk ontvangen. ze waren zelfs gesponsord door petsplace en we kregen allemaal een lekker pakketje voor de hond mee.
wylou heeft zich netjes gedragen. ik weet het gelijk als er een hond loopt te grommen, da's wylou en die heeft een tak gevonden. weet je hoe gaaf het is om met zijn 3en 1 en dezelfde boom mee te slepen? als dat geen teamwork is...bind aan die boom een slee vast en het zijn ineens geen geleidehonden meer!

Verder is wylou bij onze lessen spel en sport een fanatieke supporter. Ze vergeet alleen om een partij te kiezen, maar als er fanatiek gedaan moet worden dan kan ze het niet laten om zich af en toe ook te laten horen. helemaal het spelletje waarbij 2 mensen een dweil door middel van een stok in het doel van de tegenpartij moesten zien te krijgen was geweldig interessant. vooral die dweil dan, volgens mij.
toen ik meedeed aan een spelletje en wylou aan de bank vastgebonden bij een klasgenoot zat liet ze zich ook goed horen. ze wordt voor haar doen dan wwel aardig wild:)

Zo, en nu hebben we even geen wilde uitstapjes meer op de planning staan.
Afgezien van een paar verjaardagen en school heb ik nog even weinig op de planning. maar, dat kan zo veranderen!

groetjes!