hoi allemaal!

Zaterdag was het dan EINDELIJk tijd voor de geleidehondenwandeling. Leven in de brauwerij, beesten om me heen:)

Vrijdagavond begon al gelijk heel gezellig. ik zou marleen op pikken op het station en zouden we samen verder naar huis reizen. marleen en ik liepen elkaar nog bijna voorbij, maar toen vita mij in de gaten kreeg moest ze even gaan dansen en wierp zich blij tegen me aan. een mooie rode nagelstreep in mijn nek maar ach als dat alles is. dolle dwaas!
's avonds lekker bij kunnen kleppen, daar is het vrouwelijk geslacht goed in. vita had een kluif maar er grommend mee heen en weer lopen, ermee gooien en vragen of iemand hem van je afpakt is veel belangrijker dan het kluiven zelf.
de nacht hebben we zonder gepiep doorgebracht en we waren al zo rond half 8 uit de veren. goed he van ons!
er waren al wat discussies gaande tussen marleen, mij en onze "gidsen"voor de wandeling, want wij moesten om 10 uur naar bed anders waren we niet uitgerust. nou, wij lagen eerder in bed dan Ingeborg, hoor! en Yvonne zat ook niet in de afgesproken trein maar dat hebben we haar natuurlijk vergeven, daar kon zij ook niks aan doen:)
maargoed. beneden aangekomen was er een hond heel erg blij om diens baasje weer te zien en aangezien marleen een iets uitgebreider ontbijtertje is als ik, nam ik de taak vita uitlaten natuurlijk heel graag op mij. ik ben het nog niet verleerd hoor en vita was een gewillig slachtoffer die makkelijk te begeleiden was maar toch wel zelf de richting wilde bepalen. ze wist precies wat je op een grasveld behoort te doen als je aan de riem zit. terug had ze wel wat meer haast want daar thuis is mijn baas!!! maar wij kwamen alsnog netjes en veilig terug en vita was blij dat ze weer met haar baasje herenigd was.

rond kwart voor negen bracht mijn vader ons naar station woerden. ok, uiteindelijk waren we bijna een half uur te vroeg maar goed:)
en bracht de trein ons keurig optijd in amsterdam. ingeborg mocht nog even wat extra lopen omdat we op een ander spoor dan verwacht aankwamen en bram was er ook al met abbot dus die ook opgepikt. ook Marianne met turan stond al op de verzamelplaats en toen ging het heel snel en stroomde de menigte toe. ik mocht abbot even van bram overnemen die erg veel zin had in zijn sortgenoten en collega's. kijk, ik heb een hond!:P
bijna iedereen was optijd en zo doende haalden we de bus die we h adden willen halen. . het duurde alleen wat langer voor we er waren dan gepland, maar ach wat geeft het. we vertrokken uiteindelijk pas om een uur of 13:10. even een stukje lopen voor de meute los kon en dat blijft toch wel een hoogte punt. gaan met die banaan! hier en daar werd een hond bestegen en er werd zo nu en dan eens even wat neidig geblaft maar geen gekke dingen verder. de modderpoelen waren bij menig geleidehond (en huishond...) favoriet. op een gegeven moment miste iemand zijn hond. bijna op hetzelfde moment werd ingeborg gebeld dat er in de achterhoede een hond lag te poedelen in een modderpoel en geen zin had er uit te komen. of we een hond misten. jaah die missen we..eenmaal de naam geweten was et probleem snel opgelost..deze blonde jongen was niet langer blond. goedkope vorm van haarverven toch!
de tussenstop was bij pannekoekenboerderij meerzicht waar ze zalige belegde broodjes en natuurlijk ook pannekoeken enzo verkopen. iedereen is in eerste instantie vebaasd dat ik 2 broodjes opkan en eten 1 broodje, maar zij nemen vervolgens nog wel een lekkere punt appelgebak met slagroom! nouja..en dan zeggen dat ik veel eet:)
vrij laat gingen we weer aan de wandel. zelfde verhaal eigenlijk. nu lekker met de nodige mensen bijgekletst, sommige mensen vonden op de 1 of andere onbegrijpelijke manier dat ik aan een boom moest worden vastgebonden en dat ik geen diploma mocht krijgen maar ach we weten wie het zegt he!
ja onze gids ingeborg koos een ietwat afwijkende route en daarmee kwamen we toch vrij snel weer aan bij ons startpunt anno 1890 waar ik, marleen, bram, ingeborg en maikel op hetterras zijn neergevallen en er pas een paar uur later weer weggingen. de meesten gingen gelijk weg, anderen bleven nog even hangen maar gingen uiteindelijk toch ook de terugweg aanvaarden. wij met zijn vijven hebben ons "diner"bij anno genuttigd. "slechts"800 gram spareribs voor mij en hetzelfde voor bram. de rest bleef beleefd bij een broodje kroket.
ondanks ik geen druppel alcohol gedronken heb was nadenken aan het eind van deze dag erg moeilijk. bram gooide zijn bier nog fijn over tafel, misschien kwam het omdat het "verdampte, he bram!"
onze sausjes waren een beetje soppig geworden en die hebben we maar laten vervangen door niet soppige sausjes. ons verdere eten bleef gelukkig buiten schot. volgens mij kreeg abbot het wel bijna over zich heen maar die is uiteindelijk niet besproeid met bier.
marleen en ik waren om kwart voor 10 thuis. marleen moest van mijn huis nog met de taxi naar nunspeet, die gelukkig optijd was. ik ben naar boven gegaan, heb eerst nog een tijdje met de liefste jongen van de hele wereld gebeld en ben toen maar in mijn bed gaan liggen. mail gelezen, kort verslagje verstuurd en ben als een blok in slaap gevallen. Heerlijk!

gisteren vierde ik mijn verjaardag nog voor wat vrienden. bram, tim, patrick natuurlijk en karin waren van de partij. marleen en 2 jongesns van school konden niet, het was dus een bescheiden groepje.
we begonnen natuurlijk buiten in de tuin zittend. mijn moeder haalde bram en tim van de trein, patrick kwam met zijn luie kont met de auto (het is een kwartiertje fietsen!!!!) en karin werd gebracht. abbot dook in de klaargezette mand met de kluif die vita te min vond;) en was blij dat ie lekker kon liggen want hij heeft zijn poten met het wandelen aardig beschadigd en wilde liever niet lopen.
ze hebben me weer goed verwend en mijn begin van mijn uitzet is weer een iets groter begin geworden, en uitgebreid met opbergdozen (goh, waarom weet iedereen toch dat mijn kamer zo'n ontiegelijke ...zooi is;) en een mokkenset (dezelfde die ik marleen voor haar verjaardag gegeven had, haha). ook patricks moeder had nog wat aan patrick meegegeven en die lekkere fles dove body olie creme what ever viel natuurlijk bij mij ook weer goed in de smaak. karin had een heerlijk lekker luchtje van christina aguilera gekocht en een lekkere zak japanse mix. oja, van bram en tim kreeg ik ook nog een cd met wat boeken die ik aldus hen gelezen MOET hebben. het zal mij benieuwen!

's avonds na het eten hbe ik abbot een soort van uitgelaten. aangezien hij slecht liep hem over het grindpad bij ons heengetild en hem maar aan de overkant van de straat uitgelaten. de uitlaatplek die normaal gebruikt wordt zou hij niet halen denk k
en voor je het weet vertrekt de hele bubs weer en is het tijd om naar je mandje te vertrekken. die lag voor mij ERRUG lekker moet ik zeggen, nog even mail, nog even dit nog even dat en uiteindelijk ben ik toch maar eens gaan slapen en dat ield ik vol tot de wekker ging.. en nu is het weer serieus aan de bak dus daar ga ik nu weer lekker mee verder! morgen heb ik een eerste gesprek op de hogeschool van Ede. ik ben heel erg benieuwd. als alles goed gaat begin ik volgend schooljaar in ede met de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening. . heb er nu al zin in!
dan is het zeg maar dag met je handje, ict de mazzel! maar natuurlijk alleen als ik mijn diploma ook op zak heb eind van dit schooljaar!

groetjes!