vanmorgen vond ik het tijd worden het KNGF maar weer eens te mailen. Ik geloof niet dat ze me zullen vergeten, maar ik was toch wel heel erg benieuwd waar ik nu op kan rekenen. Heb ik waarschijnlijk een hond voordat ik in september, eind augustus of weet ik veel wanneer het nieuwe schooljaar dan mag beginnen, een hond, of niet? krijg ik de tijd om aan de nieuwe hond te wennen voor de school weer begint? kan ik wweer lekker met dogsim de route naar de nieuwe school gaan leren of moet ik toch die stok nog maar even eerst pakken?
Dagelijks kom ik wel onverwachte hindernissen tegen op mijn route. wat ze daar aan het doen zijn vlak bij mijn stage het is me voorkomen duister.
soms staan er ineens vrachtwagens op de stoep geparkeerd. ja, ergens anders kunnen ze niet stilstaan.. dan moet je dus een stuk over het fietspad. vandeweek stond ik ineens voor een enorme berg zand en straatstenen. soms is de helft van de stoep gebaricadeerd. dan kun je er nog best langs, maar dan heb je aan de kant waar geen bouwmateriaal ligt zo nu en dan een trap naar beneden, die zomaar ineens begint. je moet dus echt het bouwmateriaal als gidslijn houden. ideale sittuatie om een hond te laten oplossen, toch?

maarja, iemand die kan heksen ken ik nog steeds niet. de geleidehonden komen dan ook niet kant en klaar uit de lucht vallen.
het antwoord van het kngf had ik denk ik binnen 10 minuten. het wordt doorgegeven aan de matchers , dat ik in september op een nieuwe school ga beginnen. ik moet dan dagelijks over het centraal station van Utrecht. met de stok is dat in de spits echt niet leuk. pasgeleden is mijn stok een keer per ongeluk door iemand uit mijn hand getrapt, ik heb al iemand bijna pootje gelicht, resultaat stok was meer een banaan.
in mei zit ik er hoogst waarschijnlijk niet bij. dan is er in juni nog een instructie en dan pas weer eind augustus.
ik kan niet anders als HEEL, HEEL HEEL hard hopen dat het Juni wordt en NIET augustus of later
die zomervakantie is een prima moment om lekker aan elkaar te wennen. met een nieuwe hond beginnen op een school waar je zelf de weg ook nog niet vlekkeloos weet, is, m.i. geen goede combi.
in het ergste geval duurt het dus nog 4 maanden of langer. in het ideaalste geval komen ze er achter dat er in mei een matching niet klopt en dat die hond beteer bij mij past, in het ook gunstige geval kan ik in juni in de instructie, en wat er daarna gebeurt, dat wil ik nog even niet bedenken.
duimen jullie met me mee???