hoi allemaal,

een tijdje geleden heb ik volgens mij weleens geschreven dat ik last had van lentekriebels (het kan ook die liefdeswolk geweest zijn overigens maar het verschil weet ik nog niet;)
toen is besloten dat het weer tijd werd dat ik weer een tandem in de schuur zou hebben staan. tja, zoals mijn moeder vanmiddag terecht opmerkte ben ik nu weer een paar jaartjes ouder. de puberleeftijd ontgroeid waarin je met je ouders gaat fietsen ECHT niet gaat doen en dat soort dingen. aangezien patrick hier redelijk dicht bij woont en ook wel wil fietsen en het toch wel heel makkelijk is, waren we eens wat gaan kijken op marktplaats enzo.
maar toen kwam men hier op het idee: je kan hem toch gewoon aanvragen bij de gemeente? nooit aan gedacht, maar het was wel zo. ik prijs me zelf gelukkig met de gemeente waar ik woon. tot nu toe in de tijd dat ik hier woon alleen nog maar positieve ervaringen en ik weet jammergenoeg maar al te goed dat dat per gemeente nogal ernstig verschilt. (ik blijf dus altijd in de gemeente woerden:P
ik belde begin maart eens op om te vragen hoe het zat met de aanvraag van een tandem. tot mijn verbazing werd telefonisch al de aanvraag gestart. maar ja, het was erg druk bij de afdelingwmo (voorheen wvg), dus het zou allemaal wel langer gaan duren.
hierover kreeg ik in de week erna dan ook een brief dat ze zich waarschijnlijk vanwege de drukte niet aan de gestelde regels konden houden. maar als iets spoed was, kon daar altijd over gepraat worden. deze aanvraag was niet bepaald spoed en ik had dus al zoiets van: nou, voorlopig horen we daar niets van.
gisteren kreeg ik telefoon. ik verwachte telefoon maar dan van iemand anders dus ik schrok eens een keer niet zo erg toen mijn mobiel afging (wie weet belt het kngf:), en dat was dus de gemeente. of ze een afspraak kon maken voor een huisbezoek om de aanvraag te bespreken. dat doen ze altijd. ja, dat kon wel.kan het ook morgen was toen de vraag?
uuh, ja, in principe wel, maarja ik moet dan wel even overleggen met mijn stageverantwoordelijke of ik vrij kan krijgen maar ga er maar van uit dat dat kan. dus, vandaag zouden ze dan langs komen. tuurlijk is dan net je chef in vergadering. lang leve de email. een mailtje naar school mailtje naar mijn chef en mijn andere opdrachtgever had ook al gezegd dat het wel goed zou zijn als ik vanmiddag afwezig zou zijn.
binnen een uur mail terug van alle betrokken partijen dat het akkoord was. dat werkt prettig!
dus, vandaag om 12 uur pakte ik mijn spullen en vertrok ik naar huis.
een vriendelijke gezellige mevrouw was ruim optijd bij mij thuis vanmiddag. het gesprek was kort maar krachtig. even wat gegevens controleren, of de gegevens over mijn oogziekte en visus wel klopten, en toen ging ze al geljik over tot de daadwerkelijke aanvraag. waar wil je hem voor gebruiken enzo. heb je wel een voorrijder? (ja, er zijn schijnbaar echt mensen die wel een tandem aanvragen maar geen voorrijder hebben). het was algauw duidelijk dat deze fiets best wel vaak gebruikt zou gaan worden. de aanvraag is dus in werking gezet. welzorg zal nu een afspraak met me gaan maken voor een passing. niet dat dat voor mij echt nodig is, ik heb een standaard tandem nodig misschien met een extra stevig frame omdat we er eigenlijk wel een hondenfietskar achter willen gaan hangen zo af en toe. en na die passing wordt er door welzorg een offerte bij de gemeente ingediend, en als die akkoord zijn gegaan dan wordt de tandem geleverd. ik krijg hem dan in bruikleen verstrekt, wat als heel groot voordeel heeft dat zelfs de simpelse problemen als een lekke band worden opgelost door welzorg!
welzorg is overigens een hulpmiddelen leverancier. volgens mij leveren zij ook scootmobiels, rolstoelen en tilliften en dat soort dingen.
fantastisch. wat een medewerking van de gemeente. wel word ik gekort op mijn taxivergoeding, omdat ze ervan uit gaan dat als je een tandem hebt je minder gebruik zal maken van regiotaxi. dit maakt mij niet zoveel uit.
dus, nog even en we scheuren op een spiksplinternieuwe tandem de lanen op de straten in. of is het andersom?
nu maar hopen dat toekomstig hondlief een fietskar kan warderen en of het echt wel te doen is achter een tandem.
ik wil overigens ook de hond trainen naast de fietste gaan lopen, maar dit is natuurlijk redelijk beperkt. boven 20 graden wordt het afgeraden en als je verder gaat fietsen, kan die hond niet constant naast de fiets blijven meerennen natuurlijk.
Ik heb er zin an!
nu die hond nog, een mooie zomer, wat wil je nog meer?

zaterdag ga ik trouwens op kraamvisite bij mijn muzieklerares die mij op bartimeus lesgaf op de woensdagmiddag. die heb ik al een jaar niet meer gezien (voor het laatst op inconcert vorig jaar) en zij is anderhalve week geleden bevallen van een zoon. dus die ga ik zaterdag met een vriendin eens even bewonderen. lang geleden dat ik zo'n iniminimensje in handen heb gehad. pas maar op, hij past vast nog wel stiekem onder mijn jas!..:)

zo, ik heb wel weer even genoeg gebloggerd