Hoi allemaal,
ik weet het zeker, de LENTE! is in aantocht. en ook als het niet zo is weet ik het alsnog zeker.

de natuur doet gekke dingen. Al eerder hoorde ik 's avonds weleens een uil. echt zo eentje met het traditionele roepgeluid. maar gisteren hoorde ik hem wel heel dichtbij. vind het wel wat hebben. misschien heb ik wel teveel harry potter gelezen:) eerst al toen ik gisteravond thuis kwam, en vannacht toen ik in bed lag hoorde ik hem ook roepen. betekent dat dat er nog een in de buurt is, of roepen die beesten zomaar hun ge oehoeeeh!?
vanmorgen werd ik wakker met een heel ander geluid, die eigenlijk net zo aangenaam is of misschien nog aangenamer. een merel, vla bij mijn raam had blijkbaar de lentekriebels en zong een vrolijk ochtendliedje. ik had meer moeite met wakker worden dan die merel, geloof ik.
zodra ik 's morgens naar buiten stap, hoor ik al veel meer vogels. laat de vogels maar zingen!nog een paar maandjes en de kikkers in onze vijver komen ook weer tot leven met hun gebrul, dat wordt weer heerlijk slapen!(volgens mij ben ik 1 van de weinigen die dat het ideale inslaapgeluid vindt!)
De insecten mogen thuisblijven dit jaar, die mis ik echt niet. muggen moeten maar bij de vijver blijven, krijgen die kikkers ook nog eens een lekker hapje. en verder: ik wacht op de zon. jammer dat ik nu de hele dag binnen zit en tussen de middag geen goede reden heb om een tijd naar buiten te gaan want ik vind het eigenlijk wel weer tijd worden voor lekker weer.graadje of 22, zonnetje d'r bij...nu nog een hond!