Hoi allemaal,

af en toe kom je tijdens je ritjes naar school, stage, of waar dan ook naartoe, van die dingen waarvan je denkt: hmm..het had ook heel anders kunnen aflopen. meestal zijn dat incidentjes. tijdelijke dingen die anders gaan of anders moeten. soms zijn dat dingen die al jaren goed gaan en ineens gaat het mis en blijkt het toch wel een groot probleem te zijn.
zo'n voorbeeld vond vanmorgen plaats.
met mijn duffe kop steek ik de weg over. tram net gemist. balen, 8 minuten nog in de kou staan. ik had geluk, de tram was er veel sneller. lekker warm instappen en bij halte kanaleneiland er weer uit. ik stap uit en ga direct rechtsaf. het perron is af en toe glad en ik moet goed opletten. links en rechts word ik ingehaald maar ik blijf stug op min ribbellijntje lopen. onderaan het perron beland ik in een stuk ijs.leuk mijn evenwicht laat me niet in de steek ik maak een aardige glijer maar blijf staan. ik draai me naar rechts, moet de trambaan over naar het andere perron om van daar af de loopbrug te nemen. de tram is net weg, en ook die van de andere kant is net gepasseerd. ik probeer te luisteren, je weet immers maar nooit maar het verkeer om me heen maakt behoorlijk veel lawaai. ik zet net de eerste stap opweg naar de overkant als op enkele meters afstand ineens een tram razendsnel op me afkomt. ik spring optijd terug, de tram gaat luid bellend langs me heen. trambestuurders bellen of toeteren alleen als daar reden voor is omdat bijv iemand in de weg loopt ofzo.schrok me dus tepletter en weet niet, of als er een hond bij was geweest, die optijd weg zou zijn geweest. deze tram overgang beschikt niet over lichtof geluidssignalen als er een tram aankomt. volgens mij de andere kant wel, maar dat weet ik dus niet zeker.

en dan, is het heel handig dat ik toevallig bij de gemeente utrecht werk en dus gelijk mijn collega's kan vragen bij wie ik dit probleem neer moet leggen. heb er dus gelijk maar een mailtje uit gedaan. nu was het alleen nog maar druk. als het waait/regent zoals gisteren, is het al helemaal niet te horen daar door al dat verkeer. ik heb me laten vertellen dat er pas een enquete is gehouden. jammer dat ik die gemist heb. blijkbaar gaan ze er niet van uit dat een blinde misschien ook wel zon formulier in wil vullen:)
schijnbaar hebben er toen wel veel mensen opgegeven dat dit een gevaarlijk oversteekpunt was. maar, het is wel een overstekpunt waar je vrij veel overzicht hebt. je ziet de trams al ver van te voren aankomen. ja, zien wel!
ben benieuwd wat er met mijn mailtje gedaan word. anders kan ik altijd nog bellen! en eens horen wat ze er over te zeggen hebben.
daar vlak bij zitten ook stoplichten zonder rateltikker waar ik op schooldagen mee geconfronteerd word, maar als je daar goed oplet, weet je wanneer het groen is. als de baan links van je voorbij is, gaat er rechts een hele massa rijden. als die rijden (rechtdoor) heeft de voetganger groen. niet dat ik me daar altijd aan houd waarschijnlijk. ook is er weleens geen verkeer in de buurt, dan kan ik dus gewoon oversteken. daar is het eigenlijk altijd perfect gegaan. als ik twijfel ga ik eerst even uitgebreid met mijn stok staan zwaaien en doe dan eerst rustig een paar stappen. gebeurt er dan nog niks, loop ik zsm naar de overkant.

oja. gistermiddag moesten we naar school. ik wachtte natuurlijk op mijn welgeliefde jongen:), en we liepen dus de andere route naar school (de weg die ik alleen loop is iets langer).
vlak bij school, bleek dat ik mijn gebruikelijke route niet eens zou kunnen lopen:de stoep lag open. dan moet je dus op de weg, of aan de overkant lopen. en als je aan de overkant loopt, weet je niet wanneer je weer terug kan oversteken of wanneer je bij school bent.

oftewel:een hond zou hier handig zijn:) niet alleen hier overigens. heb al een paar dingetjes bedacht die handig zouden zijn alleen al in dit stagebedrijf.

zo moet je op heel veel plaatsen met pasjes deuren openmaken. die lezers zitten niet bij de deurknop ofzo, maar gewoon in de muur zit een kastje. niet strak in de hoek, ergens op een vreemde hoogte. zoek PAS, da's toch een mooi commando?
net als zoek knop. ook zoiets. de liften bij ons zitten in een soort hal. meerdere naast elkaar, ik geloof 2 of 3. in het midden zit een stuk muur en ergens in dat stuk muur zitten de knoppen om die lift te roepen. zoek knop, klinkt niet slecht toch? ook de deur naar buiten, (waar je binnen komt met je pasje) moet open met een drukknop. deze zit nog aardig logisch, maar het is een stukje duidelijkheid voor de hond.die kan wel weten dat we naar huis gaan, maar als je naar die deur loopt, kan die niet open. oftewel: je moet een paar meter voor de deur de knop al indrukken zodat de deur open is als je daar bent. de knop indrukken doe ik dan wel liever weer zelf:)

zal mij benieuwen wat daar van terecht gaat komen. hangt er natuurlijk ook vanaf hoeveel tijd (en of) de hond op stage gaat doorbrengen.

ik heb niks meer te melden geloof ik. oja. morgen avond op puppy bezoek bij Yvonne. zij had eerst Tarkan in huis. die is nu naar school en zijn opvolgster is Polly, een zwart labradorteefje waar ik pas ook al naar ben wezen kijken toen zij nog bij haar mama was met al haar broertjes en haar ene zusje.
haar andere zusje is geen aspirant geleidehondje want zij heeft 1 oogje wat niet goed ontwikkeld is en is dus geplaatst bij een opvanggezin als gewoon huishondje.
de moeder is Joya en de vader is Dusty als ik me nietvergis.

nu heb ik echt niks meer te liegen, bijna naar huis, dat wel!

groetjes!