hoi allemaal,

ik weet dat ik nog geen half uur geleden ook al een blog heb gepost, maar ik heb nu eenmaal inspiratie:)

De afgelopen dagen zijn er weer aardig wat vragen op me afgevuurd. logisch, als je met leerlingen op stap bent die je eigenlijk niet zo goed kennen, en als je net met een nieuwe stage bent begonnen. botsingen tegen stijgers en al dat soort dingen roepen ook weer vragen op, dus, zolang er geen hondje is, moet ik daar de log maar mee gaan vullen:)

"Hoe ervaar jij dingen". een vraag die me veel gesteld is. kun je dingen visualiseren, heb je er een beeld bij..ja, is het echt een beeld? nee, dat niet. wel een idee.

"We gaan nu boven de wolken uit. onder ons zien we gewoon een deken van wolken".
wtf, denk ik dan. hoezo, boven de wolken. dat klopt niet, de wolken horen boven ons want regen komt van boven uit de wolken en wolken zijn heel hoog boven je..nu waren ze ineens (denk ik) bijna tastbaar.
Iets tegen natuurlijks, naar mijn idee. me daar een beeld bij vormen, lukt wel maar is niet logisch.

"Hoeveel uitzicht heb je vanaf hier?"was de vraag die ik vandeweek aan mijn skibegeleider stelde toen we aan het skiŽn waren.
Tjah, heel verschillend. maar op sommige stukken zag hij tientallen of misschien wel honderd kilometer. (of zeg ik nu iets wat niet klopt?:)

who de .... kan je met 2 van die stomme knikkers in je kop zo'n enorme afstand in 1 keer overzien!
Ach, ik zal er wel nooit aan wennen dat het zicht van een goed ziende soms zo gigantisch kan zijn, maar aan de andere kant toch ook weer zo beperkt. veel dingen weet ik wel, maar begrijpen ho maar. maar zover kunnen kijken zonder hulpmiddel als een verrekijker ofzo.pffff dat kan toch niet!:)

"je gaat gewoon door, je bent nergens bang voor, je blijft altijd maar proberen alles voor elkaar te krijgen". ook die heb ik vaker gehoord en ook deze opmerking klopt als een bus. (ok, ik laat het niet altijd merken en ben ook weleens verdomd lui!)
Maar wat heb je eer aan om bij alles maar te zeggen: kan jij dat doen? hoe moet ik dat oplossen? dat kan ik echt niet hoor..
ja, ik zeg het wel eens, maar ik weet wel tegen wie ik het zeg:D
je moet er toch niet aan denken om bij alles wat je wilt of gaat doen hulp in te (moeten) roepen van wie dan ook.
Niet dat je nooit eens hulp moet inschakelen, soms is het gewoon handiger als iets even sneller gaat.
af en toe even misbruik maken ja dat kan ik niet helemaal laten hoor!!:)

dingen als mee gaan skiŽn en al dat soort lekkere dingen, kan ik gewoon niet laten. Ja, ik zie het gevaar niet (als dat er al is). ik zie niet of het veilig is. ja, dus?? misschien maar beter ook! Als je geen grenzen verlegt is het leven naar mijn mening saai.
De laatste afdaling die we maakten deze skivakantie was er 1 vol met onverwachte dingen: overal flinke hobels en bulten in de sneeuw. daar wordt je niet altijd zeker van, je staat wat wankeler op je skies, dreigt wat vaker te vallen. moet je het daarom laten?
nou, ik zou het begrijpen als er mensen zouden zeggen:ja, daarvoor zou ik het laten, maar ik niet.
Je moet in zo'n geval wel alle vertrouwen kunnen hebben in een begeleider. maar als er nog geen grote dingen zijn misgegaan of rampzalige dingen zijn gebeurd, ach, dan zal het nu toch vast ook wel goed gaan? ja, en het ging goed, want we bleven nog staan ook.
en dan is de kick deste groter en is de verslaving aangewakkerd...:)


Het is juist zo kicken als je nieuwe dingen voorgeschoteld krijgt, wat je soms zelfs niet eens weet dat het gaat gebeuren, en het gaat gewoon goed.

Je hond meenemen naar een verre vakantie, gelijk voor 2 weken. het beest heeft nog nooit gevlogen, ikzelf ben nooit zo ver geweest, heb geen idee wat we daar aan zullen treffen. er zijn mensen geweest die hun twijfels hadden of het een goed idee was. het zou heel jammer zijn geweest als het inderdaad niet goed zou zijn gegaan. maar het ging wel goed en dat spoort aan omdoor te gaan met dit soort acties. en niet alle ervaringen kunnen goed zijn,dus bij 1 slechte ervaring dan maar gelijk besluiten te blijven waar je bent en geen uitdagingen meer aangaan, dat kan ook niet is mijn idee.

ik wil hier overigens niet mee zeggen dat iedereen die er anders over denkt en minder zit te wacten op dit soort gekke uitdagingen dan verkeerd denkt of het verkeerd aanpakt of wat dan ook. het heeft er niks mee te maken of je toevallig je beperkingen hebt of niet, denk ik.
en dan beperkingen wel tussen aanhalingstekens...;)

goed ik heb mijn blog inspi weer even hier neergegooid. als iemand nog enge vragen heeft, kom maar op, dan heb ik wat te bloggen.;)