Hoi allemaal,

5 fantastische dagen. ze zijn voorbij gevlogen alsof het minuten waren.
De rust om me heen en het niks doen zijn even wennen en ik weet nog even niet wat ik liever doe:)
naja..nu even wel: slapen, en dat is wat ik straks ga doen na het middageten.

maargoed: ddonderdagavond rond een uur of 6 moesten we vertrekken. het werd iets na zessen. iedereen was er uiteindelijk en de korte vakantie kon beginnen.
redelijk gaar van de laatste dag in dat oooh zo fijne assesment zitten, maar ach, wat maakt het ook uit.
Weinig, zeer weinig geslapen op de heenweg. lekker liggen is moeilijk in zo'n bus. maargoed we zijn de rijs allemaal goed doorgekomen en als je eenmaal je skikleren aan hebt en je jezelf met enige moeite in je skischoenen hebt gepropt, dan is er van vermoeidheid wweinig sprake meer. met een cabine omhoog, en daarna ook nog met een stoeltjes lift, geloof ik. de pijp die we voor het skiŽn gebruiken iets ingekort, die was iets te lang. en daar ga je dan, weer die berg af. effe wennen hoor!:) maar wat was het weer heerlijk!
op een gegeven moment hadden we een iets te moeilijke afdaling voor de eerste dag en ik had nog niet echt de controle. vooral bij de bochten naar links. als je dan vaker gaat vallen daalt je energiepeil redelijk snel. bij 1 van deze vallen, raakte mijn ski het hoofd van Jan, mijn begeleider. gevolg. een snee van zo'n 4 cm die aardig bloedde. Dat er dan toevallig iemand bij je is, is dan wel heel fijn..mij moeten ze niet vragen hoe die snee eruit ziet enzo. na wat sneeuw erop en al het bloed verwijderd weer rustig verder gegaan en gelukkig veilig beneden gekomen. na de lunch moest hij wel naar het ziekenhuis om er een stuk of 6 nietjes in te laten zetten. het idee is nou niet echt aantrekkelijk, maarja het moet toch dicht en dit is een lekkere snelle manier.brr
rond een uur of kwart voor 3 was hij weer terug en konden we nog even. controle op links was nog niet denderend, maar ondanks dat ging het toch niet heel slecht.
rond een uur of 5 waren we terug in ons hotel. 's morgens al daar de spullen gedumpt, nu was het shower time.leuk hoor: je slaapt met 3 jongens op de kamer, en er zit niet eens een deur voor de douche!
je had een wasbak en links ervan hing een gordijn met daarachter een ietwat krap doucheje. hoe doe je dat?nou, gewoon..uitkleden in dat kleine doucheruimtetje, je kleren door een kier van het gordijn in de nog droge wasbak gooien en vooral zorgen dat je niks vergeten bent;)
de douche was hard. heerlijk hard. niet al te heet, maar wel heel erg verfrissend na een dagje skiŽn en een nacht in dde bus hangen!
het was tijd voor het avondeten: schnitzel, sla, ribbel en gewone patat en oja, ik vergeet het voorgerecht nog: soep. er zat niet zo heel veel vulling in geloof ik, maar het was prima te doen. toetje waren perzikken uit blik.

's avonds komt de vermoeidheid om de hoek. je maakt zoveel mee op een dag wat veel energie kost dat je dat vanzelf een keer gaat voelen. niet al te laat naar boven gegaan dus. even lekker in bed, niks doen. muziekje erbij en langzaam slaperig worden. voor je uiteindelijk slaapt duurt het wel een tijd en de rest was ook allang op de kamer toen ik echt in slaap viel, om na een soort van coma rond kwart voor 6 weer wakker te worden... ahhh was dat effe lekker:)
helemaal fris en fruitig, nouja..een beetje dan, kon ik dan om half 8 ook aanschuiven aan het ontbijt. klaar voor een lekkere lange skidag!
een lekkere lange skidag werd het. het aantal valpaartijen verminderde en de controle kwam terug. eindelijk weer lekker die bochten naar links maken zonder veel te hard te gaan. we gingen nu veel hoger, tot ongeveer 3200 meter. je voelt daar wel een aardig temperatuursverschil, maar het zonnetje zorgde, net als de dag ervoor trouwens, voor een aangename gevoelstemperatuur. we hadden mooie brede piestes zonder enge uiteinden en we konden mooie afdalingen maken.
af en toe ga je eens onderuit en als je daar dan ligt dan denk je: hoe kom ik nu weer overeind? waar zit welk been en hoe krijg ik die benen nu weer in een enigszins menselijke positie?
Maar, uiteindelijk lukt het natuurlijk steeds weer en word ik met behulp van een trekkende hand weer op mijn skies getrokken:)

we deden eens een sleeplift, een andere dan die ik al kkende maar dit leverde geen enkel probleem op. alleen het er weer vanaf komen is een beetje lastig, want je leunt allebei tegen een soort stang aan die tegen je bovenbenen zit. maargoed, het lukte prima.
's middags gingen we door tot half 3. daarna weer met allerlei liften naar beneden waar we met ons eigen bussie terug mochten naar het hotel. de eerste dag gingen we 's middags met een soort streekbus terug. leuk allemaal hoor, iedereen met skies enzo:)
bij het hotel was er niet veel douche tijd meer. 's avonds zouden we uitgaan, maar voor het eten ging het niet meer lukken. na het eten dus snel onder de douche (was niet bepaald warm deze keer:). om 8 uur moesten we dan weer in de bus zitten..dit ging allemaal redelijk goed, er kwam alleen net een nieuwe groep aan in het hotel..en laten dat nou net bijna allemaal meiden zijn...
gelijk alle jongens opgeowonden:zitten er nog lekkere chickies tussen??
in de kroeg was het gezellig. sommigen werden ietwat TE dronken zo bleek later.
Kort samengevat kan ik wel zeggen dat 1 ervan bij ons op de kamer moest slapen en door 2 man sterk de trap is op gehesen. echte details weet ik niet, behalve dan dat hij zelf dus niet meer in staat was om te lopen en in de bus een porsie eerder genuttigde rode vodka toevertrouwde aan een zakje.

een ander was zo dronken...ja zo kan ik het wel noemen, dat ie niet echt nuttige dingen kon zeggen en lopen ging ook niet echt zo makkelijk:)
onze beroerde kamergenoot werd met zijn kleren aan en een vuilnisbak naast zich verder met rust gelaten. het was inmiddels ver na twaalven schat ik. bij mij kwam van slapen heel weinig. ik moet toch in slaap zijn gevallen, want schrok rond kwart over 3 wakker van een gehaaste nog naja niet helemaal heldere kamergenoot die blijkbaar nogal nodig naar de wc moest en met veel kabaal de kamer uitliep:)
en dan val je ooit weer eens in slaap en word je om kwart voor 6 weer wakker..dat was een kort nachtje...
het duurde wel even voor de mist in mijn kop was opgetrokken, maar uiteindelijk ging het skiŽn echt een heel stuk beter. ik had meestal goed de controle over mijn snelheid enzo en valpartijen bleven uit. dat kost veel minder energie die je dan dus mooi voor het skiŽn kunt gebruiken.

1 keer ging ik onderuit bij het verlaten van een sleeplift, ook hallo:)
verder bleef ik die ochtend, gisterochtend dus:) overeind. we kregen wat afdalingen met hobbels. af en toe hing het erom: vallen of blijven staan, maar met behulp van de stok lukte het me steeds weer om te blijven staan, en meestal de controle goed te houden. stuiterend kom je dan stukken naar beneden. zigzaggend over paadjes, mensen inhalend, ontwijkend, fantastisch gewoon.
die hobbels zijn vrij veraderlijk omdat ik ze natuurlijk niet zie aankomen. als je net toevallig even niet voor in je skischoenen hangt verlies je dus je evenwicht. . bochten maken moet je eigenlijk doen net na een bobbel. dan ben je even gewichtsloos en kan je heel makkelijk draaien. goed timen is dan wwel handig:)

na een lunch weer snel verder. ik zou ook nog met renť van t veld gaan skiŽn, maar die besloot dat hij het toch nog maar even niet ging doen, dus ik ging weer gewoon met Jan Adema verder. we hadden een mooie afdaling gevonden, mooie stukjes, paadjes, en mooie stukken waar je een hele tijd paralel kon skiŽn en met hele kleine bochtjes nog controle kon houden.

1 keer namen we een mooie duik in de sneeuw op een aardig stijl stuk, maar alles bleef natuurlijk weer helemaal heel. voor je het weet is je laatste afdaling een feit. een lange, dat wel! en een goeie ook. pas als je dan weer beneden staat voel je je benen en de rest van je lichaam. verdere acties gingen deze dag niet geheel uit vrije wil en ook niet bepaald snel;), maar, dit hadden we mooi meegepikt!
beneden een hele tijd in het zonnetje gezeten, toenop d e bus gewacht, allerlei lollige vragen van een nieuwschierige medestudent beantwoord en dan komt de bus. skies in de ene hand, lange skistok in de andere hand en dan kom je in het gedrang. je kan niet erder, je kan niet terug, naja, je kan wel verder, instappend. ik ging even fijn op mijn knieŽn voor alle buspassagiers tijdens het instappen, mijn skies werden overgenomen en ik hees mezelf de bus in:)
bij het hotel lekker chaos:) 4 kamers om te douchen, overal spullen op de gang. natuurlijk is alles goedgekomen en ook nog ruim op tijd zelfs! lekker gegeteN: lettersoep, kippenpoot en patat en ijs toe..zo, nu de bus in.dachten wij..buiten was het KOUD! toch maar weer naar binnen, weer naar buiten..bus in, deken en kussen pakken, lekkeer gaan liggen, met een half oor de film een beetje volgen die wordt afgespeeld en af en toe eens even in slaap vallen. zo ging het tussen 7 uur en kwart voor elf. even geld opmaken in de mcdonalds en daarna de hele nacht lekker in de bus gebleven, half slapend, wakkeer, toch weer niet....

en dan ben je weer in nederland. ok, ik lig inmiddels met mijn hoofd op mijn arm want hij wil niet meer omhoog.woorden verzinnen gaan ook niet zo snel meer dus ga ik straks na het eten maar docuhen en dan even lekker slapen!!!
morgen begint de stage. ik ben benieuwd!later misschien meer.