Hoi Allemaal,

na een stilte van zo'n 11 dagen;) weer eens een bericht hier op de log. 11 dagen, het lijkt lang, maar dat is het niet.

om even bij het begin te beginnen...:)

We zijn niet geslaagd voor het examen GG Beginners. dit was wel een beetje te verwachten natuurlijk, in die zin: je moet het gewoon treffen. werkt Minou mee, hoe is de kwaliteit van het veld en hoe streng is de keurmeester.

Nou, Minou had ik aardig mee opzich. 's ochtends even elekker gek gedaan, maar toen we eenmaal wegmoesten (rond half negen.pff), haar constant heel strak gehouden. niets tolereren wat niet mag en overal bovenop zitten, veel belonen (nu kon hetnog met voer)..

eenmaal op de plaats van bestemming kwamen bij mij de zenuwen.pfffffff zal ze er geen enorme bende van maken? vergeet ik geen dingne?
toen me gevraagd werd naar minou's rashondenlogboek dacht ik eerst: ehh, die heb ik toch wel bij me??
natuurlijk had ik die in mijn tas zitten, maarja.... in zulk soort situaties ben je als de dood dat je iets bent vergeten!:)

rond negenen het veld op, voor de gezamelijke oefingen. het veld was jammergenoeg behoorlijk slecht, en dat beinvloed Minou's prestaties nogal, helemaal bij het volgen, omdat ze bij dat natte gras enorm gaat snuffelen en probeert gras te eten. er dus gelijk bovenop gezeten en dat scheelde denk ik wel.

voorlangs achterlangs. haha, we moesten slalommen. wij lopen, halverwege kwamen we erachter dat we vergaten te slalommen!
doordat wij met zijn tweeŽn naast elkaar liepen moest ik dichter bij de andere honden komen dan de anderen. bijna raakten we de staart van een andere hond, maar het ging nog net goed.

Af blijf: ging heel goed, ze ging netjes af op 1 commando, bleef mooi liggen die 2 minuten, bleef zelfs liggen tot ik naast haar stond. k maak 1 lullig handbeweginkje en minou ging zitten. NEEEE dat mocht niet.. gelijk dus een of 2 punten aftrek, weet ik zo niet uit mijn hoofd. (moet de lijst nog even scannen).
staan betasten en gebit tonen.
Minou had 2 commando's nodig om te gaan staan (meer om te blijven staan;) ipv 1, verder ging het goed. gebittonen is nog nooit zo goed gegaan: 10 punte~!
toen het veld af en wachten..DAT is echt erg!ik was nummer 4.

eindelijk dan aan de beurt.
Volgen aan de lijn. opzich redelijk, iets te strakke lijn en ik moest veel praten. losvolgen ging voor minou's doen best heel goed. ze bleef mooi links naast me en zat aan mijn hand geplakt (omdat ik net gedaan had alsof ik een voertje tussen mijn vingers deed natuurlijk!
zit tijdens volgen ging niet, meerdere commando's nodig en ik moest stil blijven staan om haar in zit te krijgen. 0 punten dus.

Voor komen en terugplaats.
ze ging toen ik weg wilde lopen uit het vak staan en wildemee lopen. moest haar dus opnieuw af leggen.
ze kwam snel voor, met nadruk op snel wnat ik kreeg weer een flinke duw tegen mijn benen..echt VOOR, was het dus niet!:)
terug plaats?ja, daag..minou bleef gewoon zitten en was niet zover te krijgen dat ze uberhaubt 1 stap richting het vak deed. 0 puntendus.

apporteren:ja, dat begon goed. minou ging zitten, bleef zitten toen ik het blok halverwege liet vallen, en wachte netjes op mijn commando apport.
ze kwam, deed het bekende ererondje. met enige moeite pakte ik het blok aan, maar madam besloot iets anders te gaan doen. nie loslaten, maar trekken. stomme hond, dat kost ons punten!en veel ook. het werd een 5.5 als ik me niet vergis.

heb ik nu alles gehad? ik geloof het wel. het viel me niet erg tegen. met name het volgen vond ik best goed gaan.
na een uur wachten kwam dan de uitslag. ik moest 192 punten halen en de verplichte oefeningen voldoende punten hebben om te slagen. helaas: 190 punten!!en de veerplichte oefeningen nie goed genoeg, waaronder dus het apporteren en het voorkomen,.
heel jammer, maar ik ben tevreden met dit aantal punten, en het was leuk om onze trainingen bij de club toch af te kunnen sluiten met een examen.

we kregen een lekker stuk appeltaart en niet lang daarna was mijn moeder er al om me weer op te pikken.
Dag allemaal dag trainers dag Minou en dan kom je hier voorlopig niet meer, in iedergeval niet meer met Minou.
Ik ben heel blij dat ik met Minou mocht en kon deelnemen aan deze cursussen. Ik vond en vind het erg leuk om te doen, en het is weer eens wat anders dan het geleidewerk. Ik ben iedereen die hieraan heeft meegewerkt dan ook erg dankbaar!

Dinsdag ging ik naar Tim in Vorden. bram met aboot zou er ook zijn, en met een beetje geluk kwam die dag ook mijn nieuwe harde schijf bij tim binnen, kon ik die gelijk mee nemen.

de treinritten gingen opzich goed. Minou was goed bezig. echter de trein van arnhem naar zwolle (waar ik er bij zutphen uit moest) is niet onze favoriet geworden. enorme gapende gaten tussen het perron en de trein. in arnhem stapte ik eerst in en riep minou omhoog. die kwam dus niet. brokje erbij en eens flink gek doen en uiteindelijk won de drang om bij me te komen het van de angst.
De trein maakte een niet al te lekker geluid, maar we stopten ongedeerd in zutphen. hier was de sprong voor minou iets kleiner en een irritant keffertje op het perron had ook wel Minou's aandacht, dus na enige aarzeling jumpte ze dan toch de trein uit.
De beesten hebben zich de hele dag wel netjes gedragen. de honden werden door tim's moeder uitgelaten, en 'savonds werd ik weer op station zutphen afgezet
De trein in ging wel. zelfde gat als vanmorgen, die stap durfde ze wel te nemen. maar eruit werd een drama. dit gat was flink groot en zelfs ik moest een aardigverre stap zetten. Minou bleef bovenaan het trapje staan en kwam er niet uit. roepen, lokken met een voertje, niks kon haar overtuigen dat het beter was de trein uit te komen. ik kon haar niet tillen, daarvoor was de afstand te groot. als ik haar bij de halsband pakte verzette ze zich dus dat ging hem ook niet worden. uiteindelijk kwam de conducteur erbij. stonden we daar op het perron met zijn tweeŽn gek te doen en minou over te halen te springen. die aarzelde af en toe, kwam iets naar voren maar stapte toch weer terug.
Uiteindelijk heeft de conducteur haar onder haar buik gesteund en ik de halsband gepakt en toen nam ze een megajump en stond ze veilig met 4 poten op het perron.pffff!
de trein naar utrecht was gelukkig een gewone dubbeldekker zonder enge instap.
In utrecht pakte ik de trein naar vleuten. echter in vleuten liep het ook nit helemaal zoals gewenst.
voor mij stapten wat mensen uit. ik bleef even achter en ik wilde net naar beneden stappen toen de deuren ineens dicht gingen.
snel mijn 2 armen er tussen en de deur ging open.
Uitstappen zou op deze manier echter niet gaan lukken, want elke keer als de deuren weer open waren, gingen ze gelijk weer dicht. daar stond ik dus met 2 armen tegen de deuren. ik moest een redelijke stap overbruggen waarvoor ik me ergens aan moest vasthouden, dus ik moest eigenlijk de deur loslaten, wat da weer niet ging omdat die dan dicht zou gaan. net toen ik vroeg in het wilde weg of iemand die deur even vast kon houden kwam mijn moeder aanlopen, die al vreesde dat ik niet uit zou stappen en ik verder zou gaan tot woerden!
minou aarzelde weer even met springen. gek he, als er elke keer deuren op je af komen!
toen we waren uitgestapt maakte ik een opmerking van:lekkere conducteur is dat zeg. bleek hij achter me te staan. heel jammer voor hem maar hij had gewoon op moeten letten. als je ziet dat er een deur niet dichtgaat, blijf nje toch dniet doorrammen tot hij wel dicht gaat, maar wacht je even. nee, hij niet. hij verontschuldigde zich nog wel. als ik alleen was geweest had ik die trein niet uit kunnen komen. maargoed, we zijn er allebei goed vanaf gekomen en ron half 11 was ik thuis.

de kerst zit er weer op. eerste kerst dag een flink stuk met mijn vader gelopen. minou het grootste gedeelte los. die kon dus lekker maffen tijdens ons kerstdinner. gisteren mocht ze mee naar mijn oma waar ze netjes ging liggen. ze liep gewoon los, ging af ent oe even in de keuken kijken en ging dan lekker in de zon liggen midden in de kamer.
en nu is het zaterdag, morgen viert mijn moeder haar verjaardag, dus de hele dag een hok vol visite denk ik zo!
Minou is al geborsteld,die is weer een losse harendeken kwijt.

Volgende week maandag brengen mijn zus en ik haar naar het KNGF terug. nog steeds een gek idee. ze kan het werk echt wel. ze kan ook best serieus zijn. maarja, het gaat niet op een manier waar ik goed mee kan samenwerken. het zal weer wennen zijn de stok ter hand te moeten nemen om op school en daarna op stage te komen. 's avonds laat er niet meer uit, in het weekend geen wekker meer zetten, maar ook geen begroeting meer als je binnenkomt, geen gesnurk meer tijdens de les of onder het eten...

laat die wachtlijst maar flink krimpen. ik vind het maar niks zonder hond!