Hoi allemaal,

vanmorgen had ik eenn proefexamen gedrag en gehoorzaamheid beginners..werd ik daar even mooi voor paal gezet door Minou! ik was veel te vroeg (nouja, 20 minuten want ik kwam met de taxi:). minou had even met een speelgoedkip gespeeld (daarna deed de piep het niet meer maar hij bleef leuk!), en we gingen rond kwart over twaalf of later nog het veld op..nou, wat een lol. voorlangs achterlangs ging nog wel goed. grappig is dat minou, als er een hond passeert tijdens deze oefening mijn hand aanraakt zovan:kijk, ik kijk niet naar die hond, maar naar jou!

toen begon het gedonder af en blijf. ik gaf minou het commando af en ze zakte wel door haar poten (dat hoorde ik, dus zei ik goedzo..ze bleek pas halverwege te zijn en ging numaar gauw weer zitten.
het koste me nog wat moeite haar af te krijgen. het veld was niet zo best (zeg maar gerust dat het best wel een lekker baggerzooitje was), en dit zal wel hebben meegespeeld maar minou vond alsnog dat ze wel lekker kon gaan doen waar zij zin in had. uiteindelijk won ik het indeze en ze bleef de 2 minuten netjes liggen, ookal stond er een hond op enzo, ze keek wel maar bleef liggen..
bij terugkomst (toen ik dus weer naast Minou moest gaan staan ging ze jammergenoeg weer zitten en was niet van plan ook weer te gaan liggen.

gebit tonen en betasten.nou het gebit tonen ging best wel goed alleen op het laatst vond ze het niet meer zo geweldig en ging wat in protest. het staan betasten ging wel in diezin, minou ging keurig staan, maar bleef niet stilstaan, drentelde wat.
nou, daarna kregen we de echte ellende pas met het volgen. huilen met de pet op. wendingen links gingen nog wel, zeker in het begin. rechts was niet veel soeps en toen we halt moesten houden liep ze door.beetje balen!!
los volgen was helmaal triest. de eerste wendingen bleef ze bij mijn hand maar na een bocht naar rechts was het helemaal over. ze liep rechts ipv links (dus rechts naast degene die me leidde en was niet van plan weeer links te komen. toen ze moest gaan zitten liep ze eerst nog mee en volgde mijn hand, maar ze ging uiteindelijk toch zitten en bleef dat ook totdat ze weer mee mocht maarja....ze ging toen haar eigen we g en was niet meer echt van plan om mee te lopen zoals het hoort. aan de voet komen los ging niet. dan het voorkomen. ja, ze kwam! met een flinke beuk tegen mijn benen. hierdoor reageerde ik wat later met het volgende commando. minou ging maar eens voor koe spelen.toen ik haar uiteindelijk naar de riem stuurde giing ze weer verder met koe zijn en pas toen de trainer bij de riem kwam wilde ze er wel naartoe en ook gaan liggen, tot ik dus weer in de buurt kwam... straks staat ze op mijn staart!

nou het apporteren ging wel goed opzich, ze wacht netjes totdat ze het commando krijgt, haalt het blok maar loopt dan een rondje om me heen voor dat ze bij me komt. dit mag niet en als ze hem aangeeft en ik los zeg, knauwt ze eeerst nog even voordat ze hem daadwerkelijk loslaat. ze wil daarna wel snel aan de voet komen, maar zodra ze ziet dat het blok verdwijnt onder mijn arm springt ze alsnog het blok na en dat mag dus niet..nou, heeel hoopgevend zo vlak voor het ECHIE!de kans van slagen wordt hier niet echt mee vergroot! ik ga nu met haar op gras oefenen ( ik zoek nog een geschikte locatie (zonder hondepoep!!), want op tegels gaat het wel goed, of in iedergeval beterwant daar valt veel minder aan te snuffelen en te eten.

nog 3 lessen, dan het examen..brrrrr.

we zien het wel!!