Hoi allemaal,

zo, nu zelf maar eens een berichtje posten ipv minou.

Hier lopen wat Minou en school betreft allerlei dingen door elkaar. zoals in de vorige log stond, heb ik besloten dat het beter is dat er voor mij een andere hond komt. Minou is een schat en wil graag goed doen maar dit kan ze eigenlijk niet altijd.
in school en op het station is ze vaak erg traag. ik mag hier niet op reageren maar ik betrap mezelf er toch op dat het af en toe gebeurt dat ik probeer er iets meer vaart in te krijgen. meestal weigert Minou dit, gelukkig maar, maar als ze het niet weigert merk ik vaak gelijk dat ze het eigenlijk niet bij kan benen. haar tempo wisselt enorm en dit vind ik erg vermoeiend want soms staat ze ineens stil omdat ze ergens langs moet wat ze in dat tempo niet veilig kan doen en dan is het verdere tempo weer erg traag.
vandeweek had ze door dat we met een paar mensen vanaf school naar huis zouden gaan (eerst nog even de stad in), en minou vond dit wel een geslaagd plan. ze wil dan zo graag dat ze sneller gaat lopen. gevolg een sta-tafel die Minou niet had gezien, en waar zij dus onderdoor kon en waar mijn linkerarm pijnlijk mee in aanraking kwam. natuurlijk enerzeids haar eigen schuld maar vervolgens merk ik wel dat ze er wat van schrikt (mede door mijn reactie), en ze in tweestrijd komt: snel de groep volgen die een stukje verderop staat, of netjes werken.

op het station gaat het aardig als we de ruimte hebben. ze volgt duidelijk de groep of een persoon uit de groep maar ik merk wel dat ze meer haar eigen weg gaat zoeken en dus soms besluit een andere weg te kiezen dan de rest (bv aan een andere kant om een obstakel heen en dat soort dingen.
. als ze dat doet , weet ik vaak dat ze redelijk geconcentreerd en serieus met haar werk bezig is.

ik heb er dit weekend een mailtje uitgedaan naar het kngf over hoe nu verder. er zal (helaas) toch een beslissing moeten komen wat er met minou gebeurt. herplaatsen of afkeuren. en er moet een voorzorgbezoek komen om weer een profiel van mij te maken zodat ze me weer op de wachtlijst kunnen plaatsen en dat soort dingen..


Door een roosterwijziging en een allergische docent, breng ik Minou op de vrijdag vaak onder bij iemand anders. of haar favoriete docent;), of iemand anders. ze vindt dat prima gelukkig en ze kent deze personen ook wel goed. als ik haar dan weer terug heb en met haar aan het werk ga moet ze wel even wennen en wil dan ineens erg snel, wat ik gelijk afrem. als we dan even hebben gelopen trekt dit dan wel weer bij.

Op de kynologenclub hebben we het ook nog steeds erg naar onze zin. we gaan dit seizoen als het goed is op voor ons examen Gedrag en gehoorzaamheid Beginners, de opvolger van elementaire gehoorzaamheid. het zal mij benieuwen. ik train op dinsdag en dat is net een dag dat er op school voor Minou weinig te beleven valt en we bij tijds thuis zijn. haar dan op zo'n manier moe maken dat ze 's avonds nog wwel alles wil doen is lastig. als ik 's middags veel ga apporteren om haar lekker te laten rennen wil ze 's avonds niet zo makkelijk en echt ergens een rondje gaan lopen waar ze los kan als ik alleen ben is lastig.
Afgelopen week waren zowel Minou als ik er niet helemaal bij volgens mij. ik reageerde steeds veel te laat op aanwijzingen en bracht ze dan niet altijd helemaal helder over op Minou. bij het los volgen ging Minou maar eens een wandeling over het veld maken zonder ons en voor het eerst dat ik haar heb wilde ze niet gelijk gaan sorteren (haar eigen stokje uithalen tussen 4 andere stokjes (die er precies hetzelfde uitzien), ze moeten dus het stokje zoeken met de geur van de baas. minou had dit toen we het voor het eerst deden direct door en was echt bezig met haar neus. afgelopen week was het gras interessanter en kwam ze in eerste instantie zich zonder stokje melden.

Het apporteren gaat steeds beter. wat ze vaak doet als ze iets ophaalt is een paar rondjes rennen. ze komt half naar je toe, rent dan door en doet een soort ererondje. vaak komt ze grommend met het blok in haar bek aan maar als ze het los moet laten gaat dat toch best redelijk.
bij het zitten tijdens los volgen gaat het opzich redelijk, je moet nog wel even stil blijven staan als je het commando hebt gegeven maar ze gaat meestal toch zitten. het los volgen zelf is in deze meer een probleem.lol

Het voorkmen gaat heel goed, maar als ik haar controleer draait ze van me weg. ik moet er dus een beetje vanuit gaan dat ze het goed doet, belonen en haar dan gelijk weer aan voet laten komen.
het plaats sturen is niet haar ding. we gebruiken een bakje met een spijker in de grond waar iets lekkers in kan, ook onder een deksel. geen hond presteert het om de stroef gaande deksel eraf te trekken, behalve die kleine zwarte van mij natuurlijk. en als ze dat stomme bakje niet ziet of als ze ervan overtuigd is dat er geen voer inzit, verdomt ze het om naar het vak te gaan en bij haar riem te gaan liggen.
misschien toch maar eens met de clicker proberen..

zo, dit was het weer even.

groetjes!