Hoi lieve lezers,

Na een lange weblogstilte proberen mijn baasje en ik het bloggen weer op te gaan pakken. ookal ontbreekt de tijd soms, mijn baasje wil graag dat alles kloppend blijft er dat er niet te grote gaten vallen tussen de beschreven gebeurtenissen om het plaatje compleet te houden.

als je op hyves leest: er staan ook nog een stuk of 3 andere blogs op, die hyves weer eens niet doorliet. de tijden van het posten van die blogs kloppen dan ook niet. balen maar het is niet anders.

Ja, de reden van de titel zal ik, Minou dan maar gaan opbiechten.
In de vorige blog schreef ik over het contact met mijn school, wat mijn baasje gehad heeft over mij, en het bezoek van mijn trainer frans, die mij heeft verlost van een hoop stress.
Maarja, mijn stress is dan wel grotendeels weg, ik blijf erg traag op sommige vlakken en daar is eigenlijk geen verandering in te krijgen. Mijn baasje probeert me af en toe (met name als ze de tijd heeft), in haar school wat te stimuleren om dingen iets resoluter te doen. Maar dit vind ik erg moeilijk.
ik ben regelmatig een beetje in tweestrijd. ik wil graag goed werken en ben daardoor soms ronduit TRAAG. maar anderzeids, als ik zo lekker rustig loop heb ik ook de tijd om mijn neus te gebruiken en dat zorgt ervoor dat ik nog wel eens iets binnenkrijg. Dit maakt het voor mijn baasje moeilijk om geduld met mij te hebben.
Maar gelukkig blijft ze nooit lang boos of kortaf tegen me. volgens mij vindt ze me daar veelste lief voor.

Maarja, door al dat slome gedoe zette ik mijn baasje wel voor een keuze:
Ga je net me door en accepteer je dat je op verplicht ontstresscursus moet, of ga ik ergens anders heen waar ik met mijn tempo WEL goed uit de verf kom, of dit nu is als geleidehond of als gewoon Minoutje.

Mijn baasje heeft niet zo heel lang getwijfeld. Ze zegt dat ze buiten het feit om dat ze niet altijd geduldig kan blijven en zich de rest van mijn werkzame leven niet in zo'n langzaam tempo kan blijven voortbewegen, ze het ook voor mij doet. ze wil niet dat ik de dupe word van het feit dat mijn baasje zich eigenlijk vaak ergert aan mijn tempo. Daarom heeft ze een paar weken geleden weer naar mijn school gebeld en ze verteld (het ging niet van harte), dat het beter is om mij te ontslaan. in iedergeval bij mijn baasje. ik was aanwezig bij dit telefoongesprek en na het horen van dit besluit besloot ik dat ik maar eens even lekker moest blaffen. daar werd nog om gelachen ook!

Kortom: ik krijg een opvolger. wanneer en wie is nog lang niet duidelijk. Mijn baasje wordt nog gebeld voor een voorzorgbezoek, zodat ze weer een profiel kunnen maken van de "perfecte hond"voor mijn baasje. Ik ben dus niet langer de "perfecte hond". mijn baasje vindt dit onzin. onze werkmethoden passen nu eenmaal niet meer bij elkaar en daar kan ik niks aan doen.

wat er met mij gaat gebeuren als er een vervanger is, weet ik niet. Misschien gaat mijn school nog proberen mij bij iemand anders te plaatsen, en anders mag ik vervroegd met pensioen. waar ik dan naartoe ga, is ook nog niet bekend.

Er komen dus spannende tijden aan voor mij en mijn baasje. zolang ik nog niet weet wat me te wachten staat, doe ik gewoon wat ik altijd doe.aandacht vragen/opeisen, alles opvreten wat ik tegenkom, mijn ondeugende streken vertonen, af en toe eens lekker uit mijn koekepannetje gaan of lekker alle regels overtreden...
ik ga ook nog steeds met plezier naar de kynologenclub. ook hier kennen ze mijn streken en wordt er af en toe wel om me gelachen. ik probeer goed mijn best te doen, maar soms kan ik het niet laten om even iets uit te halen. constant de aandacht op mijn baasje gericht houden vind ik ook wel moeilijk. Alles wat er om me heen gebeurt vind ik leuk. op het veld naast ons zijn ze vaak leuke spelletjes aan het doen en daar zou ik soms best graag wat langer naar kijken.
weet je wat ook een leuk spelletje is: als ze na zitten te praten speelgoed uit open tassen pikken. dat kan ik heel stiekem maar ik moet het altijd weer teruggeven. jammer hoor!
morgen mogen we weer. ik ga nog maar eens bedenken wat ik dan weer kan uitvreten!

dikke lebber,
Minoutje