Hoi allemaal,

hier ben ik zelf nog even.

Voor mij zit de week erop. en het gebeurt me niet vaak dat ik daar ZO blij om ben!
ik heb er 4 dagen assesment op zitten. dwz. het aftoetsen van een kerntaak. dagen van 9 tot ergens rond 5 uur. ik ben dat niet echt gewend geloof ik;)
Minou vraagt natuurlijk ook nog de nodige aandacht en dat maakt dat ik na dit weekje echt op ben. ik heb dan weer geen zin om optijd naar bed te gaan maar gisteren lag ik toch echt om elf uur gestrekt en sliep al zo'n beetje om veervolgens uit een hele diepe put te komen als de wekker de volgende ochtend gaat en je er achter komt dat je er al bijna uitmoet.

ik heb deze week 2 keer mijn bus gemist. dat was eerder echt een uitzondering, ookal ga ik nooit te vroeg weg. ben vaak net op tijd.
Minou heeft met het uitlaten niet zoveel haast sinds we thuis zijn. heb het idee dat het door de gentleleader komt en dat ze niet echt het gras op durft te trekken ookal krijgt ze vrij en doe ik de gl af. vanavond dus maar even stout geweest en de gentle leader eens thuis gelaten. ik merkte wel wat verschil maar ik moest erg lang wachten. toen ze dan eindelijk wat deed natuurlijk de hemel in geprezen.
ik vind het nog wel pittig allemaal, helemaal in school. obstakels verplaatsen daar nog al regelmatig en leerlingen zittn nooit netjes recht aan tafel. er moet altijd gepropt worden en dan zit alles soms veel verder van de tafels af. dat trapje in de kantine maakt het er niet makkelijker op. die zit niet over ede hele breedte maar op een paar stukken. als ik echt vanaf 1 van de gangen kom kan ik het wel makkelijk vinden maar moet ik vanuit de kantine dat trapje vinden vind ik het lastiger. zolang ik rustig blijf, minou de tijd en ruimte geef om haar werk te doen gaat het best goed al heb ik haar vandaag een paar keer op vreten betrapt. 1 keer tijdens het lopen onderaan een trap en 1 keer toen we stilstonden. dan is de verleiding naturlijk wel heel groot. gisteren hoorde ik nog dat ze keurig langs een stuk brood afliep. leuk om te horen natuurlijk. eerder had ik dat echt gemerkt.

Mijn probleem is momenteel een beetje dat het zo langzaam gaat. minou loopt niet meer zo snel om alles goed te kunnen ontwijken, ze is natuurlijk niet zo groot en kan anders niet snel en krachtig genoeg reageren, maar voor mij is dit tempo erg langzaam. ik kan haar op rechte stukken een beetje opjutten maar zodra ze ziet dat er een obstakel nadert gaat ze in de remmen en gaat ze er langzaam langsaf. vaak kom ik dus wel achter de oorzaak van de traagheid maar naar mijn idee zou ik er veel sneller langs moeten kunnen. maargoed, ik houd dit in de gaten en ik wacht nog op antwoord van de trainer, had hem wat vragen gesteld per mail. hij had me geloof ik gebeld, precies toen ik aan het instappen was. het was een anoniem nummer in iedergeval en ik was dus te laat met opnemen;)

Ik heb dus vandeweek assesment gedaan. het liep niet zoals ik gehoopt had en heb ook het eerste document heel slecht gemaakt. was er dus echt niet bij met mijn hoofd en heb er ook allerlei hele maffe spelfouten uit zitten halen. alles koste me veel meer tijd en ik was dus nog niet klaar toen de tijd om was.
tijdens het praktijkgedeelte gisteren ging ook niet alles als zou moeten en heb ik uiteindelijk niets op kunnen leveren. gelukkig was dit niet echt mijn schuld!
en nu zit dit assesment er gelukkig op. het leek wel alsof deze week voorbij kroop! zal je zien, voor je het weet moet je weer snaar school!

voorlopig nu even niet. vrijdag (morgen dus), en maandag zoieso vrij, al moet ik maandag naar een american party voor onze vs reis maar dat doen we voor de lol dus is het niet zo erg :).

morgen minou eens even lekker uit laten razen. ze heeft zich heel goed gehouden de afgelopen vier dagen. is echt steeds keurig blijven liggen. ze lag de eerste 2 dagen wel aan mijn stoel vast maar dat was eigenlijk helemaal niet nodig. gisteren en vandaag lag ze gewoon los naast mijn stoel en ze ging vanmiddag voor het eerst de fout in. eerst doordat haar grote vriend zijn oud-collega begroete met allerlei moeilijke woorden;) en minou dacht dat hij het tegen haar had geloof ik;)
en later toen hij weer binnenkwam vond minou dat ze hem wel mocht begroeten. ze was het toen wel duidelijk een beetje zat. sliep niet meer, lag dan weer zo dan weer zo en vooral: in de weg:)
op het laatst liep ze even los in het lokaal en ze was echt druk in de weer. moest gewoon even lekker de pootjes strekken en een beetje ondeugend doen met weglopen enzo:)
en daarna lekker naar huis. minou begint steeds beter te begrijpen dat ze in de bus niet onder de bank moet duiken om eten te scoren, maar dat ze beter uit zichzelf kan gaan liggen. wat een veranderingen!
als ik met veel bagage zit (laptop enzo) vind ik het nog wel lastig. eigenlijk moet de beugel af in de bus, maar dat lukt me dus niet als ik zo zit ingesloten tussen of iemand anders en mijn spullen, of doordat de plek te krap is. oftewel, die laptop is de boosdoener;)
ik kan die beugel vaak ook niet vlak voor het uitstappen weer vastmaken en hem mee naar buiten nemen en dan vastmaken gaat vaak ook niet omdat ik geen handen meer vrij heb..lekker handig he???:)
dus nu laat ik hem vaak gewoon zitten. ze kan er zelfs mee op haar rug liggen.gekke hond!!

goed, ik ga ermee stoppen, oogjes vallen dicht!

groetjes!
Melanie en Minou