Hai allemaal,

zo, ik heb heel lang niks verteld aan jullie. dat wordt nu dus wel weer eens een keertje tijd dacht ik zo.

mijn baasje en ik zijn samen heel druk geweest natuurlijk.

Op 5 mei werd ik weggebracht naar Amstelveen. Ik wist nieet goed wat ik ervan moest denken. ik liet me niet meenemen door iemand die ik niet kende, maar zij had meer geduld als ik dus ik gaf het maar op :)
Ik was eerst heel rustig maar dat veranderde al snel hoor en liet ik mij zien hoe ik soms wel ben:hyperrrrrr!
zou ik de mensen in de kennel tot wanhoop hebben gedreven? ik zou het best willen weten.
Ome frans ging met mij aan de slag. De eerste dagen kreeg ik steeds op mijn donder, maar aan de andere kant wwerd alles wat ik wel goed deed beloond en langzamerhand heb ik me dan toch maar voor hem open gesteld. ik voelde me een stuk zekerder en ik werd er erg vrolijk. ik had ook een leuke kennelmaat, gammo. stoere naam he! vindt mijn baasje wel hoor!
langzamerhand begon ik steeds relaxter te worden. ik mocht nooit als eerste de bus uit, moest altijd maar wachten. maargoed ik wist wel goed waar ik aan toe was en dat was erg prettig.
en toen, toen op een morgen kwam ome frans mij halen. het was anders dan anders. en ja, ik werd buiten ineens verzocht te gaan zitten en ging mijn riem los. ik hoorde mijn naam maar ik moest even goed kijken. mag ik echt?toch maar. ik vloog op de bron van het geluid af: hee, jou ken ik!!!! jij hebt mij hier naartoe gebracht!
Maar ja, ik was wel blij om haar weer te zien hoor maar ik was ook wel een beetje in tweestrijd, want die ome frans dat was iemand die moest ik te vriend houden. maar als ik dat deed vond hij mij helemaal geweldig! dus zodra ik hem wweer zag ging ik snel naar hem toe.
mijn "oude"baasje kreeg mijn riem weer in haar handen gedrukt en ome frans liet ons buiten achter. ik moest even piepen. ik was helemaal opgewonden en een beetje in de war. wat gebeurde hier toch allemaal!
daarna kwam hij weer terug. ik moest rustig worden en ome frans ging met mijn baasje over mij praten. nou, wat ze zeiden begreep ik toen nog niet zo goed. dat kwam later pas.
we gingen naar de trainingsbus en nou wilde ik toch wel eens kijken of ik er vandaag eens als eerste in mocht klimmen.kreeg ik op mijn donder zeg, da's ook niet leuk. maarja ging mijn baaasje ineens alles doen wat die ome frans zei. nou deed ik dat ook wel meestal op het laatst, maar sjongejonge ik had een hele andere baaas. maar mijn baasje zei dat ik ook een andere hond was. ik had mijn staart mooi schuin omhoog en ik was best wel relaxed. ging lekker op mijn zijtje in de bus liggen nadat ik een poging gedaan had mijn collega's even bij te praten.
en toen krijg ik mijn eigen oude vertrouwde tuigje weer aan en gingen we lopen. ik dacht da's mooi en wilde er wel vast vandoor gaan. maar nee ik moest wachten en wachten en wachten tot dat ik vooraan hoorde. mijn baasje was trots op mij want ik heb heel veel geleerd.
ik vond haar algauw weer helemaal leuk en besloot dat ik om haar een plezier te doen me maar niet meer zo erg met ome frans bezig te houden. mijn baasje was hier geloof ik wel blij om hoor!
ik heb heel goed mijn best gedaan, en 's middags gingen we naar de albertkuip markt. mijn baasje was heel trots op me want ik heb haar dingen laten zien die ik nooit eerder aan haar had geshowd in die tijd dat ik bij haar ben. ik was wel erg moe daarna en heb 's avonds heerlijk veel geslapen. die nacht ook. af en toe werd ik wakker van mijn vriendjes in de kennel en dan ging ik een knuffel bij mijn baasje halen. die was daar niet echt van gediend want die lag ook lekker in haar mandje maar dat kan mij niets schelen. ik werd meestal wweggestuurd en ging dan maar verder snurken. was mijn baasje ook al niet blij mee. ik doe ook alles fout he!!

ja e rest van de week heeft mijn baasje ook al verteld. vrijdagmiddag zijn we thuis gekomen. het kon me niet echt boeien. ik was alleen maar moe en heb heeeel veel geslapen. voor het eten, na het eten, voor het uitlaten, na het uitlaten. 's morgens, 's mmiddags, 's avonds, 's nachts..dit hb ik volgehouden tot zaterdagavond. ok, toen werd ik weer een beetje levend. ik slaap nog steeds wel veel eigenlijk.
ik probeer goed mijn best te doen op de school van mijn baasje. dat valt niet altijd mee daar. ik vind het daar altijd wel gezellig natuurlijk en er staan soms zoveel obstakels. nou en mijn baasje is een beetje een stresskip en was niet altijd echt te genieten. daar kan ik niet zo goed tegen en ga dan donderen en daar kan mijn baasje dan weer niet tegen en gaat no g meer stressen, en zo is het cirkeltje rond. ze heeft op school de eerste dag dan ook wat verkeerde dingen geschreven en ze kon niet goed opletten wat ze moest doen. dat kwam ook wel door mij geloof ik :)
en nu is het woensdag en heb ik al 3 hele lange dagen naast mijn baas liggen slapen op school terwijl niemand iets zei, me aandacht gaf of zelfs maar naar me omkeek! ok da's niet waar want ik ben gisteren door mijn grote vriend uitgelaten!
mijn baasje had er geen eens tijd voor!!!pff nou leuk hoor, eerst laat ze je zomaar een paar weken achter in een hok (ok dat was wel heel gezellig!!!), vervolgens geeft ze me zomaar weg. ok, ik vond het niet erg want ik ben gek op hem en ik heb natuurlijk even geprobeerd hoever ik kon gaan maar jaah die is ook niet echt zachtzinnig hoor (dat mocht hij ook niet zijn van mijn baasje!!) dus ik werd wel even door hem op mijn nummer gezet en heb me verder wel aardig edragen vind ik geloof ik.
en gisteravond lekker bij de hondjes geweest. was wel weer even wwennen voor ons allebei en heb wel geprobeerd mijn grenzen te verkennen maar dat is niet echt gelukt geloof ik...

nouja, ik ga stoppen, mijn baasje is moe dus ik mag niks meer zeggen. ik ben al stil!!!

lebbeer
Minoutje