Hallo allemaal,

Na een paar fantastische dagen in Amstelveen bij het KNGF zijn Minou en ik vanmiddag weer thuisgekomen. Wat is er een hoop veranderd en wat moet er nog een hoop gaan veranderen! ik heb er een heel ander hondje voor terug gekregen en dat is absoluut in positieve zin. Ok, het is een dweil geworden, tenminste, af en toe is ze een dweil:) maar dan wel op momenten waarop het wel erg welkom is dat ze rustig kan blijven.

Vanmorgen na het ontbijt was het weer tijd voor het uitlaten. Minou doet dat daar op het veld heel snel. ik ging weer alleen met Frans mee, net als gistermiddag, deze keer naar Amstelveen. daar gaan bijna alle trainers heen op vrijdag, en de rest van de groep m die in instructie was ging ook naar Amstelveen. Er stonden dus een stuk of 8 kngf bussen verspreid door de stad.
We hebben weer een mooie stap winst gemaakt; toen ik de bus instapte probeerde ze 1 keer alvast omhoog te komen, toen ik haar zei dat dat niet mocht ging ze weer terug zitten en wachtte ze keurig op het commando om erin te mogen. ook eruit ging heel beheersd en ze trok me deze keer niet mee toen ze eenmaal beneden was maar wachtte netjes naast me zonder getrek. ze begon weer gelijk goed, af en toe nog wat kleine slordigheidjes en wat snuffelen, maar dat was gauw over. We hebben een stukje stratenplan, winkelcentrum en markt gedaan maar het was nog niet zo druk. eerst dus nog maar even naar de roltrappen gekeken die ze niet opmag maar war ze toch graag naartoe wil. al met al weer 5 kwartier weggeweest voor we weer bij het busje waren, daar heeft frans de andere hond nog even meegenomen en halverwege werd ik door de andere trainers opgehaald om wat te gaan drinen bij vnd waar frans mij dan weer zou komen oppikken voor de laatste rit van deze instructie. Jammer hoor. Mijn lievelingsdingetje kwam weer aan bod, de markt. dat blijft zo'n kick! geweldig. deze keer was het dus echt gigantisch druk. de markt in Amstelveen is niet zo groot als de albert kuijp markt natuurlijk, maar wel veel smaller. soms moesten we het doen met een doorgang van een halve meter waar mensen stonden. aangezien mensen onberekenbaar zijn is het heel goed opletten en meestal reageerde ze snel genoeg om een ineens opzij of naar achter stappend persoon te ontwijken en dat is echt klasse werk en ik heb weer bijna niets geraakt. (soms ontkom je er niet aan en moet ze kiezen tussen 2 kwaden (het raken van een overhangend sprietje of een botsing met iemand anders).
Maar, ze deed het echt fantastisch... en het mooie was nog dat ik dat ritje zonder gentle leader mocht doen, gewoon om eens te kijken hoe het zou gaan. ik merkte weinig verschil, maar ik moet hem wel gewoon blijven gebruiken (nu dus altijd), omdat ik op die manier heel dominant kan blijven naar Minou toe en dat is wat ze nodig heeft en wat haar zeker maakt. en daar doen we het voor. Ik vond het jammer dat we bij de bus terug waren. That's it, 2,5 dag intensieve training is ineens voorbij en ja dan moet je het weer alleen gaan doen. het gaat vast lukken. ik ga er mijn best in iedergeval voor doen. minou is in iedergeval heel erg veranderd. ze is toch nog waaks heb ik net ontdekt :), maar als de rollen hier thuis allemaal weer wat duidelijker voor haar zijn zou dat heel goed minder kunnen worden. ze moet even doorkrijgen dat ze alleen maar commando's op hoeft te volgen:)
Zowel ik als Minou zijn wel toe aan een paar uur slaap. vannacht weer bijna niet geslapen (ik dan, minou sliep wel). toen ik sliep ben ik gaan slaapwandelen en werd ik middenin mijn kamer wakker en kwam ik tot de conclusie:ik moet over 10 minuten buiten staan. toen ik op mijn horloge keek besloot ik maar dat dat onmogelijk was, het was namelijk 10 over 2 :)
Gelukkig was er niet veel geblaf in de kennel en was de reden dat ik niet kon slapen niet het geblaf. mijn hoofd zat/zit gewoon heel vol met alles wat ik heb opgepikt en meegemaakt sinds dinsdagavond en dat heeft me tot nu toe nog wakker ehouden..hopelijk slaap ik vannacht dus wel goed want ik voel me als een zoutzak. minou is ook niet echt levendig en zoektt steeds haar kussen op. ik heb niet het idee dat ze echt slaapt. volgens mij moet die ook weer even acimatiseren. ze loopt af en toe eens wat rond zovan:ja ik weet nog even niet wat ik hier doe. ze voelde zich zo thuis op het KNGF. Nouja, dat zal vast wel weer wennen. k hoor haar nu snurken dus ik denk dat ze nu dan toch slaapt. ik zit ook te knikkebollen maar ik stel het nog maar even uit!

ik ga het hierbij laten. uitgebreider verslag volgt nog wel, ik heb er nu even geen zin meer in.

groetjes,
Melanie en Minou natuurlijk