Hoi Allemaal,

let niet op het tijdstip van deze blog (ik word niet slaperig. in bed gaan liggen heeft dus toch geen zin! maar ik kom er zojuist achter dat mijn internet het gewoon deed!!!!heb ik voor niks bij barbera moeilijk gedaan. maargoed wat maakt het uit..over vandaag dan!

Vanmorgen na het ontbijt gingen we gelijk naar amsterdam-amstel (station dus). daar even gelopen en toen met de al klaarstaande trein naar Amsterdam Centraal. Minou was in het begin een beetje trekkerig vond ik maar dat trok toch wel bij. Frans heeft haar ook nog even zoek Poort geleerd in de afgelopen weken. ze vindt het nog wel moeilijk, helemaal als ze bijv. 2 keer naar links moet (soort U), om er te komen). op amsterdamcentraal hebben we taluuttraining gedaan. dwz. gewoon je hond het commando geven te gaan lopen en hem richting de perronrand te sturen. natuurlijk liep die knapperd er niet in maar ging ze mooi dwars voor me staan en wilde ze een rechtsomkeer maken. knappe hond. ze maakte nog een paar keer de fout om ipv een gewone rap een rolrap aan te geven. het zoeken van de leuning vindt ze soms moeilijk als er een fietsgoot naast zit. ze blijft dan op een afstandje. ik moet haar laten volgen die trappen af omdat ze erg op links is gericht en dat is dan dus niet altijd even handig, dus laat je haar volgen. je volgt de leuning dus je komt vanzelf waar je wezen moet toch!
ja, en dan verlaat je het station. zebraatje hier. stoplichtje daar, nog 2 keer bijna aangereden op de zelfde weg!!! (ik werd optijd teruggetrokken hoor. ok minou kwam nog tussen een schuifdeur terecht. was wel even schrikken. echt een technische fout. we stonden in de deuropening van een elektrische deur, ging die ineens dicht. frans heeft ze weer opengeduwd maar Minou zat er dus wel tussen. weer lekker gelopen, veel obstakels, mensen, afleiding (duiven, eten op straat) nou ze deed het weer keurig. bij terugkomst een tijdje heerlijk in het busje zitten wachten (voetjes op de bank tegenover je, muziekje erbij en even bijkomen. (je bent na een uurtje of 2 echt wel gesloopt!
daarna terug en lekker lunchen. het extraatje was vandaag een heerlijk gekruide bal gehakt. (zo krijg ik ze thuis niet! sorry ma!:P)
na de lunch nog even snel spullen pakken en weer naar buiten. vanmiddag ben ik alleen met frans op pad geweest. de rest ging naar de dierenwinkel en naar hetbos, maar wij als echte die-hearts hebben de hele middag gelopen (2,5 uur! (ok, met even drinkpauze tussendoor op een terrasje!!
Weer een hoop gedaan. het stratenplan (zijstraatjes, (zjes (zijstraat in, oversteken, aan de overkant nog verder de zijstraat in en dan weer naar links of rechts), utjes (zijstraat in, oversteken zijstraat uit (je mag niet op de hoeken oversteken)
en ja...toen weer de markt op. het is een echte kick om daar zo te lopen. ze loop dan heel langzaam zoda ze genoeg tijd heeft om overal op te anticiperen. dat viel niet altijd mee maar ze deed het echt keurig en dat heb ik haar meerdere malen duidelijk gemaakt. op een gegeven moment liet iemand nog geen meter voor haar iets eetbaars vallen. die neus ging omlaag en ze wilde het pakken maar ze was er ook weer makkelijk van af (ik werk nu overigens wel met gentle leader hoor)
Ook wat winkelstraatjes meegepikt en op een gegeven moment deed ze eecht iets DOMS.. we kwamen de hoek om (links af) en vlak daarna hing een rek met gordijnen. nou ze liep volgens mij te dromen want ze ging er vol in (zij zelf dus ook! meestal knal je tegen iets aan omdat de hond er wel langs of onderdoor kan, nu knalde ze er zelf ook tegenop. dan is het een tik tegen de rails zodat ze even ziet van hallo dit gaat niet, en dan doe je het over en gaat ze er wel langs. ook een tassenkraam kwamen we tegen waarbij minou me ook tegen tassen liet lopen. vervolgens doe je het over en gaat ze er keurig omheen natuurlijk!
Echt super. na een lekker glas fris op een terras mocht minou volgend terug naar de bus. even snel de AH binnengelopen en daarna lekker de bus in. het was weer een geslaagd trainingsdagje. vanavond hadden we theorie en gingen we even apporteren in de gang. het is een feit dat Minou fel is, maar ze liep dus de trainer omver omdat ze de dummie wilde hebben (ze moest naast mij wachten op het commando apport, en de trainer stond een stuk verderop om haar op te vangen als ze toch ervandoor zou gaan. nou ze ging er dus vandoor en de trainer kon haar niet meer houden (hij eindigde tegen de muur en Minou had de dummie te pakken. gelijk daarna merkte ik het al:minou begon te donderen.toen de anderen apporteerden en wij in de kamer zaten zat minou zichzelf helemaal op te fokken en te hijgen en piepen (sommige anderen ook). Daarna gingen we de honden uitlaten (kwart over 9 ofzo) waar minou dus wat eigenwijs werd en lekker ging trekken, niet op haar beurt wachtte, dat soort dingen. daar moet je dan bovenop zitten en dat is best nog wel lastig. zit is zit en dat is niet gaan staan een stap lopen en weer gaan zitten. zitten is gaan zitten op de plek die jij wilt en daar blijf je dan ook zitten. maargoed, morgen hebben we ook nog een ochtendje training end an leg ik nog een hoop vragen bij de trainer neer en dan moet het ons wel lukken.

Inmiddels komt de slaap opzeten dus ga ik snel afsluiten en maffen. vannacht was weer hopeloos, vanaf kwart over 2 geblaf in de kennel en dat ging door met af en toe rustpauze tot dat de wekker ging... maargoed hopelijk gaat het vannacht beter!!

Welterusten en tot morgen!