Hoi Allemaal,

Zo, gisteravond arriveerden we dan bij het kngf. We waren mooi op tijd, even over half acht hadden we de goede weg gevonden. (de routebeschrijving klopte niet helemaal)
Ik was gistermiddag nog gebeld dat ik Minou nog niet dezelfde avond terug zou krijgen maar pas de volgende ochtend. (vandaag dus)
Was wel even jammer, maar inmiddels kan ik zeggen dat ze het dubbel en dwars heeft goed gemaakt.
Gisteravond viel ik middenin de theorieles binnen, voor mij niet veel nieuws maar het was toch leuk om mee te maken. Daarna ging men de honden uitlaten en dan is het ineens wel erg kaal zonder hond hoor!
Daarna nog even wat gdronken en naar de kamer. Ik was nog lang niet moe en voor ik sliep was het na twaalven.. om om kwart over 5 gewekt te worden door de levende wekkers in de kennel...dat was minder...

Na een lekker ontbijt was het dan eindelijk zover. de honden werden uitgelaten, Frans, (Minou's trainer), kwam ook naar buiten en ging mijn hondje halen.. En ja ik hoorde haar penning in de verte en riep naar Frans dat hij haar wel los kon laten. dat deed hij en ze stoof als een dolle dwaas op me af.
Terwijl Frans een andere hond ging halen hadden Minou en ik even buiten de tijd voor ons zelf. Wat heerlijk om je hondje weer in handen te hebben. Ze was helemaal gek. piepte zelfs. sprong, dan toch weer niet en vond alles helemaal geweldig. Ook Frans had al haar aandacht. Ik kon merken dat ze erg op hem gefocused was, maar dat is al weer aardig naar mij toe overgeslagen.
Ik mocht haar zelf uitlaten (zalig!) en daarna gingen we met de busjes naar Amsterdam. We gingen eerst gewoon even back to basic, een stratenplan doen. zijstraatjes, duidelijk appŽl er in houden. Nou, mijn complimenten, ze deed het fantastisch. Duidelijkheid is de boodschap. Frans vond Minou in het begin van de training een paar weken geleden erg onzeker. Raffelde af en liet hem als ze de kans kreeg tegen van alles opknallen wat links stond. Minou is heel erg links georienteerd. Haar dwingen rechts te lopen heeft als effect dat ze alleen maar onzekerder wordt. dat moet ik dus niet doen. weer wat geleerd. Ookal moeten we tegen de stroom in, toch Minou de kant zelf laten kiezen.
Heel belangrijk is om een balans vast te houden: DIT doe je goed, maar, DIT doe je niet goed.
We hebben vooral gewerkt aan het brengen van rust.
DWZ: Zodra ik de beugel vastpak, wil Minou gaan lopen. Nee, wachten. IK bepaal wanneer we gaan lopen met 1 goeie correctie. Ja, het werkt echt. Keurig werden obstakels vermeden, stoepjes gezocht (ok, die stoepjes kun je ook vergeten en gewoon doorlopen maar dat mag dus niet). Ik had maar heel weinig nodig om haar op het goede pad te houden en ik moet zeggen het was heerlijk. Voor we het wisten bleek dat we eigenlijk al terug hadden moeten zijn want frans moest ook nog een ander trainen.
(Minou's kennelgenootje)
Toen alles terug was gingen we weer terug nar school voor een lekkere lunch. daarna heel even naar de kamer en weer weg. Minou heeft nog even met Victor (hond van barbera) gespeeld en toen waren we eigenlijk al te laat buiten. Hondjes uitlaten en de bus in dus. Nou, deze middag vergeet ik nooit weer. WAT WAS ZE GEWELDIG!!
We hebben eerst een stukje gevolgd (drukte opzoeken), toen heeft Frans me losgelaten op de promenade en de markt. Ongelofelijk hoe Minou aan het werk ging. Mensen, fietsen, kledingrekken, kraampjes, kinderen, kinderwagens, ik weet het allemaal niet. Op een gegeven moment liep er een jochie met ons mee en die liep nogal te vervelen. Hondje lief hondje kijk eens??
en minou? die keurde het gastje geen blik waardig. en ik maar roepen dat ze het zo goed deed. Zo beheersd! heb ik eigenlijk nog nooit zo met haar meegemaakt. een ware openbaring! het was echt fantastisch en ik kreeg die big smile niet meer van mijn gezicht. ECHT ZO SUPER knap. Ook frans was erg blij en liep te genieten. "dit is wel hooggeschoold werk hoor wat ze hier laat zien. Jullie doen het echt super!"groei, groei, groei!
Ja het was echt geweldig en moeilijk te beschrijven. Nou loop ik toch al 2,5 jaar met Minou, maar dit blijf ik toch echt wel heel bijzonder vinden. Ze doet het toch maar mooi ff voor je.
Ja, en nu zit de dag er hier bijna weer op en voel ik de spierpijn in mijn benen op komen zetten.... Ok, we hebben vandaag 3 uur gelopen, misschien nog wel meer nu ik me zo eens even zit te bedenken wat de tijden waren. Daarna hebben de hondjes nog even losgelopen. niet zo lang, maar voor Minou lang genoeg om snel even haar waterinstinct aan te roepen en tot haar buik in de sloot te gaan staan.. Nou er zijn ergere dingen hoor. Ook frans zei dat ze erg op je let en zich toch vaak komt melden. Toen er 2 honden nogal ruig met elkaar tekeer gingen ging minou er even in mee maar kwam toch al snel bij mij om eens even te kijken of alles nog wel goed was. Lekker ding.

We hebben het avondeten achter de kiezen. Zaaalige pannekoeken kun je hier eten. Een lekker ijsje toe en ik ben weer voldaan hoor :) je krijgt nog trek ook van dat intensieve trainen. Minou heeft net haar eten verorberd, dat moest weer in een rap tempo. verder is ze erg relaxed en heb ik haar nog niet horen blaffen!!!! ok 1 keer uit speelsigheid maar dat was ook niet haar bedoeling leek het wel haha, terwijl ze daar niet op is getraind.

Nou, ik ga het hier bij laten, wanneer er verder verslag volgt weet ik niet. ik schrijf in iedergeval alles op en dan publiceer ik het zoiezo vrijdag ofzo.
Minou wil aandacht, dus tot later.