hoi allemaal,

even voor de mensen die mijn blog via hyves lezen: mijn vorige 2 blogs staan er eindelijk op. wel op de verkeerde datum en tijd want de ene is van 5 of 6 mei en de ander is van afgelopen maandag ofzo of zondag. en deze is dus echt van vrijdag 16 mei!

Mijn assesment op school zit er bijna op. nou, de eerste dus. alleen maandag nog een presentatie houden en een stukje reflectie en dan zit dit onderdeel er op. ik heb er opzich wel een goed gevoel bij en ik denk ook wel dat ik dit assesment gehaald heb. het viel me alles mee. volgende week vrijdag is pas echt bekend of iedereen het assesment gehaald heeft. wanneer wij het daadwerkelijk horen, weet ik ook niet maar dat zien we dan wel.

ik ben blij voor minou dat ze deze week niet met me mee hoefde naar school. boven was het soms behoorlijk warm, ons lokaal viel erg mee (ok ik zat zo'n beetje het dichtst bij het raam;), maar als je dat lokaal uitkwam kreeg je dus wel een "klap in je gezicht". voor minou zou het ook betekend hebben dat er een paar dagen alleen maar geslapen mocht worden. meestal betekent dat ook dat ze snurkt en dat leidt mij dan weer af, dus wat dat betreft is het wel goed geweest. maargoed. verder viel het toch wel tegen om alles weer met de stok te moeten doen. het ging me allemaal veel te langzaam maar ik kon niet sneller. ben een paar keer mijn medeleerlingen kwijtgeraakt haha. nu ben ik het ook niet meer echt gewend om met de stok te lopen, ik weet zeker dat ik vroeger sneller was..althans, dat hoop ik. voel me echt zo'n slome blinde met dat ding :)
gisteren moest er natuurlijk ouderwets gebruik worden gemaakt van die stok door mijn medeleerlingen :D
op de een of andere manier is het erg aantrekkelijk die stok even in je handen te hebben. sorry maar daar denk ik toch echt even heel anders over:)
er moest in de aula door sommigen even worden uitgeprobeerd hoe het is om ermee te lopen, er mee te swaaien, hem in de lucht te gooien, het plafond aan te raken.... en vooral: hem van mij af te pakken. ok, ik vond het ook wel weer leuk om "per ongeluk"mensen tegen hun benen te slaan, of op het hoofd;)
maar als er dan een docent aan komt (ok, dat geldt niet voor alle docenten) moet je toch snel zorgen dat die blinde haar stok terugheeft. leuke reacties krijg je dan.veel mensen weten niet hoe ze moeten reageren als ze denken dat die blinde "gepest"wordt. die denken gelijk dat ik het niet leuk vind maar twijfelen dan toch en zeggen er weinig over.

verder ben ik al even verdwaald op hoogcatharijnen (ik eindigde achter de balie van iets snackbar achtigs), heb ik op school een paal gekust (ik was zo blij dat ik toen alleen was!:), maar verder heb ik geen brokken gemaakt.

doordat gisteren en eergisteren het streekvervoer staakte, moest ik met de taxi. nou, daar ben ik wel weer even van genezen dat dat zo geweldig is. de eerste dag kwam ik 3 minuten voor aanvang van mijn assesment aan bij de verkeerde deur, toen was er toevallig net een docent die kon zorgen dat ik razend snel boven kwam (ik wist ook niet hoe ik zelf moest lopen vanaf daar), en gisteren was ik eigenlijk net zo op tijd als eergisteren. Ken net dus.
deze keer gelukkig wel bij de goede deur.

gistermiddag was ik om iets voor drieŽn klaar. ik had nog niet durven reserveren voor de terrug rit, dus dat moest ik toen nog doen..we zijn er met een uurtje werd er gezegd. dat werden er dus 2 en vervolgens knalden we kijhard in de file. ik was om half 7 thuis.zucht

en ja, het is stil zonder minou hoor. geen geblaf meer en ik kwam gisteren beneden zonder te weten dat we bezoek hadden.normaal kondigt minou dat altijd luidkeels aan en nu dus niet;)
in de kennel heeft ze erg veel plezier en de trainer heeft goede hoop dat hij Minou's gedrag kan bijspijkeren. nog even en het is dinsdagavond..... hopelijk krijg ik haar dan al weer terug en kunnen we weer lekker samen aan de bak.

nou, ik ga eens even een lunch versieren, mijn zus is jarig (gefeliciteerd Wendy!) en die moet ik eens even gaan verwennen!

groetjes,
Melanie