hoi allemaal,

hopen dat deze blog wel wordt doorgestuurd naar mijn hyves, de vorige staat er nog steeds niet op.hopen dat mijn limiet daar niet overschreden is want dat zou betekenen dat mijn blogs niet meer op hyves komen. als dat zo is gooi ik mijn blog gewoon van hyves af en plaats ik nieuwe blogs gewoon op de echte log en kopieer ik ze ook naar mijn hyves.iets meer werk maar ach :)

vorige week maandag heb ik minou naar het kngf gebracht. erg raar om je hondje daar achter te laten, ik had gehoopt dat dat alleen aan de puppypleeggezinnen de taak zou blijven maar helaas moest ik er ook aan geloven. gelukkig niet bij "het bewuste"hek gestaan en haar dus ook niet letterlijk losge laten en zo'n beetje weggestuurd, maar haar gewoon na een lekker bakkie in de kngf kantine overgedragen aan diana van de helpdesk. ok, ze wilde niet met diana mee en wachtte tot ik er was maar ik heb haar toen expres even genegeerd. pas toen wij in de auto verdwenen keek ze echt de andere kant op. wat zou er dan door zo'n koppie heengaan...
dinsdag heb ik gelijk een mailtje gestuurd hoe het haar vergaan is natuurlijk. ze zou maandagmiddag al met frans gaan trainen maar dit is niet doorgegaan. ze heeft maandag lekker op kantoor bij de helpdesk gelegen om de overstap wat soepeler te laten verlopen. tussen de middag mocht ze met een hond spelen om te kijken of het klikte zodat ze wisten of die bij elkaar in de kennel konden worden gezet. nu kan minou het met vrijwel elke hond vinden en blijkbaar werd er flink op los gespeeld. minou zit dus bij gammo in de kennel. (vind de naam echt zo stoer!), gammo is ook een labrador en wordt binnenkort ook afgeleverd.
na haar speelactiviteiten is ze als een blok in slaap gevallen en heeft dat de hele middag volgehouden. niks voor minou in het normale, dus die is toch echt wel even flink onder de indruk geweest. vrijdag heb ik ook weer even contact gezocht. het was moeilijk om iemand te vinden van de afd. opleidingen, dus de dame van de receptie heeft zelf frans maar even gebeld. die nam eerst niet op (te druk aan het trainen!), later kreeg ze hem wel aan de lijn.
Minou maakt lekker plezier in de kennel (waarom verbaast mij dit nou weer niet!:) en ze zat nog steeds bij gammo dat wil weleens wijzigen als het niet goed blijkt te klikken) en hij is hard met haar aan het werk. ik moest vantevoren wat puntjes opschrijven die buiten het vreetgedrag nog meer problemen geven. ik heb haar hiervoor een paar dagen geobserveerd voor ik dat lijstje maakte zodat ik een zo eerlijk mogelijk beeld kon geven. hierin staat bijvoorbeeld dat ze enigszins eigenzinnig is. ze is lekker routevast en dat is niet erg, maar minou slaat daar een beetje in door en hangt erg aan hetgeen ze eerder gedaan heeft. ik heb bijvoorbeeld een aantal dagen de hele dag in een bepaald lokaal gezeten, vervolgens wil ik naar een ander lokaal en dan is minou heel moeilijk van het idee te brengen dat we naar dat lokaal gaan. ze weet heel goed hoe ze mij in de maling kan nemen en daar misbruik van kan maken. als ze ergens eten heeft gevonden, zal ze een volgende keer weer proberen of daar eten ligt. logisch, maar niet veilig. doordat ik haar bij moet sturen om op de route te blijven denkt minou: oh, jij bepaalt hoe ik loop vandaag? nou dan zoek je het maar uit als we vastlopen, en dat is ook gebeurd. tijdens een wegopbreking stopte ze keurig netjes maar een doorgang zoeken zat er niet bij. ik hoorde haar denken. ik mag het op school ook niet dus waarom zou ik het hier wel doen.
dat ze het op school niet mag bepalen, in iedergeval niet volledig had ermee te makendat ze routes uitzocht waar heel veel eten lag. als ik wist dat we er ook op een andere manier konden komen (bijv. ipv rechts om tafels heen er links omheen) dan wilde ik dat minou die weg koos ookal vond minou die andere weg verantwoorder. dat was hij ook wel want daar is dan meer plek, maar er ligt ook veel meer op de grond over het algemeen. en meer van dat soort dingetjes. frans zei dat hij dingen duidelijk herkent uit mijn lijstje. dat is zeer positief, ze laat het gedrag dus ook aan anderen zien die met haar lopen. op het kngf vertelden ze me dat ze een keer een hond hadden voor hertraining maar bij de trainster liet die hond dat gedrag helemaal niet zien. ja dan valt er weinig te trainen!

ze maakt het daar dus goed. lekker om te horen. nog iets meer dan een week en ik ga zelf ook naar amstelveen voor een aantal dagen, zie ik ook nog een paar oude bekenden die hun eerste hond krijgen dus dat wordt vast gezellig. voor en na die tijd wordt het nog even druk op school met assesments, morgen om 9 uur beginnen en op 19 mei de dag voor vertrek heb ik ook nog een presentatie. eigenlijk moest ik woensdag of donderdag maar dan ben ik er niet en gelukkig kon dat verplaatst worden. mooi opgelost. ik moet ook nog wat andere toetsen inhalen maar daar is nog weinig over bekend. als ik terug kom van het kngf heb ik die maandag daarop ook weer gelijk een assesment als het goed is. het worden een paar drukke weekjes dus. maargoed, daarna zo'n beetje vakantie en 5 juli stijgen wij dan op met het vliegtuig richting vs.. ben al aardig bezig met de voorbereidingen, ik moet wat verklaringen af laten geven van het kngf en mijn huisarts (want straks ben ik niet blind en is minou geen geleidehond;), ik moet zien uit te vogelen of ik nou wel of geen hondenvoer mag importeren (de een zegt van wel de ander zegt van niet), en dat soort dingetjes.

maargoed, ik ga even verkoeling zoeken, het is hier inmiddels 26 graden en heel eerlijk, ik lig nog in bed..dat is dus het enige voordeel:ik kan net zolang ik wil in bed blijven liggen. mijn record is half 12:P

groetjes!