Hoi allemaal,

zo, mijn baasje heeft vakantie, en ik dus eigenlijk ook. er gebeurt nog weinig bijzonders..snik.
maargoed, ik zorg wel voor een beetje actie hoor!!
zondag gingen we naar het strijkviertel. lekker rennen, apporteren, vogels opjagen, je kent dat wel...bijna bij de auto..ik zag het liggen. een meter of wat verderop. ik stoof eropaf..ik hoorde waarschuwend geroep,maar ik kon het niet weerstaan.heerlijk. een extra maaltijd voor mij. wat een genot..maarja, die baas van mij riep wel ergg dringend. toch maar komen. al kauwend en smakkend. baasje boos, ik mag niet van de grond eten.. ze maakte mijn bek open en graaide..ze haalde mijn buit uit mijn bek en smeet het van zich af......maarja.....wat ze nog niet wisten, was dat het niet zomaar een buit was..daar kwamen ze heel gauw achter toen mijn baasjes zus mijn baasjes hand bekeek en er stank vrijkwam..ik had mij tegoed gedaan aan een echte heerlijke mensendrol en die had mijn baasje uit mijn mond gehaald, zonder te weten DAT het poep was.mijn baasje heeft nog nooit zo van me gewalgd. met papieren zakdoekjes heeft ze de ergste rotzooi van haar hand geschraapt. met de ander hield ze even later mijn halsband vast, nadat k ook nog eens probeerde met een volle fles met water te gaan sjouwen die ik had gevonden..vast geen water om je handen mee te wassen vond mijn baasje..
ik werd niet afgedroogd en zonder pardon de auto in gecommandeerd. het raam moest open en mijn baasjes vieze hand bungelde uit het raam...thuis aangekomen heeft ze zeker 5 keer haar handen gewassen voordat ze mij aandacht gaf. ik werd eindelijk afgedroogd en werd daarna in de tuin in mijn mand uit de auto achtergelaten..heeerlijk hoor, even bijkomen in het zonnetje... ik werd later geborsteld.mijn baasje vond dat ik naar hond stonk dus ze zou de hondenwashandjes maar eens gaan uitproberen..ze vond het een succes. gewoon stevig wrijven met dat ding waar lotion inzit en je wordt vanzelf mooi schoon. het schuimde zelfs. maar ik hoefde niet te worden afgespoeld, dat was niet nodig volgens de bijsluiter. ik rook weer lekker.. ik vond dat ik niet eens stonk, maargoed.. mijn baasje heeft besloten dat ze NOOIT meer iets uit mijn bek haalt als ik losloop. zo'n ervaring doet ze zichzelf liever niet meer aan..ik vond het wel grappig, alleen jammer dat mijn heerlijke buit me werd afgenomen.......

inmiddels beginnen de vakantieplannen van mijn baasje vorm te krijgen. het zou heel goed kunnen dat wij inderdaad naar de verenigde staten kunnen..het probleem ikke lijkt minder groot dan gedacht. ik hoef geen inentingen die ik nog niet heb, ik moet alleen maar even door de apk keuring 3 dagen voor vertrek. ik kan gewoon in het vliegtuig bij mijn baasje blijven, misschien moet ik wel een muilkorf om..mijn baasje zegt dat als dat zo is we vante voren wel even daarmee gaan oefenen.. ze kent mij, ik houd niet van die fratsen aan mijn lijf. ik vind die gentle leader al erg genoeg, laat staan een muilkorf. maar misschien hoeft het niet om dat ik een zogeheten service animal ben.mooi woord he??k ben gewoon een lief hondje!
er is daar strand, er is daar bos, genoeg plek dus om mij uit te laten en om me los te laten..erg fijn, zeker omdat ik erg ongedurig kan worden van nieuwe indrukken. in duitsland kon ik niet zovaak loslopen. het ging toen opzich allemaal wel goed, maar het zou beter zijn natuurlijk als ik elke dag even mijn koppie leeg kan maken zodat ik me goed op mijn werk kan blijven concentreren. als wij meemogen gaat er speciaal voor ons iemand extra mee.luxe he? nou vind ik wel. ach, als ik mijn eten en mijn speelkwartier maar krijg en als ik maar word uitgelaten ben ik al gauw tevreden hoor. nieuwe omgevingen vind ik ook altijd erg spannend en leuk dus ik denk dat dat voor mij 2 droomweken zouden kunnen gaan worden...als mijn baasje tenminste goed genoeg is om door de voorrondes heen te komen!!! maar als ze mij zien dan gaan ze toch wel overstag???mijn baasje zegt dat het niet zo werkt..flauw hoor, ik ben toch lief!
maargoed. mijn baasje heeft buiten haar misschien vs reis ook iets anders nieuws: gisteren is zij ambassadeur geworden van het kngf, de school die mij gemaakt heeft tot wat ik nu ben..een echte lieverd (dat zegt mijn baasje dus da's geen eigendunk!)
mijn baasje mag dan samen met mij uiteraard!! voorlichting gaan geven, overal en nergens. op scholen, verenigingen, clubs, je kan het zo gek niet bedenken..als zo'n club of what ever hier uit de buurt het kngf benadert, is de kans groot dat ze mij en mijn baasje daarvoor zullen kiezen.mogen we lekker foldertjes uitdelen en vertellen dat ik zo'n knappe hond ben dankzij het kngf natuurlijk!! en hoe dat dan allemaal in zijn werk gaat. nou, met mij erbij wordt het natuurlijk altijd een succes ahummm:)
binnenkort gaan we dan een dagje naar mijn school, daar heb ik maar 3 weken gezeten hoor;)
dan krijgt mijn baasje een cursus. is goed voor haar cv zegt ze. ik heb geen cv maar wel een baan! en dan zal er daarna wel gewandeld worden en bijgekletst. mijn baasje vind dat wel leuk, want dan leert ze al die mensen van mijn schoolook eens wat beter kennen.
nou, da's toch leuk!
heb ik verder nog wat te liegen??nou, ik geloof van niet.ik ga maar even slapen.mijn baasje zit maar achter de computer (ok, ze heeft net een half uurtje met me gespeeld...;), dus ik moet m nu weer even zelf vermaken.

dikke kus en de groetjes van mijn baasje,
Minou