Hoi Allemaal,

maar weer eens een bericht van mij. het is al wel weer even geleden..nouja, dat vind ik dan.
dinsdag hadden we weer lekker school samen. mijn baasje mocht achter de pc van de docent zitten. dat betekende dat ik heerlijk uitgebreid naast mijn baasje kon gaan liggen zonder dat ik op medeleerlingen moest letten die misschien op staart of poten van mij zouden gaan staan.
verder gebeurde er op school weinig boeiends. of toch wel! er gebeurde iets, iets geweldig leuks eigenlijk!
mijn baasje zit samen met een paar anderen en mij in een vergaderruimte. de deur gaat open en mijn grote vriend komt binnen! YES! dacht ik. de riem had mijn baasje niet meer vast dus ik hoefde geen moeite te doen om met tuig en al bij hem te komen. hij zei woorden, maar niet tegen mij. mijn baasje riep me, maar ik kwam niet.mijn grote vriend, aai me dan, knuffel me dan, stoei dan met me..maar nee, hij negeerde me. dan toch maar naar mijn baasje. ze was lief tegen me, zei dat ik niet zo ongeduldig moest zijn en deed mijn tuig af..ik hoorde het woordje vrij en stoof vol goede moed op mijn grote vriend af. zou hij me nu nog negeren??maar nee hoor, hij ontving mij met open armen!!

maargoed. even later was hij weer weg. de deur ging weer open. ik had mijn grote vriend horen praten verderop en hoopte dat hij nu weer binnen zou komen. met een grote sprong was ik bij de nieuwe binnenkomer, die hard begon te roepen!HELP, HELP, HELP!ga in je mand..huh, dacht ik nog, ik heb hier geen mand! ik werd bij mijn baasje geroepen. het was maar een docent.hahaha die had ik mooi laten schrikken met mijn onstuimige begroeting. overigens ben ik netjes met 4 pootjes op de grond gebleven hoor!

nou, en dan de avond..ik werd onrustig toen mijn baasje weer met spullen begon te slepen.mijn spullen voor "de hondjes", waren weer beneden.. toen mijn baasjes ouders thuiskwamen en ik iemand anders had verwacht ging ik blaffen en janken..niet leuk, niet leuk, niet leuk ik moet naar de hondjes..en daar ging de bel. eindelijk, daar zou lia zijn...maar dat was ook al anders, het was Lia helemaal niet, maargoed, dat maakt niet uit, als we maar gaan!!
en, ik heb heel goed mijn best gedaan!!! volgen deed ik netjes, de touch ging ook best goed, moest met een voorwerp , de zit blijf ging goed tot de trainer naar mij ging kijken. toen dacht ik: ik heb genoeg gezeten en ging er heerlijk bij liggen. FOUT!

verder was ik lekker enthousiast maar niet echt vervelend. (nouja, dat ben ik nooit;)
en ik had erg veel plezier in alles wat er gedaan moest worden. ook het apporteren ging redelijk vlot.
nou, dan de woensdag. niet veel boeiends. mijn baasje had een gesprek en daarin kwamen ze ook al gauw op mij terecht.. er werden zware woorden gebruikt als belachelijk en dat kan toch niet. ook de woorden eten en voedsel prikkelden mijn zintuigen..eten??waar??
de school van mijn baasje doet haar uiterste best om te zorgen dat ik in de kantine niet meer zo makkelijk fouten kan maken. ik word daar heel erg afgeleid door flinke hoeveelheden troep die anderen op de grond gooien.vorige week lag er ook rotzooi in de lift. maarja, ik mag er niet aankomen van mijn baasje. vandaag lag wat vlees!op de grond mij heel erg aan te staren. mijn baasje hield me wel heel kort zeg! maar ik was ook wel heeel erg verlekkerd aan het proberen DAT op te rapen. gisteren heb ik ook nog uit een plantenbak gegeten hahaha!dat hadden ze eerst niet door.ik liep los in een vergader ruimte en toen zag ik chips in de plantenbak dus dat heb ik even opgeruimd!braaf toch van mij?vind ik wel tenminste;)
ook is er vorige week al naar de trapjes gekeken waar ik steeds naar beneden kom en doorglijd. ik moet nu als we naar beneden gaan al wachten tot zij halverwege is voordat ik mag komen, zodat ik beter een eventuele sprong kan maken zonder dat ik mijn baasje meetrek. en nog schiet ik soms zo een meter langs haar heen beneden en brengt de lengte van de riem mij tot stilstand.

ze hebben in het schoolgebouw ook iets nieuws bedacht. in plaats dat de mensen op stoelen bij tafels zitten, zitten ze op enkele plekken niet op stoelen maar op hoge krukken bij hoge tafels. ik vind het wel ongezellig want mijn baasje kan zo'n beetje alleen met haar voet bij mij..ik neem het er mooi van en raap alle kruimels, kauwgom of andere lekkere geuren van de grond, mijn baasje kan er toch niet bij:P gelukkig (vindt mijn baasje, ik niet) ligt er in principe niets eetbaars..maar ik als echte labrador vind altijd wel iets wat ik lekker vind!
in de kantine heb ik ondekt dat we het beste eerst de trap af kunnen gaan en daar een plekje zoeken. daar ligt namelijk veel meer op de grond. ik kreeg vandaag dan ook flink op mijn donder toen ik mijn baasje bijna naar beneden liet vallen omdat ik iets zag liggen. haar reactie was niet misselijk op mij dus toen ging ik maar snel de goede kant op.
nu ik wat beter de weg weet vind ik het soms lastig om te bepalen waar mijn baasje heen wil.zet ik haar bij een deur?nee, hoor dat is niet de goeie ik zeg het wel als je een deur moet zoeken.dat krijg ik dan als antwoord terug. nouja zeg!

maarja mijn baasje vindt me nog altijd braaf en lief. ze weet zelf ook wel dat ze niet makkelijk is wat dit soort dingen betreft maar ik ben nu eenmaal geen robot en ik hang heel erg aan de dingen die ik eerder gedaan heb. ik wil dan erg graag aan mijn baasje laten zien kijk hier ben je vaker geweest en dat wordt dan niet altijd even goed gewardeerd.nouja, het komt allemaal wel. ik moet nog erg wennen en wil soms nog niet helemaal doorlopen. ik kan met name in de kantine erg treuzelen. daar heeft mijn baasje het zelf naar gemaakt, want die zit heel erg boven op eventuele vreetpogingen van mij en als ik ook maar even aan de beugel trek om haar ergens naar toe te sturen dan hoor ik de woorden al weer:pas er op he? niet van de grond eten.
maar met name 's morgens lopen wij als een speer door het pad naar de kluisjes alwaar mijn baasje zich kan ontdoen van een deel van haar bagage.
Volgende week schijnen we vakantie te hebben. nou, dat vindt minoutje niet erg. hopelijk wordt het lekker weer, dan kunnen we misschien nog eens iets leuks gaan doen.

Oja. woensdag heeft mijn baasje gepraat met haar lerares engels van vorig jaar. en heeel, heel misschien mag ik over een paar maandjes samen met mijn baasje in het vliegtuig naar Amerika. mijn baasje heeft al heel wat regelingen doorgelezen en dat stemt haar niet ontevreden. ik heb alle inentingen al die nodig zijn, ik hoef niet in quarantaine en amerika is een hondvriendelijk land, zeker voor blindengeleidehonden zoals ik.
maarja er zit natuurlijk een hele organisatie aanvast als ik mee mag, of beter gezegd, als WIJ meemogen.. mijn baasje heeft zichzelf voorgenomen nog eens een keer goed na te denken als blijkt dat ik niet mee kan.
maargoed, we moeten eerst nog op wat antwoorden wachten of het daar wel geschikt is voor mij en mijn baasje dus nog niets is zeker.
nou, als het net zo gezellig en leuk wordt als in duitsland anderhalf jaar geleden zeg ik er geen nee tegen.lekker spannend, nieuwe dingen ontdekken en in vreemde steden en gebouwen werken voor mijn baasje. gaaf toch!
verder is mijn baasje er vanmiddag achter gekomen dat wij steeds veel te ver zijn gaan lopen voor het hondentoilet bij school. mijn baasje wil er niet aan denken waar ik de afgelopen weken mijn drollen heb gedraaid, feit blijft dat ik vanmiddag voor het eerst mijn plas in het daadweerkelijke hondentoilet heb achtergelaten. met dank aan collegastudent van mijn baasje Eric die niks te doen had en dus mee ging toen ik werd uitgelaten.
Mijn baasje is nu een beetje moe. ik echter niet. gisteren is de harde schijf van haar laptop in protest gegaan. alle data is gered, de laptop doet het nog zei het heel traag. gelukkig ligt hier nog een andere laptopschijf. van het weekend dus even daarmee bezig gaan.

goed, ik ga mijn baasje pesten, dus dikke knuffels van ikke!!