Hoi hoi allemaal,

Zo, het is al weer een aardig tijdje geleden dat wij wat geschreven hebben. Terwijl ik lui onder tafel lig te liggen schrijft mijn baasje even wat ik allemaal te vertelen heb.

Om even te beginnen:we zijn vandaag voor het eerst zonder enkele strubbeling of bijna verdwaling naar school gelopen. Dat heeft die baas van mij natuurlijk wel aan MIJ te danken!:P
Ze zegt zelf van niet omdat ik haar af en toe in de maling probeer te nemen, maargoed, ze zegt wel meer.
maargoed. waar waren we geleven. nou, bij het weekend. Sjongejonge, die was heftig hoor. Vrijdag was het geloof ik ook al zulk lekker weer. Dat vind ik heerlijk en ik mag dan graag buiten in de zon liggen op mijn zijtje, lekker uitgestrekt genieten van mijn vrijheid.
Zaterdag ging mijn baasje samen met mijn zus en mij naar het strijkviertel. ik heb me heerlijk vermaakt en een tijdje ballen geapporteerd uit het water. ik was weer lekker schoon, stofvrij en mijn koppie was dus ook weer leeg..nou, wat we zondag zouden gaan doen wist ik niet. dat wist niemand. maar ik hoorde 's morgens het woordje strand vallen en ik begon maar vast met ijsberen toen mijn baasje een tas begon in te pakken. water, wat te spelen, koekjes, handdoek....en dan de auto in met zijn vijven met mij erbij. we hebben heel lang in de file gestaan maar eindelijk, eindelijk waren we dan bij het strand. ik mocht algauw los en ik vloog er vandoor. maar toen ze eenmaal op het strand waren ben k hel dicht in de buurt gebleven want ik wilde dat er met speelgoed werd gesmeten.ik moest me eerst zelf vermaken van mijn baasje, maar dat wilde ik niet.uiteindelijk was daar dan een bal. lekker zandhappen. ik ben erg enthousiast en ik dook er gewoon bovenop..
later gingen ze met mijn bal overgooien met water ertussen. ik mocht heerlijk zwemmen maar daar had ik geen last van de golven. ik kreeg wel wat zoutwater binnen en ik poepte dan ook algauw water, maar ik laat me toch niet kennen. uiteindelijk liep ik moe maar zeer voldaan weer mee terug naar de auto. ik werd van water en zand ontdaan zover dat mogelijk is en ik mocht de auto weer in. opnieuw heeel veel file. dat was minder maar ik was heerlijk moe...dan denk je, zo dat was het weekend, daar gaat mijn lol. maar nee hoor, gaan we maandag toch met de taxi naar bilthoven.daar woont een vriendin van mijn baasje +2 hondjes. jackrusselachtige beestjes. die ene wil de hele tijd kindjes van mij en ik liep dus regelmatig op 6 pootjes als je begrijpt wat ik bedoel, die ander is wat jonger en daar kon ik heerlijk samen mee rennen in de bossen. heerlijk was dat. .mijn baasje zei dat ik eens goed naar hem moest kijken. hij apporteert namelijk als de beste en geeft alles WEL netjes in de hand.ikke niet hoor, dat is te veel werk. ik houd het liever zelf. ik kreeg af en toe een snauw als ik zijn dennenappel wilde afpakken dus dan liet ik hem maar.
Dus, opnieuw een heftige dag voor mij. ik heb nog even de voerbakken van die 2 leeggegeten (hahaha, ze waren weer niet snel genoeg met het hoogzetten dus toen at ik het mooi op. verder heb ik me wel goed gedragen.zoals het hoort hahaha
we waren niet zo laat thuis. mijn baasje liet me vroeg uit en vertrok naar boven. en ik?ik heb heerlijk geslapen die nacht. ik was gisteren ook nog erg rustig.heerlijk vond mijn baasje dat en daardoor kon ik ook wel redelijk lekker werken.
En dan gisteravond...mijn baasje kwam al vrij snel na het eten weer beneden. zodra ik haar zag kwam ik in actie. die tas, die tas die ze bij zich had. was dat niet mijn trainingstas??ik duwde mijn neus er eens in, ik likte er eens aan. zou het echt???ja hoor, mijn baasje begon weer. speeltje pakken, voertjes, extra riem, halsband om...eindelijk.we gingen met de auto, naar "de hondjes!"
Yes, Yes, yes.. ik vind dat zo geweldig!
met redelijk wat kracht heb ik mijn baasje naar de kynologenclub gesleurd al waar we buiten gingen wachten. algauw kwam mijn vriend Itan, een andere zwarte lab aan en een grote bouviermet een fluo est aan omdat die met de fiets moest meelopen en nog anderen uit onze groep. De trainers waren wat te laat maar uit eindelijk gingen we met een hoop opwinding en geblaf van velen (ik hield mij maar eens stil) het veld op.
Het was heerlijk om weer lekker te trainen. ze vonden mij rustiger geworden.nou, ik was alleen maar een beetje moe hoor!haha, maar misschien hebben ze wel gelijk.
Ik heb goed mijn best gedaan. voorlangs achterlangs ging heel goed. ik kon de honden goed negeren en toen we zelf moesten lopen ging het ook best maar soms is even achterblijven wel even nodig vind ik.
Aandacht vasthouden ging ook goed. ik keek erg netjes naar haar en bleef mooi zitten en ging niet springen. zit blijf ging de eerste keer niet goed, vlak voor mijn baasje naar me terug zou komen ging ik liggen.de tweede keer ging het wel goed en de af blijf gaat natuurlijk altijd goed al vond ik het eigenlijk beter om op mijn baasjes voeten te ploffen ipv in het koude bevroren gras..maargoed.
daarna ging ik met mijn baasje, ruud en Itan en de trainer naar het andere veld. blijven was de boodschap. ik moest liggen en ze gingen om mij heen lopen. doen alsof ze naar me toe zouden komen, en niet naar me kijken.ik bleef keurig liggen.wilde wel even het gras schoonlikken. ik ging pas zitten toen mijn basje echt naar me toekwam en ik dacht dat ze misschien op me zou kunnen gaan staan. toen moest ik weer gaan liggen dus deed ik dat maar. mijn baasje was blij met me. het voorkomen deed ik niet zo netjes. ik ben te enthousiast en ren met zo'n vaart op mijn baasje af dat ik scheef voor kom te zitten.ik begon op een gegeven moment maar naar mijn baasje te blaffen en gek te doen maar toen werd ik gelijk weer onder appel gezet en kon ik mijn dolle 5 minuten nog even uitstellen. voor we het wisten was de tijd om en na nog wat napraten gingen we pas om elf uur naar huis.
we waren door baasjes vader gebracht en gehaald, volgende week komt iemand ons ophalen die bij ons in de groep zit. dan hoeven we niet met de taxi die altijd te laat komt.

goed, ik ga slapen, baas moet weer aan het werk!

dikke kus
Minou