Hoi allemaal,

Vandaag en morgen zijn de laatste momenten waarop wij met de familie afscheid nemen van in mijn geval, mijn opa.
Vanmiddag is mijn opa voor de allerlaatste keer op de boerderij geweest (waar nu zijn zoon woont), en waar mijn opa zijn hele ziel en zaligheid in heeft gelegd voor een jaar of 20.
Wij als kleinkinderen vormden een erehaag toen hij eraan kwam, vergezeld door 3 kalveren, die mijn opa zo geweldig vond.terwijl wij stil waren zogen de kalveren op de vingers van de mensen die ze vasthielden, en aaide mijn oma de dieren.

Vanavond was dan de avondwake en de kerk zat bomvol.
Na het condoleren vroeg de begrafenisondernemer, die ik wel kende, of ik wilde helpen om mijn opa weer naar het mortuarium te brengen. ik liep voor bij de kist terwijl ik instructies kreeg. wat was het geweldig om dit te kunnen doen. tijd om er echt bij stil te staan had ik niet en ik was eerst verbaasd dat het me gevraagd werd. ik mag die man wel. hij doet heel veel katholieke begrafenissen van Harmelenaren, heeft ook geassisteerd bij de begrafenis van ik dacht prins Bernhard, misschien zegt dat iets over zijn kwaliteiten.

daarna nog even koffie gedronken. gek genoeg zijn dat soort momenten altijd heel gezellig terwijl de reden dat je er bent helemaal niet zo leuk is. maar hoe triest het ook is, het was een oude man van 88.

Morgen is de begrafenis en dan is het weer voorbij. Mijn vakantie loopt totaal niet als verwacht, maar dat heeft niemand voor het zeggen, het loopt zoals het loopt.

Minou gaat niet logeren. ze is nu nog lekker thuis (heeft vanavond wel weer in een kerststuk zitten rommelen), maar morgen brengen we haar wel even een dagje weg, dat is veel beter.
ik ga nu mijn bed maar eens opzoeken, het wordt morgen weer een drukke dag.