Hallootjes allemaal!

Weet je, ik heb weer een hoop te vertellen.
Dinsdag ben ik tijdens cursus lekker vervelend geweest (dat had mijn baasje al vreteld). maarja ze blijft me lief vinden dus ach!:)
nouja, de hele week verder gebeurde er niet echt veel boeiends. tot vrijdag...
We gingen lekker naar stage. we waren net uit de bus gestapt, 2 keer het fietspad over gestoken, ik had de stoplichtpaal voor mijn baasje gezocht. er stonden heel veel mensen aan de overkant te wachten tot het groen werd en die gingen ineens allemaal lopen. Omdat bij dat stoplicht de ticker het niet doet, dacht mijnbaasje: oh, het is groen.
Dus, we staken over. Ik hoorde wel een auto naderen die niet zoveel lawaai maakte. ik keek ernaar maar ik zie geen snelheid, zoals elke hond.
Nou, en toen hoorden we ineens piepende remmen en getoeter. er werd aan mijn halsband gerukt, naar achteren. Mijn baasje heeft allerlei lelijke dingen gezegd, niet tegen die automobilist,en ook niet tegen mij hoor, meer tegen zichzelf.
Er was zo'n hele stille auto (zo'n hibride geval), aan komen rijden. het stoplicht was helemaal niet groen, en die andere mensen waren veel sneller overgestoken dan wij. mijn baasje en ik zijn flink geschrokken, het scheelde maar een haartje. die auto kwam van links, en ik liep dus het meeste geaar en daarom trok mijn baasje mij heel hard terug. Gelukkig zijn we niet geraakt! ze was blij toen we even later in de tram konden stappen. pfff
Ik ben de hele dag wel erg allert gebleven tijdens het oversteken en keek dan heel driftig om me heen, maar dat is nu weer over hoor. mijn baasje let voortaan ook beter op want dit willen wij allebei niet meer meemaken. ze wil niet het risico lopen dat we nog een keeer bijna worden aangereden, of erger, en dat ik er iets aan overhoudt (psygisch of lichamelijk). want ja ze vindt mij gewoon de allerliefste!! :P

Nou. op stage was het die dag erg saai want het was heel rustig er was bijna niemand. daar vind ik niks aan!
Tussen de middag wel lekker met mijn baasje gespeeld en toen perongeluk in haar vinger gebeten!
vond ze niet leuk maar ik mocht wel het bloed oplikken wat er uit haar duim kwam:P
nou, en toen we opweg naar huis in de bus zaten sprak ineens iemand mijn baasje aan. en wat denk je: heeft zij toch een klein nichtje van mij in huis sinds donderdag. Ze heeft Pithou in huis, dat klinkt als Minou he haha. ze rook ook wel lekker naar puppy maar ik moest me gedragen zij mijn baasje. de pup was er niet bij, die moet eerst aan zijn nieuwe stekkie wennen. hij was de eerste nacht ook aan de diarree geweest en had zijn nieuwe baasjes elk uur wakker gepiept! maar overdag had hij alles gewoon in huisgedaan!haha, maarja hij moet het nog leren. ze hebben afgesproken dat die vrouw mijn baasje binnenkort gaat bellen en dan mag ik Pithou wat hondemaniertjes bijbrengen. tante Minou zal het hem weleens even leren!!
het pleegvrouwtje van Pithou hoopt dat hij net zo klein blijft als ik.nouja. dat vind ik een belediging. ik ben groot!!! (maar niet voor een labrador dus wat dat betreft hebben ze wel gelijk!)
maarja, mijn zusje, en dus Pithous'moeder is ook zo'n lieve kleine labrador, dus misschien worden haar kinderen ook niet zo groot. wij passen tenminste makkelijk onder de banken in het openbaar vervoer en nemen niet zoveel plaats in..
maar dta is uds wel leuk. pithou woont niet zo heel ver bij mij vandaan. te ver om te lopen hoor maar wel in harmelen. maarja misschien kunnen we er wel heenlopen maar dat zal dan een aardig stukje zijn en een hele nieuwe route voor mijn baasje, maarja..wie weet!
Die vrijdagavond vierde baasjes broer zijn verjaardag. er kwamen niet zoveel mensen, maar toen er een paar binnenwaren en er nog meer kwamen heb ik maar niet meer geblaft en dat vond mijn baasje heel braaf van mij. er kwam ook iemand die heel erg bang is voor honden.toen ben ik even vastgehouden door mijn baasje (ik bleef wel liggen maar ze wilde dat zeker weten).
Nou, en zaterdag pfffffff!!!!sjongejonge zeg!
's morgens en 'smiddags was nog wel leuk, behalvedan dat mijn baasje zich had verslapen, maarja was de avond ervoor ook heel laat uitgelaten dus eigenlijk was dat niet erg, had alleen wel trek gekregen.
maargoed. 's middags na het eten nam mijn baasje me mee naar de tuinderijen. heerlijk met mijn ring gegooid en lekker gedold. op een gegeven moment ging ik weglopen en mijn baasje was vergeten dat daar ook een sloot is dus daar heb ik eerst de eenden opgejaagd en ben toen heerlijk gaan poedelen..mijn baasje zei dat ik niet wijs ben, veel te koud. nee hoor, ik vind het heerlijk!
we zijn bijna een uur in de weer geweest en thuisgekomen ben ik na een bak water lekker gaan slapen.
nou, na het eten gingen mijn baasje haar broer en zus zich omkleden enzo. op een gegeven moment werd mijn kussen in de bijkeuken gegooid,werd er een bak water neergezet..nou uit eindelijk kwam het er dus op neer dat ik in de bijkeuken moest. ik kreeg een kauwstaaf in mijn bek gedrukt (die ik graag in ontvangst nam natuurlijk!) en toen ineens was ik alleen
Het duurde heel lang. echt heel lang. mijn kauwstaaf was op en ik was alleen. toen ben ik maar gaan slapen.
En uiteindelijk, hoorde ik voetstappen op het grint. hele bekende voetstappen. ik hebb toen een paar keer geblaft van blijdschap. toen hoorde ik het opendraaien van het slot van de poort en toen verscheen ze voor het raam waar ik achterlag, mijn baasje. opnieuw een opendraaiend slot en daar stond ze, nu voor mij bereikbaar. ik heb dus even een vreugdedans gedaanopmijn achterpoten en haar helemaal afgelikt!oh wat was ik blij dat ze er weer was. de rest was er nog niet. stom hoor.
mijn baasje ging even naar de wc en toen ging ze samen met mij naar mijn "wc" op de hoek van de straat. ik had er eigenlijk helemaal geen zin in maar deedhet toch maar.
Thuisgekomen bleek baasjes broer en zus al thuis te zijn. niet veel later kwam er een vreemde auto op ons terrein gereden. wat is dat nou!! hij ging in de garage. er waren vreemde stemmen en ik ging blaffen. vader van het baasje was er ook.
ik snapte er niks van. aldus mijn baasje is er ingebroken in een auto van iemand die op hetzelfde feest was als mijn baasje en die auto is in onze garage gezet want daar konden ze niet mee rijden zover. dus zijn ze met de auto van het baasje's familie naar huis gereden.
ik was blij toen iedereen weer thuis was. 1 probleem, het was midden in de nacht (3 uur!) en iedereen ging slapen en ik was niet moe! dus heb ik maar een beetje veranderd aan het kerststuk wat ik tegen kwam.
nou na een paar uur kwam baasjes vader al weer naar beneden die kon niet slapen. uiteindelijk ging hij weer weg en toen heb ik niks meer gesloopt. vaak wel onrustig geblaft ik was lang genoeg alleen geweest vond ikzelf!
nou dan uiteindelijk na heeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang wachten kwam mijn baasje met haar slaapdronken hoofd naar beneden. het was allang licht, de kerk was ook al begonnen, hoogste tijd dus om mij uit te laten. maarja, het was nog niet eens zo heel lang geleden dat ik eruit was geweest dus ik had weer geen zin maarja het was wel mooi weer.
's middags ben ik dan ook met mijn baasje en haar vader naar het strijkviertel geweest. heerlijk mijn energie geloosd en me verschrikkelijk uitgesloofd. baasjes vader ging met tennisballen in het water gooien wat niet bevroren is nog daar. maar ik ben niet zo voorzichtig met die dingen en die ballen waren niet van een denderende kwaliteit. op een gegeven moment waren het dus platte ballen, zo lek als een vergiet.
nou, de eerste zakte net onder water toen ik er bijna was. die kon ik niet meer vinden. zinkt even later ook mijn andere bal!!ik vond het niet leuk en ben rond gaan zoeken, snuffelend over het water. flink gezwommen dus. toen ze me riepen kwam ik toch maar naar de kant. ik had geen tennisbal meer!!:(
we kwamen nog een paar labradors tegen, ik ben nog even achter zo'n beest aangerend die een stok ging apporteren. niks aan, met zo'n stok, ik heb liever een tennisbal. maargoed. uiteindelijk zag ik een fantastische prooi in de struiken liggen. een hele, ongeschonden, gave, niet te klein voor mij..een prachtexemplaar van een tennisbal die ik tot we bij de auto waren als een prooi heb gedragen. als ik even wilde snuffelen ofzo dan liet ik hem even vallen en als ik weer verder wilde lopen nam ik mijn bal weer mee. erop kauwen of bijten heb ik niet gedaan.zonde van dit prachtexemplaar toch!
met mijn mooie bal heb ik vervolgens ook nog even samen zo'n 50 meerkoeten opgejaagd, leuk joh! en daarna moesten we weer naar huis. de bal moest ik inleveren maar tot mijn grote vreugde verdween hij niet in de vuilnisbak maar in de jaszak van mijn baasje. na een afdroogbeurt dook ik mijn mandje in in de auto en heb heerlijk liggen nagenieten op de terugweg. thuis in de bijkeuken nog wat nagedroogd maar mijn handdoek was eigenlijk al doorweekt dus ben ik na een tijdje maar heerlijk op mijn kussen gaan ronken (die wel gewoon al in de kamer lag hoor!) dus die was ook helemaal vochtig geworden maarja dat maakt mij niet uit. het heeft nog lang geduurd voordat mijn mooie flaporen en mijn lieve lijf helemaal droog en warm waren, maar ik heb me prima vermaakt. mijn baasje denkt dat ik het komend weekend niet zal kunnen zwemmen omdat er dan ijs ligt. ze wil eigenlijk wel schaatsen. ik mag niet op het ijs dat is niet goed voor mijn poten enzo, maarja. ik wil eigenlijk wel dat het gaat sneeuwen.duimen jullie mee?dat lijkt me helemaal geweldig. een dik pak van dat witte spul waar je lekker in kan bijten (wat dan weer niet mag van mijn baasje!!)
nou, en nu lig ik weer op stage, op mijn kleed.vastgebonden aan de verwarming. vanmorgen was er een collega van mijn baasje terug die op vakantie was en die heb ik met een aanloop uitbundig begroet, ik had haar echt gemist want ze praat zo leuk altijd tegen mij en wil ook wel eens met me spelen..

nouja..wij gaan straks lunchen en daarna zal ik wel weer lekker even mogen rennen, ik hoop het.. heti s wel bitterkoud buiten maarja daar heb ik geen last van, vind het wel lekker.alleen wel koude pootjes !!!
dikke kus,
Minou