Hoi lieve lezertjes,

ik wil jullie toch wel graag even vertellen hoe vandaag is verlopen.
Mijn baasje heeft al een verslag gepost in het geleidehondenforum, maar dat mocht ik dar niet dus doe ik het lekker hier...deze website is toch van ons samen??melanie-minou.nl is het niet voor niets! ze is gewoon veel te blij met mij dat baasje van me.

maargoed. wat er vandaag allemaal gebeurd is...pfff ik weet het allemaal niet hoor!!

vanmorgen was mijn baasje iets eerder dan anders wanneer ze vrij heeft. ze liet me uit maar ik had niet echt veel zin. uit eindelijk toch maar netjes alles op het gras gedaan, en toen heerlijk gegeten. mijn baasje ging buiten zitten en als een echt gezelschapsdier kwam ik heerlijk naast haar in het zonnetje liggen. de poort was open. dat vond ik wel een beetje vreemd. en toen was daar die auto. ik weet het niet, maar die heb i eerder gehoord. ik wist wat er komen ging en ik zat met gespitste oren te luisteren, af en toe een stil blafje uitstotend maar dat mocht weer eens niet... toen voetstappen op het grint en ik verloor mijn zelfbeheersing en stoof op de bron af..was dat even een verrassing!!Peter, mijn vorige grote baas liep op me af en ik schrok zo dat ik spontaan stopte met blaffen. jippie!!ik heb even lekker tegen hem opgesprongen en hem eens even goed besnuffeld.hij rook weer heerlijk naar mijn toekomstig collega's en natuurlijk naar heerlijke hondenbrokjes!
hij kreeg van dat zwarte water van mijn baasje en toen moesten we met de bus...ik wilde eigenlijk helemaal niet naar de bushalte. ik wilde veel liever met zijn auto mee waar ik wist dat er hondjes in zaten, maar nee, ik moest naar links en niet naar rechts..mijn arme collega's bleven achter in de auto. maar ik weet dat ze het daar goed hebben hoor..allemaal een eigen mandje en zelfs een elektrische kachel en een lekkere bak water. wat wil een hond nog meer..nouja, een kluif zou lekker wezen......(hint hint hint)

maargoed. we gingen dus naar de bus. ineens moest mijn baasje stil gaan staan van de grote baas en die nam haar mee terug.naar een obstakel, waar ik net nog omheen was gelopen als volleerd geleidehondje. ik kreeg dan maar weer eens te horen dat ik een lieve braverd was en we liepen verder.
1 bocht vind ik nog altijd een beetje eng. we zijn daar een keer afgesneden door een fietser die ineens heel hard de hoek om kwam. het gaat al stukken beter als eerst, maar ik kijk altijd nog even driftig in de ronde voor ik links af ga.ik risceer liever geen verbreiseld pootje!
netjes bracht ik mijn baasje naar de bushalte. de andere die ik gewned was, maargoed..bushalte is bushalte en er kwam inderdaad een bus.
daarna gingen we met de trein en dat doe ik niet zo vaak dus ik vind dat altijd toch nog wel een beetje spannend en elke keer als de deuren opengaan wil ik eruit en sta ik al kwispelend met volle aandacht voor hetgeen zich buiten bevindt..maargoed, uiteindelijk stapten we dus in utrecht uit en toen werd het voor mij werken geblazen. die grote baas zeg, echt gemeen. die stuurde ons steeds de drukste omgevingen in..wat een mensen en het was echt heel goed oppassen geblazen want ik had wel in de gaten dat ik nu echt mijn best moest doen en dat deed ik dus ook heel braaf en mijn baasje was weer erg trots op mij. ook het aangeven van trappen moest regelmatig gebeuren en ik vind het nog weleens leuk om even van links naar rechts over de trap te lopen, maar ook daar had die grote baas weer een oplossing voor...zomaar een brokje die op de leuning met ons mee naar beneden mocht.. en ik maar loeren natuurlijk, maar ik moest eerst netjes de trap af lopen en toen mocht ik dat heerlijke hapje in ontvangst nemen.

ik had ook brood zien liggen, maar toen moest mijn baasje van de grote baas even streng zijn en toen besloot ik maar om het voor de rest van dit ritje uit mijn hoofd te laten.ik haat het nou eenmaal om op mijn donder te krijgen al vind ik dat brood zooooo lekker!! ook had ik nog een gevulde koek zien liggen en ik twijfelde even maar liet hem toch maar liggen. het negeren van hondjes ging ook aardig goed vandaag al bliven die beesten leuk.
we hebben een aardig tijdje rondgelopen. en ik maar goeie kunsten vertonen he..sjongejonge...ik doe nou eenmaal alles voor een aai of iets lekkers..
we gingen daarna met de bus terug en ik heb even lekker liggen pitten onder de bank.
thuisgekomen heb ik eerst water gedronken en toen??toen toen ging de grote baas weer weg!!!maar ik vond dat eigenlijk niet zo leuk..toen hij eerst even in de gang was verdwenen heb ik hem voor de deur opgewacht en ik wilde eigenlijk nog even met hem spelen maar hij deed zijn jas aan en vertrok!!snik!

mijn baasje heeft wel een hele hoop geleerd hoor vandaag.
Ik ga fouten maken als ik niet weet wat er van mij verwacht wordt bijv. omdat mijn baasje het ook niet weet en dan weet ik het ook niet meer en dan trek ik mijn eigen plan, alleen kan mijn baasje niet met mijn plannen leven meestal..oftewel:ik ga heerlijk rondkijken en verder lekker niet opletten en heel langzaam lopen. maar als mijn baasje optijd zegt waar ik heen moet dan kan ik dat meestal best goed uitvoerne en kan ik goed opletten.
Ik heb vorige week een paar hele grote fouten gemaakt. Peter heeft gezegd dat dat niet goed van me was, maar dat hij mij ook kon begrijpen.
we waren met een hele roedel en ik wil die mensen allemaal niet kwijt raken dus dan kan ik niet zo goed opletten, en ik wist ook nog eens niet waar we heen gingen en daardoor werd ik een beetje onzeker en zag ik allerlei obstakels en mensen over het hoofd.
Mijn baasje weet dus weer een beetje beter hoe ik in elkaar steek.
Ze kende de thoerie wel, maar heeft nu ook gemerkt hoe ik in dat opzicht in de praktijk in elkaar zit hihi.

toen ik even geslapen had thuis moesten we weer naar de bus naar utrecht..oefenen voor een route naar stage ofzo..nou, wat een rampenplan. ze liepen alleen maar te mopperen (ook op mij want ik was veel te hard aan het lopen), en ze waren verdwaald enzo en ik had het warm en mijn baasje ook en jah dat was voor mij allemaal niet zo boeiend meer en ik was dan ook weer blij dat ik in de auto heerlijk in mijn mandje kon gaan liggen toen we naar huis toe reden. thuis heb ik gedronken en ben in mijn mandje geploft.

ik heb net wel perongeluk in mijn mand geplast, een klein beetje maar maar ik stoor me zelf daar niet aan.ik kan er alleen niks aan doen want het gebeurt n mijn slaap heel heel af en toe en mijn baasje wordt dan ook nooit boos op mij omdat ik het zelf niet eens merk. nu ga ik slapen.ik ben net al uitgelaten en mijn mandje ligt klaar.heb al een lekkere dentastick gehad voor mijn tandjes en nu ben ik echt uuitgeput..morgen schijn ik weer mee te mogen naar sjakie, de pup van andere mensen. leuk hoor, maar hij is nog heel jong en ik zal hem dan ook nog geen pijn doen. dat komt over een paar weekjes wel.hij gaat aan mijn staart hangen en aan mijn oren. als het pijn doet laat ik het wel horen, maar ik doe hem geen pijn en word ook niet boos op hem..maar hij zit zo vol met energie zeg..ben ik ook zo'n hypertje geweest??vrder is hij heel lief en hij slaapt soms in een mandje van een poppenwagen.nou, daar past mijn kop nog niet eens in..dat is dus een prima plekje voor sjakie, want tussen de middag krijgen wij allebei een lekker stokje, soort worst achtig..ik heb hem altijd heel snel op en wil dan die van sjakie ook op eten. sjakie wordt dan dus altijd onder die poppenwagen gelegd en dan kan ik er niet bij, en sjakie is jammergenoeg zo slim om daar eerst zijn stokje op te eten om vervolgens ineens bovenop me te springen en me in mn staart te bijten..

maargoed...ik ga nu echt afnokken, het is slaaptijd voor hondjes!!!!

tot snel!!
Dikke lik en pootje Minou