Hoi Allemaal,

zo ,daar ben ik weer.

hoe gaat het hier inmiddels.minou is een beetje aan het veranderen. zal ze ooit haar...

... puppy gedrag achter zich laten?stiekem hoop ik van niet, maar wat is het heerlijk, een hondje die laat zien dat ie goed kan luisteren...niet altijd hoor;)
maargoed, ze lijkt nu toch echt de puberteit achter zich te laten. een beetje dan. ze wordt wat " berekenbaarder" vind ik zelf. gaat steeds meer dingen uit zichzelf doen, het appel verbeterd, en dan heb ik het meer over dingen als, af gaan liggen als ik het zeg, en niet dat ik haar eerst bij me moet roepen omdat ze anders geen aandacht voor me heeft.
op sommige dingen ben ik "onbewust" voor minou een beetje gaan trainen..naastkomen is naast komen, en niet schuin voor me. dit werpt zijn vruchten af.

vorige week, met het mooie weer, zijn we een paar keer naar het strijkviertel geweest, minou, ik en mijn zus..toen heeft ze bewezen dat ze heeeel erg braaf kan zijn. we hebben haar een uur niet bij ons gehad. de enige dingen die ik af en toe geroepen heb waren:een beete aan deze kant blijven!!!en dat werd dan begrepen..minou liep in het water, sprong af en toe , rende dan eens, zwom een stukje.. zonder last te bezorgen voor kinderen, zwemmers of andere wezens, zelfs een enkele bal werd met rust gelaten..later,als het drukker werd en er meer ballen kwamen werd minou ongedurig.onrustig. we hebben haar toen even bij ons genomen, vast aan de lijn. ze had niet meer die ineens weg willen rennen nijgingen die ze vorig jaar liet zien..jaah, af en toe sprong ze ineens op maar twijfelde dan weer..ik had het er ook wel weer gezien en ik denk dat we toen op een goed moment zijn opgestapt.minou had geen rust meer, keek steeds allert maar wist dat ze niet mocht.ik kon merken dat ze dat heel moeilijk vond, maar ze deed het toch maar weer!!!
knappe hond!

ze heeft van mij 2 weken terug een runderbot gekregen..een onaangename verrassing voor de mensenneus, voor minou een ware tractatie...het bot is nog niet op. ik haal hem af en toe voor een paar uurtjes voor de dag (buiten!) want ze gaat er erg makkelijk van poepen haha en bovendien is het niet iets wat goed is voor de lijn.ik pas de hoeveelheid voer er dan dus ook lichtjes op aan en dat merkt minou toch niet.
vandeweek is bram langsgeweest, met abbot..nog een echte puber. aan het einde van de dag waren beide honden helemaal kapot..minou was de dag erna niet ECHT actief te noemen!
over 3 weken begint de stage periode.ik ben benieuwd.het gaan lange dagen worden, ook voor minou, die de hele dag stilliggen niet echt meer gewend is. als ik gewoon naar school ging was er elk uur wel even tijd om de pootjes te strekken..en ik denk dat dat nu alleen op tussen de middag aan gaat komen.ik heb een vedbed gekocht (een goed uitwasbaar kleed) voor op stage. ziet er ook nog een beetje leuk uit en ze past er ook nog op..vorige week verkoos ze die zelfs even boven de mand, maar datwas na een paar uurtjes over...maargoed, ze vindt hem in iedergeval lekker.

tjah, wat kan ik verder nog vertellen.ik ben weer even uitgepraat geloof ik..ik ga mijn zus zo nog even gezelschap houden(als ze dan nog niet weg is) en verder lekker niets meer doen vandaag behalve dan minou uit laten.

tot snel (hoop ik)