Hoi Allemaal,

Zo, Minou heeft er voor gezorgd dat mijn weekend toppie is begonnen. had ik er vanmorgen nog een hard...

... hoofd in of ik een rustig weekendje zou krijgen, das nu allemaal opgelost. Het werk dat vandaag echt afmoest, is af.
dat betekende wel van kwart voor 9 tot 3 uur zwoegen met een kwartiertje pauze, maar ik hoop dan toch wel op een voldoende maandag.

Nou, Minou heeft vanmiddag een DIKKE, vette TIEN verdiend..mijn trots is groot op die kleine rakker.

Het begon met een interessante ontdekking: Minou kijkt naar de stoplichten!ja, echt idioot.
De meeste stoplichten (op 1 na) zijn voorzien van rateltikkers dwz. snel tikken= groen, langzaam tikken is rood en alles wat er tussenin zit is oranje of bijna rood.
nu tikken ze niet altijd zo als het hoort, en blijkbaar zit er ook een vertraging op de tik. dit wist ik eigenlijk al, maar vanmiddag heb ik Minou eens geobserveerd. en nu ik er zo over nadenk:minou doet dit al langer..
je vraagt je nu af:waar heeft ze het over...
Nou.. het begon bij het eerste stoplicht. minou stond heel rustig naast me. er was al even geen verkeer geweest en ik wachtte op groen licht.
Voor mij onverwachts wilde Minou over gaan steken.. ik corrigeerde dit met een Nee, maar op dat moment gaf de tikker aan dat het groen was.
Ik vond dit echt idioot, want ik wist van die vertraging. er was verder niemand die overstak.
ik besloot bij het volgende stoplicht op te letten.
precies hetzelfde verhaal. tot 3 keer toe bleek dat Minou dus echt naar de lichten kijkt.
ze zal de kleur wel niet zien, want honden zijn kleurenblind, maar er gaat natuurlijk wel een andere lamp branden.
Dat was punt 1..dit verrklaart overigens een hoop pogingen om over te steken, die minou weleens doet..ik heb me nooit gerealiseerd dat ze dat deed vlak voor het groen werd. (ik loop ook weleens door rood, en u ik er zo over nadenk, wil minou dan nooit zo lekker opschieten en gaat ze lang niet zo zeker over...ja.. honden zijn slimmer dan je denkt, dat blijkt maar weer.

Ja.. nog geen kwartier later deed ze opnieuw mijn verbazing dusdanig stijgen dat ik sinds die tijd moeilijk iets kan doen zonder een brede grijns op mijn gezicht.
Ik stapte de tram in. ik moet normaal 3 haltes mee, maar na de tweede halte was de tram inmiddels volgestroomd en ik kon iet meer bij het stopknopje komen..maar, in zo'n volle tram was ik vast niet de enige die uit moest stappen.
jammer....de tram reed wel heel lang door na het afroepen van mijn halte..een bocht?huh??was hij te vroeg met afroepen??opnieuw een afroeping..shit..hij was dus niet gestopt op mijn halte.
dat betekende dat ik mee moest tot de eindhalte (streekbussen op utrecht centraal.
Ik loop daar weleens, van daar uit gaan we weleens naar catharijn, en als we de bus gemist hebben naar de bus.maar nog nooit heb ik dat zonder iemand erbij gedaan, en eigenlijk wist/weet ik de weg niet.
maar ach..bijna spits, genoeg mensen om hulp te vragen..
we kwamen aan en ik wist bijna zeker dat we na het uitstappen naar rechts moesten..maar, waarom wilde Minou dat niet??ze deed steeds pogingen om om te keren.. je kunt daar naar mijn weten aan 2 kanten van het perron af, maar de meeste mensen liepen toch de andere kant op. uit eindelijk besloot ik minou het voordeel van de twijfel te geven en met haar mee te gaan. dus, omte keren en toch ipv rechts, links af te gaan.
We kwamen bij de trap het perron af, die minou overigens heel netjes aangaf en heel gecontroleerd afdaalde.
shit..links of rechts??ik wist het dus echt niet..maar Minou wel..resoluut ging ze naar links, parkeerde me aan een oversteek (die ik overigens wel herkende maar ik wist niet zeker of we dan wel richting de bussen zouden gaan. ik hoopte dat minou me niet het winkelcentrum in zou leiden.
we staken over. opnieuw maakte minou resoluut een bocht. haar looptempo was niet echt hoog te noemen maar ze wist duidelijk goed wat ze deed. ik had al gezegd dat we naar de bus moesten. zou ze het begrijpen?ik had werkelijk geen idee.
Minou liep de ene bocht na de ander. het kwam me allemaal wel bekend voor maar het duurde even voordat ik echt besefte dat we langs bushaltes liepen.
nou, ik was te verblufd om op dat moment echt te reageren.
we eindigden met een doffe dreun tegen wat mensen aan die of minou afsneed, of andersom.
ik besloot maar eens te vragen welke bus hier stopte..niet mijn bus.ik vroeg naar de 128..toen ik het antwoord hoorde kon k wel gillen... nog 5 meter..........
Ik was met stomheid geslagen kan ik je wel vertellen. Minou had dit nog nooit eerder echt in tuig gelopen. volgens mij wel een keer gevolgd, maar at was alles. nu ik er zo overnadenk, de laatste keer dat ik vanaf de tram op de bus ben gezet hebben we een andere weg gekozen..weliswaar een hoop afgesneden enzo.. en TOCH koos ze deze weg..ik vind het echt geweldig.. ik wist dus echt de weg niet. minou wist heel duidelijk wel waar we heen moesten.
ik dacht eerst nog dat ze iemand volgde toen we het perron afkwamen en overstaken, maar algauw bleek dat Minou echt haar eigen weg zocht. voorzichtig maar wel heel resoluut.
Groei, groei ,groei..ik mag wel uit kijken dat minou niet naast haar schoenen gaat lopen. hoevaak ik wel niet gezegd heb dat het zo'n geweldige knapperd was weet ik niet..minou vond het in iedergeval wel gezellig en besloot daarop maar lekker in de weg te gaan liggen.
En toen kwam de bus..veel te laat, maar een heel stuk verder naar achteren dan dat hij hoort te komen. iemand wees me erop dat de bus er was..
normaal kruipt minou nog weleens voor als ik zeg dat ze de bus moet zoeken, maar ze sloot heel netjes aan in de rij en vlgde die rij ook nog redelijk.
Minou, we komen er wel saampies!!!
Ja, dit gaat dus ook naar het kngf he. dit vind ik ook wel iets wat de school mag weten. Zij hebben immers voor dit zeer intelligente, ondeugende hondje gezorgd.. dan mogen ze best op de hoogte blijven van hoe ze haar werk doet.
Dit soort dingen zijn mega goed voor het vertrouwen in je hond. ik ben iemand die toch wel graag een eigen weg zoekt, en ik zal voor Minou ook niet de makkelijkste zijn, want als ik denk dat ze verkeerde dingen in gedachten heeft zal ik daar zeker wat aan doen en dat zal soms best wel ten onrechte zijn. ik ben blij dat ik haar TOCH gevolgd heb. en dat eigenlijk zonder hulp!YES!!

Vanavond heb ik haar maar eens even onder de borstels en kammen genomen..ik had al in de gaten dat ze behoorlijk begint met verharen, maar volgens mij kan er nu minstens een hoofdkussen gevuld worden met haar.. gadverdamme wat is dat smerig. ik heb Minou woensdag ook nog even gekamd, maar omdat ze veel op stoffige vloeren ligt, en een hond toch een beetje een vettige vacht heeft haal je er hele klonters haar uit van dat hele dunne wollige haar.. toen ik klaar was en in mijn handen wreef kwam er allemaal troep vanaf.. even wassen was dus echt wel nodig.. en minou??die is opweg naar de zomervacht.. dan is het net of ze geknipt is.haha

Goed, ik ga het hier bij laten, mailtje aan het kngf verzenden en dan HEEEERLIJK genieten van een rustig weekendje. volgende week toetsweek dus dan hoef ik me ook niet te vervelen denk ik zo.

Allemaal de groetjes en een hele dikke vette knuffel van mijn super de super hondje!!!