Archief

Je bekijkt het archief van February 2009

23 February, 23:02:07: Niet meer van mij

Gepost in: Updates
Door: melanie
Je bent niet meer van mij
je woont straks bij een ander
je wordt daar vast ook blij
da's iets wat nooit verandert.

maar je blijft mijn eerste hond, dus je blijft voor mij bijzonder.
Het voelt nog alsof je van mij bent en ik verantwoordelijk ben voor jou.
Maar ik laat je niet meer uit, kan niet meer met je spelen, kan niet meer naar je toe om je lieve kop te strelen.

maar langzaam laat ik je los, we moeten verder gaan. het is nu eenmaal zo dat je niet meer voor me klaar kunt staan.
maak dan maar een ander blij, maar denk soms ook nog eventjes aan mij?

Ter herinnering aan jou, blijft melanie-minou.nl bestaan. want door jou heb ik ontdekt, hoe leuk het is om met een viervoeter door het leven te gaan.
Het ga je goed, Minou, zet 'm op, doe je best, gedraag je een beetje.
dikke knuffel, dat gekke mens uit Harmelen.

23 February, 12:15:09: de week is weer begonnen

Gepost in: Updates
Door: melanie
hoi allemaal,

De week is, helaas,weer begonnen.
het eerste wat me opviel toen ik vanmorgen voor de zoveelste keer was wakkergemaakt door de wekker, was dat het buiten niet meer zo stil is. in plaats van wind, regen en de vijver in de tuin, hoorde ik nu hoofdzakelijk vogels die in het (heeeeel vroege) voorjaar hun stembanden weer aan het werk hebben gezet.
niet dat het weer nou zo lente achtig aandoet, maar goed.

gisteren was patrick er weer. hij kwam natuurlijk in de eerste plaats voor de gezelligheid, maar hij heeft ook geholpen 2 pc's hier in huis opnieuw te installeren. die van mijn ouders en mijn eigen ibmmetje.
2 windowscd's gebrand, nog een driverpack op dvd gebakken, nou, de rest moet maar gewoon goed komen.
Dat is eigenlijk wel gelukt, alleen de netwerkdriver van de pc van mijn ouders ontbreekt nog. maar als dat alles is!

mijn pc was er ei genlijk al heel erg lang aan toe, dat dit eens zou gebeuren.volgens mij zei ik dat vorig jaar april al. in augustus kwam daar een geweldig virus bovenop. het werd traagheid ten top, het virus was er dan wel uit, maar die had zo zijn sporen nagelaten. vreemde beperkingen, enorm traag, en de niet te vergeten VIRUS ALLERT! die op de meest onmogelijke plaatsen in beeld kwam of stond.
Opnieuw opstarten ging ik uit de weg. dat duurde ZOOO lang!
en nu? het opstartproces schiet erdoorheen, en klik ik iets aan, dan staat het ineens gelijk, of bijna gelijk voor mijn neus
er staat natuurlijk nog nauwelijks iets geinstalleerd, afgezien van de drivers een paar kleine tooltjes, om dingetjes snel naar de systemtray te bonjouren bijvoorbeeld, en winamp is natuurlijk VEEL belangrijker dan een goede virusscanner..die ontbreekt nog even, dus maar dat maak ik vanavond goed.
verder heb ik vlak voor ik opnieuw ging installeren nog wat toegankelijke spellen uitgeprobeerd. is het wat, dan kunnen ze in de nieuwe installatie erop, is het niks, hoef ik die pc vervuiling niet te installeren. het bleek inderdaad weinig te zijn. nouja, het leek wel leuk, maar ik snapte er niks van en voor mijn gevoel kwam de helft van de spelinfo niet door, maar ok. er stonden nog een paar screenreaders half op. die hadden de leuke gewoonte om de hele tijd niets te doen, tot je ging afsluiten.dan was het dringen wie het eerst (en het laatst) zijn zegje kon doen. om over vertraging nog maar niet te spreken!
er bleken 2 webservers op mijn pc geinstalleerd te staan (knap he!), weet je hoeveel processen dat oplevert! ik had wel 4 appache.exe's, een paar mysql's en al die rommel.
eens kijken hoelang deze installatie gaat draaien. meestal heel lang bij mij, want opnieuw installeren blijft een boutklus.
alleen al het praktische gedeelte, weet je ...
ik begon met het onderzoeken van mijn c schijf..daar moet vast nog iets van worden veiliggesteld. dit bleek mee te vallen voor mijn doen en ik hoefde maar een paar mapjes veilig weg te zetten. dan het zoeken van een goede windows cd (met key!), en deze een beetje verbouwen zodat ie een aantal dingen van je overneemt. dit bleek erg handig, want we hadden maar 1 scherm en moesten 2pc's instaleren. het enige wat ik tijdens de installatie moest doen was partitioneren en een naam en wachtwoord opgeven.
ook zoiets. ik had die velden in het antwoordbestand dus leeggelaten. ik kreeg me toch een vette foutmelding: het moest toch wel iets heel ergs zijn hoor, dat er gegevens ontbraken. als je zo'n fout op je scherm krijgt is het gelijk daar gaat alle tijd en moeite, maar dat was deze keer eens niet zo. maar microsoft. maak van dat FOUT eerst eens: Waarschuwing! niks fout, gewoon, goed, bewust ervoor gekozen.
zodra de eerste pc (die van mijn ouders) goed installerende was en zijn vragen had gesteld, plugden we het scherm om en gingen met mijn pc aan de gang. voor ik het wist waren allebei de setups er door en stonden er keurige klassieke windows bureaubladen voor onze neus. ik heb op mijn eigen pc al de nodige bouwwerkzaamheden verricht. items onder elkaar gezet enzo, maptaken uit, eenvoudig delen uit, verborgen bestanden verbergen uit, bestandsextensies verbergen uit en zo kan ik nog wel even doorgaan. (dit alles gebeurde overiges in 1 scherm!

het werd daardoor vannacht wel een beetje laat en dat voel ik nu best wel eigenlijk. toch maar koffie leren drinken???

ik laat het hierbij, voor ik echt op mijn werkplek in slaap val. dan maar even eten!

groetjes!