29 August, 23:17:34: De vakantie is voorbij

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hallo allemaal,

Zo krijg je vakantie en je diploma, en zo is die vakantie weer voorbij en is het tijd voor de volgende stap.
de nieuwe opleiding staat voor de deur.

Wat kan ik nog over de afgelopen weken vertellen? zo nu en dan iets leuks gedaan, een dagje met 2 vriendinnen, een middag met patrick naar de bioscoop, ja het werd een middag want er was een storing waardoor we na de pauze een uur moesten wachten! wat heb ik nog meer gedaan.. natuurlijk de wandeling van de nvg meegelopen weliswaar zonder hond maar het was weer erg gezellig. een aantal bekenden gesproken, lekker bijgekletst.
vorige week zondag de jaarlijks terugkerende familie barbecue, maandag de stad in op zoek naar alvast een winterjas want als ik eenmaal met school ben begonnen moeten we het weer van de zaterdagen hebben en dan heb je ook niet altijd zin om de stad in te gaan dus dat moest nu maar gelijk en goed geslaagd gelijk ook nog wat andere dingetjes gekocht.
eerder deze weken heb ik de route in ede van station naar school nog gelopen en hoogcatharijnen nog eens aan een nader onderzoek onderworpen. dit laatste vooral heeft voor heel veel opheldering gezorgd en het gebeuren bij de sporen heb ik nu eigenlijk wel helemaal onder de knie. ik kan me daar nu goed redden zonder maar wat te doen en vanzelf iemand tegen te komen om het aan te vragen. het kleine beetje van het plaatje wat mij niet heldeer was zit er nu helemaal in.

en dan afgelopen week, het introkamp. ik had echt geen idee wat ik hier van kon verwachten. in het introboekje stond vanalles waar je persee aan moest voldoen, kledingvoorschriften, geld ophalen van te voren, heel gedetailleerd wat je mee moest nemen, en wat je vooral niet mee moest nemen. geen mobiele telefoons, geen elektronica, geen horloges/sieraden/luxeartikelen, dat hebben de mensen in india, waarvoor we geld moesten inzamelen, ook niet.
uit eindelijk is het een hartstikke gezellig kamp geworden en weet ik een beetje bij wie ik in de klas kom te zitten. ik heb wel het idee dat jongens uit elkaar houden makkelijker is dan al die kletsende meiden!
de 4 jongens uit mijn klas kan ik al uit elkaar houden:) evenals een paar meiden, geloof ik..... sommigen lijken echt ernstig eerg op elkaar!

redelijk afgepeigerd fietsten we donderdag dan ook weer terug naar school. ik mocht nog fijn meet het ov naar huis, kon gelukkig achterop bij iemand naar het station (tandem en spullen zouden mijn ouders ophalen op de terugweg want die hadden een herdenking van onze neef Jeroen die 5 jaar geleden in irak is omgekomen. ik had nog meegekund, mijn ouders kwamen namelijk net de aanhanger vast dumpen bij school toen wij terug kwamen maar echt wakker was ik niet en echt fris voor een herdenking zag ik er vast ook niet uit.
in utrecht was het eerste wat ik deed een flesje AA kopen, om de bus reis goed wakker te kunnen blijven. dit lukte met moeite!
mezelf lekker wakkergehouden tot 's avonds een uur of 10 en toen als een blok in slaap gevallen. ik werd alleen om half 8 al weer wakker terwijl ik de nachten tijdens het intro in totaal hooguit een uurtje of 5 heb geslapen...

en dan gaat maandag het echte leven weer beginnen. gelijk vroeg weg, 7 uur de deur uit maandag. we hebben met een groepje afgesproken in utrecht want we moeten eerst naar een kerkdienst en dat is dus weer ergens anders dan school! en dan eens zien wat de eerste week ons brengt. zaterdag heb ik bij KNGF geleidehonden een cursus presenteren ivm. mijn ambassadeursschap. vorig jaar zou ik al naar die cursus gaan maar toen kon ik niet. als wylou er is zal ik weer actief ambassadeurs werk kunnen gaan doen. ben benieuwd hoeveel tijd ik daar dan nog voor heb!:)

nu is er een straatfeest aan de gang, ik ben anderhalf uur geleden naar huis gegaan, het was wel erg gezellig overigens! gekletst met mensen uit onze straat die ik niet eens kende, lekker gegeten en gedronken, en zo ga ik maar eens naar bed, om een beetje een goed ritme vast te kunnen houden..poging doen tot, zodat ik maandag ook mijn bed makkelijker uit kan komen om ehh....kwart over 6 ofzo...pff!

groetjes!

23 February, 23:02:07: Niet meer van mij

Gepost in: Updates
Door: melanie
Je bent niet meer van mij
je woont straks bij een ander
je wordt daar vast ook blij
da's iets wat nooit verandert.

maar je blijft mijn eerste hond, dus je blijft voor mij bijzonder.
Het voelt nog alsof je van mij bent en ik verantwoordelijk ben voor jou.
Maar ik laat je niet meer uit, kan niet meer met je spelen, kan niet meer naar je toe om je lieve kop te strelen.

maar langzaam laat ik je los, we moeten verder gaan. het is nu eenmaal zo dat je niet meer voor me klaar kunt staan.
maak dan maar een ander blij, maar denk soms ook nog eventjes aan mij?

Ter herinnering aan jou, blijft melanie-minou.nl bestaan. want door jou heb ik ontdekt, hoe leuk het is om met een viervoeter door het leven te gaan.
Het ga je goed, Minou, zet 'm op, doe je best, gedraag je een beetje.
dikke knuffel, dat gekke mens uit Harmelen.

23 February, 12:15:09: de week is weer begonnen

Gepost in: Updates
Door: melanie
hoi allemaal,

De week is, helaas,weer begonnen.
het eerste wat me opviel toen ik vanmorgen voor de zoveelste keer was wakkergemaakt door de wekker, was dat het buiten niet meer zo stil is. in plaats van wind, regen en de vijver in de tuin, hoorde ik nu hoofdzakelijk vogels die in het (heeeeel vroege) voorjaar hun stembanden weer aan het werk hebben gezet.
niet dat het weer nou zo lente achtig aandoet, maar goed.

gisteren was patrick er weer. hij kwam natuurlijk in de eerste plaats voor de gezelligheid, maar hij heeft ook geholpen 2 pc's hier in huis opnieuw te installeren. die van mijn ouders en mijn eigen ibmmetje.
2 windowscd's gebrand, nog een driverpack op dvd gebakken, nou, de rest moet maar gewoon goed komen.
Dat is eigenlijk wel gelukt, alleen de netwerkdriver van de pc van mijn ouders ontbreekt nog. maar als dat alles is!

mijn pc was er ei genlijk al heel erg lang aan toe, dat dit eens zou gebeuren.volgens mij zei ik dat vorig jaar april al. in augustus kwam daar een geweldig virus bovenop. het werd traagheid ten top, het virus was er dan wel uit, maar die had zo zijn sporen nagelaten. vreemde beperkingen, enorm traag, en de niet te vergeten VIRUS ALLERT! die op de meest onmogelijke plaatsen in beeld kwam of stond.
Opnieuw opstarten ging ik uit de weg. dat duurde ZOOO lang!
en nu? het opstartproces schiet erdoorheen, en klik ik iets aan, dan staat het ineens gelijk, of bijna gelijk voor mijn neus
er staat natuurlijk nog nauwelijks iets geinstalleerd, afgezien van de drivers een paar kleine tooltjes, om dingetjes snel naar de systemtray te bonjouren bijvoorbeeld, en winamp is natuurlijk VEEL belangrijker dan een goede virusscanner..die ontbreekt nog even, dus maar dat maak ik vanavond goed.
verder heb ik vlak voor ik opnieuw ging installeren nog wat toegankelijke spellen uitgeprobeerd. is het wat, dan kunnen ze in de nieuwe installatie erop, is het niks, hoef ik die pc vervuiling niet te installeren. het bleek inderdaad weinig te zijn. nouja, het leek wel leuk, maar ik snapte er niks van en voor mijn gevoel kwam de helft van de spelinfo niet door, maar ok. er stonden nog een paar screenreaders half op. die hadden de leuke gewoonte om de hele tijd niets te doen, tot je ging afsluiten.dan was het dringen wie het eerst (en het laatst) zijn zegje kon doen. om over vertraging nog maar niet te spreken!
er bleken 2 webservers op mijn pc geinstalleerd te staan (knap he!), weet je hoeveel processen dat oplevert! ik had wel 4 appache.exe's, een paar mysql's en al die rommel.
eens kijken hoelang deze installatie gaat draaien. meestal heel lang bij mij, want opnieuw installeren blijft een boutklus.
alleen al het praktische gedeelte, weet je ...
ik begon met het onderzoeken van mijn c schijf..daar moet vast nog iets van worden veiliggesteld. dit bleek mee te vallen voor mijn doen en ik hoefde maar een paar mapjes veilig weg te zetten. dan het zoeken van een goede windows cd (met key!), en deze een beetje verbouwen zodat ie een aantal dingen van je overneemt. dit bleek erg handig, want we hadden maar 1 scherm en moesten 2pc's instaleren. het enige wat ik tijdens de installatie moest doen was partitioneren en een naam en wachtwoord opgeven.
ook zoiets. ik had die velden in het antwoordbestand dus leeggelaten. ik kreeg me toch een vette foutmelding: het moest toch wel iets heel ergs zijn hoor, dat er gegevens ontbraken. als je zo'n fout op je scherm krijgt is het gelijk daar gaat alle tijd en moeite, maar dat was deze keer eens niet zo. maar microsoft. maak van dat FOUT eerst eens: Waarschuwing! niks fout, gewoon, goed, bewust ervoor gekozen.
zodra de eerste pc (die van mijn ouders) goed installerende was en zijn vragen had gesteld, plugden we het scherm om en gingen met mijn pc aan de gang. voor ik het wist waren allebei de setups er door en stonden er keurige klassieke windows bureaubladen voor onze neus. ik heb op mijn eigen pc al de nodige bouwwerkzaamheden verricht. items onder elkaar gezet enzo, maptaken uit, eenvoudig delen uit, verborgen bestanden verbergen uit, bestandsextensies verbergen uit en zo kan ik nog wel even doorgaan. (dit alles gebeurde overiges in 1 scherm!

het werd daardoor vannacht wel een beetje laat en dat voel ik nu best wel eigenlijk. toch maar koffie leren drinken???

ik laat het hierbij, voor ik echt op mijn werkplek in slaap val. dan maar even eten!

groetjes!

30 December, 23:28:32: afscheid

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

Vandaag en morgen zijn de laatste momenten waarop wij met de familie afscheid nemen van in mijn geval, mijn opa.
Vanmiddag is mijn opa voor de allerlaatste keer op de boerderij geweest (waar nu zijn zoon woont), en waar mijn opa zijn hele ziel en zaligheid in heeft gelegd voor een jaar of 20.
Wij als kleinkinderen vormden een erehaag toen hij eraan kwam, vergezeld door 3 kalveren, die mijn opa zo geweldig vond.terwijl wij stil waren zogen de kalveren op de vingers van de mensen die ze vasthielden, en aaide mijn oma de dieren.

Vanavond was dan de avondwake en de kerk zat bomvol.
Na het condoleren vroeg de begrafenisondernemer, die ik wel kende, of ik wilde helpen om mijn opa weer naar het mortuarium te brengen. ik liep voor bij de kist terwijl ik instructies kreeg. wat was het geweldig om dit te kunnen doen. tijd om er echt bij stil te staan had ik niet en ik was eerst verbaasd dat het me gevraagd werd. ik mag die man wel. hij doet heel veel katholieke begrafenissen van Harmelenaren, heeft ook geassisteerd bij de begrafenis van ik dacht prins Bernhard, misschien zegt dat iets over zijn kwaliteiten.

daarna nog even koffie gedronken. gek genoeg zijn dat soort momenten altijd heel gezellig terwijl de reden dat je er bent helemaal niet zo leuk is. maar hoe triest het ook is, het was een oude man van 88.

Morgen is de begrafenis en dan is het weer voorbij. Mijn vakantie loopt totaal niet als verwacht, maar dat heeft niemand voor het zeggen, het loopt zoals het loopt.

Minou gaat niet logeren. ze is nu nog lekker thuis (heeft vanavond wel weer in een kerststuk zitten rommelen), maar morgen brengen we haar wel even een dagje weg, dat is veel beter.
ik ga nu mijn bed maar eens opzoeken, het wordt morgen weer een drukke dag.

02 June, 13:03:08: Hoe gaat het nu?

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,<br /> <br /> Momenteel zit ik hier samen met Minou op de service desk en heb eigenlik geen zin meer;)<br /> <br /> Tja, het lijkt erop dat Minou wat in de war is door de veranderingen. ze vindt het duidelijk maar vreemd dat anderen niet meer met haar spelen.<br /> Sommigen moeten zich duidelijk beheersen, en ik wil niet dat Minou haar vrijheid kwijtraakt hier. ze is dan ook nog gewoon los, al is het nu met meer toezicht.<br /> Het niet meer spelen lijkt voor sommigen een moeilijk begrip.waar zit het verschil in niet aaien en niet spelen?aandacht geven, enz.<br /> <br /> er kwam hier net al een docent binnen. er hangt hier nu een papier op de deur met zoiets als;wegens mstandigheden niet meer met de hond spelen. zoiets heb ik erop gezet:) weet niet hoelang het blijft hangen:) maarja soms heb je het gewoon iet op tijd in de gaten.<br /> maar er kwam hier net al een docent. hij keek naar Minou, die overigens nu besloten heeft dat ze toe is aan slaap en nog meer slaap, en vroeg toen: Is ze ziek???<br /> Ziek??oooh dat papier!haha, nee hoor, ze is niet ziek.<br /> Toen zei hij ook al dat hij het wel voor kon stellen en dat het niet het speelhondje van de school moest worden. Haha, nee..<br /> <br /> vanmorgen zei een andere docent: ach, met zoveel mensen speelde ze hier toch niet??nou??????dan zou je dat eens moeten gaan tellen want het werden er steeds meer... Minou had zo haar vaste speelmaatjes die af en toe binnenkwamen lopen.ook een aantal leerlingen die ik goed ken.<br /> <br /> Ze kan ook af en toe zo naar iemand kijken, er voor gaan staan, zitten.speeltje op je voeten laten vallen zovan:kom nou, spelen!!!<br /> <br /> Zo was vanmiddag mijn "baas"hier, en Minou ging op hem af met het speeltje..ooh zegt hij:wat moet ik nu doen?<br /> mijn antwoord was: negeren..maar Minou maakte hem dat wel moeilijk. als ze bij me was (met speeltje) en ik reageerde niet snel genoeg en ze zag dat er iemand naar haar keek ging ze daar proberen..ja als ze merkt dat het daar niet lukt komt ze natuurlijk wel weer terug.:)<br /> <br /> Ik ken haar nu toch al wat beter en het viel me vandaag op dat ze sneller op dingen reageerde door te blaffen.<br /> Er liep een docent langs waarop ze van haar plaats schoot (wat ze normaal ook wel mag) en op de deur afstormde om daar hard blaffend te gaan kijken wat die persoon daar wel niet kwam doen.!<br /> Nu ik dit schrijf is het weer rumoer en doet ze het weer al bleef het nu bij 2 keer blaffen opstaan en een paar passen lopen..blijkbaar vindt ze het niet leuk als ik zeg dat ze op moet houden.:)<br /> Ze is al weer gaan liggen ook.<br /> Ik heb haar halsband ook maar even afgedaan..tijdens het werk e.d. heeft ze die nu niet echt nodig, gebruik hem alleen bij het uitlaten en dan alleen het VRIJ zijn, dat ze dus de kans krijgt ook daadwerkelijk iets te doen.<br /> Nu is het wel meer opletten waar ze is want hoor daardoor haar penning dus niet rammelen.maarja halsbandloos is toch altijd lekkerder he:)<br /> <br /> Vanmorgen om 6 uur blafte ze me trouwens wakker. het klonk als de waakse blaf, vermoedelijk heeft ze iets gehoord. ik droomde op dat moment dat ik met het kngf aan de telefoon zat over een computerstoring, en toen dat ik Minou perongeluk had opgesloten en dat ze daarom ging blaffen.maar toen ik wakker werd blafte ze dus echt:)<br /> maar na een paar blafjes hield het op en heb ik haar niet meer gehoord.Maar, de inbrekers worden zo wel mooi buiten de deur gehouden.h:)<br /> <br /> We hebben ook een leuke ontdekking gedaan: als er nog licht brand in de buurt van de keuken ofzo en er komt iemand thuis blaft ze meestal niet. als al het licht uit is wel. dus: als er nog iemandthuis moet komen laten we gewoon nog wat licht branden en degene die als laastste thuiskomt doet dan alles uit en dan weet Minou ook dat er in principe niks meer gaat gebeuren.<br /> <br /> Nou, ik ga deze log weer beeindigen, Minou is weer lekker gaan slapen geloof ik. volgens mij doen al die nieuwe veranderingen best wel wat in zo'n koppie. ook in die van mij hoor trouwens maar ik slaap vannacht wel bij.:)<br /> hmm..minou droomt nu zelfs.ligt zo te horen met haar kop naar mij toegedraaid en verspert hier het gangpad maar who cares.zit hier toch alleen.<br /> <br /> nou, ik ga nu echt!de groetjes en goed weekend!!<br />

01 June, 21:03:38: hoe het vandaag verliep

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,<br /> <br /> ja, tijd om naar bed te gaan, ik weet het!:)<br /> <br /> Hoe ging het vandaag.tja...moeilijke vraag. af en toe vertoonde ze het slome loopgedrag maar ik wist er rdelijk snel doorheen te breken.<br /> <br /> de gentleleader was een groot aandachtspunt voor mij.ik heb hem nooit echt prettig gevonden om hem te gebruiken tijdens het geleidewerk, maar het went.<br /> Met veel geduld en zelfverzekerdheid doe jeeen hoop bij een hond, daar ben ik inmiddels wel achter.<br /> <br /> Het zorgen dat anderen niet met haar zouden spelen was ook een punt. Tegen 1 iemand op school heb ik toch een paar keer moeten vragen of hij zich aan de regels zou houden. Maargoed, zo zal je altijd wel dingetjes houden.<br /> <br /> Niet alles ging goed, niet alles ging fout..wat was het rustig om zo in de bus te zitten!!jammer dat die klapstoeltjes niet echt comfortabel zitten...:)<br /> Minou begon in het gangpad, vlak naast mijn stoel. ze eindigde onder mijn stoel, de gentle leader braaf over haar snuit houdend.<br /> jaja, uit zichzelf.ik heb haar niet gepoucht ofzo want ze lag niet in de weg dus mocht van mij rustig in het gangpad blijven liggen.<br /> er zat al iemand naast me dus ik kon haar niet aan de andere kant naast me zetten.dan had niemand haar gezien denk ik, haha.<br /> Bij de tram was iemand toch wel heel benieuwd waarom mijn hond nu ineens "gemuilkorfd"was.. Even vriendelijk uitgelegd hoe het werkelijk zat en toen begreep ze het wel...ze tilde me bijna de tram in, maarja..:) je kan niet alles hebben en het is goed bedoeld:)<br /> <br /> Ik krijg heel veel lieve reacties binnen. Via de weblog, maar zeer zeker ook via de mail.zowel privé als in het geleidehondenforum, wegens mijn openheid..tja...:)<br /> ik ben te lui om alles ook nog eens voor mezelf op te schrijven, dus ik zal eerdaags toch maar eens een backup maken voor deze log verhuisd wordt.dan is het nog eens zoeken naar een betere oplossing want ik heb het gezien en het is echt diep treurig hoe de nieuwe beheerpagina's eruit zien.<br /> <br /> maargoed, ik ga nu ECHT ff lekker slapen, ik ben er aan toe...het heeft me gesloopt, ookal heb ik op mijn stage niet veel nuttigs gedaan...:)<br /> <br /> wel terusten allemaal en een knuffel van een gekke Minou

01 June, 07:37:22: Nazorgbezoek

Gepost in: Updates
Door: melanie

*geschreven op 31/5<br /> <br /> <br /> Hoi allemaal, <br /> het nazorg bezoek zit erop, maar ik heb nog ff geen zin om er uitgebreid op in te gaan. <br /> Het was een middag die eigenlijk maar tot halverwege hoorde te duren maar de instructeur vertrok pas na vijf uur. <br /> er is een hoop gezegd, een hoop afgesproken, er zijn een hoop dingen geconstateerd, een hoop dingen hebben een oorzaak gekregen, de<br /> oplossingen zijn ingewikkeld. <br /> Alles moet nog ff op me inwerken.ik heb zoveel gehoord! <br /> In grote lijnen komt het erop neer: ach ik ben nu toch bezig.laat ik nou maar doorgaan ook: <br /> Het grootste probleem is het contact tussen ons, en misschien beschrijf ik het verkeerd. <br /> ik heb eerlijk toegegeven dat ik me afvraag of minou wel weet wie de baas is hier in huis. We hebben over vanalles gesproken. contact met<br /> anderen hier, het contact met mij, werk- speeltijd, regels, ik weet het niet meer. <br /> Er zijn een hoop afspraken gemaakt maar die schrijf ik hier later wel neer. <br /> Het lopen daarna buiten ging ronduit klote. <br /> We kwamen tot een ontdekking.. Er is ooit ergens iets goed fout gegaan. iets met een paal. <br /> Ik heb hier wel vaker geschreven dat Minou soms op een bepaald punt waar we naar links moeten, harder ging lopen en er voorbij liep. <br /> Ik heb dit altijd gezien als uitproberen, maar zo werd het dus niet gezien door de instructeur. <br /> We deden het over en Minou weigerde naar links te gaan en wilde snel rechtdoor lopen..we moesten haar gewoon dwingen naar links te gaan.als<br /> ze dat dan deed kreeg ze uiteraard een brokje, en pas na de derde keer ging ze redelijk makkelijk de bocht om. <br /> Het is me nooit zo opgevallen hoe ze reageerde bij die bocht..soms hield ze wel erg in en spoorde ik haar behoorlijk aan om door te lopen. <br /> Na even doorlopen liet ze opnieuw merken (niet aan mij) dat er iets was met een paal.. Hoe ze dat precies deed weet ik niet meer even.<br /> aarzelen, overdreven uitwijken.ik weet het ff niet meer. dat komt wel weer bovendrijven. <br /> Waarschijnlijk is er gewoon eens iets gebeurd wat in Minou's ogen verschrikkelijk was. Dat kan vanalles zijn en dat weten we toch niet. <br /> Misschien heb ik haar een keer gedwongen me tegen die paal aan te laten lopen, of iets anders. <br /> We liepen eerst richting de bushalte..dit liep eigenlijk niet benoemenswaardig. <br /> Het was wel vrij smal en ik kreeg ook op het hart gedrukt vaker mijn stok toch in het zicht te houden....snik. <br /> 1 van de punten die zijn ingevoerd is dat ik voorlopig altijd de gentle leader zal gebruiken, en hierdoor lag Minou's tempo lager. Frans had<br /> hem strakker gezet en Minou was het er in het begin niet echt mee eens. <br /> We gingen daarna naar de dierenarts, want Frans wilde meer zien. <br /> Daar ging het dus fout. Minou ging op slot, haar tempo was diep treurig naar mate we vorderden. we stonden ook regelmatig stil. <br /> <br /> Ze reageerde heel anders dan normaal, wat normaal in een vloeiende beweging moest deed ze meer in bochten zegmaar, als ik vooraan zei bleef ze soms gewoon stokstijf staan, iets wat ik niet van haar gewend ben!<br /> <br /> We deden het over en op een gegeven moment moest ik de gentle leader afdoen om te kijken of het tempo zou verbeteren. Op een gegeven moment pakte ze wel even een hoger tempo op maar viel toen heel snel weer terug in het oude tempo.traag, onregelmatig en gewoon totaal niet iets wat ik van haar gewend ben.<br /> Op bredere stukken ging het somss beter. Soms ook totaal niet.<br /> <br /> Pas toen we het stuk liepen dat ik ook altijd loop als we naar huis gaan leek ze weer wat terug te komen.<br /> Het was voor mij iets totaal vreemds hoe ze reageerde en ik was er dan ook helemaal niet blij mee.<br /> <br /> De komende twee maanden wordt het heel hard werken. Alles komt van mij. Spelen door anderen mag niet meer. Hoe erg ik het ook voor Minou vind, en voor de mensen die zo graag met haar spelen. Mijn zus liet toch duidelijk merken dat ze dit NIET leuk vond. Begrijpelijk ook.<br /> <br /> Over 2 weken moet ik het kngf bellen om te vertellen hoe het nu gaat, en om een nieuwe afspraak met de instructeur te maken. Catharijne, een markt, een station zijn nog dingen die ik niet gedaan heb en toch wel graag zou willen doen. Zodat ik in iedergeval ZEKER overkom naar Minou. Ze moet het vertrouwen in mij weer terugkrijgen.<br /> Het is inmiddels 1 juniJ en vanmorgen ging het opzich best aardig, heeft slechts 2 pogingen gedaan de gentle leader af te werken. De eerste keer tijdens het poepen, hihi..toen zat de riem dus niet aan de leader vast waardoor ik er niks tegen kon doen en de tweede keer toen we uit de bus stapten, maar deze poging mislukte jammergenoeg voor haar.J<br /> <br /> Vlak bij school deed ze ook wat vreemd.of ze nu iets zag, of toch graag nog even het gras opwilde om wat te lozen weet ik niet.ik ga vanmiddag gewoon wat eerder of als ik merk dat ze onrustig word loop ik even naar de overkant.<br /> <br /> Nou, ik laat het hierbij. Heb al een hoop positieve, begripvolle reacties gehad op het speelverbod. Iedereen vindt het jammer, net als ik.maar dat had ik al gezegd.<br /> <br /> Allemaal de groetjes van mij en Minou die nu naast me ligt te zijn en denkt dat ze zielig is.J<br /> <br />

27 May, 19:43:19: nazorgbezoek woensdag

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,<br /> <br /> Ja, woensdag het nazorgbezoek met het kngf..het heeft me aan het denken gezet. ik wilde alle vragen die ik heb, persoonlijk aan het kngf stellen. aan een instructeur. dat zal niet Peter zijn, die mij instructie heeft gegeven en minou heeft opgeleid als het goed is.<br /> <br /> Ik heb een lijst van 1 pagina en een stukje, en ik vrees da daar nog meer aan toegevoegd gaat worden.<br /> Deze lijst plaats ik hierniet, maar op aanvraag wil ik hem wel doorsturen. (niet op deze log maar dan verstuur ik hem privé)<br /> <br /> Minou is een schat van een hond, haar gewicht neemt gestaag af, ze begint er gestroomlijnd uit te zien:), maar er zijn gewoon zeer zeker dingen die ik verbeterd wil zien, en waarvan ik denk dat ik dat niet zonder professionele hulp afkan..klinkt erg he:)<br /> <br /> Ik heb ooit eens met de gedachte rondgelopen:een weekje kngf zou geen kwaad doen, (nooit uitgesproken), en vanavond toen ik het er met mijn ouders over had kwam mijn moeder zelf met dat voorstel om het woensdag aan te kaarten.en ik ga dat gewoon doen.<br /> Helaas gaat dat binnen schooltijd/stagetijd vallen, (ik weet toevallig dat de eerst volgende instructie 19 of 26 jni begint en daarna is hij geloof/vrees ik, pas na de zomervakantie.<br /> maar als het allemaal regelbaar is, en het kan bij het kngf wil ik het zeker doen. Laat ze maar eens observeren, geef maar kritiek want ik weet ook wel dat de dingen die fout zijn, grotendeels zit in het feit dat ik dingen of niet, of niet goed heb gedaan.<br /> alleen: WAT!:)<br /> <br /> Ik zal jullie uiteraard op de hoogte houden zover ik het hier wil publiceren..vragen per mail mogen altijd, daar sta ik voor open. Maar sommige dingen zal ik hier niet publiceren. net als dat ik ook niet tot in het kleinste detail mijn instructieperiode heb beschreven, en andere bepaalde gebeurtenissen.maarja, het blijft een public log, en niet alles gooi ik zo maar de wereld in.<br /> <br /> Minou ligt in iedergeval lekker te slapen, daar heb ik ook nog steeds zin in, heeft van middag voor het eerst sinds tijden niet geblaft toen mijn tante binnenkwam...:)<br /> gaf vanmiddag heel braaf de brievenbus aan (zonder dat ik die vroeg) bleef stilstaan,kop omhoog zovan: waarom krijg ik niks baas???? dat doe je altijd als je hier komt!!!<br /> <br /> Ja, het is en blijft een lekker ding, alleen soms is ze nou eenmaal een tikkeltje eigenwijs!<br /> (maarja ze maken niet voor niks een match, de hond moet bij de baas passen en omgekeerd)<br /> <br /> nou, allemaal een prettige avond, ik ga mijn gedachten op iets anders zetten anders is mijn vragenlijstje zo 20 pagina's en dat wil ik niemand aandoen.<br /> <br /> allemaal de groetjes en een natte lebbert van Minou