Archief

Je bekijkt het archief van April 2009
Gepost in: Updates
Door: melanie
hoi allemaal,

Op 13 april was ik jarig. dat heb ik hier al eerder verteld. ook heb ik verteld wat ik toen van Patrick heb gekregen en dat ga ik nog even doen voor de mensen die iets gemist hebben:)
Patrick gaf mij een half uur Powerboatvaren op de noordzee samen met hem.
je gaat dan in zo'n zelfde soort boot als de reddingsboten van de marine. de zijkanten zijn rubber opgeblazen, de bodem enzo niet en ze kunnen snelheden tot rond de 100 km per uur halen.
Nou, zo'n uitstapje is dus echt wat voor mij. want alles wat hard en wild gaat vind ik over het algemeen wel erg gaaf.
Afgelopen zaterdag kwam mijn cadeau "ter uitvoering".
We vertrokken 's morgens naar het station woerden waarvandaan we met de trein naar den Haag zouden gaan. Patrick is geweldig maar een parkeerplaats in de buurt van het station zoeken en vinden bleek lastiger. we moesten 5 minuten lopen, niet dat dat zo erg is, maar er was ook nog een onbetaalde plek vrrij vlak bij de ingang van het station! door die grap misten we wel de trein die we wilden hebben maar aangezien de NS houdt van veranderingen bleek er ineens ook nog een andere trein te gaan die helemaal iet op de dienstregeling staat. ik snap er niks van maargoed.dit was alleen wel een stoptrein maar je kan niet alles hebben:)

In den haag gingen we met de tram en volgens mij hadden we daar ook langer in kunnen blijven zitten zodat we minder ver hoefden te lopen, maar een beetje sightseeing kan ook weer geen kwaad:)
we kwamen zo'n beetje precies optijd op plaats van bestemming. onze kapitein was er al en wij zouden met alleen hem de zee op gaan. we mochten aan boord komen, kregen een zwemvest. patrick moest nog even worden geleerd hoe je zoiets aantrekt, ja je bent een lekker klunzig jongetje zo op z'n tijd hoor pat;)
en dan varen. de zee was erg rustig maar we zouden wel zien. eerst relaxed de haven uit varen en dan gaat het gas open. je voelt dat je naar achteren wordt gedrukt. nog even gestopt om foto's te maken, patrick en ik samen achter de console bij het stuur enzo:)
en toen werd het pas echt gaaf. we hadden en wat minder rustig stukje zee en we stuiterden op het water. geweldig!het enige wat je dan hoort is het opspattende water, het geluid van de motor en verder hoor je alleen maar de harde wind die in je oren blaast. als je wilt uitwaaien ga dan mee op een powerboat, je komt helemaal uitgewaaid weer terug!
veel te snel was het half uurtje voor bij. gek hoor als je dan ineens weer op de kant staat.
ik wil het zeker nog eens gaan doen maar dan als de zee ook nog wat wilder is. ben wel benieuwd naar het verschil.
Het wa s iniedergeval ontzettend gaaf! foto's volgen nog op mjn hyves. op patrick zijn hyves staan ze al wel

http://grasdraaier.hyves.nl als ik me niet vergis.
na onze wilde tocht zijn we eerst eens wat gaan drinken en patrick kon de verleiding van een zoute haring met uitjes (gadver) niet weerstaan dus moest ik ook maar aan een bakkie verse kibbeling geloven. geen probleem voor mij hoor!
daarna hebben we een tijdje rondgelopen, nog ergens wat gedronken en toen een ander tentje opgezocht voor ons avondeten. we hadden mooi een plek achter glas bij zo'n lekkere heater. zo was het heerlijk uit te houden. lekker gegeten natuurlijk en daarna zo rustig aan weer eens de tram en de trein opgezocht. ik geloof dat ik rond half 10 thuis was nadat we bij patrick thuis nog even de rest van mijn spullen hadden opgehaald.
Kortom, mijn weekend was Heerlijk begonnen en zaterdag was vooral een topdag!
Zondag heb ik dus niet veel bijzonders gedaan..:)
vanavond gaan we het zwembad van vleuten maar weer eens lekker onveilig maken. wedden dat we vannacht lekker slapen??

Nogmaals dankjewel pat, het was echt geweldig! moet ik natuurlijk ook tzt iets leuks voor zijn verjaardag verzinnen als hij zelf niks weet.. ik bereid me voor op een lastige maar leuke taak!

groetjes, Melanie

24 April, 14:15:05: tandempassing enzo

Gepost in: Updates
Door: melanie
hoi allemaal,

Vanmorgen had ik een "tandempassing"bij welzorg nieuwegein. het nut daarvan ontgaat me, vorige week deed men moeilijk dat ik echt wel een voorrijder bij me moest hebben, komen we daar vandaag, hebben ze niet eens een tandem staan die geschikt zou zijn! alleen driewielers en kindertandems, ja ook scootmobiels enzo, ook leuk! maar waarom kom je dan! nou, om je vader in een boekje het plaatje te laten zien en wat simpele specifikaties.
levertijd: 1 a 2 weken. dus als ie besteld is, heb ik hem binnen no time binnen.hij wordt door welzorg thuis afgeleverd. heb ontdekt dat het een tandem is van braam ofzo. en het is de twinnie, dat wist ik al. op deze site vindt je meer info:
http://www.handy-wijzer.nl/viewproduct.asp?OID=168005
deze krijg ik dus als het goed is in bruikleen van de gemeente. oja. met als extra optie een stokhouder. nooit aan gedacht, maar natuurlijk wel heel handig!

op een andere site vond ik wat getalletjes. prijzen.. prijs van de tandem: 1170 euro! en dan: een stokhouder. 1 lullige stokhouder:55 euro! hallooooowwwww
ok, ik ben er inmiddels wel aan gewend dat de prijzen in de wereld van hulpmiddelen soms veel hoger liggen dan wat je er van zou verwachten. maar 55 euro!pffht! okeej!
nou, we zullen het gaan beleven. of tie lekker fietst weten we dus nog niet, want we konden niet proefrijden. beetje jammer weer! kom je daarvoor helemaal naar nieuwegein scheuren. maargoed. de procedure gaat weer verder en wie weet....rijden wij over 2 weken door harmelen met onze spiksplinternieuwe fiets!
oja, je kon ook nog als optie een kilometerteller erbij nemen zag ik net op internet. 30 euro.volgens mij zijn die dingen wel goedkoper te krijgen dus als we dat ooit eens willen, kunnen we vast ook af met iets minder geld!

tot zover de nieuwe tandem. als we hem hebben uitgeprobeerd, laat ik wel weten of het een lekkere racefiets is:P
Gepost in: Updates
Door: melanie
hoi allemaal!

Zaterdag was het dan EINDELIJk tijd voor de geleidehondenwandeling. Leven in de brauwerij, beesten om me heen:)

Vrijdagavond begon al gelijk heel gezellig. ik zou marleen op pikken op het station en zouden we samen verder naar huis reizen. marleen en ik liepen elkaar nog bijna voorbij, maar toen vita mij in de gaten kreeg moest ze even gaan dansen en wierp zich blij tegen me aan. een mooie rode nagelstreep in mijn nek maar ach als dat alles is. dolle dwaas!
's avonds lekker bij kunnen kleppen, daar is het vrouwelijk geslacht goed in. vita had een kluif maar er grommend mee heen en weer lopen, ermee gooien en vragen of iemand hem van je afpakt is veel belangrijker dan het kluiven zelf.
de nacht hebben we zonder gepiep doorgebracht en we waren al zo rond half 8 uit de veren. goed he van ons!
er waren al wat discussies gaande tussen marleen, mij en onze "gidsen"voor de wandeling, want wij moesten om 10 uur naar bed anders waren we niet uitgerust. nou, wij lagen eerder in bed dan Ingeborg, hoor! en Yvonne zat ook niet in de afgesproken trein maar dat hebben we haar natuurlijk vergeven, daar kon zij ook niks aan doen:)
maargoed. beneden aangekomen was er een hond heel erg blij om diens baasje weer te zien en aangezien marleen een iets uitgebreider ontbijtertje is als ik, nam ik de taak vita uitlaten natuurlijk heel graag op mij. ik ben het nog niet verleerd hoor en vita was een gewillig slachtoffer die makkelijk te begeleiden was maar toch wel zelf de richting wilde bepalen. ze wist precies wat je op een grasveld behoort te doen als je aan de riem zit. terug had ze wel wat meer haast want daar thuis is mijn baas!!! maar wij kwamen alsnog netjes en veilig terug en vita was blij dat ze weer met haar baasje herenigd was.

rond kwart voor negen bracht mijn vader ons naar station woerden. ok, uiteindelijk waren we bijna een half uur te vroeg maar goed:)
en bracht de trein ons keurig optijd in amsterdam. ingeborg mocht nog even wat extra lopen omdat we op een ander spoor dan verwacht aankwamen en bram was er ook al met abbot dus die ook opgepikt. ook Marianne met turan stond al op de verzamelplaats en toen ging het heel snel en stroomde de menigte toe. ik mocht abbot even van bram overnemen die erg veel zin had in zijn sortgenoten en collega's. kijk, ik heb een hond!:P
bijna iedereen was optijd en zo doende haalden we de bus die we h adden willen halen. . het duurde alleen wat langer voor we er waren dan gepland, maar ach wat geeft het. we vertrokken uiteindelijk pas om een uur of 13:10. even een stukje lopen voor de meute los kon en dat blijft toch wel een hoogte punt. gaan met die banaan! hier en daar werd een hond bestegen en er werd zo nu en dan eens even wat neidig geblaft maar geen gekke dingen verder. de modderpoelen waren bij menig geleidehond (en huishond...) favoriet. op een gegeven moment miste iemand zijn hond. bijna op hetzelfde moment werd ingeborg gebeld dat er in de achterhoede een hond lag te poedelen in een modderpoel en geen zin had er uit te komen. of we een hond misten. jaah die missen we..eenmaal de naam geweten was et probleem snel opgelost..deze blonde jongen was niet langer blond. goedkope vorm van haarverven toch!
de tussenstop was bij pannekoekenboerderij meerzicht waar ze zalige belegde broodjes en natuurlijk ook pannekoeken enzo verkopen. iedereen is in eerste instantie vebaasd dat ik 2 broodjes opkan en eten 1 broodje, maar zij nemen vervolgens nog wel een lekkere punt appelgebak met slagroom! nouja..en dan zeggen dat ik veel eet:)
vrij laat gingen we weer aan de wandel. zelfde verhaal eigenlijk. nu lekker met de nodige mensen bijgekletst, sommige mensen vonden op de 1 of andere onbegrijpelijke manier dat ik aan een boom moest worden vastgebonden en dat ik geen diploma mocht krijgen maar ach we weten wie het zegt he!
ja onze gids ingeborg koos een ietwat afwijkende route en daarmee kwamen we toch vrij snel weer aan bij ons startpunt anno 1890 waar ik, marleen, bram, ingeborg en maikel op hetterras zijn neergevallen en er pas een paar uur later weer weggingen. de meesten gingen gelijk weg, anderen bleven nog even hangen maar gingen uiteindelijk toch ook de terugweg aanvaarden. wij met zijn vijven hebben ons "diner"bij anno genuttigd. "slechts"800 gram spareribs voor mij en hetzelfde voor bram. de rest bleef beleefd bij een broodje kroket.
ondanks ik geen druppel alcohol gedronken heb was nadenken aan het eind van deze dag erg moeilijk. bram gooide zijn bier nog fijn over tafel, misschien kwam het omdat het "verdampte, he bram!"
onze sausjes waren een beetje soppig geworden en die hebben we maar laten vervangen door niet soppige sausjes. ons verdere eten bleef gelukkig buiten schot. volgens mij kreeg abbot het wel bijna over zich heen maar die is uiteindelijk niet besproeid met bier.
marleen en ik waren om kwart voor 10 thuis. marleen moest van mijn huis nog met de taxi naar nunspeet, die gelukkig optijd was. ik ben naar boven gegaan, heb eerst nog een tijdje met de liefste jongen van de hele wereld gebeld en ben toen maar in mijn bed gaan liggen. mail gelezen, kort verslagje verstuurd en ben als een blok in slaap gevallen. Heerlijk!

gisteren vierde ik mijn verjaardag nog voor wat vrienden. bram, tim, patrick natuurlijk en karin waren van de partij. marleen en 2 jongesns van school konden niet, het was dus een bescheiden groepje.
we begonnen natuurlijk buiten in de tuin zittend. mijn moeder haalde bram en tim van de trein, patrick kwam met zijn luie kont met de auto (het is een kwartiertje fietsen!!!!) en karin werd gebracht. abbot dook in de klaargezette mand met de kluif die vita te min vond;) en was blij dat ie lekker kon liggen want hij heeft zijn poten met het wandelen aardig beschadigd en wilde liever niet lopen.
ze hebben me weer goed verwend en mijn begin van mijn uitzet is weer een iets groter begin geworden, en uitgebreid met opbergdozen (goh, waarom weet iedereen toch dat mijn kamer zo'n ontiegelijke ...zooi is;) en een mokkenset (dezelfde die ik marleen voor haar verjaardag gegeven had, haha). ook patricks moeder had nog wat aan patrick meegegeven en die lekkere fles dove body olie creme what ever viel natuurlijk bij mij ook weer goed in de smaak. karin had een heerlijk lekker luchtje van christina aguilera gekocht en een lekkere zak japanse mix. oja, van bram en tim kreeg ik ook nog een cd met wat boeken die ik aldus hen gelezen MOET hebben. het zal mij benieuwen!

's avonds na het eten hbe ik abbot een soort van uitgelaten. aangezien hij slecht liep hem over het grindpad bij ons heengetild en hem maar aan de overkant van de straat uitgelaten. de uitlaatplek die normaal gebruikt wordt zou hij niet halen denk k
en voor je het weet vertrekt de hele bubs weer en is het tijd om naar je mandje te vertrekken. die lag voor mij ERRUG lekker moet ik zeggen, nog even mail, nog even dit nog even dat en uiteindelijk ben ik toch maar eens gaan slapen en dat ield ik vol tot de wekker ging.. en nu is het weer serieus aan de bak dus daar ga ik nu weer lekker mee verder! morgen heb ik een eerste gesprek op de hogeschool van Ede. ik ben heel erg benieuwd. als alles goed gaat begin ik volgend schooljaar in ede met de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening. . heb er nu al zin in!
dan is het zeg maar dag met je handje, ict de mazzel! maar natuurlijk alleen als ik mijn diploma ook op zak heb eind van dit schooljaar!

groetjes!

16 April, 21:27:38: wachtlijst perikelen

Gepost in: Updates
Door: melanie
vanmorgen vond ik het tijd worden het KNGF maar weer eens te mailen. Ik geloof niet dat ze me zullen vergeten, maar ik was toch wel heel erg benieuwd waar ik nu op kan rekenen. Heb ik waarschijnlijk een hond voordat ik in september, eind augustus of weet ik veel wanneer het nieuwe schooljaar dan mag beginnen, een hond, of niet? krijg ik de tijd om aan de nieuwe hond te wennen voor de school weer begint? kan ik wweer lekker met dogsim de route naar de nieuwe school gaan leren of moet ik toch die stok nog maar even eerst pakken?
Dagelijks kom ik wel onverwachte hindernissen tegen op mijn route. wat ze daar aan het doen zijn vlak bij mijn stage het is me voorkomen duister.
soms staan er ineens vrachtwagens op de stoep geparkeerd. ja, ergens anders kunnen ze niet stilstaan.. dan moet je dus een stuk over het fietspad. vandeweek stond ik ineens voor een enorme berg zand en straatstenen. soms is de helft van de stoep gebaricadeerd. dan kun je er nog best langs, maar dan heb je aan de kant waar geen bouwmateriaal ligt zo nu en dan een trap naar beneden, die zomaar ineens begint. je moet dus echt het bouwmateriaal als gidslijn houden. ideale sittuatie om een hond te laten oplossen, toch?

maarja, iemand die kan heksen ken ik nog steeds niet. de geleidehonden komen dan ook niet kant en klaar uit de lucht vallen.
het antwoord van het kngf had ik denk ik binnen 10 minuten. het wordt doorgegeven aan de matchers , dat ik in september op een nieuwe school ga beginnen. ik moet dan dagelijks over het centraal station van Utrecht. met de stok is dat in de spits echt niet leuk. pasgeleden is mijn stok een keer per ongeluk door iemand uit mijn hand getrapt, ik heb al iemand bijna pootje gelicht, resultaat stok was meer een banaan.
in mei zit ik er hoogst waarschijnlijk niet bij. dan is er in juni nog een instructie en dan pas weer eind augustus.
ik kan niet anders als HEEL, HEEL HEEL hard hopen dat het Juni wordt en NIET augustus of later
die zomervakantie is een prima moment om lekker aan elkaar te wennen. met een nieuwe hond beginnen op een school waar je zelf de weg ook nog niet vlekkeloos weet, is, m.i. geen goede combi.
in het ergste geval duurt het dus nog 4 maanden of langer. in het ideaalste geval komen ze er achter dat er in mei een matching niet klopt en dat die hond beteer bij mij past, in het ook gunstige geval kan ik in juni in de instructie, en wat er daarna gebeurt, dat wil ik nog even niet bedenken.
duimen jullie met me mee???

14 April, 10:08:29: Wat een weekend!

Gepost in: Updates
Door: melanie
Goedemorgen allemaal!

Zo, ik heb een lekker weekend achter de rug. om bij het begin te beginnen was ik vrijdag bij Patrick en dat was weer erg gezellig natuurlijk:P

zaterdag is eigenlijk mijn uitslaap dag (zondag ook;).maar afgelopen zaterdag was het vroeg opstaan. ik zou op kraamvisite gaan, samen met Karin, bij onze (oud)muziekdocente van de woensdagmiddag op bartimeus.
Douchen, met de bus naar utrecht en met de trein naar Bilthoven. Het blijft wel een beetje een gedoe om zonder hond het station te doorkruisen. welke lijn moet je volgen, en waar kom je uit als je die lijn volgt? altijd maar weer de vraag op hoog catharijne.
maargoed, met hulp kom je altijd wel waar je wezen moet toch..alhoewel., dat was vrijdag naar patrick toe wel anders want het was een zooitje wat het treinverkeer betreft maar met die ergernis zal ik jullie nu niet vermoeien.
vanaf bilthoven station werd ik opgepikt om naar vianen te rijden met de auto waar een kersverse mama en papa hun 2 weken oude zoon eens even ginge showen aan ons:)
altijd leuk toch, zo'n klein poppy v van nog geen 4 kilo. volgens mij heb ik zeker 3 kwartier met hem in mijn armen gezeten en nouja...als ik hem mee naar huis had kunnen nemen, had ik het gedaan;)
's middags bij karin even wat broodnodig onderhoud aan de ietwat rotte laptop gedaan. de terugrit duurde veel langer dan gehoopt, buchaufeur had 's morgens verkeerde tijdend oorgegeven en ik heb bijna een uur op de bus taan wachten. i had eigenlijk om half 8 een afpsraak thuis, maar ik heb dit verzet naar een uur later. maar goed ook, ik was om tien voor half 9 thuis.
ik werd geinterviewd door een interieurargitectstudente, die zich wil gaan richten op doelgroep blinden en slechtzienden. ze is nu o.a. een spa aan het herinrichten en ze wil daarbij proberen te bereiken dat blinden en slechtzienden er helemaal zelfstandig naartoe kunnen. ze heeft zelfs gedacht aan een aparte ruimte waar een eventuele blindengeleidehond verzorgd achtergelaten kan worden. ze heeft mij allerlei vragen gesteld . en uiteindelijk is ze 2,5 uur bij ons gebleven en hebben we constant lekker zitten praten.

zondag was relaxxxed:) ik kon lekker "uitslapen"want om 12 uur hadden we pas een paasbrunch met ons gezin voor mij was het dus een ontbijt:P
verder weinig gedaan zondag geloof ik.
en nouja..gisteren was ik jarig natuurlijk:)
ik was maar eens redelijk bijtijds mijn bed uitgekropen en patrick was er om even over 10en.
inmiddels was ik het cadeau van mijn ouders aan het uitpakken wat een "startersset"betrof. dit had ik gevraagd overigens:)
dus, de eerste pannen, messen, voorraadbakken en ander keukengerij is binnen!
zus en broer verwenden me met een ketting en een toilettas met inhoud (Dove natuurlijk:)
en daar kwam patrick met zijn cadeau en die heeft er goed over nagedacht!
een envelope met braille inhoud, waar in stond wat ik ga doen. dat we iets gingen doen samen dat wist ik wel maar wat...
nou, dat WAT, is met een Rib, de noordzee op. een soort van eehm: wildwatervaren:)
en wel een half uur lang. wilder dan een achtbaan:) snelheden tot 100 km per uur. een rib is een zelfde soort boot als de reddingsboten van de marine begreep ik. nou dat is echt wat voor mij! 25 april gaat het gebeuren, in scheveningen!
enige punt is dat patrick nogal snel zeeziek is, die geef ik dus maar een overdosis pillen tegen reisziekte;)
maar echt enorm goed bedacht en ik heb er al echt zin in! Patrick is mijn held;)
we zijn maar buiten gaan zitten want het weer bleek heerlijk en algauw volgde de visite. ik ben flink verwend, behoorlijk wat geld geincasseerd, een mega zak spekkies uit zeeland en nog allerlei lekkere dingen voor onder de douche (weer lekker van dove:). ze weten wel waar ze me blij mee kunnen maken hoor!
patrick moest helaas naar de verjaardag van zijn oma dus die kon er niet de hele dag bijzijn.
's avonds hebben we lekker gegourmet met zijn vijven en ja voor je het weet zit de dag er dan al weer op he.
maar het was in iedergeval een superdag. nu ben ik schijnbaar volwassen. ehm.. nou, daar moet ik nog even over nadenken hoor!
en nu, iss het weer een gewone stagedag. buiten wordt het weer mooi weer natuurlijk en ik zit verplicht in dit lekkere muffe kantoor. zaterdag is de geleidehondenwandeling en dan wordt net het weer iets minder.. als het maar droog is vind ik het goed. maar een beetje lekker weer zou toch wel fijn zijn natuurlijk. dus duim aub:)

verder ben k nu maar heel har d aan het duimen dat het kngf deze weken eens gaat bellen, want dat wordt nu toch wel tijd vind ik:) vanmorgen moest ik door een soort hindernisbaan. auto's op de stoep vlak naast een trap naar beneden, ineens een berg zand en stenen voor mijn voeten en dat soort geneuzel.
maar, ik ben er veilig doorheen gekomen hoor!
ik ga ermee stoppen, tijd voor werk!

groetjes!

08 April, 20:42:37: de aanvraag van een tandem

Gepost in: Updates
Door: melanie
hoi allemaal,

een tijdje geleden heb ik volgens mij weleens geschreven dat ik last had van lentekriebels (het kan ook die liefdeswolk geweest zijn overigens maar het verschil weet ik nog niet;)
toen is besloten dat het weer tijd werd dat ik weer een tandem in de schuur zou hebben staan. tja, zoals mijn moeder vanmiddag terecht opmerkte ben ik nu weer een paar jaartjes ouder. de puberleeftijd ontgroeid waarin je met je ouders gaat fietsen ECHT niet gaat doen en dat soort dingen. aangezien patrick hier redelijk dicht bij woont en ook wel wil fietsen en het toch wel heel makkelijk is, waren we eens wat gaan kijken op marktplaats enzo.
maar toen kwam men hier op het idee: je kan hem toch gewoon aanvragen bij de gemeente? nooit aan gedacht, maar het was wel zo. ik prijs me zelf gelukkig met de gemeente waar ik woon. tot nu toe in de tijd dat ik hier woon alleen nog maar positieve ervaringen en ik weet jammergenoeg maar al te goed dat dat per gemeente nogal ernstig verschilt. (ik blijf dus altijd in de gemeente woerden:P
ik belde begin maart eens op om te vragen hoe het zat met de aanvraag van een tandem. tot mijn verbazing werd telefonisch al de aanvraag gestart. maar ja, het was erg druk bij de afdelingwmo (voorheen wvg), dus het zou allemaal wel langer gaan duren.
hierover kreeg ik in de week erna dan ook een brief dat ze zich waarschijnlijk vanwege de drukte niet aan de gestelde regels konden houden. maar als iets spoed was, kon daar altijd over gepraat worden. deze aanvraag was niet bepaald spoed en ik had dus al zoiets van: nou, voorlopig horen we daar niets van.
gisteren kreeg ik telefoon. ik verwachte telefoon maar dan van iemand anders dus ik schrok eens een keer niet zo erg toen mijn mobiel afging (wie weet belt het kngf:), en dat was dus de gemeente. of ze een afspraak kon maken voor een huisbezoek om de aanvraag te bespreken. dat doen ze altijd. ja, dat kon wel.kan het ook morgen was toen de vraag?
uuh, ja, in principe wel, maarja ik moet dan wel even overleggen met mijn stageverantwoordelijke of ik vrij kan krijgen maar ga er maar van uit dat dat kan. dus, vandaag zouden ze dan langs komen. tuurlijk is dan net je chef in vergadering. lang leve de email. een mailtje naar school mailtje naar mijn chef en mijn andere opdrachtgever had ook al gezegd dat het wel goed zou zijn als ik vanmiddag afwezig zou zijn.
binnen een uur mail terug van alle betrokken partijen dat het akkoord was. dat werkt prettig!
dus, vandaag om 12 uur pakte ik mijn spullen en vertrok ik naar huis.
een vriendelijke gezellige mevrouw was ruim optijd bij mij thuis vanmiddag. het gesprek was kort maar krachtig. even wat gegevens controleren, of de gegevens over mijn oogziekte en visus wel klopten, en toen ging ze al geljik over tot de daadwerkelijke aanvraag. waar wil je hem voor gebruiken enzo. heb je wel een voorrijder? (ja, er zijn schijnbaar echt mensen die wel een tandem aanvragen maar geen voorrijder hebben). het was algauw duidelijk dat deze fiets best wel vaak gebruikt zou gaan worden. de aanvraag is dus in werking gezet. welzorg zal nu een afspraak met me gaan maken voor een passing. niet dat dat voor mij echt nodig is, ik heb een standaard tandem nodig misschien met een extra stevig frame omdat we er eigenlijk wel een hondenfietskar achter willen gaan hangen zo af en toe. en na die passing wordt er door welzorg een offerte bij de gemeente ingediend, en als die akkoord zijn gegaan dan wordt de tandem geleverd. ik krijg hem dan in bruikleen verstrekt, wat als heel groot voordeel heeft dat zelfs de simpelse problemen als een lekke band worden opgelost door welzorg!
welzorg is overigens een hulpmiddelen leverancier. volgens mij leveren zij ook scootmobiels, rolstoelen en tilliften en dat soort dingen.
fantastisch. wat een medewerking van de gemeente. wel word ik gekort op mijn taxivergoeding, omdat ze ervan uit gaan dat als je een tandem hebt je minder gebruik zal maken van regiotaxi. dit maakt mij niet zoveel uit.
dus, nog even en we scheuren op een spiksplinternieuwe tandem de lanen op de straten in. of is het andersom?
nu maar hopen dat toekomstig hondlief een fietskar kan warderen en of het echt wel te doen is achter een tandem.
ik wil overigens ook de hond trainen naast de fietste gaan lopen, maar dit is natuurlijk redelijk beperkt. boven 20 graden wordt het afgeraden en als je verder gaat fietsen, kan die hond niet constant naast de fiets blijven meerennen natuurlijk.
Ik heb er zin an!
nu die hond nog, een mooie zomer, wat wil je nog meer?

zaterdag ga ik trouwens op kraamvisite bij mijn muzieklerares die mij op bartimeus lesgaf op de woensdagmiddag. die heb ik al een jaar niet meer gezien (voor het laatst op inconcert vorig jaar) en zij is anderhalve week geleden bevallen van een zoon. dus die ga ik zaterdag met een vriendin eens even bewonderen. lang geleden dat ik zo'n iniminimensje in handen heb gehad. pas maar op, hij past vast nog wel stiekem onder mijn jas!..:)

zo, ik heb wel weer even genoeg gebloggerd

06 April, 16:44:07: eindelijk een berichtje van mij

Gepost in: Updates
Door: melanie
hoi allemaal,

ja, het is weer een tijdje geleden dat ik echt een "normaal"bericht heb gepost. 27 maart voor het laatst ofzo.
ik had vorige week allerlei inspiratie, maar die is nu even verdwenen.

hier gaat alles goed, zijn gangetje, gewoon, niks bijzonders.
wat heb ik vorige week allemaal beleefd?
Nou, dinsdag bij Patrick geweest, woensdag naar inconcert op bartimeus geweest, met patrick deze keer...
(pat, ik was toch dinsdag bij jou geweest?? of was het maandag???kan ook wel. anyway. bartimeus was weer gezellig. het was wel een heel gedoe om er te komen:), want eerst miste ik in utrecht mijn trein naar bilthoven. ik zou bij karin eten en dan van daar uit meegaan naar zeist. maargoed, ik miste dus mijn trein. maargoed, na een kwartier kwam er weer een trein. ik stap uit. ik wacht, ik wacht, ik wacht. hmm..eens bellen..wat bleek. ik stond deze keer wel op het goede station, maar degene die me kwam ophalen stond dus op het verkeerde station..uhum.. ok:)
dus, een beetje erg laat kwam ik aan. karin vertrok alvast, ik mocht nog eten (he, gelukkig maar:P)
en na een goede maaltijd ging ik met karin's vader mee naar zeist voor inconcert. niet zoveel bekenden gezien maar het niveaau was weer erg hoog en dat was dus wel genieten. af en toe hadden we, nouja vooral ik dus.een beetje lol als er ergens iets niet goed, of beter gezegd helemaaal niet goed ging.uhuhm maargoed:)
daarna heeft patrick mij als een echte gentleman thuisgebracht. ik was gesloopt:)
wat heb ik nog meer gedaan? vrijdag weer bij patrick geweest, buiten gelopen, een mooie uitlaatplek gevonden voor de hond die er niet is..buitengezeten, lekgeprikt door de muggen (ach, dat doen ze elk jaar)...
dit weekend niet zo veel bijzonders gedaan geloof ik. zaterdag avond maar eens gtst bloopers gaan kijken bij gebrek aan beter;) was wel lollig. zoek op youtube maar op gtst blooper als je lol wil hebben om spraakversprekingen of nouja je snapt me wel, omvallende decoords en niet helemaal volgens planning poepende babies en dat soort dingen:)
zondag in 1 dag tijd een boek uitgelezen. Achter de scherven. ben even de schrijv(fst)er vergeten, maar het boek gaat over een man die gaat solliciteren bij een jongensinternaat, waar dus kinderen (jongens) zitten met "onaangepast gedrag"zoals in het boek wordt gesproken. leuk boek, maarja, een boek met een open einde, zonder vervolg en dat is dan weer minder:)
tussendoor ook maar eens met zuslief een activiteit ondernomen in de vorm van een paar uur zwemmen in de Hommel te Utrecht erg leuk maar ook erg slaapverwekkend, vooral die zaalige kruidenbubbelbaden, ok daar mag je dan wel 1,50 voor 10 minuutjes bubbelen voor neertellen, maar ok:)
samen van de glijbaan (ja, hoe oud zijn we?)
het gewone bubbelbad was ook wel lekker maar nouja. er kwam een luchtstroom in mijn badpak en die wilde er niet meer uit en de enige oplossing was om zelf uit het bubbelende water te gaan.
affijn, dat was dus lekker:) en vandaag ben ik weer aan het "werk". en buiten is het mooi weer dus ik ben blij dat ik bijna naar huis toe mag.. ofzo
En ik ben weeer niet gebeld door het kngf. lastig hoor, die voorgevoelens die nooit blijken te kloppen. maar elke maandag denk ik weer vandaag bellen ze en tot nu toe had dat nog geen resultaat. dat was toen ik voor minou op de wachtlijst stond, ook zo. ik werd gebeld op de maandag dat ik er nou net niet op rekende. dus, ik moet er gewoon niet op rekenen. maar dat lukt alleen niet zo heel erg best.
is het al weekend?
woohoo. volgende week ben ik ook nog jarig. word ik al weer 21. officieel, helemaal volwassen, volgens de wet.
ow, klinkt oud hoor.
naja, ik ga maar eens wat nuttigs doen (de pc afsluiten en naar huis).
heeft er nog iemand wat leuk s te vertellen of weet iemand iets leuks wat IK kan vertellen?