Archief

Je bekijkt het archief van February 2008
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

zo, mijn baasje heeft vakantie, en ik dus eigenlijk ook. er gebeurt nog weinig bijzonders..snik.
maargoed, ik zorg wel voor een beetje actie hoor!!
zondag gingen we naar het strijkviertel. lekker rennen, apporteren, vogels opjagen, je kent dat wel...bijna bij de auto..ik zag het liggen. een meter of wat verderop. ik stoof eropaf..ik hoorde waarschuwend geroep,maar ik kon het niet weerstaan.heerlijk. een extra maaltijd voor mij. wat een genot..maarja, die baas van mij riep wel ergg dringend. toch maar komen. al kauwend en smakkend. baasje boos, ik mag niet van de grond eten.. ze maakte mijn bek open en graaide..ze haalde mijn buit uit mijn bek en smeet het van zich af......maarja.....wat ze nog niet wisten, was dat het niet zomaar een buit was..daar kwamen ze heel gauw achter toen mijn baasjes zus mijn baasjes hand bekeek en er stank vrijkwam..ik had mij tegoed gedaan aan een echte heerlijke mensendrol en die had mijn baasje uit mijn mond gehaald, zonder te weten DAT het poep was.mijn baasje heeft nog nooit zo van me gewalgd. met papieren zakdoekjes heeft ze de ergste rotzooi van haar hand geschraapt. met de ander hield ze even later mijn halsband vast, nadat k ook nog eens probeerde met een volle fles met water te gaan sjouwen die ik had gevonden..vast geen water om je handen mee te wassen vond mijn baasje..
ik werd niet afgedroogd en zonder pardon de auto in gecommandeerd. het raam moest open en mijn baasjes vieze hand bungelde uit het raam...thuis aangekomen heeft ze zeker 5 keer haar handen gewassen voordat ze mij aandacht gaf. ik werd eindelijk afgedroogd en werd daarna in de tuin in mijn mand uit de auto achtergelaten..heeerlijk hoor, even bijkomen in het zonnetje... ik werd later geborsteld.mijn baasje vond dat ik naar hond stonk dus ze zou de hondenwashandjes maar eens gaan uitproberen..ze vond het een succes. gewoon stevig wrijven met dat ding waar lotion inzit en je wordt vanzelf mooi schoon. het schuimde zelfs. maar ik hoefde niet te worden afgespoeld, dat was niet nodig volgens de bijsluiter. ik rook weer lekker.. ik vond dat ik niet eens stonk, maargoed.. mijn baasje heeft besloten dat ze NOOIT meer iets uit mijn bek haalt als ik losloop. zo'n ervaring doet ze zichzelf liever niet meer aan..ik vond het wel grappig, alleen jammer dat mijn heerlijke buit me werd afgenomen.......

inmiddels beginnen de vakantieplannen van mijn baasje vorm te krijgen. het zou heel goed kunnen dat wij inderdaad naar de verenigde staten kunnen..het probleem ikke lijkt minder groot dan gedacht. ik hoef geen inentingen die ik nog niet heb, ik moet alleen maar even door de apk keuring 3 dagen voor vertrek. ik kan gewoon in het vliegtuig bij mijn baasje blijven, misschien moet ik wel een muilkorf om..mijn baasje zegt dat als dat zo is we vante voren wel even daarmee gaan oefenen.. ze kent mij, ik houd niet van die fratsen aan mijn lijf. ik vind die gentle leader al erg genoeg, laat staan een muilkorf. maar misschien hoeft het niet om dat ik een zogeheten service animal ben.mooi woord he??k ben gewoon een lief hondje!
er is daar strand, er is daar bos, genoeg plek dus om mij uit te laten en om me los te laten..erg fijn, zeker omdat ik erg ongedurig kan worden van nieuwe indrukken. in duitsland kon ik niet zovaak loslopen. het ging toen opzich allemaal wel goed, maar het zou beter zijn natuurlijk als ik elke dag even mijn koppie leeg kan maken zodat ik me goed op mijn werk kan blijven concentreren. als wij meemogen gaat er speciaal voor ons iemand extra mee.luxe he? nou vind ik wel. ach, als ik mijn eten en mijn speelkwartier maar krijg en als ik maar word uitgelaten ben ik al gauw tevreden hoor. nieuwe omgevingen vind ik ook altijd erg spannend en leuk dus ik denk dat dat voor mij 2 droomweken zouden kunnen gaan worden...als mijn baasje tenminste goed genoeg is om door de voorrondes heen te komen!!! maar als ze mij zien dan gaan ze toch wel overstag???mijn baasje zegt dat het niet zo werkt..flauw hoor, ik ben toch lief!
maargoed. mijn baasje heeft buiten haar misschien vs reis ook iets anders nieuws: gisteren is zij ambassadeur geworden van het kngf, de school die mij gemaakt heeft tot wat ik nu ben..een echte lieverd (dat zegt mijn baasje dus da's geen eigendunk!)
mijn baasje mag dan samen met mij uiteraard!! voorlichting gaan geven, overal en nergens. op scholen, verenigingen, clubs, je kan het zo gek niet bedenken..als zo'n club of what ever hier uit de buurt het kngf benadert, is de kans groot dat ze mij en mijn baasje daarvoor zullen kiezen.mogen we lekker foldertjes uitdelen en vertellen dat ik zo'n knappe hond ben dankzij het kngf natuurlijk!! en hoe dat dan allemaal in zijn werk gaat. nou, met mij erbij wordt het natuurlijk altijd een succes ahummm:)
binnenkort gaan we dan een dagje naar mijn school, daar heb ik maar 3 weken gezeten hoor;)
dan krijgt mijn baasje een cursus. is goed voor haar cv zegt ze. ik heb geen cv maar wel een baan! en dan zal er daarna wel gewandeld worden en bijgekletst. mijn baasje vind dat wel leuk, want dan leert ze al die mensen van mijn schoolook eens wat beter kennen.
nou, da's toch leuk!
heb ik verder nog wat te liegen??nou, ik geloof van niet.ik ga maar even slapen.mijn baasje zit maar achter de computer (ok, ze heeft net een half uurtje met me gespeeld...;), dus ik moet m nu weer even zelf vermaken.

dikke kus en de groetjes van mijn baasje,
Minou

21 February, 20:59:18: *Minou Vertelt: een hoop gebeurd

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

maar weer eens een bericht van mij. het is al wel weer even geleden..nouja, dat vind ik dan.
dinsdag hadden we weer lekker school samen. mijn baasje mocht achter de pc van de docent zitten. dat betekende dat ik heerlijk uitgebreid naast mijn baasje kon gaan liggen zonder dat ik op medeleerlingen moest letten die misschien op staart of poten van mij zouden gaan staan.
verder gebeurde er op school weinig boeiends. of toch wel! er gebeurde iets, iets geweldig leuks eigenlijk!
mijn baasje zit samen met een paar anderen en mij in een vergaderruimte. de deur gaat open en mijn grote vriend komt binnen! YES! dacht ik. de riem had mijn baasje niet meer vast dus ik hoefde geen moeite te doen om met tuig en al bij hem te komen. hij zei woorden, maar niet tegen mij. mijn baasje riep me, maar ik kwam niet.mijn grote vriend, aai me dan, knuffel me dan, stoei dan met me..maar nee, hij negeerde me. dan toch maar naar mijn baasje. ze was lief tegen me, zei dat ik niet zo ongeduldig moest zijn en deed mijn tuig af..ik hoorde het woordje vrij en stoof vol goede moed op mijn grote vriend af. zou hij me nu nog negeren??maar nee hoor, hij ontving mij met open armen!!

maargoed. even later was hij weer weg. de deur ging weer open. ik had mijn grote vriend horen praten verderop en hoopte dat hij nu weer binnen zou komen. met een grote sprong was ik bij de nieuwe binnenkomer, die hard begon te roepen!HELP, HELP, HELP!ga in je mand..huh, dacht ik nog, ik heb hier geen mand! ik werd bij mijn baasje geroepen. het was maar een docent.hahaha die had ik mooi laten schrikken met mijn onstuimige begroeting. overigens ben ik netjes met 4 pootjes op de grond gebleven hoor!

nou, en dan de avond..ik werd onrustig toen mijn baasje weer met spullen begon te slepen.mijn spullen voor "de hondjes", waren weer beneden.. toen mijn baasjes ouders thuiskwamen en ik iemand anders had verwacht ging ik blaffen en janken..niet leuk, niet leuk, niet leuk ik moet naar de hondjes..en daar ging de bel. eindelijk, daar zou lia zijn...maar dat was ook al anders, het was Lia helemaal niet, maargoed, dat maakt niet uit, als we maar gaan!!
en, ik heb heel goed mijn best gedaan!!! volgen deed ik netjes, de touch ging ook best goed, moest met een voorwerp , de zit blijf ging goed tot de trainer naar mij ging kijken. toen dacht ik: ik heb genoeg gezeten en ging er heerlijk bij liggen. FOUT!

verder was ik lekker enthousiast maar niet echt vervelend. (nouja, dat ben ik nooit;)
en ik had erg veel plezier in alles wat er gedaan moest worden. ook het apporteren ging redelijk vlot.
nou, dan de woensdag. niet veel boeiends. mijn baasje had een gesprek en daarin kwamen ze ook al gauw op mij terecht.. er werden zware woorden gebruikt als belachelijk en dat kan toch niet. ook de woorden eten en voedsel prikkelden mijn zintuigen..eten??waar??
de school van mijn baasje doet haar uiterste best om te zorgen dat ik in de kantine niet meer zo makkelijk fouten kan maken. ik word daar heel erg afgeleid door flinke hoeveelheden troep die anderen op de grond gooien.vorige week lag er ook rotzooi in de lift. maarja, ik mag er niet aankomen van mijn baasje. vandaag lag wat vlees!op de grond mij heel erg aan te staren. mijn baasje hield me wel heel kort zeg! maar ik was ook wel heeel erg verlekkerd aan het proberen DAT op te rapen. gisteren heb ik ook nog uit een plantenbak gegeten hahaha!dat hadden ze eerst niet door.ik liep los in een vergader ruimte en toen zag ik chips in de plantenbak dus dat heb ik even opgeruimd!braaf toch van mij?vind ik wel tenminste;)
ook is er vorige week al naar de trapjes gekeken waar ik steeds naar beneden kom en doorglijd. ik moet nu als we naar beneden gaan al wachten tot zij halverwege is voordat ik mag komen, zodat ik beter een eventuele sprong kan maken zonder dat ik mijn baasje meetrek. en nog schiet ik soms zo een meter langs haar heen beneden en brengt de lengte van de riem mij tot stilstand.

ze hebben in het schoolgebouw ook iets nieuws bedacht. in plaats dat de mensen op stoelen bij tafels zitten, zitten ze op enkele plekken niet op stoelen maar op hoge krukken bij hoge tafels. ik vind het wel ongezellig want mijn baasje kan zo'n beetje alleen met haar voet bij mij..ik neem het er mooi van en raap alle kruimels, kauwgom of andere lekkere geuren van de grond, mijn baasje kan er toch niet bij:P gelukkig (vindt mijn baasje, ik niet) ligt er in principe niets eetbaars..maar ik als echte labrador vind altijd wel iets wat ik lekker vind!
in de kantine heb ik ondekt dat we het beste eerst de trap af kunnen gaan en daar een plekje zoeken. daar ligt namelijk veel meer op de grond. ik kreeg vandaag dan ook flink op mijn donder toen ik mijn baasje bijna naar beneden liet vallen omdat ik iets zag liggen. haar reactie was niet misselijk op mij dus toen ging ik maar snel de goede kant op.
nu ik wat beter de weg weet vind ik het soms lastig om te bepalen waar mijn baasje heen wil.zet ik haar bij een deur?nee, hoor dat is niet de goeie ik zeg het wel als je een deur moet zoeken.dat krijg ik dan als antwoord terug. nouja zeg!

maarja mijn baasje vindt me nog altijd braaf en lief. ze weet zelf ook wel dat ze niet makkelijk is wat dit soort dingen betreft maar ik ben nu eenmaal geen robot en ik hang heel erg aan de dingen die ik eerder gedaan heb. ik wil dan erg graag aan mijn baasje laten zien kijk hier ben je vaker geweest en dat wordt dan niet altijd even goed gewardeerd.nouja, het komt allemaal wel. ik moet nog erg wennen en wil soms nog niet helemaal doorlopen. ik kan met name in de kantine erg treuzelen. daar heeft mijn baasje het zelf naar gemaakt, want die zit heel erg boven op eventuele vreetpogingen van mij en als ik ook maar even aan de beugel trek om haar ergens naar toe te sturen dan hoor ik de woorden al weer:pas er op he? niet van de grond eten.
maar met name 's morgens lopen wij als een speer door het pad naar de kluisjes alwaar mijn baasje zich kan ontdoen van een deel van haar bagage.
Volgende week schijnen we vakantie te hebben. nou, dat vindt minoutje niet erg. hopelijk wordt het lekker weer, dan kunnen we misschien nog eens iets leuks gaan doen.

Oja. woensdag heeft mijn baasje gepraat met haar lerares engels van vorig jaar. en heeel, heel misschien mag ik over een paar maandjes samen met mijn baasje in het vliegtuig naar Amerika. mijn baasje heeft al heel wat regelingen doorgelezen en dat stemt haar niet ontevreden. ik heb alle inentingen al die nodig zijn, ik hoef niet in quarantaine en amerika is een hondvriendelijk land, zeker voor blindengeleidehonden zoals ik.
maarja er zit natuurlijk een hele organisatie aanvast als ik mee mag, of beter gezegd, als WIJ meemogen.. mijn baasje heeft zichzelf voorgenomen nog eens een keer goed na te denken als blijkt dat ik niet mee kan.
maargoed, we moeten eerst nog op wat antwoorden wachten of het daar wel geschikt is voor mij en mijn baasje dus nog niets is zeker.
nou, als het net zo gezellig en leuk wordt als in duitsland anderhalf jaar geleden zeg ik er geen nee tegen.lekker spannend, nieuwe dingen ontdekken en in vreemde steden en gebouwen werken voor mijn baasje. gaaf toch!
verder is mijn baasje er vanmiddag achter gekomen dat wij steeds veel te ver zijn gaan lopen voor het hondentoilet bij school. mijn baasje wil er niet aan denken waar ik de afgelopen weken mijn drollen heb gedraaid, feit blijft dat ik vanmiddag voor het eerst mijn plas in het daadweerkelijke hondentoilet heb achtergelaten. met dank aan collegastudent van mijn baasje Eric die niks te doen had en dus mee ging toen ik werd uitgelaten.
Mijn baasje is nu een beetje moe. ik echter niet. gisteren is de harde schijf van haar laptop in protest gegaan. alle data is gered, de laptop doet het nog zei het heel traag. gelukkig ligt hier nog een andere laptopschijf. van het weekend dus even daarmee bezig gaan.

goed, ik ga mijn baasje pesten, dus dikke knuffels van ikke!!

16 February, 20:54:52: de eerste anderhalve schoolweek

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

zo, dan neem ik zelf het woord maar weer eens.
de eerste anderhalve week op de nieuwe locatie van school zitten er op. en wat zal ik daar eens van zeggen. dat ik er een zooitje van heb gemaakt??nee, eigenlijk is dat niet waar. ik heb dat niet gedaan, de gene die het gebied in en om de school heeft bedacht, die heeft er een zooitje van gemaakt.;)
Of nouja.... wat kan ik het voor betere benaming geven??

goed. ik zal mij nader verklaren.
Tegenwoordig hebben veel ontwerpers blijkbaar het idee dat gelijkvloers toegankelijk is. dat mag dan zo wezen, maar ik vrees niet voor mij!
de eerste schooldag. ik weet dondersgoed dat ik bij de inrit halverwege de weg naar school niet rechts maar rechtdoor moet. minou weet dat ook heel goed. wat gebeurt er??heel ongemerkt komen we toch in die inrit terecht en slaan rechtsaf. deze keer kan ik de schade makkelijk herstellen als ik eenmaal doorheb dat dit niet langer de goede kant uit gaat. ik kom veilig maar iets later dan gehoopt aan op school.
(daarover straks meer)
Vandaag zijn we nog redelijk bijtijds klaar, ik hoef minou dus niet tussentijds uit te laten. gelukkig!!!
de tweede dag. hoe het komt, komt het, maar we lopen gigantisch verkeerd en na een tijdje zoeken ben ik mijn orientatie kwijt en inmiddels ben ik ergens terecht gekomen waar natuurlijk geen mens meer over straat loopt. ik schakel hulptroepen (klasgenoot), in en ik word "gered".
De derde dag denk ik het te weten, maar ik blijk toch fout te zitten. ik kom tijdens mijn dwaaltocht een klasgenoot tegen en die zet me weer op het goede spoor.
dag 4. dat weet ik eigenlijk niet meer. ik ben maar wat eerder naar school gegaan (een bus eerder genomen).
Ik ga weer verkeerd, volgens mij ging ik weer die inrit in.
de dag erna pas ergens loop ik voor de eerste keer foutloos naar school!!!
dit is op woensdag. ik ga voor de tweede keer sinds mijn schoolcarriŽre in dit gebouw minou uitlaten. het wordt wederom een zooitje. ik kom erachter dat er heel veel verschillende ondergronden zijn gebruikt en ik niet meer weet wat nu stoep is of wat niet. ik maak een verkeerde bocht, steek zonder het te weten een weg over en ik ben opnieuw totaal mijn orientatie kwijt. ik bel opnieuw een vriend die dubbel ligt van het lachen, meldt dat hij me gaat zoeken (aan het halve lerarenteam!!nog bedankt wilfred ;)
en me na enige omzwervingen vindt hij me. aan de achterkant van het gebouw, aan de overkant van de weg..hoe ik dat voor elkaar heb, al sla je me dood, ik heb geen idee waar ik ben geweest!!
Als ik de klas binnenkom schiet menig leerling in de lach. de docent slikt zijn preek in en het loopt goed af.
Donderdag: de heenweg gaat goed, het uitlaten gaat goed. Yes! terug ben ik nog nooit alleen geweest dus dat zal ook wel goed gaan, hoop ik.

Nou, dan IN het gebouw.
De eerste dag dat ik er binnen ben is me al heel snel duidelijk dat de verkenningspogingen die ik eerder heb gedaan wel nuttig waren, maar dat het complete plaatje totaal niet klopt met hoe ik het in mijn hoofd had. wat wil je. 4 trappenhuizen die overal en nergens uitkomen, klapdeuren, nog meer gangen, nieuwe lokalen en vooral het overzicht wat ik totaal kwijt ben. ik kan jullie vertellen, zulke eerste dagen vreten energie!
Het risico te verdwalen heb ik niet hoeven lopen, ik ben maar bij mijn klasgenoten in de buurt gebleven. wat me opviel was dat de akoestiek nogal vreemd was. waar het mee te maken heeft geen idee, maar als de anderen een bocht om gingen was het heel moeilijk te bepalen welke kant dat dan opwas.
Veel mensen spraken me aan:kun je het een beetje vinden??
meerdere docenten hebben getracht me de structuur van onze verdieping uit te leggen..er werd me vooral aangeraden de blauwe trap DAAR te gebruiken. daar stond de halve klas bij en die kwamen niet meer bij. het duurde even voor de beste man doorhad wat hij zei.
Ik heb maar besloten om inderdaad die "blauwe trap"maar zoveel mogelijk te gebruiken. dan kom ik in iedergeval steeds op hetzelfde punt uit boven, en dan kan ik van daar af mijn plaatje wel compleet maken.

Ook voor Minou zijn dit soort dagen erg inspannend. Allemaal weer nieuwe indrukken, een baas die je wel instructies geeft maar die soms helemaal niet kunnen worden uitgevoerd, of instructies die zo vaag zijn dat je je twijfels kan gaan trekken of ze het wel echt meent. bijvoorbeeld: zoek trap, eh, links, of was het nou rechts..nouja, zoek trap..en dan verbaasd zijn als je voor een deur wordt gedropt!!
als je daar nou door loopt, dan zit daar iemand en die moet die trap dan maar zoeken.

Een bijkomend iets is dat er vanalles geregeld moet worden in die eerste week(en).
Mijn boeken waren nog niet geregeld en dat was allemaal heel moeilijk, en meer van dat soort dingen. ik kom er na een paar dagen ook achter dat er zich een nieuw probleem aan het ontwikkelen is, of eigenlijk 2.
Probleem 1 is de kantine, waar door iedereen flink wordt gegeten, maar ook door veel mensen flink met eten wordt gestrooid!
Wie het ras de labrador kent weet dat het ontzettende vreetzakken zijn. Door de kantine lopen doe ik liever niet. ik ben al meerdere malen tegen een tafel geeindigd omdat Minou er iets eetbaars onder zag liggen. probeeer zoiets maar eens optijd te corrigeren. probeer maar, terwijl je het niet kunt zien om je hond op zijn donder te geven, of om hem weg te houden bij eten als je niet zeker weet of dat er eten ligt. want misschien trekt ze je wel weg voor iets anders, een in de wegstaande leerling, stoel, of welk ander obstakel dan ook.
ze draagt in school dus nu ook noodgedwongen het grootste deel van de dag haar gentle leader. ik stond vandeweek met iemand te praten en iemand anders gooide een half leeg bakje rauwkost zo van tafel en liep snel weg. niet iemand van onze opleiding waarschijnlijk . degene met wie ik stond te praten heeft dat bakje maar voor de hapklare kaken van Minou weggegrist en het weggegooid waar het hoort.

probleem 2 is dat onze school enkele trapjes van 4 treden in het gebouw heeft zitten. traplopen is geen probleem. maar hele stijle treden met daar onder een heel glad oppervlak wel! naar boven is geen probleem, maar dan naar beneden. bij 1 van de twee trapjes gaat het inmiddels redelijk goed,die neemt ze nu wat meer beheersd, maar bij de ander neemt ze de eerste tree, de tweede en dan krijgt ze de kriebels. wacht:dit is niet leuk, dit is stijl. gevolg, minou springt naar beneden omdat ze haar evenwicht verliest. en onderaan die treetjes is het glad. dus, minou springt, landt op het gladde en glijdt door of zakt door haar poten wat weer heel slecht is voor heupen en ellebogen.
Hiervoor wordt inmiddels door school een oplossing voor gezocht.
Ik ben al met mijn technisch begeleider de moeilijke punten nog eens gaan bekijken waaronder dus die trapjes. ik ben weer in het bezit vvan een liftsleutel, ik dacht eerst dat de hoeveelheid trappen die we elke dag zouden passeren wel meeviel, maar in de praktijk blijkt dat je toch aardig wat heen en weer loopt. dat betekende wel dat ik ook een ander trappenhuis zou gaan gebruiken. dat is dus weer even heel goed nadenken bij alles wat je doet. ik ben ook pas 4 dagen nadat ik in het nieuwe gebouw was, ergens alleen heengegaan.

het andere trappenhuis wat ik zal gaan gebruiken ligt ook niet zo heel moeilijk, aan het einde van een gang boven, en tetegenover de kluisjes beneden. daar is het ook niet zo druk zover ik weet. we hebben gisteren wel een bananenschil in de lift gevonden..haha, je zal maar slecht kunnen lopen, ga je mooi onderuit in die lift als je het niet doorhebt.

Kortom, het is allemaal nog een beetje doolhof en een hoop geregel. inmiddels zijn mijn boeken gearriveerd, gelukkig!!
Het zal een druk blok worden. ik moet zeggen dat ik buiten mijn normale lessen in de studieuren nog niet echt aan schoolwerk toe ben gekomen. Alles kost me nu nog wat meer tijd, ik ben een hoop aan het bellen en mailen geweest om zaken voor elkaar te kunnen krijgen, maar nu lijkt het erop dat ik me weer voor de volle honderd kan gaan richten op school tijdens mijn studieuren. iedereen denkt erg goed mee en zoekt naar oplossingen en dat werkt erg prettig.
Het verdwaalgebeuren heb ik hopeljk achter me gelaten. minou is inmiddels weer eens uitgelaten op school zonder dat ik verdwaalde, even heel goed opletten wat er gebeurt en waar je heengaat en waar je heen moet en dan kom je er wel.
wel grappig: ik zit weer bij iemand in de klas waarmee ik op bartimťus ook in de brug- en tweede klas heb gezeten. ben dus niet de enige in mijn klas die wat aan z'n ogen mankeert. hij weet ook een beetje waar hij op moet letten als hij me iets uitlegt of dat nu gaat om praktische dingen gaat of om lesstof.
Anderen kunnen dat ook maar op de 1 of andere manier kan ik hem altijd heel goed volgen als hij iets uitlegt. maarja, wat wil je ook als ie zijn hele leven tussen de blinden is opgegroeid;)
gisteren was ik voor het eerst bijna in de school "verdwaald". Ik liep mett die andere slechtziende klasgenoot naar de lift. blijkbaar zit de klapdeur naar die gang aan de zijkant in een muur en dus niet bijvoorbeeld recht voor je als je gewoon aan komt lopen.
ik liep voor hem uit. hij loopt met krukken en dus hoorde ik hem steeds achter me. ineens hoor ik hem niet meer achter me en sta ik bijna aan het einde van een gang, alleen.. da's best bizar. iemand vroeg waar ik heenmoest. uiteindelijk bleek degene die achter me liep even gestopt te zijn om iets aan iemand te vragen en dat had ik even gemist:)

Maargoed, het beeld van onze verdieping wordt steeds completer. er zijn stukjes waarvan ik gewoon snap hoe ze in elkaar zitten, maar het is nog niet helemaal een geheel. dat zal deze week en misschien ook nog even daarna wel komen.
met name het vorige weekend was in iedergeval erg welkom! de eerste dagen in een nieuw gebouw kosten de meeste energie en je bent feitelijk nog heel afhankelijk van je medeleerlingen die je moeten vertellen waar je naartoe moet. ik ben nu in iedergeval blij dat ik minou zelf kan uitlaten, dat ik zelf op school kan vinden en dat ik een aantal zaken zelf weet te bereiken, kluis, open leercentrum, lift en dat soort dingen. het vinden van het juiste lokaal is nog vrij lastig maar je hebt toch nooit alleen les!
vandeweek moest ik even bij een docent komen die in een bepaald lokaal zat. ergens, ik wist wel ongeveer waar ik moest zijn, maar welke deur moet je dan hebben?nou, ik had geluk. er stond ergens een deur open waar mensen zaten te praten. bleek ik er al zo'n beetje tegenover te zitten.

wel grappig, als ik niet precies weet waar we moeten zijn, gaat minou bij alle openstaande deuren heel uitgebreid naar binnen kijken. kijk baasje, hier zijn we nu. gaan we hier heen??


we hebben gym in een gymzaal ongeveer 10 minuten lopen vanaf school.ik moet nog even gaan bedenken of ik zelf die route wil gaan leren. die gymzaal zit ook vol met leuke obstakels. om bij de ingang te komen moet je eerst door een draaihek waar maar 1 persoon tegelijk in kan. hoe doe je dat met een hond? daar moet ik nog even handigheid in krijgen. ook daar weer veel trappen, maar dat gaat allemaal wel goed.
we moeten nog even een goeie ligplaats voor minou bedenken voor tijdens de gymles, en als die er niet is, dan moet ze maar mee gaan gymen!

nouja, ik heb geloof ik niet zoveel meer te melden. ik ga genieten van mijn vrije dagen. nog 1 weekje school en dan al weer vakantie..heerlijk!!

groetjes, knuf van Minou,
mij

13 February, 10:03:23: *Minou vertelt: Even bijpraten

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi hoi allemaal,

Zo, het is al weer een aardig tijdje geleden dat wij wat geschreven hebben. Terwijl ik lui onder tafel lig te liggen schrijft mijn baasje even wat ik allemaal te vertelen heb.

Om even te beginnen:we zijn vandaag voor het eerst zonder enkele strubbeling of bijna verdwaling naar school gelopen. Dat heeft die baas van mij natuurlijk wel aan MIJ te danken!:P
Ze zegt zelf van niet omdat ik haar af en toe in de maling probeer te nemen, maargoed, ze zegt wel meer.
maargoed. waar waren we geleven. nou, bij het weekend. Sjongejonge, die was heftig hoor. Vrijdag was het geloof ik ook al zulk lekker weer. Dat vind ik heerlijk en ik mag dan graag buiten in de zon liggen op mijn zijtje, lekker uitgestrekt genieten van mijn vrijheid.
Zaterdag ging mijn baasje samen met mijn zus en mij naar het strijkviertel. ik heb me heerlijk vermaakt en een tijdje ballen geapporteerd uit het water. ik was weer lekker schoon, stofvrij en mijn koppie was dus ook weer leeg..nou, wat we zondag zouden gaan doen wist ik niet. dat wist niemand. maar ik hoorde 's morgens het woordje strand vallen en ik begon maar vast met ijsberen toen mijn baasje een tas begon in te pakken. water, wat te spelen, koekjes, handdoek....en dan de auto in met zijn vijven met mij erbij. we hebben heel lang in de file gestaan maar eindelijk, eindelijk waren we dan bij het strand. ik mocht algauw los en ik vloog er vandoor. maar toen ze eenmaal op het strand waren ben k hel dicht in de buurt gebleven want ik wilde dat er met speelgoed werd gesmeten.ik moest me eerst zelf vermaken van mijn baasje, maar dat wilde ik niet.uiteindelijk was daar dan een bal. lekker zandhappen. ik ben erg enthousiast en ik dook er gewoon bovenop..
later gingen ze met mijn bal overgooien met water ertussen. ik mocht heerlijk zwemmen maar daar had ik geen last van de golven. ik kreeg wel wat zoutwater binnen en ik poepte dan ook algauw water, maar ik laat me toch niet kennen. uiteindelijk liep ik moe maar zeer voldaan weer mee terug naar de auto. ik werd van water en zand ontdaan zover dat mogelijk is en ik mocht de auto weer in. opnieuw heeel veel file. dat was minder maar ik was heerlijk moe...dan denk je, zo dat was het weekend, daar gaat mijn lol. maar nee hoor, gaan we maandag toch met de taxi naar bilthoven.daar woont een vriendin van mijn baasje +2 hondjes. jackrusselachtige beestjes. die ene wil de hele tijd kindjes van mij en ik liep dus regelmatig op 6 pootjes als je begrijpt wat ik bedoel, die ander is wat jonger en daar kon ik heerlijk samen mee rennen in de bossen. heerlijk was dat. .mijn baasje zei dat ik eens goed naar hem moest kijken. hij apporteert namelijk als de beste en geeft alles WEL netjes in de hand.ikke niet hoor, dat is te veel werk. ik houd het liever zelf. ik kreeg af en toe een snauw als ik zijn dennenappel wilde afpakken dus dan liet ik hem maar.
Dus, opnieuw een heftige dag voor mij. ik heb nog even de voerbakken van die 2 leeggegeten (hahaha, ze waren weer niet snel genoeg met het hoogzetten dus toen at ik het mooi op. verder heb ik me wel goed gedragen.zoals het hoort hahaha
we waren niet zo laat thuis. mijn baasje liet me vroeg uit en vertrok naar boven. en ik?ik heb heerlijk geslapen die nacht. ik was gisteren ook nog erg rustig.heerlijk vond mijn baasje dat en daardoor kon ik ook wel redelijk lekker werken.
En dan gisteravond...mijn baasje kwam al vrij snel na het eten weer beneden. zodra ik haar zag kwam ik in actie. die tas, die tas die ze bij zich had. was dat niet mijn trainingstas??ik duwde mijn neus er eens in, ik likte er eens aan. zou het echt???ja hoor, mijn baasje begon weer. speeltje pakken, voertjes, extra riem, halsband om...eindelijk.we gingen met de auto, naar "de hondjes!"
Yes, Yes, yes.. ik vind dat zo geweldig!
met redelijk wat kracht heb ik mijn baasje naar de kynologenclub gesleurd al waar we buiten gingen wachten. algauw kwam mijn vriend Itan, een andere zwarte lab aan en een grote bouviermet een fluo est aan omdat die met de fiets moest meelopen en nog anderen uit onze groep. De trainers waren wat te laat maar uit eindelijk gingen we met een hoop opwinding en geblaf van velen (ik hield mij maar eens stil) het veld op.
Het was heerlijk om weer lekker te trainen. ze vonden mij rustiger geworden.nou, ik was alleen maar een beetje moe hoor!haha, maar misschien hebben ze wel gelijk.
Ik heb goed mijn best gedaan. voorlangs achterlangs ging heel goed. ik kon de honden goed negeren en toen we zelf moesten lopen ging het ook best maar soms is even achterblijven wel even nodig vind ik.
Aandacht vasthouden ging ook goed. ik keek erg netjes naar haar en bleef mooi zitten en ging niet springen. zit blijf ging de eerste keer niet goed, vlak voor mijn baasje naar me terug zou komen ging ik liggen.de tweede keer ging het wel goed en de af blijf gaat natuurlijk altijd goed al vond ik het eigenlijk beter om op mijn baasjes voeten te ploffen ipv in het koude bevroren gras..maargoed.
daarna ging ik met mijn baasje, ruud en Itan en de trainer naar het andere veld. blijven was de boodschap. ik moest liggen en ze gingen om mij heen lopen. doen alsof ze naar me toe zouden komen, en niet naar me kijken.ik bleef keurig liggen.wilde wel even het gras schoonlikken. ik ging pas zitten toen mijn basje echt naar me toekwam en ik dacht dat ze misschien op me zou kunnen gaan staan. toen moest ik weer gaan liggen dus deed ik dat maar. mijn baasje was blij met me. het voorkomen deed ik niet zo netjes. ik ben te enthousiast en ren met zo'n vaart op mijn baasje af dat ik scheef voor kom te zitten.ik begon op een gegeven moment maar naar mijn baasje te blaffen en gek te doen maar toen werd ik gelijk weer onder appel gezet en kon ik mijn dolle 5 minuten nog even uitstellen. voor we het wisten was de tijd om en na nog wat napraten gingen we pas om elf uur naar huis.
we waren door baasjes vader gebracht en gehaald, volgende week komt iemand ons ophalen die bij ons in de groep zit. dan hoeven we niet met de taxi die altijd te laat komt.

goed, ik ga slapen, baas moet weer aan het werk!

dikke kus
Minou

08 February, 10:39:40: *Minou Vertelt:naar de nieuwe school

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

zo, eindelijk even de tijd voor een berichtje.
woensdag was blijkbaar weer de eerste schooldag voor mijn baasje.
We gingen l weer vroeg weg. ik wist niet waarheen. naar de stage?nee, mijn baasje had het over school. nou dan zouden we vast naar hetzelfde gebouw gaan als waar we vorig jaar het hele jaar hebben gezeten.
Maar nee. dat was niet het geval. we stapten uit op de tramhalte waar we pasgeleden een nieuwe route hadden geleerd. althans, dat was de bedoeling!!!
Ik wist de weg nog heel goed en ik heb dus ook goed mijn best gedaan.
we liepen op een gegeven moment verkeerd. ik wist dat alang, mijn baasje twijfelde nog. toen ze er dan uiteindelijk zeker van was dat het niet ging zoals zou moeten wist ze gelukkig wel hoe het WEL moest en zo kwamen we toch redelijk vlot nog bij dat nieuwe gebouw aan.
En dan..mijn baasje ontdekte algauw dat ze in het grote doolhof was aanbeland.
die klasgenoten van mijn baasje namen steeds overal de kortste wegen naartoe.mijn baasje volgde hen maar, ze wist het ook niet meer en ik probeerde haar dan maar zo goed mogelijk te helpen. ze had maar 1 les van iemand die ik niet ken. hij heeft in iedergeval nog nooit wat tegen me gezegd, maar ik geloof niet dat hij onaardig is.
pffff ik was blij dat we weer naar buiten gingen na een lange morgen. de tram in, nog even catharijnen in en daar was dan eindelijk die bus die ons weer naar harmelen moest brengen. ik heb mij tussen de tassen van mijn baasje onder de bank genesteld en we waren het station nog niet uit of ik was al in een diepe slaap waar ik pas weer uit akker werd toen we harmelen binnenreden. heerlijk toch!!

Nou dan donderdag: opnieuw verdwaald, iets heftiger dan de dag ervoor maar uiteindelijk zijn we met wat hulp toch (al was het dan te laat) op school aangekomen. ze moesten erg lachen om onze acties.
Maargoed. het werd weer een lange dag voor mij. lopen, zitten, liggen, weglopen (ook leuk!), en wennen aan alle nieuwe mensen en dingen om me heen.
Mijn baasje heeft al 1 probleem gevonden: om in de kantine en in het trappenhuis te komen, moeten we een paar treetjes op. Er op is niet zo'n probleem voor mij, , maar dan weer naar beneden!poeh, die trapjes zijn veel e glad en stijl voor mij. Dat heeft een hoop geglij van mijn kant tot gevolg en daarmee breng ik niet allen mezelf, maar ook mijn baasje in gevaar. doordat ik bang ben om uit te glijden, spring ik een soort. glijdend en springend kom ik dus die 4 treetjes af en door die gladde ondergrond is het risico dat ik iets verrek of overbelast erg groot. ook trek ik door mijn actie mijn baasje mee, en doordat het zo stijl is is het niet moeilijk om haar ook onderuit te halen.
Ze gaat dus op zoek naar een oplossing voor mij. ik ben benieuwd, want ik houd niet vandat geglibber en mijn baasje zit er ook niet echt op te wachten me elke keer op te tillen. al zegt ze dat ze dat wel van plan is!

nou, we moeten naar de kantine, want het schijnt pauze te zijn.

groetjes!!knuf!

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

Vrijdag: ik wist dat er iets anders was. mijn baasje ook natuurlijk. maar het liep allemaal ook nog eens anders dan dat mijn baasje had gehoopt.

Het begon al in de bus. ze zei niet veel meer tegen me, ze hing maar wat. uiteindelijk had ze ineens besloten dat we, ergens halverwege uit de bus moesten.ik wist niet waar we waren. er was een fietspad die we overstaken. wat nu?dacht ik nog??nou, helemaal niets. mijn baasje ging erbij zitten. zomaar.midden op de stoep. raar mens he. nee, ze zag er ook niet helemaal lekker uit.heb geprobeerd haar op te vrolijken door boven op haar te klimmen maar ik werd (niet echt overtuigd, weggeduwd. toen ging ik maar naast haar liggen.
na een minuut stond ze gelukkig al weer op hoor en toen er een bus kwam stapten we weer in. mIjn baasje kon wweer fatzoenlijk op haar benen staan maar ze was blij dat ze in de bus weer kon zitten. er was hier tenminste genoeg frisse lucht en tegen de tijd dat we (met een omweg) helemaal op het station aankwamen had mijn baasje weer wat meer praatjes tegen me. ze was nog niet zo snel, maar toen we uiteindelijk op stage waren aangekomen en ze een "tweede"ontbijt"had genuttigd was ze gelukkig weer helemaal mijn vrouwtje.

Ze was druk, die laatste vrijdagochtend. rondde vanalles af en pakte spullen in. na de lunch was mijn baasje niet aardig:ze liet me niet uit.
maar later bleek dat niet erg te zijn: die grote leesregel van haar werd losgetrokken, en alles werd in die grote koffer gestopt. mijn grote vriendin kwam weer binnen, liana, en knuffelde me. meer mensen deden dat.leuk hoor, al die aandacht. en toen ging er een telefoon en na dat telefoongesprek tussen liana en iemand, werden alle spullen opgepakt, ook mijn spullen. kleed, speeltje, waterbak, alles ging mee. ik mocht los mee naar beneden. ik keek nog eens om naar de plek waar ik het afgelopen half jaar zovaak gelegen heb, me vervelend, slapend, kluivend...
Op de 1 of andere manier wist ik het:ik kom hier niet meer terug. maar tijd om daarover na te denken kreeg ik niet. ik mocht los mee de trap af. ik dacht dat ikwel mee naar buiten mocht maar we gingen de andere kant op. er ging een deur open en daar stond mijn baasjes moeder. na een laatste knuffel voor mij, succes en bedankt voor mijn baasje werd ik aangelijnd, en samen liep ik met mijn baasje en haar moeder naar buiten, naar de auto waar ik in werd gezet. dag stage, dag infostrada. ik vind het niet zo erg. ik heb me regelmatig verveeld. hoopte op iets leuks maar dat kwam er bijna nooit. alleen tussen de middag mocht ik in het begin buiten los lopen rennen en spelen. de laatste weken werd me dat ene lolletje ontzegd nadat ik binnen 2 keer de boel had ondergekotst wat bleek te komen door mijn vreetgedrag. maar toch ging ik er altijd vol frisse moed weer naartoe. elke dag weer, want ik kon leuk spelen met een paar collega's van mijn baasje. die zal ik wel missen hoor. ze vonden mij erg lief en ik hen ook natuurlijk!

thuis werd ik gelukkig wel uitgelaten!!!

en nu hebben we een lang weekend. heeeeel lang als je het mij vraagt want er gebeurt hier niets. we zijn veel alleen want het is carnaval. mijn baasje doet niet mee aan die drukte, maar de rest van het gezin wel. we zijn dus veel samen thuis.we kunnen niet echt ergens heen waar ik lekker kan rennen zonder iemand erbij, dus ik moet het doen met extra aandacht en spelen. morgen beter, hoop ik, of misschien strakjes nog even...wie weet!

woensdag gaan we weer naar school. we hebben pas de route goed geoefend en ik weet hem beter dan mijn baasje volgens mij.
ik zal haar dan eens laten zien wat ik allemaal kan!
maargoed, ik heb nu even niet zoveel meer te melden. ik zal de belevenissen van onze eerste schooldag hier ook wel weer neerschrijven. maar dat duurt dus nog even!

dikke knuf!
ikke