Archief

Je bekijkt het archief van August 2006
Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

Zo, daar zijn we weer. gisteren was ik even in woerden; heb bij de dierenwinkel een nieuw speeltje gekocht, een boemerang opnieuw, maar nu van tennisballenstof..houdt hopelijk iets langer dan de stoffen boemerang!!! (ze vindt hem in iedergeval erg leuk!)

Maarja...toen kwam het probleem dat ik op tijd bij de bus moest zijn..en lopend zouden we niet meer redden. dus dan moest het er maar van komen. ik achterop de fiets en minou ernaast. het was inmiddels bijna 4 uur en ze was al sinds kwart over 9 niet meer uitgeweest...toch maar wagen dan... zou ze treken?ik was op alles voorbereid, maar niet dat het helemaal perfect ging!! volgens mij heeft ze dit vaker gedaan, dat kan niet anders.. zonder getrek liep ze mee! we konden niet heel hard fietsen, heb weleens gehoord dat de hond niet moet gaan galloperen, en dit had ze echt in de gaten. af en toe deed ze het als we te snel gingen, maar dan remden we af en ging ze weer gewoon draven.:) op het station bij de bushalte was gelukkig een klein stukje gras, want zodra ik minou had vrijgegeven ging ze gelijk plassen!

de bus was veel te laat.who cares want wij waren ook te laat;)

Thuis kreeg ze haar nieuwe speeltje en liep er zo trots als een pauw mee door het huis en de tuin!

Vanmorgen lukte het haar weer bijna om de deugniet uit te hangen...ik betrapte haar in de tuin, ze had weer haar kong in haar bek...:) tussen de middag ging ik even brood halen voor mijn moeder. ik zei haar meerdere malen onderweg dat we naar de bakker gingen, en toen ik haar vroeg om de paal te zoeken, liep ze de paal die we normaal moeten hebben richting bushalte, voorbij en gaf ze gelijk de 2de paal aan tegenover de bakker! heel netjes dus ze zocht daarna ook heel mooi de deur op!

Terug gingen we dan wel weer de fout in..of minou was de paal al voorbij, of we konden niet bij die paal komen.in iedergeval stak ik verkeerd over en raakte even de kluts kwijt.iemand riep me, en zo doende hervond ik mijn orientatie en kwamen we als nog veilig thuis aan!!

Zonet is ze nog even losgeweest. mijn zus hebben een tijdje heen en weer geroepen. mijn zus verstopte zich steeds, en als ze gevonden was riep ik haar weer.. zo is ze toch aan ongeveer een half uur loslopen gekomen (we deden het bij een boomgaard en daarvoor had Minou al 10 minuten losgelopen, en terug dus ook weer) minou is dus weer lekker moe..thuisgekomen gingen haar brokken er weer in als zoete koek!!!

wat er morgen op het programma staat, weet ik niet.ht schijnt wel llekkerder weer te worden,dus misschien krijg ik mijn moeder zo ver mee te gaan naar het strijkviertel, daar kan ze zich dan weer even ECHT uitleven!!

nou, dat was hem weer!!

Groetjes, Melanie

Gepost in: Updates
Door: melanie

Bron: De Telegraaf, 29 augustus 2006

Hond loopt door: blinde vrouw gewond

WIJCHEN

Een blinde vrouw uit het Gelderse Wijchen is dinsdag gewond geraakt toen haar geleidehond op een spoorwegovergang in haar woonplaats gewoon doorliep.

Omdat een voorbijganger waarschuwend schreeuwde, kon de vrouw nog net op tijd wegdraaien voor een naderende trein. Ze werd echter wel geraakt. De vrouw is opgenomen in het ziekenhuis. Haar hond bleef ongedeerd, aldus de politie.

De blindengeleidehond liep door bij gesloten spoorbomen. De vrouw volgde het dier. De treinmachinist zag haar lopen en toeterde. De gealarmeerde Wijchense draaide zich daardoor om en trok zo ook haar hond mee.

Het treinverkeer van Nijmegen naar Den Bosch heeft een halfuur stilgelegen door het ongeluk. Voor de treinmachinist en de waarschuwende voorbijganger is hulp geregeld.

Gepost in: Updates
Door: melanie

Sjongejonge, ik heb wel echt een donder getroffen met die Minou hoor!!!

wat flikte ze gisteravond?? we zaten te eten en ik merkte aanMinou dat ze weinig rust had in haar mand. anders liggen, even krabben, weer anders liggen, diep zuchten, kortom...ze wilde eruit... nou, na het eten was ik de pineut om de tafel af te ruimen en toen ik dat gedaan had liet ik haar uit. (ze mag pas eten als alle spullen zijn opgeruimd (dan mag ze pas vrij) maar als ik haar uitlaat moet ze rechtstreeks van de mand naar buiten lopen. in de bijkeuken lag echter haar kong die ze in haar bek nam..toen ik mijn jas aanhad liet ze hem weer vallen en ik lijnde haar aan. (zonder gentle leader... We liepen naar buiten en ze begon al gelijk met trekken..Shit dacht ik nog: is dat de reden waarom ze zo onrustig was? ze moet gewoon nodig.. ik besteedde dan ook niet veel aandacht aan het trekken maar zorgde dat het binnen de grenzen bleef.. we passeerden de paaltjes waar we normaal oversteken richting bushalte en het veldje waar ik weleens heen ga om de kong te apporteren...en toen hield het trekken op!!! Tjah..de reden kwam ik snel achter: eenmaal op het uitlaat veld, liet ze heel braaf, voor mijn voeten, haar kong vallen!!! VUILE SMIECHT1!! ik heb er hart om gelachen...die dacht dus mooi even te bepalen wat we zouden gaan doen he!!

in plassen had ze geen zin. ik had de kong inmijn zak gedaan en ze stond alleen maar met haar kop tegen mijn zak te duwen zovan: die wil ik hebben!!! vuile dondersteen!!!

(ik ben later op de avond nog wel even gegaan hoor, maar toen was ze zo wild dat ze alleen maar met haar kop heen en weer zwaaide zovan:jij krijgt hem niet jij krijgt hem niet..en dan gauw weglopen!!!

TJah en toen was het tijd voor de laatste uitlaat... bij terugkomst gaat ze dan altijd even met mijn vader kroelen, (dat doet ze al vanaf dat ze hier is), en ik zat er op mijn knien naast..ik legde mijn hand op zijn knie en een harde WAFliet ons opschrikken.. De vuillak wilde aandacht en begon nu pootjes te geven en zat op een gegeven moment bijna bovenop hem.. Toen ze weer met 4 poten op de grond stond was ik aan de beurt, en toen ze van mij genoeg had ging ze heel demonstratief voor de bank zitten (voor de neus van mijn moeder dus) en haar heel strak aankijken..en langzaam een pootje omhoog, en nog een....... Toen mijn moeder even later naar de wc ging ging ze strak voor de bank zitten, zovan:als ze nou terugkomt moet ze me aandacht geven, anders ga ik niet opzij!!! Ja, die ondeugd weet inmiddels dondersgoed hoe ze aan haar trekken moet komen en wij lachen er allemaal om..hoe harder wij lachen, hoe harder Minou kwispelt!!!!

Tjah..en vanmorgen,...moest ik naar school.... ik vergiste me een half uur, we zouden de bus van voor mij kwart voor 9 pakken maar als we die van kwart over 9 hadden gepakt waren we ook nog een half uur te vroeg..nu dus een uur.. Minou werkte heel netjes en ze deed het alsof ze er gisteren nog geweest was..heel keurig om plassen heen, liep ze znder aarzelen naar school..heerlijk in tempo, helemaal happy dat we naar school gingen..

Daar kon ik gelukkig een deel van mijn bagage in mijn kluis dumpen waarna ik een liftsleutel en kluissleutel extra ging regelen..daarna nog even gezeten en bijgepraat met wat anderen, even een toespraakje van onze ehm..directeur hoe heet dat geluisterd, een leuke agenda opgehaald;), gehoord wie onze tutor was en onze medetutorgroep leden en toen op naar centraal station. ik moest bij de mediamarkt nog een auxkabeltje halen, René wilde kijken voor een nieuw toetsenbord en nog een klasgenoot ging even mee. we namen de andere tramhalte, en Minou werkte echt weer keurig..volgde 1 van de anderen maar dan echt heel precies en oplettend! ze had er duidelijk weer heel veel zin in!! op centraal heb ik Minou maar laten volgen..het was ontzettend druk, en op deze manier kon ik ook niet met de rest praten omdat ik dan achter ze zou moeten lopen. dus nam ik mijn ex-geleidehond bij de hand en mocht Minou volgen... mijn kabel was zo gevonden. we liepen nog wat rond, en uit eindelijk belandden rené en ik in de mcdonalds..:) lekker hoor, daar knapt een mens van op!!:)

na nog even rondhangen en uitproberen of we uit de yamin zouden worden gezet met hond (wat niet gebeurde!), gingen we weer naar de bus...maar toen was er een probleem!! de trap was volledig geblokkeerd.... we moesten dus over de roltrap... nou wil het toeval dat ik sinds een krappe week weet hoe ik Minou enigszins verantwoord op kan tillen... het moest maar. René vroeg nog of hij het moest doen maar heb het toch zelf gedaan..wel de beugel af, riem om mijn arm en dan met 28 kilo de roltrap af.. ik was blij dat ik er was...........pffffff..even een hond optillen gaat wel..maar Minou wil alles zien en vond het blijkbaar niet echt confortabel..... (wel een goeie manier om spieren te kweken,niet echt goed voor je rug!)

daarna snel terug met de bus naar huis...

Thuis was mijn zus..en toen ik haar demonstreerde hoe ik Minou had opgetild ging ze dus echt spartelen... heb haar toen maar snel neergezet, maar ik kwam al gauw achter de reden...als een losgeslagen hond sprong ze tegen me op, vloog door de kamer om een speeltje te halen.. ze had ff behoefte aan ruig spel...en niet te lang wachten want dan ga ik blaffen.!

De rest van de week heb ik vrij, morgen ff naar woerden, poesjes kijken... (nee, we gaan geen pes nemen hoor.....daar moeten ze hier niks van weten!!! Minou en die poes zouden denk ik best vriendjes kunnen worden overigens..zeker als het een jong poesje is.. dan gelijk ff naar de dierenwinkel daar..eens kijken of ik toch niet zo'n leuke herriebal kan vinden ofzo een ander leuk speeltje want ze mag er best wat bijhebben..het dunt uit...alleen de flos en de kong nog, en haar kluif. iets waar ze zich zelf mee vermaakt is ook niet verkeerd.

vanavond eens kijken wat voor een ontspanning we nog kunnen organiseren.. het is weer net een bommetje.. Vanaf volgende week weer GEWOON school..oftewel: maandag les van kwart voor 9 tot kwart voor 5...snik snik snik... dinsdag ehm..nouja..kijk, een soort van vrij maar dan anders, woensdag geloof ik tot kwart over 3, donderdag gym en hardware (kom je daarvoor naar school??ik wel;) en vrijdag ook tot kwart over 3...met de nodige tussenuurtjes... nou dan zullen we eens gaan ontdekken hoe hard Minou overdag kan snurken..... zeker na het weekend kan ze dat vaak wel erg goed!

nou, de groetjes maar weer, het eten zal zo wel klaar zijn hier. (heballeen geen trek meer;)

26 August, 19:02:56: Een nieuw schooljaar

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

Dinsdag is het dan weer zover:het einde van de vakantie.

Het schooljaar begint voor mij heel anders dan vorig jaar, toen was ik nog een nieuweling en werd ik de eerste dag in een gebouw gedumpt waar ik dan wel enigszins op weg was geholpen voor die tijd, maar ik kende niemand..hooguit een paar docenten...

Daar zit je dan, aan een tafel met alleen maar vreemde jongens, die elkaar misschien al kenden.dat weet ik echt niet. we moesten toen ergens anders gaan zitten.. op rijen stoelen. op goed geluk vroeg ik iemand, of eigenlijk, ergens om hulp en ik kreeg reactie. pff ik zat weer bij de groep...

Gelukkig kwam ik in een groep met een docent die ik al eerder ontmoed had, en gelukkig wist ik een klein beetje de weg. haha..kom je leuk in de klas met rond de 30 leerlingen... vroeger was ik daar aan gewend. op de basisschool zat ik ook in zo'n mega klas, maar nu vond ik het een kippenhok en haalde ik er niemand uit die ik kon herkennen. haha, na het eind van de week wist ik nog niet eens de namen van mijn tutorgroep (groepje van 8) ja. alleen Idéfix kende ik wat beter, want die was zo aardig geweest me uit de brand te helpen toen we hoorden dat we gingen kanoen en dat we daar op eigen gelegenheid moesten komen.... Dat zijn dingen waar vaak niet bij stilgestaan wordt. dat bleek ook wel uit de reactie van de docent. Ehm...o....ja....nou..dan ehm...... "Ik wil anders wel met haar mee", was de stem van iemand uit mijn tutorgroep.hoe heette hij???daar kwam ik pas een dag later achter.lol (ik was veel te blij dat ik hulp had, die naam kwam ik vanzelf wel te weten)

Mijn moeder moest, net als ik trouwens.:) best wel wennen, want ze wilde dat ik steeds als ik op school was aangekomen naar huis belde.... na een week lukte me het om daar vanaf te komen. Tuurlijk begrijp ik dat ze dat wilde...maar ik wist de weg nu toch, als ik verdwaal bel ik wel.... waar ik dan ben weet ik zelf ook niet maar dat zien we dan wel... niet echt geruststellend voor mijn ouders, denk ik zo.:)

Mijn moeder zei toen ook dat ik moest bellen als ik René had gevonden op de afgesproken plaats richting het kanoen.. Ik niet.. waarom zou hij er niet zijn? zo zag ik hem helemaal niet voor me en dat schatte ik goed in. René zei in het begin niet zo heel veel tegen me, maar ik merkte wel dat hij erg nieuwsgierig en geinteresseerd in me was. voor mij was het echt super dat hij met me mee ging, en dat hij me later ook binnen de school ging helpen. In de lessen beantwoorde hij vragen van mij van dingen die ik miste...., we reisden samen..ik geloof dat mijn ouders hier errug blij mee waren... Ik vond het alleen maar leuk en gezellig en was blij dat ik aanspraak had. Als blinde stap je, tenminste vind ik, niet zomaar naar iemand toe. Ik praat wel makkelijk, maar zomaar een onbekende benaderen om contact te hebben ..nee. In het begin was de manier van begeleiden door René nogal .. "oppervlakkig?" Voor mij goed genoeg, ik was er blij om, het was niet meer dan een duwtje in de goede richting en ik hoorde wel wanneer ik bij moest sturen. later werd dat een constante hand op mijn schouder, later mijn bovenarm, en weer later pakte ik zijn schouder of elleboog. anderen uit mijn tutorgroep pesten ons daar niet mee, maar er werden osns weleens dingen nageroepen als: pak haar handje maar vast. langer dan 2 weken heeft dit niet geduurd.. als ik iets zei in de trant van: ik wil jou hand ook wel pakken hoor..... was het stil.

Tuurlijk, van de docenten kreeg ik ook wel hulp, maar dat ging dan meer om binnen de lessen. Van 1 docent dacht ik de eerste dag dat ik hem ontmoette:die heeft met blinden gewerkt. We kwamen in zijn lokaal (mijn eerste dag op school), er stonden spullen bij de deur, en zonder aarzelen pakte hij mijn hand en leide me eromheen.. Ik was toen best wel verbaasd.. Een docent van een reguliere school die dit doet??? hij leek me heel streng. hij zei iets tegen een medeleerling en dat klonk niet bepaald vriendelijk. Nu weet ik van hem dat hij het dan meestal niet echt meent....

Later probeerde ik docenten best wel een beetje uit..... (daar weet vld alles van ;) ;) ;) zo heb ik ooit eens een docent, die, zo leek het, niet goed wist hoe hij met me om moest gaan, flink laten stressen. Na een tutorvergadering attendeerde René (idéfix), me erop dat er allemaal stoelen in de gang stonden... ik hoorde de betreffende docent verderop in de gang praten met leerlingen. ik zei dat ik me zelf wel zou redden (met een grijns;) en ik liep, natuurlijk met stok, met een redelijke vaart door de gang. (volgens mij zei René me toen nog precies waar die stoel stond, dat weet ik niet meer) Met een behoorlijke knal, liet ik met opzet mijn stok flink tegen die stoel aankomen, waarop de docent zei: ooh...dat hadden we niet zo moeten doen jongens, aan de kant kijk uit naar rechts naar rechts naar rechts... over dit laatste dacht ik da hij het tegen zijn leerlingen had..wat deed ik du? ging links lopen!maar hij had het naar rechts, tegen mij! ik liep dus recht op de groep leerlingen in!!!!! hij begon pas weer te praten toen ik een heel eind verder was.......

Het me met stok voortbewegen ging me niet slecht af, al had ik er nog altijd een hekel aan om zo door school te lopen. Dat kwam niet door die stok, meer doordat er altijd overal leerlingen waren die overal zaten of stonden. dan denk je: ik houd rechts aan, kom ik niemand tegen, blijkt er een leerling met laptop op de grond te zitten die ineens een stok ziet aankomen.....

Ja, ik was bezig met de aanvraag voor een hond, en elke maand als ik niet gebeld werd , of als ik wist dat ik er niet bij zat, zag ik steeds meer de nadelen van die stok. Mijn stok begon te slijten (dat was nieuw voor me;), door het slechte weer banjerde ik regelmatig door plassen op de stukken dat ik Idéfix niet in mijn buurt had, regelmatig had ik ruzie met het hek vlak bij school waar mijn stok in blee hangen, en dan nog niet gesproken over de hondenpoep die daar op de stoep ligt!! gadverdamme.... Idéfix heeft me ooit eens net op kunnen vangen toen ik een glijer maakte in een mooie hoop....gadverdamme.

En eindelijk, eind november was er dan EINDELIJK EINDELIJK EINDELIJK een hond voor me.. TUssen de tijd dat ik dat wist en dat ik haar daadwerkelijk kreeg viel ik bij het instappen in de tram met 1 been tussen tram en perron in. ik kwam niet echt prettig terecht, als ik alleen was geweest weet ik niet hoe ik er zo snel uit had moeten komen. Een stevige ruk van Idéfix deed me weer met 2 benen op de grond, in de tram staan.. leuk joh met een lichte broek als het regent op je knien in een natte tram vallen... mijn stok was krom, mijn scheenbeen geschaafd en dik, maar voor de rest was alles goed.:)

nog geen week later donderde ik op school bijna van de trap af. (mijn stok hing aan mijn arm, en die kwam tussen mijn benen terecht, en daar lag ik..gelijk een stevige hand die me tegenhield.anders had ik nu niet meer achter deze laptop gezeten (die had ik in mijn handen. mijn stok belande een halve verdieping lager, het touwtje hing nog wel aan mijn arm..met nu een blauwe zere knie kwam ik weer met de schrik vrij.

Daarna heb ik gelukkig niet meer zulke capriolen uitgehaald... ja, de tweede dag ofzo dat ik alleen met Minou naar school ging stuurde ik zo op haar in dat ze gedwongen was om op een muurtje te springen en mij kijhard mijn knien te laten stoten tegen een stenen muurtje.:) (valt mee toch?;)

Ik wist dat ik stage moest gaan lopen. net voor de kerstvakantie.. de plek die me in eerste instantie was toegwezen ging gelukkig niet door en werd vervangen door een stage binnen de school....pffff zucht wat ben ik daar, nu nog steeds, blij om!!!

Zeker toen ik Minou nog maar net had, leek het allemaal zo simpel. Minou werkt goed, wat doe ik nog hier op school? daar kwam ik nog wel achter.... Tjah. minou is heel goed in uitproberen.dat hebben jullie allemaal op mijn weblog gelezen. Ik weet nog wel dat ik ooit eens behoorlijk kwaad op school kwam..ik was op mijn laatste stuk vanaf de tram naar school wel 3 honden tegengekomen!! en Minou verdomde het gewoon om ze te negeren en liet me daardoor bijna struikelen over een paar stoepranden... Volgens mij sprak mijn gezicht toen aardig uit wat ik toen voelde.:)

Gelukkig weet ik nu aardig hoe ik nu ECHT tot haar door kan dringen, al blijft het een pittige tante, die af en toe gewoon behoorlijk eigenwijs is..maarja..een hond die nooit een fout maakt is geen hond wat mij betreft..en ik ken voorbeelden genoeg van wat voor honden ik NIET zou willen wat edrag betreft. Wat dat betreft passen Minou en ik wel bij elkaar en doet ze gelukkig met name in huis geen dingen die ze dus ECHT niet mag! Dingen slopen heeft ze eigenlijk nooit gedaan..een beetje rotzooi maken misschien, maar dat in die bloempot graven is ook over. Minou is af en toe gwoon een beetje "stout"maar het is geen gedrag wat ze echt nooit meer zou mogen doen. Ach..af en toe en beetje blaffen gaat een mens niet dood van... Minou weet dondersgoed dat ze tijdens het eten in haar mand blijft en dat ze geen eten van tafel/aanrecht mag jatten.. (moest ze eens proberen waar ik bij ben!!

Volgene week begint school weer.. Een heel schooljaar op school, MET hond!! ik ben benieuwd wanneer het Minou voor het eerst gaat lukken met haar gesnurk de lessen te verstoren!!!:P muwahaha

Wel wil ik gaan kijken of ik haar wat leuke "handigheidjes"kan bijleren, al weet ik niet helemaal of het wel mogelijk is.. ik wil bepaalde lokalen gaan benoemen, op nummer..Tuurlijk, minou kan geen bordjes lezen, maar ik kan wel bepaalde plaatsen een naam geven...en als dat me nou lukt hoef ik op die irritante derde verdieping niet meer moeilijk te doen, dan laat ik het aan minou over.:)

nou, ik ga het hier ff bij laten, ik heb niks meer te melden.

allemaal de groetjes!!

25 August, 17:41:10: logeren

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

sinds woensdag avond ben ik bij een vriendin die ik al ken van mijn vorige school. ik zou daar "de icter"gaan uithangen, een pc opnieuw installeren en mee gaan shoppen voor een nieuwe laptop voor haar...dit alles is nu zo goed als gedaan, en uiteraard was Minou ook mee. (ik kom overigens vanavond thuis)

gisteravond ging ik ook mee naar het koor waar ze op zit, en minou ook.. er wonen hier nog 2 honden (kleintjes), en minou vond dat natuurlijk heel boeiend, en moest af en toe echt ff apart van de andere honden vertoeven om niet op hol te slaan.nu zijn ze aan elkaar gewend en kunnen ze goed in 1 ruimte zijn zonder de hele tijd heen en weer te rennen.:)

In de kerk bij het koor gister had Minou een kauwstaaf..dit was goed hoorbaar.smile helemaal als het net ff stil was..

vandaag gingen we naar dynabyte in zeist, en Minou werkte echt heelnetjs. eerst ff naar vnd voor een broodje, daarna naar dynabyte. ze wilde wel het liefst vooraan lopen maar dat maakte nu niet zoveel uit,d us dat kon prima zo.

Ze slaapt 's nachts in de keuken, zodat de honden niet op het spetterende idee zouden kunnen komen 's nachts te gaan spelen. Minou vind het prima op een kleedje voor het aanrecht. vanmorgen was het me ,net als gisterochtend trouwens, duidelijk dat ze blij was me te zien!hahaha ze was helemaal wild en blij en bleef maar rond me heen draaien zovan yes je bent er weer je bent er weer!!!

Oja: woensdagmiddag is Lotte bloemendaal bij me geweest voor een soort van interview voor haar studie..ze had haar geleidehond bij zich, en het was wel duidelijk dat zij zich goed thuis voelde!!! Bij binnenkomst ging ze minou's nepbot te lijf, prima, da n slijt dat ding ook nog eens..daarna ontdekte ze het aanrecht en ging er gezellig met de voorpoten opstaan. (ooh.dat doet minou dus gelukkig ECHT niet) vervolgens kwam mijn moeder thuis, stoof de hond achter haar langs plons de vijver in!!!!!oeps!~!!!!!!!!!! Minou heb ik gelijk naar binnen gebracht, want als die het zou ien en het na gaat doen???????

Verder was het overigens wel een gezellig gesprek: hoe gaat het met de hond was de hoofdvraag, die zij dan moest beantwoorden..nou, het was duidelijk een gezonde enthousiaste hond, niet gevoelig, eerder heel erg stoer. jah, leuk om dat nog eens bevestigd te krijgen!

nouja, verder heb ik ff niks meer te melden. zondag hebben we familie bbq, ben benieuwd!!

Groetjes!!! en goed weekend!volgende week dinsdag weer naar school!

19 August, 20:24:26: tja..wat heb ik te melden

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

maar weer eens een logje.. in mijn vakantie doen Minou en ik niet vaak van die denderende tripjes, maar heb van de week toch weer 2 grappige dingen meegemaakt.

Eerst gingen we naar mijn tante.minou ging ook mee. (of had ik dit al verteld?ik wet niet meer) in iedergeval, brachten mijn zus en ik mijn jongste nichtje even naar de vakantieweekdinges in de buurt..we kwamen echter van die verspringende hekjes tegen....minou wist niet wat ze daar mee moest.. de eerste keer liep ze er zelf onderdoor zodat ik er tegenaan liep (we liepen dus vast en dat had minou ook wel in de gaten want ze kwam terug..maar hoe daar omheen??? ik liet haar mijn zus volgen, en toen ging het wel goed, maar bij de volgende hekjes ging het weer niet..ze snapt daar dus echt niks van...maar eens oefenen met een paar andere voorwerpen ofzo want het is toch wel handig dat ze dat principe snapt.. ik ga liever even wat langzamer door die hekjes dan dat ik van de stoep af ga (wat minou eigenlijk wilde)

verder moest ik ik meen gister of eergisteren even voor mijn moeder bij de bakker brood halen..het is nog geen 5 minuten lopen, en Minou vindt het altijd leuk om naar de bakker te gaan..er zit best wel wat werk in. eerst de tweede paal zoeken, oversteken, deur zoeken, bali zoeken en weer terug...met redelijk wat obstakels.

ja....ik voelde het probleem aankomen....aan de overkant naast de deur van de bakker, zat een hond!!...shit..hoe los je dat op?? ik merkte aan Minou dat ze de hond zag, en ze wilde ook veel te snel over..minou wilde naar rechts, (naar die hond) maar de deur zat links verstopt, (er staan eerst fietsenrekken..maar hoe die precies stonden wist ik niet... minou wilde dus direct naar rechts..ikke niet want daar zat die hond...ik dwong haar min of meer naar links te gaan, maar daar liepen we al gauw vast tussen een fietsenrek en een plantenbak.. ik had haar dus iets teveel "gestuurd" nu moesten we eerst terug (er was al iemand naar me toegekomen om me te helpen), en toen we terug gingen negeerde ze netjes de hond om om het fietsenek heen te gaan en netjes naar binnen te lopen bij de bakker (de deur werd imiddels voor me opengehouden..

Nog iets lolligs, minou ging netjes voor mijn voeten liggen.. op een gegeven moment vroeg een mevrouw hoe de hond heeette. minou lag met haar kop naar rechts, en die vrouw stond links..ik antwoorde dat ze Minou heet, en Minou ging staan, draaide haar lichaam de andere kant op en ging eens uitgebreid naar mijn gesprekspartner zitten staren... doos!!!

Terug zocht ze weer netjes de paal en zette me veilig over en daarna snel naar huis..

Ook ben ik nog even langs de dierenarts en de supermarkt geweest... (ma heeft deze log niet gelezen hoop ik wat ik ehh ben toch alleen bij de dierenarts geweest????)

niet dus..maargoed.ik ging eerst naar de super, ging best lekker al was Minou best wel in een snuffel bui en probeerde ze als ze de kans kreeg mooi ff ergens te gaan snuffelen. ik was zo weer weg bij de supermarkt en ging terug..maar Minou vertikte het om de zebra aan te geven en liet duidelijk merken dat ze nu wel weer naar huis wilde. Ik dacht hem uit eindelijk gevonden te hebben, maar volgens mij zat ik er toch nog een meter naast..maargoed.veilig overgekomen en hop naar de DA. Minou mocht even op de weegschaal, volgens deze weegschaal woog ze 28,3..volgens mij klopte de weegschaal van het kngf dus niet helemaal...... want toen ze daar gewogen werd vond ik haar ook wel errug licht in eens! nu is ze dus 28.3 en ze ziet er goed uit dus ik probeer haar hier rond te houden. ook nog even gevraagd of ze haar nagels even na konden kijken of die bijgeknipt moesten worden. Minou zou namelijk een voetstand hebben waarbij het niet zo best slijt.. alleen de duimnagel is bijgeknipt, het scherpe stukje er van af..minou vond het best...

daarna had ik nog wat vragen over de verzekering, maar Minou stond dus constant te snuffelen...zeer hinderlijk als je het mij vraagt maar ze had weinig zin om op te houden. toen we de praktijk verlieten vond ze de deur ook niet boeiend, dus liep ze daar maar voorbij...na veel gedoe dus toch weer buiten... opnieuw was het zebrapad niet boeiend en liep ze er voorbij alsof het zebrapad niet bestond...ik vermoedde al zoiets, maar beetje moeilijk controleerbaar, dus ik vroeg het aan een paar mensen die inderdaad zeiden dat ik er voorbij was..maar die zouden me hier wel even naar de overkant zetten. ook prima.... zo kon ik het ook weer vinden en Minou deed het de rest van de weg naar huis weer heel keurig..gelukkig maar..

Binnenkort is het weer tijd om naar school te gaan.. als het goed is 29 augustus, maar de schoolsite ligt eruit...dus nakijken is niet echt makkelijk zo..:_ van mij mag de school el weer beginnen..leven in de brouwerij.. Minou vindt het op de een of andere manier helemaal leuk op school.. ik denk dat ze het het laatste half jaar als haar tweede thuis is gaan zien.met name het lokaal van het leerbedrijf..ik denk dat ze die graag voor me aan zal geven als we de tweede verdieping op komen..dat wordt dus weer even het "normale"ombuigen... en dan is er voor haar niet meer echt duidelijkheid over wanneer waar heen...al zal ze 's morgens al gauw weten dat eerst mijn kluisje wordt opgezocht, dan een zit plaats (tenzij ik te laat ben maar dat gebeurt me eigenlijk nooit) en dan een lokaal...ik denk meestal boven. Nu zal ik het echte schoolleven weer gaan proeven, MET hond! ik heb het wel gedaan toen ik minou net had, maar na anderhalve week begon toen de stage al ofzo... heb dan ook nog niet echt meegemaakt dat Minou met haar geronk de lessen verstoorde.lol

Maargoed, om maar weer eens over mijn vakantie te beginnen;), ik denk dat het laten begeleiden door iemand anders binnen de school redelijk verleden tijd is...op binnen de lokalen na denk ik, want dan zoekt Minou vaak de plaats die zij het prettigst vindt..helaas ben ik het daar vaak niet mee eens...op die plaats lgt dan of kauwgom of eten...:)

alhoewel: in de meeste lokalen heb ik bijna mijn vaste plek...helemaal voorin!:) dus ik denk wel dat Minou dat gauw genoeg weet.. ook in de kantine zal er best nog wel wat oefening komen. daar loopt ze haar neus achterna als ze daar de kans voor krijgt en kom ik dus op de smerigste plaatsen uit. het volgen van mensen kan Minou heel goed, maar als ze eten ziet liggen zal ze niet moeilijk doen en even een omweggetje maken. en in de kantine is het dus druk en is het moeilijk te horen waar je groep zich heeft verstopt. maar, dat is een kwestie van wennen en leren. die leert nog wel om mijn klasgenoten op te zoeken...dat hoop ik tenminste want dat scheelt een hoop zoekwerk voor mij soms. op afstand lijken heel veel stemmen op elkaar.

maarja, hebben we wel weer wat te lachen bij gym...

Heb de eerste dag dat Minou mee naar school ging tot 2 keer toe 2 handen nodig gehad om haar bij me te houden toen de hele groep aan het basketballen was.... Het geluid wat ze maakte was nogal woest, de eerste keer dat ze zo deed had ik echt geen idee wat ik moest doen..ja..haar onder controle houden..dat wel..maar hoe??? ik dacht bijna nog dat ze iets mankeerde.lol

ja..en toen hadden we smiddags zelf gymles..binnen no time had Minou 3 pingpongballetjes, 2 tennisballen, en een gewone bal gevonden... Wonder dat ze toen niks gesloopt heeft;)

Ja, van mij mag school wel weer beginnen onderhand...behalve dat huiswerk...... ben benieuwd wat voor klas ik krijg..of eigenlijk, klasgenoten.:) Ach, komt vast wel goed. het voordeel nu is dat ik me nu een stuk makkelijker zelf kan verplaatsen. vorig jaar begin van het schooljaar had ik wel een beetje een rondleiding/training gehad in wat is waar, maar het plaatje was nog niet echt een geheel zegmaar.. weet nog dat ik de eerste dag er vast van overtuigd was dat ik voor de kantine links moest...alleen hij zat in werkelijkheid rechts...pffffff ik was kapot toen ik thuis was:)

vannacht droomde ik toevallig dat een oud docent van mijn vorige school me vertelde dat de school een nieuwe locatie zou krijgen i ijselstijn... Was ik ff blij dat ik wakker werd...:)

Ik geloof dat ik nieuwe routes moeten leren nooit leuk ga vinden, ookal heb ik nu een hond, en een redelijk route vaste hond.... toch moet ik het zelf weten/leren...en dat is het hem nou juist......

alhoewel:::: in duitsland liepen bram en ik op een avond terug van het een naar het andere gebouw...minou was er wel bij maar zonder tuig..ik had geen stok, bram ook niet... na 3 keer verkeerd te zijn gelopen waren we er... de dag erna deed ik het plotseling alleen...ik dacht dat er meerderen naar het andere gebouw zouden gaan..maar dat was dus niet zo..ik wist het ongeveer, maar Minou bracht me zonder problemen bij de goeie deur..nou dan ben je blij en dan voel je je zo mega onafhankelijk. echt SUPER

als we weer naar school moeten wil ik ook iets uitproberen. dat was ik al langer van plan...je kunt een rondje lopen, richting trambaan en dan verder rond en dan kom je weer tegenover school uit. Tijdens mijn stage durfde ik het niet alleen uit te proberen (na die ene keer gelopen te hebben en niet op de route gelet te hebben wist ik niet goed of ik ergens zou moeten oversteken, extra bochten o.i.d. ik wist het niet. dat weet ik nu nog steeds niet, na de vakantie wil ik het gaan uitproberen, en dan voor de zekerheid iemand meenemen, maar die mag in principe dan niks zeggen...ben benieuwd of ik op een gegeven moment de omgeving weer herken en er zelf kan komen.. thuis heb ik niet echt die mogelijkheid om zo'n soort rondje uit te proberen, maar dit vind ik wel een leuk rondje..ongeveer 20 minuten lopen denk ik...net genoeg voor een saai tussenuur of een uurtje spijbelen...sorry..........

nouja..ik heb weer genoeg geschreven, ik ga weer eens mijn mails bekijken..

Allemaal de groetjes van mij en een natte poot van Minou

14 August, 20:56:34: Foto's duitsland!

Gepost in: Updates
Door: melanie

Onderstaand foto's.hoop ik:)

14 August, 20:49:13: vervolg weekverslag Duitsland

Gepost in: Updates
Door: melanie

Dinsdag: 8-8-06

Opnieuw was het om half 8 tijd om op te staan. Minou is hier duidelijk aan gewend, want rond deze tijd kwam ze me doormiddel van een kop op mijn bed vertellen dat ze nu wel weer genoeg had geslapen.. al vroeg ik me toen af of ze wel echt wakker was.:) na een ligt ontbijtje was het weer tijd voor de workhops, maar er was OPEN house, oftewel:de sponsors en mensen van het ministerie kwamen een kijkje nemen. Ik deed vandaag de workshops programmeren voor beginners en webbuilding. Minou blafte wel eventoen er ineens zoveel vreemden ons lokaal binnenvielen maar deed toen gauw haar ogen weer dicht om verder te slapen. Die avond gingen we naar het parlements gebouw..ik hield mijn hart een beetje vast, wemoesten met de trein, en Minou had weer veel voor me gedaan vandaag. Ze sliep echt heel erg veel door al die nieuwe indrukken, al die vele mensen, enz.. Het was een eigenaardige instap, namelijk een flink eind omlaag. Naar mijn weten is dat in nederland nooit het geval, maar minou had er geen problemen mee.. We installeerden ons, maar de vermoeidheid speelde flink met me, want ik had de grootste moeite om niet helemaal in te zakken.:) Minou niet..die was weer lekker rond aan het kijken en heel lieve houdingen aan het aannemen waar volgens mij foto's van gemaakt zijn. Op zo'n moment is het puur genieten, dat kan ik jullie wel vertellen! Eenmaal aangekomen stond er iets leuks te wachten: controle net als op het vliegveld. Een geleidehond was geen probleem, maar ze werd wel gefouilleerd..en dat vond ze dus echt NIET leuk en ze sprong met haar voorpoten op de tafel waar ze naast stond. ik vermoed dat de man onder haar tuig voelde enzo, maar ze vond het niet leuk...met een snelle aai kwam ze weer met vier pootjes op de grond..ik vond het wel heel erg wazig dat de pieper niet afging toen ik met minou door het poortje ging.de beugel is van metaal, ik had een riem om met heel veel metaal en knopen op mijn broek van metaal..nouja, het zal wel. er golden strenge veiligheidsmaatregelen..als je verdwaalde zou je worden opgepikt door iemand van de security... Sommigen van ons gingen nog naar de wc, en onze nederlandse begeleider wilde thuis ook wel een wc met een plafond van 6 meter.. Iedereen vroeg zich gelijk af hoeveel stank hij dan wel niet produceerde...

Het hele gebeuren kon me niet echt boeien. op een gegeven moment moesten we in een hele grote zaal allemaal op rijen banken gaan zitten. Minou liep vast en wilde keren, en deed dit door eventjes heel snel met haar voorpoten op een van de hele mooie banken te springen....Petra onze begeleidster zei dat ie gelijk niet zo vrolijk naar ons keek..minou viel tijdens het saaaie gesprek met een diepe zucht weer in slaap. ze kon niks zien want ze lag tussen de banken.

Toen we eruit waren (eindelijk) gingen we nog een beetje rondlopen. we kwamen bij een jodenmonument wat een groot doolhof was met grote stenen...we besloten er in te lopen en kijken wat Minou zou doen..die wilde alleen maar rechtdoor..toen ik haar naar rechts liet gaan vond ze het wel leuk worden want iedereen koos een andere route...en dan hoorde ze iemand vlak bij en liep ze echt te zoeken..petra was blij dat ze ons gevonden had, want die had toch zoiets van: als er hier een rare gast rondloopt vheb ik een probleem!! We namen een broodje bij de burgerking en pakten de laatste trein terug... Daar vandaan moesten we zo'n kwartier terug naar de school lopen, want er reden nu geen bussen meer...de laatste 10 minuten was er alleen maar groen en Minu had al duidelijk gemaakt dat ze nodig moest..ze mocht dus los en kon even een beetje uitrennen en haar behoeftes doen. vlak bij de school moest er nog een weg worden overgestoken, toen moest ze dus wel weer aan de riem (tuig hing over mijn schouder) en toen we er waren dook er een hele groep op Minou af!: She is so cuty!! ooh she is free now!! can I stroke her??? en minou?die stond er kwispelend bij te kijken..Libby, de engelse probeerde har te laten zitten..maar ze vertikte het.. met 1 Minou? van mij zakte ze gelijk door haar achterpoten om er lief bij te gaan zitten.lekker beest. We gingen naar de kamer.ik was kapot en maakte het ook nu niet te laat. Ook minou had niet veel moeite om in slaap te vallen!! De

Woensdag: 9 augustus

Ja, de dag begon om 9 uur weer.we gingen met de bus weg.we zouden gaan punteren, een natuurdinges bezoeken, in een restaurant wat eten, enz... het regende alleen wel behoorlijk toen we zo'n anderhalf uur na vertrek aankwamen..we lieten ons zijknat regenen en besloten toen dat we eerst naar het restaurant moesten...daar zaten we dus rond half 12 klaar voor de lunch....:)

die middag was het dan toch vaartijd.... de meesten vonden het meer iets voor bejaarden, gezellig dobberen op het water, ik zou dat ook gevonden hebben als ik Minou niet had om lol om te hebben... ooh die hond had de tijd van haar leven!! we hadden snacks, en dat waren een soort van zoute augurken..niet te eten volgens ons, en daarom kregen ze de zelfde vrijheid als de vissen en watervloien..minou keek haar ogen uit.probeerde af en toe over de rand te springen, keek verlekkerd naar passerende honden, en naar mensen die haar glimlachend aankeken, en probeerde de voor mij meest pijnlijke en schattige houdingen uit...jammergenoeg zijn van deze kapriolen geen foto's want we hadden niemand met een surfplank (knipoog)

Zo heeft ze onderandere op schoot gelegen, tussen ons in op het bankje gezeten (petra zat naast mij, was heel handig), op mijn voeten zitten met haar voorpoten op de voorrand (wij moesten voorin ivm de hond dus vandaar) met haar kont op de bank, en met haar poten op de rugleuning zodat ze naar achteren kon kijken, zag er echt zoooo leuk uit!!!! en af en toe had ze te weinig ruimte en liep ze gewoon over je heen..ze werd er wel wild van, al dat water... maar helaas kregen we een bui over ons heen, en moesten we het doen met een stuk landbouwplastic...het duurde gelukkig niet zo lang, maar we waren blij dat we ruim 2 uur later weer op de kant konden klimmen, we haddn uiteraard geen wc aan boord en juist als hij er niet is moet iedereen, zo ook de nederlanders;)

daarna naar dat natuurding..er was geloof ik niemand die het boeiend vond..behalve minou, want Petra vond dat Minou hier best los kon...en ik ook want dan viel er nog iets te beleven..daar waren alle mensen om ons heen het mee eens, zo bleek algauw, want er keek niemand meer naar de planten en er luisterde niemand meer naar de vogels die uit de speakers kwamen.... iedereen keek naar Minou die door het hoge gras rende en daar een mooie bruine beer achterliet. (er was niemand die dat kon schelen, dus hebben we het maar zo gelaten), met takken werd er gesleept, toen er een paar mee gingen gooien heb ik maar snel gezegd dat dat niet de bedoeling was (gelukkig werd dit gelijk begrepen) en op een gegeven moment zaten er 4 stoere binken om minou heen om het lieve schattige zwarte labradorlijf van Minou op de foto te zetten.lekker door het hoge gras, lekker snuffelen, lekker met takken van 3 meter slepen en iedereen schrammen bezorgen (daar heb ik maar even een stokje voor gestoken)

Het was duidelijk dat ze moe was, want haar appel was ver te zoeken toen ze weer aangelijnd moest worden..(overigens was ik de enige die, als ik minou riep daad werkelijk netjes resultaat kreeg al duurde het op het laatst echt wel even want volgens mij was ze het liefst in het gras gaan slapen. minou verorberde een halve liter water en we gingen de bus eindelijk in, terug naar de campus...minou heb ik aan de paal in de bus vastgelegd, ze lag bij de tussendeur er tegenover, waar plaats was voor een rolstoel die er niet was, ik zat daar in de buurt (had de paal binnen hand bereik) maar dat was niet nodig want minou heeft aan 1 stuk door stil liggen ronken...

Die avond hebben we heel rustig aan gedaan..ik heb wat gelezen, met minou wat gespeeld, en een poging tot douchen gedaan (zondag ook al hoor en die poging lukte wel), nu ook weer gelukkig, dinsdag avond hadden we heel fijn geen warm water net als deze ochtend.nu gelukkig wel weer..

Ik maakte er weer een lekker nachtje van...

Donderdag 10 augustus..

we begonnen om kwart voor 9..jammer was alleen dat wij dat niet wisten...:) ja.. er stonden 2 linux workshops op het programma...de ochtendworkshop ging nog, maar na 6 uur geneuzel over linux was ik blij dat het 5 uur was.. We gingen die avond met de dutch groep naar Berlijn. we zouden daar wat gaan eten en we hadden een gids bij ons.. het werd een gezellige avond en we zouden pizza gaan eten, maar we dachten dat we een pizzaria gevonden hadden, totdat we op de menu kaart keken en bleek dat er geen pizza was, alleen pasta enz....dan maar spagheti (had ik tussen de middag ook al gegeten) minou kreeg een krakkemikkig bakje water (waar ooit eten in had gezeten) en die sloeg ze in 1 keer achterover. petra ging nieuw water halen en het was lachen, want toen ze terug kwam en minou het bakje liet zien draaide minou haar kont naar haar toe en ging lekker uitgebreid van haar rust genieten.... (het water heeft ze niet meer aangeraakt en petra had flink moeten zoeken naar een wc met kraan!!:)

rond kwart over 11 pakten we opnieuw een van de laatste treinen terug...opnieuw een zeer geslaagde dag met veel gezelligheid.. Op weg naar de school kon Minou weer even los, maar in een onbewaakt moment heeft ze haar linker oor flink door de poep gehaald..daar kwam ik een hele tijd later pas met een schok achter toen ik haar achter haar oor krabde en er iets vies zat..ik dacht eerst dat het een wond was die bloedde, maar de geur was daar niet naar..ik liet iemand kijken en toen die zei dat het er uit zag als stront ben ik direct met Minou naar de badkamer gegaan en heb ik het eerst met warm water, toen met warm water en een ieliepielie drupje zeep en toen weer met alleen water gewassen. het zat echt in haar oorschelp maar ik wilde niet te ver gaan want ik kon me goed indenken dat ze dat niet prettig vond..nu vond ze het prima en ging nog net niet op haar rug liggen.:)

Daarna heb ik haar naar de kamer gebracht.. dan kon niemand per ongeluk in eventuele resten grijpen, en bovendien was ze duidelijk moe, en bij ons werd er harde muziek gedraaid..minou liet zich met een plof op haar kleedje vallen, en toen ik het licht uit deed wat nog brandde ging ze weer lekker slapen.

nog even is ze bij ons geweest nadat ze was uitgelaten.

Opnieuw lekker geslapen..zo heerlijk heb ik nog nooit op een ICC geslapen.:)

Het was al weer vrijdag.. vrijdag 11 augustus

balen, balen en nog eens balen! Morgen al wer naar huis! en het was zo gezellig! We genoten allemaal van het hele kamp, ookal had ik die dag 2 precies dezelfde workshops waarbij we uit de laatste een uur eerder "gevlucht"zijn om heerlijk in de zon te gaan zitten (net daarvoor had ik mijn zus gesproken die zei dat het stront van de dijk regende) We moesten nog wat voor het afscheidsfeestje bedenken..het lkte ons niet met zijn tween (de rest zat nog in zijn workshops), maar een half uur voor het begin (tijdens de bbq) bedachten we dat we wiet wilden in een koffieshop die geen wiet verkocht maar koffie en thee..sloeg nergens op, Minou had ik uit pure noodzaak naar onze kamer gebracht.. er trad een live band op met kij en kijharde rap muziek..niet prettig als je zit te eten, en Minou dook onder een stoel en drukte haar oren echt tegen haar kop, met haar kop zo dicht mogelijk op de grond...verder veroerde ze zich niet, en ookal probeerde ik haar te aaien, ze wilde echt niet..hebben haar toen lekker op de kamer gebracht enzo elk uur zijn we eventjes gaan kijke..ze werd steeds wakker als de lamp aan ging..:)

rond tien uur half 11 ging ik even een jasje halen omdat het wel errugg koudwerd. we stonden heel gezellig buiten, en ik besloot een lekker biertje te halen, en minou weer mee te nemen.het was erg gezellig en de extreme harde rappers hadden hun herrie gestaakt. buiten ging ze aan mijn voeten liggen slapen terwijl wij stonden te praten met een paar ostenrijkers...

Toen we terug kwamen (na 12 uur ofzo) moesten we maar vast beginnen met inpakken..voor 9 uur morgen ochtend moesten we alles leeg hebben...het inpakken schoot niet op, want de alcohol werkte blijkbaar niet meer en ik had in eens geen energie meer om wat te doen. wel honger...ben met een laatste restje pringeles (in een open bus) in slaap gevallen, met het voornemen om nog even muziek te luisteren, maar dat heb ik niet meer waar kunnen maken....

zaterdag 12 augustus

De wekker ging om 7 uur maar ik had geen flauw idee waar mijn mobieltje lag om hem uit te zetten (terwijl ik hem zelf op mijn nachtkastje had gelegd) en ik had ook geen flauw idee wat ik hoorde..oftewel:ik kwam van heel ver! minou stond al blij naast mijn bed zovan:tijd om op te staan..maar daar kon de baas niet over meepraten en ik stond uit eindelijk pas om vijf voor halff 8 op...daar waren de laatste goede, niet uitgekomen voornemens.. maar, het lukte om om kwart over 8 te ontbijten, met bijna alles ingepakt..minou was uitgelaten en had gegeten...om 9 uur was ik bijna klaar, moest alleen nog een bak water leeggooien, maar ik mocht de badkamer niet in omdat ie al schoon was!!dan maar weer illegaal via de nooddeur (die ik gebruikte om Minou uit te laten) om die bak buiten leeg te gooien.. een handdoek had ik niet meer, maargoed)

Ja, om half 11 was het afscheid een feit...alles was ingeladen en we werden in een busje gepropt..met zijn 3en naast elkaar moesten ik, de chaufeuse en Petra, +minou naast elkaar...het was krap, de staart van Minou lag op petra's voeten en Minou kon niet gaan liggen...was een ritje van 5 minuten en minou was blij dat ze de bus uit mocht springen....jammer genoeg had ze niet meer willen plassen....daar was geen gelegenheid meer voor voor we de trein naar nederland pakten...hopen dan maar dat ze het volhield...water had ik haar niet meer gegeven, dat kwam bijna op het eind in de trein eventueel wel...

Om 12:28 hadden we onze trein (we moesten eerst nog naar berlijn met een andere trein), en na 5 minuten lag minou al onder de stoelen en was ze al bijna in slaap...blijkbaar heeft alles heel heel veel indruk op haar gemaakt en wist ze dat we naar huis gingen ofzo, ze heeft bijna de hele weg geslapen..alleen toen ik met iemand naar de wc ging en ze even bij de rest achterbleef ging ze eens even in het gangpad staan kijken wie er nu allemaal waren, maar daarna zocht ze weer een lekkere ligplek om de rest van de rit duttend, en af en toe rondkijkend voort te zetten... en toen was het 18:10 en waren we op station amersvoort...het in stappen in de trein was goed gegaan, en het uitstappen ging nu ook goed...ik verwelkomde de frisse lucht hartelijk, en net toen ik mijn moeder wilde bellen waar ze was zagen Petra en Dick ze aankomen...ik zei tegen Minou: kijk eens wie dat zijn??ja...minou kreeg ze in het oog..hield zich rustig, tot mijn vader voor ons stond met mijn moeder daarnaast...ze zat bijna bij mijn vader op zijn schouders, ze was echt helemaal door het dolle heen!zo ontzettend blij dat ze was!! de gentle leader ging weer van haar neus (die had ik net weer omgedaan) en even mocht ze dus in tuig begroet worden. (die had ik ook net omgedaan.lol

Ook nu viel het de begeleiders het verschil op, hoe ze met en hoe ze zonder gentle leader was! Petra nam ook even afscheid van Minou met een dikke knuffel (nu mocht het van mij, in Duitsland wilde ik echt niemand aan Minou's lijf, want dan zou iedereen komen aaien en dat wil ik dus niet), en net toen we bijna bij de auto waren riep Petra ons...haar vriend wilde Minou graag even in het echt zien!! (ik had foto's geschoten van haar en Minou voor haar vriend, omdat hun hond die week bij haar ouders was omdat haar vriend de hele dag werkte) ook haar vriend kreeg een flinke omhelzing, Minou was zo gek als een achterdeur!

daarna serieus de auto in, op naar mcdonalds (helaas was ook hier nog geen groen, maar Minou had nog geen gedragsverandering laten zien, en ook weinig gedronken, dus het kon nog wel even...

Ja...voldaan kwam ik thuis..minou vloog doord e tuin, de woonkamer in..terug, heen, terug, dook bijna bij mijn zus op schoot, en was toen toch wel blij dat ze werd uitgelaten.. daarna eindelijk eten, even gek doen, en toen is ze op het kleed als een blok in slaap gevallen..mijn zus had voorgesteld dat we haar even zouden laten rennen maar volgens mij kon je een kanon naast haar afvuren zonder dat ze wakker zou worden, heb het dus rond half 11 bij een snel uitlaatrondje gehouden en minou wilde ook erg graag terug, lekker op het tapijt verder ronken...haar nog wel rond half 10 de ontwormingspilletjes tegen hardworm gegeven (bijna vergeten) die accepteerde ze dus Niet zonder kaas!!!! met kaas wel, had eigenlijk geen extra blokjes nodig om haar te foppen, ze slikte nu de pilletjes wel moeiteloos door!!!

Tot zover dit verslag...minou en ik zijn deze week heel erg naar elkaar toegegroeid en we hebben heel erg van elkaar genoten.minou was vandaag (zondag) erg hyper, heeft lekker kunnen rennen en zwemmen..vanavond zijn we onverwacht uit wezen eten, minou is toen thuisgebleven en volgens mij heeft ze al die tijd gewoon geslapen..ze at ook nu weer laat, we wilden haar nog weer loslaten maar mijn vader wilde dan wel na een kwartier omdat het anders te donker was, nou, dan komt dat morgen wel want dat vind ik dus echt te snel na de maaltijd!!

Nou, jullie zijn weer bij, ik weet dat het een erg lange mail is geworden, heb het ook in etappes gedaan, foto's zullen volgen, of op de weblog en misschien stuur ik ze wel door dat ze ergens anders geplaatst worden!!

Groetjes, en dikke lik van Minou! Melanie

dit was een mail die ik gister naar het geleidehondenforum stuurde. volgende log is met foto's!!

14 August, 20:30:08: Volledig weekverslag

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi

onderstaand een verslag van de hele week duitsland! neem er wel ff de tijd voor want het is echt een enorme lap tekst. sorry voor de brakke opmaak, ik kopieer het vanuit een mailtje waar ergens iets fout gegaan is!!

In de log die hierboven komt komen als het lukt meerdere fotos!!

Zaterdag 5 augustus

De nacht leek slecht te beginnen. Zodra mijn moeder naar boven ging, als laatste, besloot Minou weer een waaks blafconcert in te zetten.ik sliep nog niet (mijn ouders dachten dat ik al 2 uur in bed lag maar ik lag er net een kwartier in) maar mijn vader ging al gauw naar beneden (hij wilde mij niet wakkermaken) hij keek weer even rond, want het was echt waaks, ze blafte ook nog een paar keer toen mijn vader erbij was) ging weer naar boven, het begon weer opnieuw.mijn vader reageerde toen direct, en toen hij opnieuw wegliep was het over..gek beest..ze blafte wel weer naar mijn broer die een paar uur later uit de kroeg kwam (blijkbaar was ze toch allert op iets) en daar werd ik wakker van), maar verder heeft ze zich stil gehouden.. ik was veel te vroeg wakker...niet dus.....ik verliep me!!ik had om half 6 de wekker gezet, maar om vijf over zes werd ik door mijn moeder wakker gemaakt.. snel aankleden en klaarmaken..minou vond het allemaal wel leuk, die aandacht zo smorgens vroeg..krijg je zomaar te eten en mag je al zo vroeg mee uit!!

tegen kwart voor 7 was het tijd om te vertrekken..afgeladen vertrokken we.voor minou een flinke tas van ik schat zo'n 4 kilo (merendeel voer), mijn eigen kleren koffer, laptop en nog een tasje met wat dingen.. we waren mooi op tijd, om iets voor half 8 waren we in amersvoort waar de andere deelnemers die moesten komen (een deel stapte in deventer pas op) gearriveerd... maar toen kwam het probleem...het instappen... minou blokkeerde weer volkomen!!!ooh dan baal je dus ECHT als een stekker he!! ik moest nog de hele week, en ik vermoede dat ik flink vaak met treinen te maken zou krijgen..uiteindelijk besloot mijn vader minou de trein in te tillen.

De reis verliep rustig.minou moest blijkbaar even wennen aan al dat vreemde gedoe, zolang in de trein liggen, en baasje heeft al je spullen mee genomen, dat is toch wel raar!en dan loopt er een vreemde man te slepen met jouw eten en dan valt je tas half uit elkaar!!leuk!!!!

aangekomen in berlijn (het was in middels half 2) volgde Minou netjes naar de trein die we nu moesten hebben..het instappen ging nu wel beter, maar moeizaam en er was duidelijk twijfel bij Minou..zal ik of zal ik niet?uit eindelijk koos ze toch voor de eerste optie!:) eenmaal aangekomen in konigswüsterhause (bijna een half uur later) moesten we wachten op het busje die ons naar die brandenburgerschule zou brengen (school voor blinden en ik geloof ook slechtzienden) we hoefden niet lang te wachten en alles werd ingeladen.. de opmerkingen over mijn lieve hond waren begonnen......de eerste aaipogingen waren al gedaan, maar gelukkig had ik goed oplettende begeliders (ik zal ze voor het gemak bij hun naam noemen, Dick en Petra) Petra heeft zelf ook een zwarte lab van 3 jaar, en die leek sprekend op Minou, al was Minou uiteraard weer kleiner!!!!:) ja....we waren bij de school...zodra de deur openging leek minou te exploderen van energie..ik begreep haar meteen..er hing hier een zalige boslucht!!!!!!!minou was niet te houden!zo enthousiast!alsof ze wist dat ze hir de week van haar leven zou krijgen!!!! we moesten naar binnen. de bagage moest gedumpt en voor uitlaten was nog geen tijd. (aan minou merkte ik nog niet eens dat ze nodig uit moest (het was rond 3 uur!!!) we ontvingen een informatiepakketje en onze kamernummers..waar we onze bagage brachten..klein, maar netjes en schoon...shit..waar slaapt Minou?waar komt haar bak water??/dat was nog ff een improvisatie..haar slaapplaats werd onder het bureau en haar drinkbak moest helaas op de gang logeren. (om het hoekje bij de deur) minou vond het best en dronk gulzig van het duitse water natuurlijk;)

Ik liet haar uit, met hulp van Malau (het andere nederlandse meisje) minou had in het begin totaal geen zin om ook maar iets te doen..het gras rook blijkbaar heel aantrekkelijk.ze plaste dan ook niet maar poepte 2 keer achter elkaar!! we gingen terug waar we een welkomst drink deden met lekkere cakejes en koek.minou lag alles naast mij eens uitgebreid te bekijken. de rest van de dag ging rustig voorbij. na het avondeten en minou haar maaltijd liet ik haar opnieuw uit...de nederlanders volgden trouw om een sigaretje te roken, en nu besloot minou toch maar dat het tijd werd flink voor brandweer te spelen.

De eerste nacht was rommellig..we waren met zijn vieren op onze 2 persoonskamer..de een lag aan mijn voeteneind, de ander aan malau's voeteneind, en minou lag onder het bureau op haar kleedje..op een gegeven moment wel de lamp uitgedaan om minou niet de kluts kwijt te laten raken.. rond 4 uur gingen we slapen....

zondag 6 augustus

om half 8 was het time to wake up..pfffffff... het ont bijt smaakte goed, maar toen kwam het..we moesten om negen uur verzamelen, met de gehele groep.wij.snuggere nederlanders, dachten dat het wel in de eetzaal was..maar toen het daar leeg was en we er achter kwamen dat we de enigen waren in dit gebouw op het keuknpersoneel na, begonnen we toch te twijfelen.... tot dat 1 van de slechtziende nederlandse jongens een briefje zag hangen met daarop verzamelen in de aula..welke aula??na een blik op de plattegrond die we hadden gekregen wisten we het nog niet, totdat om kwart over 9 petra ons kwam halen..

de ochtend was very boring met introductieworkshops..hoevaak ik gezegd heb dat ik mlanie heet weet ik niet meer.:)

na het middag eten dat bestond uit schnitzel, aardappels en erwten en wortelen was photography for the blind voor mij aan de beurt...er zijn foto's van mnou geschoten, het probleem is aleen dat ik nit weet waar die nu zijn.:)

na de workshop was het weer etenstijd..broodjes met iets warms, kaas en worst, enz... we zouden die avond gaan zwemmen..probleem:waar blijft Minou? de oplossing was niet moeilijk:ze mocht bij petra spelen:) na bijna een half uur zoeken hadden we onze begeleiders gevonden..ik droeg Minou met waterbak en kauwstaaf over aan petra, welke gelijk doorhad dat Minou zonder tuig en gentle leaader nog meer op haar hond leek, en nu niet meer echt geleidehond speelde maar wel goed kon trekken..gelukkig weet ze er goed mee om te gaan en durfde ik minou met een gerust hard achter te laten bij Petra.het was maar voor hooguit 2 uurtjes...dat werden er anderhalf, en we vonden petra, met Minou, niet ver van onze slaapplaatsen.. welke ik redelijk optijd heb opgezocht....

Maandag 7/8 2006

Na opnieuw van een lekker ontbijt te hebben genoten (lekkere kijzerbroodjes met vlees of kaas, later ontdekten we ook nog jam) moesten we om 9 uur weer in de aula verzamelen en kregen we te horen bij welke workshop we hoorden. Voor mij was Make the world larger with GPS.. (of was het smaller..:) nouja...gps in iedergeval, en het werd gegeven door onze nederlandse begeleider Dick en de engelse begeleidster Libby (zo heet ze niet echt) Libby is, zoals ik al ontdekt had gek op honden. ook zij had een aaipoging ondernomen, maar iedereen van de nederlandse groep is er erg allert op..je merkt het echt niet als er een hand de kop van je hond streelt!!

Ik zat tijdens de workshop onder andere bij een blinde tsjech in de groep. Heel duidelijk was hier het verschil in onderwijs..Die jongen blindeerde zo ontzettend!!!!! hij kon niet stilzitten en als er tegen hem gepraat werd werd het 2 keer zo erg. Minou werd een beetje druk van hem en was erg onrustig als die jongen het woord kreeg. Ik mocht de spits afbijten en als eerste de trekker gebruiken tijdens het lopen. Hij was me omgehangen, op mijn schouder had ik een speakertje en ergens hing de ontvanger ook nog, maar de jongen wilde alles wel precies een bevoelen..vond ik iets minder prettig, en zo bleek later had hij aan het volume van de speakers gezeten, de ontvanger uitgeschakeld en draadjes los gehaald.

Toen alles weer werkte (ik hield de jongen op afstand want prettig waren zijn aanrakingen totaal niet, en ik wist niet hoe hij p minou zou reageren..don't stroke zou hij vast niet begrepen hebben;)

Het lopen met de trekker was grapig maar niet spectaculair. we bleven op het schoolterrein en we werkten in free mode (voor de mensen die hem kennen) het gene wat ik het leukste vond was eigenlijk de manier waarop Minou werkte..het was ronduit fantastisch! ik wilde niet voorop lopen, want ik kende de weg niet, wist zijstraten niet, en ik had ontdekt dat er een grote zwarte kat op het terrein rondliep welke Minou zo nu en dan kwam lastig vallen. Maar, minou volgde echt fantastisch..hield redelijk het tempo aan en ging redelijk haar eigen weg.we moesten regelmatig over gras lopen en dan ging wel vaak haar kop naar de grond maar algauw had ik haar ook daar vanaf.

Ik kreeg regelmatig van onze nederlandse begelidster petra te horen (die was er ook bij voor extra begeleiding) dat ze het zo super deed. Prettig om te horen.

Voor we het wisten was het lunchtijd. Maar het gene wat er op het programma stond als lunch trok ons niet zo aan en bovendien ging onze snoepvoorraad erg hard, EN wisten we dat er ergens op 5 minuten loopafstand een LIDL moest zitten.. op naar de lidl dus..daar zouden we wel een broodje vinden ofzo...we vonden echter vlak naast de lidl een snack bar en hoorden ineens een bekende stem HOI roepen. Het waren onze begeiders die blijkbaar ook geen zin hadden in iets wazigs:) Wij besloten na ons lidl avontuurtje ook die snackbar uit te proberen...Dit was edeeltelijk een succes:het was goedkoop, we konden buiten zitten en Minou kreeg gelijk (nog voor we besteld hadden) een bakje water, en zo kwam ik later achter, ook een koekje!!grrr.....zeg dat dan even..maargoed..niks meer aan te doen en Minou vond het prima en ging er lekker bij liggen.

Ik heb niet echt rustig kunnen eten. Het krioelde van de wespen!! En wi mij een beetje kent weet dat ik daar als de dood voor ben!!!

dat was niet echt prettig dus, maar verder was het eten lekker en goedkoop!

we moesten nu terug want om 2 uur was het weer workshoptijd. voor mij was het chilout zone..lekker even relaxen..mail kijken, weblog bijwerken, muziek luisteren en een beetje extra tijd voor Minou tijdens de workshop.

Na de maaltijd was er even tijd voor ons zelf..eigenlijk de hele avond.:), maar er was 's avonds een feestje bij de engelsen..die niet bepaald boeiend was. Even lekker met Minou gespeeld op de gang, even lekker uitleven. ze is nog even losgeweest op een stuk gras en toen gingen we rond 9 uur aan de cola bacardy. workshop was het weer etenstijd Niet echt mijn smaak..op een gegeven moment heb ik Minou naar de kamer gebracht, want er liepen steeds mensen langs war Minou tegen blafte en het was duidelijk dat ze aan het eind van haar latijn was. Toen we dan weer naar de engelsen gingen (2 van ons konden niet echt goed meer lopen) nam ik Minou wel mee.aan de flexlijn, dat wel, maar er was flink met kroepoek of iets wat er voor door moest gaan gestrooid en er was weinig plek.dus na 20 minuten zijn bram en ik weer terug naar ons eigen stekkie gegaan. een hele tijd in de woonkamer gezeten, minou was uitgelaten en die lag lekker op de kamer te slapen..en dat was al weer een leuke dag!!! VOlgens mij was dat ook de dag dat ik op een soort van zitzak (balletjes kussen) in onze woonkamer in slaap ben gevallen. ik werd pas wakker toen 1 van de anderen zei:volgens mij kunnen wij die hond maar beter uitlaten..ze wordt niet meer wakker voor morgen! Toen dus wel:)

Vervolg in andere log, het past niet!

11 August, 10:42:59: verslagje woensdag en donderdag

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

zo, daar ben ik weer even vanuit de workshop audiogaming. ik ben daar al bekend mee, maar we moesten wat kiezen voor vandaag..dus.....

voor access kon ik helaas voor mijn school niet meer kiezen, dat zoudan een hele dag access worden en hij stond er volgens mij niet eens meer tussen, maar ik heb chillout ook gekozen en nog een paar, waaronder deze workshop:) nouja...eens even vertellen hoe het er hier aan toe gaat:

beginnen bij woensdag. we zouden een hele dag weg zijn..ik had geen idee hoe alles zou gaan. we zouden gaan varen, en ik verwachtte een grote boot waar we op konden zitten binnen of buiten, lekker relaxed..dit was echter niet helemaal het geval...

wemoesten eerst anderhalf uur in de bus. daar heb ik nooit moeite mee, lekker nog een beetje wakker worden en een beetje muziek luisteren, dat beviel prima. minou had, net als ik, niet echt veel ruimte, maar toen we allebei eenmaal lekker zaten/lagen was het goed vertoeven in de bus. toen we er waren goot het van de regen.echt hard..we stapten uit, maar ook weer in, toen weer uit, en schuilden we onder een tent op een terras. het varen werd afgeblazen, tenminste, voor nu. we gingen naar een restaurant met de bus (jaja, zo stap je nog eens in en uit;) waar we aten. we hadden wel een lunchpakket meegekregen, het nut daarvan is me ontgaan eigenlijk maar er zaten wel lekkere dingen in;)

na het eten gingen we toch varen!! de planning was, vanwege de vertraging, 20 minuten, maar dit werd zoals eerder gepland toch twee uur...## nou..het was een open, platte boot voor 20 personen ofzo, die met een stok/paal werd voortbewogen..ik moest met minou voorin gaan zitten en ik kreeg gezelschap van onze nederlandse begeleidster. minou?die was helemaal gek! water, water en nog meer water, en ze was half in tuig. (zonder beugel) ze had er het liefst ingesprongen geloof ik, want ze stond af en toe met haar voorpoten op de rand klaar om de sprong te wagen..jammer he...dat de baas je dan stevig vasthield;) ze heeft zich zo lief gedragen!met nadruk op lief, want ze nam af en toe de meest schattige en lachwekkende houdingen aan. (was niet echt veel ruimte) op een gegeven moment lag ze languit op me, dit hield ik overigens niet lang vol want zo'n zwaargewicht op je gestrekte benen gaat toch wel pijnlijk worden. ook zat ze een keer ercht op het bankje (20 centimeter van de bodem) ze zat echt als een mens:) met haar voorpoten op de bank, har kont op de bodem iedereen stuk voorstuk slijmend aan te kijken. als er mensen passeerden in een andere boot hoorden we soms liefdevolle woorden naar minou toe, of werden we met een glimlach begroet. It's so cuty!!!

helaas kregen wenog een bui over ons heen en hadden we een stuk bouwplastic, niet echt schoon, om te schuilen met af en toe een gat erin waar je je neus door kon steken.:) minou wilde er niet echt onder, die was veel te druk bezig met gespitste oren toe te kijken hoe een paar augurken (die kregen we mee als snack gadverdamme) te water werden gelaten door onze nederlandse mannelijke begeleider. ook met andere passerende honden maakte ze graag oogcontact en dat zag er blijkbaar nogal schattig uit.:)

na het varen gingen we nog naar een zururh ofzoiets, minou mocht daar los door die natuurtuin banjeren en presenteerde een mooie bruine drol midden in de tuin..zou ik ook doen hoor:)

mensen doken gelijk op haar af, op een gegeven moment zaten er wel 4 mensen om haar heen om te fotograferen.die tuin was niet boeiend, iedereen vond het veel leuker om naar minou te kijken die door het hoge gras rende en met takken van 3 meter lang liep te slepen. ik nam een hijgende minou mee de bus in terug naar onze woon/leefomgeving..ik zelf was ook helemaal gebroken en de terugweg was danook weer zeer relaxed!

de rest van de avond ehhh...heb ik niet zo veel gedaan... minou uitgelaten, eten gegeven, in bed liggen lezen, in de woonkamer gelegen, en lekker optijd naar bed gegaan. (half 1 ofzo) ik wilde douchen de avond ervoor, maar er was geen warm water..nu wel, dus bij thuiskomst ben ik eerst gaan douchen.

na een heerlijke nacht was het al weer donderdag..workshops...saaie workshops, linux....ik sleepte me de dag door met het idee dat wevanavond naar berlijn zouden gaan. ja, dat was gezellig. eerst geshopt, en daarna gegeten. ik heb niks gekocht overigens daar..mijn sovenirs heb ik al binnen.:) na het eten (het was inmiddels rond h11 uur:) weer terugmet de S bahn en de trein....dat was een slaapverwekkenden relaxed ritje...

op de terugweg nainouar onze school mocht minou een stuk los... gelijk uitgelaten, maar in een onbewaakt ogenblik heeft ze toch iets ranzigs uitgehaald.daar kwam ik zo'n 20 minuten na terugkomst achter..minou had al een niet echt prettige lucht om zich heen hangen...ik vond de bron toen ik haar achter haaroor aaide..iets hards?ik schrok want dacht eerstdat het een wond was..in haar oor was hetook helemaal hard, en na een snelle blik van mijn kamergenoote kreeg ik te horen dat het wel stront leek..de geur was daar ook wel naar dus ben gelijk overeind gesprongen, in de badkamereen doekje gepakt, warm water en het eerst losweken.daarna met een heel klein drupje zeep nog even flink haar oor schoongemaakt en nogeen keer helemaal zeeploos...flink droogwrijven en minoutje was weerschoon. daarna heb ik haar naar onze kamer gebracht en ging ik nog even in de woonkamer zitten waar we nogal harde muziek draaiden. minou was toch helemaal afgebrand dus die moest maar lekker gaan slapen.d at deed ze dan ook want toen ik rond 2 uur naar bed ging lag ze op haar kleedje te ronken.kwam nog even aande baas vertellen hoe lief ik wel niet was en ronkte toen vrolijk verder. opnieuw heb ik heerlijk geslapen, en zit ik nu in de workshop audiogaming.

nou, het waren 2 geslaagde dagen..minou heeft zichvan hele lieve kanten laten zien door in een gekke bui op schoot te komen half, (in die boot), en toen we even op een trap gingen zitten sprong ze ook bovenop me en kwam ik languit over de treden te liggen..minou had de grootste lol

nouja...ik weet even niks meer te schrijven, ga even mijn mails bekijken...mensen die me gemaild hebben: vanaf gister kreeg ik geen mail meer, mijn mailbox was overstroomd omdatik van iemand 6 mb aan bijlagens had gekregen..daar was ik ni et echt op berekend....de foto's die ik zou krijgen van minou zijn dan niet binnen gekomen (die heb ik gemaakt met onze nl. begeleidster die met minou op de foto wilde.maar er was niemand die hem kon maken, en ik had de workshop gedaan, dus....handig toch?

nou, ik ga het hier bij laten..

allemaal de groetjes, en jullie horen ik denk zondag weer van me.

groetjes, Melanie

08 August, 10:05:40: weer even tijd voor een berichtje

Gepost in: Updates
Door: melanie

hoi allen, zo, weer even tijd, in de volgende workshop. ik zit nu in digital chillout. oftewel, een beetje doen waar je zelf zin in hebt..jammer dat er niemand op msn is;)

na de workshop van gisteren hebben we een tijdje rustig aan gedaan. 's avonds zou er een feestje zijn bij de engelsen....

zo rond 8 uur vond ik dat we maar eens iets moesten opzoeken waar minou even los kon lopen.

we vonden een grasveldje, nadat Minou het nodige had geloosd. het was wel eschikt, maar minou kwam al direct met een lange tak aandraven..ik brak hem in 3en, ze wilde alle stukken wel hebben. maar ze vond ook al gauw een frietbakje..gadverdamme wat was dat ranzig. ik kreeg hem afgepakt en gaf hem aan iemand die hem zou gaan weggooien.ondertussen had ik minou even aangelijnd en wilde ik dat ze, hoe dan ook, zou volgen. ze kreeg dat ook nog door.:)

toen hij terug kwam, zonder bakje, mocht minou weer los en werd er even flink gerend door een paar van ons op een heuvel..minou rende mooi mee, maar echt uitdagend was het niet want gras eten was interessanter. dus maar weer teruggegaan. we gingen zo rond 9 uur ofzo naar de engelsen,waar al gauw bleek dat het niet boeiend was..maar tussen de middag hadden we inkopen gedaan, en bacardi gekocht...da moest ik ook proberen met cola...maar dat is dus net haarlak... manau, het andere vrouwelijk geslacht van de nederlanders deed goed mee.daa heeft ze nog spijt van.....in combi met medicijnen ging dat niet helemaal goed..na ons indrinkavontuurtje waar iemand anders buiten al een glas leeg had laten vallen met meerendeel bacardi, gingen we weer terug naar de engelsen.opnieuw was het saai, maar er was bij sommigen van ons teveel drank in het spel geweest om normaal te doen, en men beweerde dat ik ook niet normaal deed, maar dat doe ik nooit dus dat is geen uitzondering.ik kn nog goed nadenken en ik weet alles nog, alleen had ik wel een paar heele zware benen. toch maar weer terug gegaan na een half uur ofzo, er was rijkelijk met kroepoek gestrooid op de vloer, en met een rasechte labrador zit je dan niet echt rustig meer..

bram en ik gingen samen terug.minou was niet in tuig, die had al zoveel in tuig gelopen en ik had ook geen zin meer.:) we zouden het samen wel vinden..na 2 keer de struiken in gelopen te zijn, in een konijnenhol/molshoop te zijn gestapt, een irritante rotkat te zijn tegengekomen, (sorry idefix maar dat beest volgt minou overal), oja we zijn ook nog verdwaald, hebben we het dan toch zonder hulp gevonden..dankzij minou die ons het goede pad op trok.:)

ja..we zijn in de woonkamer neergeploft waar we tot de conclusie kwamen dat onze bus pringles (die bijna leeg was) nu weg was...nou, ik heb geen hoonger meer... de rest, op 1 na, of 2, kwam ook weer eens een keer binnenvallen..sommigen nauwelijks in staat tot lopen/praten, niet dronken maar ziek.:) minou liet ik rond half 1,of later misschien, ik weet niet meer, uit, waarna ik rustig aan eens naar bed ging, bram van mijn kamer schopte....en toen was het een en ander weer ontwaakt in de woonkamer (waren heel lief in slaap gevallen op de bank) maarja,...we hebben weer niet allemaal in ons eigen bed geslapen..ik wel overigens, en ook minou ging lief op haar kleedje liggen al heeft ze manau af en toe een neusje gegeven..zovan:ik eet ook wel dat je je beroerd voelt...bacardie is niet goed voor je;) ik heb weer eens heerlijk geslapen en werd ruw gewekt om kwart over zeven door iemand die ons wakkerbonkte waarop minou begon te blaffen..ook goeie morgen.:)

ja....hetwas effe aanpoten om uit bed te komen, en een plastic laag op je matras maakt een confortable gevoel ook de helft minder, lukte het dan om op te staan.. een ligt ontbijt, bestaande uit een krekker met jam, welke meer op beton leek en een soort vruchtendrank moest het gaan lukken vandaag..al heb ik daar nog steeds mijn twijfels over..het lukt niet echt om wakker te worden.. minou lag hier net al luid snurkend naast me..die heb ik dus maar even aangestoten.. spontaan gaat ze staan, ligt nu echt onder mijn stoel en gaat geloof ik nog even verder pitten..

ze doet het echt goed, al heb ik net wel een mailtje naar het kngf gestuurd ivm de treinen waar ze moeite mee lijkt te hebben.#

ze gedraagt zich goed, nu de mensen hier nog, want aaien is nog een punt waar ik goed op moet letten.. gisteravond kwam er ook nog een meisje uit duitsland die een geleidehond zou krijgen, die kwam eens even met minou babbelen..die vond haar kong interessanter...:) die moet ik trouwens even opzoeken want die heeft ze ergens neergegooid maar ik weet niet meer waar.:)

nouja, ik kan hier niet echt weblogs bijlezen, want heb hier alleen engelse spraak, en een ehn..minder fijne leesregel, het werkt allemaal wel lekker snel hier, maar ik ben te lui om alle weblogs met braille bij te gaan lezen.dat doe ik volgende week thuis wel weer als ik mijn slaap aan het inhalen ben ofzo.:)

vanavond naar het regeringsgebouw, een debat bijwonen ofzoiets..we zijn al helemaal gescreend ofzoiets, nagetrokken of we een strafblad hebben, ik heb nog gevraagd of minou mee zou mogen, onze begeleider dacht van wel, maar als dat niet zo is, vind ik het prima en blijf ik bij minou.:) morgen gaan we ook iets doen geloof ik, al weet ik niet wat.:) donderdag ook, en 's avonds naar berlijn, vrijdag farewellparty, volgens de gene die vanmorgen het woord had was het de wellfar party (duidelijk niet zo goed in engels;)

nou, ik heb eigenlijk niks meer te melden. ga nog even mijn mail bekijken en nog even de icc website bestuderen, en dan zie ik wel weer.ff vrije tijd is eigenlijk best lekker zo!

nou de groetjes van mij en voor iedereen een dikke kus van minou!!

07 August, 16:35:05: duitsland..eerste log

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allen,

nou, ik zit in een workshop waar eigenlijk even niks gebeurt,de mail naar huis is de deur uit dus nu heb ik eindelijk even de kans/tijd om jullie op de hoogte te brengen van onze belevenissen.

om half 6 zaterddagochtend ging de wekker..jammer alleen dat ik om zes uur door mijn moeder werd wakkergemaakt..de wekker was dus niet afgegaan, maar ik had nog tijd genoeg. ik sprong in mijn kleren pakte mijn laatste spullen enzovoorts en ging naar beneden.minou vond het wel gezellig dat iedereen er al was en al helemaal dat ze gelijk eten kreeg. om half 7 liet ik haar uit, de laatste keer voorlopig.... het leek er even op dat ze geen zin had om ook te plassen maar uiteindelijk volgde er dan toch nog een straal.

we reden rond tien voor zeven weg.bepakt en bezakt.minou in de mand achterin, koffer er naast, en nog meer zooi...minou's bagage was loodzwaar, bijna 3 kilo voer, kauwstaven, etens en drinkbak, borstels, flexlijn, en nog meer needable stuff..of is dat geen goed engels.nouja boeiend..

nou....op het station kregen we gelijk een probleempje...minou durfde de trein niet in!!het was echt een heel groot gat tussen de trein en het perron en mijn vader heeft haar naar binnen moeten tillen, waartegen ze zich eerst heftig verzette maar was toch ook weer blij dat ze met mij herenigd was.lol

in de trein heeft ze zich netjes gedragen.kwam af en toe overeind voor een knuffel of een lekker koekje en ging dan lekker weer verder pitten.

rond half 2 arriveerden we dan eindelijk in berlijn.ik voelde me alles behalve soepel en fris, maar goed..alles was goed verlopen. we misten onze trein richting konigswusterhause en moesten een half uur wachten op een rammelend stoptreintje waarbij minou opnieuw twijfelde..zal ik wel of niet?maar de deuren gingen bijna dicht dus het moest even snel...ze kwam toen toch wel, maar toch met wat druk van mijn kant, maar ze was er...

in konigswusterhause aangekomen werden we met een busje naar de campus gebracht...en ja......bosrijk..heel bosrijk.......de deur ging open, en minou barste ineens van de energie... ik werd bijna naar buiten gesleurd, ooh wat rook dit lekker.het was inmiddels rond 3 uur, en minou was nog niet uitgeweest.. ze leek niet echt op klappen te staan (had nog weinig drinken van me gekregen maar stond vanaf dat moment weer in de gelegenheid normaal te drinken. we moesten eerst ons kamernummer krijgen en onze spullen daarheen brengen.het is krap, heel krap op ons twee persoonskamertje, die ik deel met het andere vrouwelijk geslacht van ons land, malau, lijkt op minou en dat zorgt regelmatig voor verwarring.lol

minou's slaapplaats werd gebombardeerd, onder het bureau, iets anders was niet creeer baa, maar minou vindt het prima, met haar kop ligt ze er voor, minou ligt graag ergens onder, en ze ligt ook precies onder het raam dus het is maar goed dat het bureau daar is.

eindelijk uitlaat tijd voor minou, al deed ze er heel lang over voordat ze 2 flinke hopen had neergelegd.spanning dus.

rond half 6 gingen we eten.we hadden rond 4 uur nog een soort welkomstdrink alleen voor ons en de engelsen..anderen waren er nog niet.lekkere verse cake en lekker koel drinken dat smaakte naar meer. het avondeten bestond uit broodjes, worst, en de rest weet ik niet meer.

ja.. die avond zaten we in het icc cafe. 1 van de ruimtes in ons slaapgebouw..gratis drank en voer...wij met zijn 5en later met meer hadden 2 zakken chips, waarvan er 1 was die alleen ik en bram lekker vonden...dan weet je hoe het gaat....:), koude cola, en voor de liefhebber 3 soorten bier...1 van ons was na een uur wel errug lacherig en echt goed rechtlopen lukte ook niet meer zo goed..ik kreeg daardoor ook de slappe lach...minou lag naast me in dromenland...:)

om 10 uur sloot de bar, iedereen moest maar naar bed ofzo..maar ja, wij hebben onze eigen woonkamer, keuken en eigenlijk gewoon een halve verdieping voor ons zelf, heerlijk hoor! minou liep op onze gang en zo gewoon los en genoot duidelijk van die vrijheid en ging lekker op verkenningstocht.. in de badkamer bijvoorbeeld.:)

we pikten de banken in om daa eens even uitgebreid te gaan zitten bijkomen en bij te praten. bus pringles en we waren compleet.hij is leeggegaan, maar toen was et ook na twaalven.... rond 2 uur denk ik, lagen we in bed...al moet ik daar het volgende bij vermelden: minoulag op haar kleedje, ik deelde mijn bed met bram en manau deelde haar bed ook met iemand. de andere 2 lagen wel braaf in hun eigen bed...

tegen 4 uur trapte ik bram mijn bed uit, ik had het bloed heet en lag voor geen meter..de lamp ging uit want minou snapte het ook niet meer, ik was al een paar keer half in slaap gevallen.. de gene die bij malau lag ging ook weg, maar later bleek dat hij alleen een tshirt ging halen...toen hij terug kwam sliepen zowel ik als malau.... zo werden wij allebei wakker met het idee...hee..is hij er weer???

ja....om half 8 was het opstaan, en dat was zwaar..heel zwaar..... maar het lukte ons om om 5 over acht aan het ontbijt te verschijnen.minou uitgelaten en wel, nog niet gegeten, daar had ik geen tijd meer voor en dat kwam zo wel. het eten smaakte weer goed, en minoukreeg eten rond half negen schat ik..we fristen ons op om om iets voor negenen te vertrekken.maar...wwaar is iedereen??? geen idee. we haddeen geen nummer van onze begeleiders en het halve gebouw stond leeg. er liep alleen personeel en die wisten het ook niet, tot iemand een papier op de buitendeur zag hangen: important information:the first meeting is in the big aula....waar is de big aula?? maar onze redding kwam.. 1 van onze supervisors, (nederlander dus) kwam binnen zetten...wat doen jullie hier? ja, jullie zoeken...ja we stonden voor gek daar want jullie waren er niet en iedereen moest zichvoorstellen.haha#

we gingen naar een heel ander gebouw, wisten wij veel!!:) waar we nog even luisterden naar een saai praatje over welkom en de planning deze week ofzo..ik weet niet meer. daarna kregen we introductieworkshops..oftewel: ik heb me 3 keer voorgesteld, we zijn 5 keer van lokaal gewisseld en hetwas warm.meer kan ik er niet over zeggen. om 12 uur stond de lunch op ons te wachten. snitzel, erwten en wortels, met heeel veel sap, en droge aardappels..maar het was wel lekker...oja er was ook nog champonsoep en een lekker toetje van vla met siroop.

we namen even bijkompauze al kwam daar weinig van terecht want we hadden 3 kwartier gewacht voor we eten konden halen vanwege de drukte.

om 2 uur stonden we parraat voor de eerste workshop, in de zelfde aula als vanmorgen..ik begon met photography for the blind. zeer boeiend, dat was mijn planning, en dat was het ook..foto's zullen volgen, volgende week, want ik laat de leukste/mooiste uitzoeken natuurlijk! was overigens met een nederlandse begeleider, petra, zal het ff makkelijk maken.

om 5 uur avondeten brood met worst, kaas, vlees,en eel fruit en salade.smaakte weer niet verkeerd.

daarna zouden we gaan zwemmen, en minou zou bij onze begeleiders blijven..alleen die waren we dus kwijt..na zo'n half uur zoeken kwamen we ze tegen, vlak bij het zwembad.. ze zochten ons..minou werd van me overgenomen, bijgesloten een kauwstaaf en drinkbak, wat k orte instructies, petra heeft zelf ook een labrador.:), vertrokken we... ff lekkergezwommen, al vond ik het water vrij koud maar ik was een aansteller volgens de jongens dus dat zal dan wel zo zijn.:)

rond 9 uur waren we er weer uit want er was verder weinig te doen in het water. in ons gebouw, waarvandaan we petra zouden bellen waar ze was, kwamen we haar echter al tegen met minou die rustig aan haar voeten had gelegen en zich goed had gedragen. ze zei wel dat ze gelijk veel bekijks had met minou..ja..tuurlijk, tis gewoon een schat, en niemand kent hier het begrip niet aaien, dus dat is niet altijd even praktisch, dus moet daar even iets op verzinnen want minou vind het wel leuk dat geaai, ik iets minder en soms merk je het niet en krijgt je hond op zn donder terwijl het eigenlijk haar schuld niet is.

minou mocht mee naar onze gang al waar ze los mocht,lekker door de gang huppelen, even met de kong spelen en tegen een deur aan lopen, hoezo lomp...:) wij zakten neer in de woonkamer.ik met een restje cola uit de trein, op een zitzak..een zak met balletjes..zoiets als wat ik voor minou heb.:) alleen iets groter.minou lag op de kamer met haar kauwstaaf, die had petra nog niet gegeven omdat ze de hele tijd rond hadden gelopen.minou lag daar rustig en ik was in de buurt, dus dat kon wel even zo.

ja...die poef lag wel erg lekker, oja we zijn ook nog even in het cafe geweest maar de bar was al dicht...:) maargoed..op die poef ben ik dus in slaap gevallen, en werd om 12 uur weer wakker..had een stuk van het gesprek gemist, had maar een kwartiertje geslapen hoor.:)

minou weer ff uitgelaten, en toen ben ik mijn bed maar ingedoken..ik viel om.:) minou ook, die is niet bij mijn bed geweest.:) achteraf brandde de lamp nog, zo werd me vanmorgen meegedeeld, 2 van ons hebben in de woonkamer geslapen, op de bank dus, 1 is tot 4 uur weggeweest, en de rest lag dus gewoon braaf in zijn eigen bed.. ik stond een stuk beter op als gisteren, had lekker geslapen en ook minou was weer wakker al was dat niet echt van harte geloof ik.:) maar toen ik me eenmaal aan ging kleden vond ze het toch wel weer leuk om wakker te zijn, uitgelaten te worden, eten te krijgen en dan mee te mogen als de baas gaat eten..:) we hadden weer haast, om 4 voor 9 moesten we dus als de bliksem naar de aula...minou was al vanaf kwart over acht in tuig, en dat werd in tig blijven tot kwart voor 2 ofzo. toen kon ze even een kwartiertje ontspannen, mijn workshop gps zat erop, we hadden geluncht in het centrum, (snackbar) even wat gekocht bij de lidl en waren dus ruim een uur weggeweest. om 2 uur stonden we weer in de aula waar ik te horen kreeg dat ik naar de workshop programming for beginners moest..welke ronduit saai te noemen is..daar zit ik nu dus maar heb er nog niks gedaan...:) simpel weg omdat het onvoorbereid lijkt en de gene die het geeft alleen maar rond loopt te kijken hoe iedereen aan het mailen is.:) (en loggen uiteraard)

minouligt hier languit naast mijn stoel, het was dit weekend regenachtig maar nu is het warm en zonnig...en het zijn hete gebouwen hier!!!

ze doet het erg goed hier.werkt voortreffelijk, volgt mensen heel goed, soms te goed.:), heeft gisteren bijna weer een bal vermoord die ze op ons terras had gevonden (jaja, we hebben zelfs een eigen terras) ze heeft verder nog geen schokkende dingen gedaan.niet gesnurkt, niet gekotst, niemand opgegeten, hooguit af en toe even duidelijk gemaakt dat ze blij was dat haar tuig af was door door de gang te huppelen..dan laat ik haar blijven bij de kamerdeur, loop ik richting de woonkamer (een lange gang door, en als ik er bijna ben roep ik haar..dan galloppert ze naar me toe en glijdt zo 3 meter door.:) waar ze dan hartelijk ontvangen wordt door een dichte deur:):) vervolgens probeert ze bij iedereen even aan zijn blote tenen te likken, lege flesjes te kapen en even op de rug te gaan liggen voor een lekkere aai, maar gaat dan vervolgens wel naast me liggen of midden voor de deur zodat ze kan zien wie er langskomen..zijn dit vreemden dan worden die toegeblaft.:)

bram eeft pas 1 keer op haar poot gestaan toen hij de trap af liep en hij minou voorbij wilde llopen (dat gaat ook niet bram) maar verder is ze nog helemaal heel..vanavond hoop ik haar met iemand te kunnen loslaten, dat heeft ze wel nodig, want ze ligt nu ook in tuig, welis waar zonder beugeln maar ik laat haar tuig wel aan omdat anders gelijk iedereen bovenop haar duikt, en dan weet ze gelijk niet meer wat luisteren is, dus dat echte andacht krijgen van anderen is in principe alleen als ze los loopt in ons leefgedeelte.

bij de snackbar tussen de middag kreeg ze spontaan een bak ater voorgezet, blijkbaar vindt zij het wel lekker, ik vind het duitse water dus niet echt drinkbaar, net als of je een bak ijzer drinkt ofzo:) minou vindt het prima.

uitlaten is hier niet zo moeilijk: ik mag haar overal uitlaten behalve op het voetpad.lol!!! oftewel, zo langzamerhand heeft ze al heel wat grasveldjes bevuild;) nee, valtmee, ik probeer zo veel mogelijk hetzelfde veld te gebruiken waar niemand loopt. woensdag gaan we weg, geen idee waarheen, donderdag avond naar berlijn, nog een keer naar het regeringsgeboouw een debat bijwonen...ben benieuwd.

ja, verder kan ik eigenlijk weinig vertellen.het is hier heet..dat wel.:) minou is de enige hond hier, er is hier wel iemand die een hond heeft maar die heeft ie niet mee genomen. (hij had hem vorig jaar wel bij zich maar toen was het in zijn eigen land dus dan gaat dat makkelijker) ben blijd at ik minou bij me heb.vanmorgen tijdens de gps workshop was het veel lopen over het terrein. de rest van de groep was aan een vaste begeleider gekluisterd, en ik liep overal tussendoor, volgend, inhalend kwam ik goed mee. onze nederlandse begeleiders waren daar ook bij aanwezig, en dat werkt ook wel prettig. ze is tot nu toe nog bek af geweest aan het eind van de dag, maar wel duidelijk toe aan echt ontspanning..daarom wil ik haar vanavond echt ff los laten en haar lekker kunne laten rennen zodat ze ff goed haar ei kwijt kan. elke keer als ze op een groot grasveld komt, of er langs looptgaat haar kop vanlinks naar rechts en merk ik dat ze het liefst los wil..vanavond dus..hoop ik..er is ook een feestje bij de engelsen vanavond, ik denk wel dat ik daar naartoe ga, hangt van de rest van de groep af.

nou, deze workshop is bijna afgelopen, ongeveer nog een half uurtje, misschien dat we wat eerder wegkunnen want er beginnen hier steeds meer mensen zich te vervelen.minou ligt te slapen denk ik. of het gewoon warm te hebben..

goed, ik ga effies kijken of ik op msn kan komen.

de groetjes!!

02 August, 23:49:57: Verbeteringen

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

Ja, wat is er eigenlijk veel gebeurd de laatste maanden.

Sinds Frans voor het eerst is geweest is er toch ergens een kwartje gevallen, of een soort KLIK geweest. Niet dat het tussen mij en Minou niet klikte, dat was het probleem niet, We passen bij elkaar (eigenwijs, ondeugend, graag doorlopen, maar wel lui op z'n tijd;)

Het heeft een soort rust in de tent gebracht. Zo langzamerhandwordt ik wat losser in bepaalde zaken, ben wat minder bezig met wat goed is en wat fout. Alhoewel ik er wel bovenop zit wat de rest hier in huis betreft, al heb ik niet echt invloed:) Het is niet zo dat ik naar Minou toe inconcequent ben, maar ik ben op een andere manier concequent.mijn zus begrijpt mijn manier van concequentie niet, maargoed, het werkt, en het is haar hond niet;)

En ach: het is hier toch niet zoals bij een huishond.. Een geleidehond doet hele tegendraadse dingen eigen.ijk. momenteel is er een discussie in het geleidehondenforum over het naar je hond toegaan. dat zou niet mogen (mag eigenlijk ook niet, ranglaagste komt naar ranghoogste), en iemand zei dat zij de hond voor de leuke dingen zou roepen, en moet er iets vervelends gebeuren dan komt ze de hond halen. Zou ik niet doen, want minou is dan o slim dat als ik haar benader ze gewoon wegloopt.:)(doet ze nu ook weleens hoor:) juist als er iets niet leuks staat te gebeuren wil ik ook dat mijn hond bij me komt als ik dat vraag. nu is het niet zo dat ik minou nooit benader, dat ik naar haar toega bedoel ik.. als ik naar bed ga en ik stuur minou naar haar mand kom ik vaak ook nog even naar haar toe voor de laatste aandacht. nou weet ik niet of ze daar ook blijft liggen als er nog iemand beneden is maar als ze eenmaal echt slaapt komt ze er niet meer uit. (tenzij er iemand thuisomt en ze zin heeft om eruit te komen)

Ik heb me in het begin, en ook later nog, weleens afgevraagd hoe Peter het voor elkaar had gekregen dat Minou naar hem zo goed luisterde. Voor mij was ze soms oost indisch doof en best tegendraads. (zeker vergelijkbaar met nu, al staat eigenwijsheid nog steeds hoog op het lijstje:) Pas toen ik wat instructies van Frans had gekregen en ik daaraan begon te werken leerden zowel ik als Minou bijna elke dag bij. Ja, de eerste dagen met alleen Gentle leader waren echt vermoeiend. Als het moet ben ik geduldig, maar als het sneller kan, dan moet dat ook..de eerste dagen sprak ik mijn gedld aan en liet ik haar haar gang gaan. later bedacht ik me dat ik dat niet TE veel moest doen, want dan wordt hetook weer erg: zij bepaalt, en dat moet niet. vanaf toen heb ik toch weer duidelijker gemaakt dat ze toch wel door moest lopen als haar tempo me te laag was, en dat werkte zo langzamerhand steeds beter. Al reageert ze soms nog steeds alleen met riemhulp.

Het verschil tussen de twee trainers wordt me ook steeds duidelijker.

De 3 keer dat Frans nu is geweest heeft me heel veel geleerd. Ook Peter heeft me veel geleerd, maar helaas zijn er heel veel belangrijke dingen niet behandeld. Jammer, maar niet meer omkeerbaar. Kan het natuurlijk bijleren, maar ja.. als ik de training in amstelveen niet heb meegemaakt, weet ik ook niet wat ik gemist heb.:) Wel ongeveer natuurlijk, maar als ze me het dan willn leren, weten zij mijn basis niet, of denken ze die te weten en klopt dat niet. Zo vroeg Frans me na afloop vorige week: je was toch al met peter wel op het perron geweest? Toen ik nee antwoordde zei hij dat hij me dan nog wel meer had kunnen bijbrengen. We zaten in de bus, en hij heeft me toen ook nog het een en ander verteld. Ja, het had goed geweest als ik bepaalde dingen aan het begin al had geweten. het benaderen van trappen naar beneden ben ik zelf niet zo'n fan van. maarja, dat pikt minou op, en dan heb je dus een heel lastig cirkeltje. minou gaat langzamer, ik ook, want ik denk: ooh, die trap komt... maar die trap komt pas over een paar meter, maar ik zie niet waar hij begint.... nou, dan maak je dat gelijk tot een moeilijk punt. We hebben dus nog een hoop te overwinnen samen, maar nu zie ik ons echt wel een jaar of acht samenwerken. Dat deed ik eerder ook wel, maar toen had ik meer de vraag in mijn hoofd:gaat het bij iedereen zo moeilijk? nu weet ik wel dat het bij anderen natuurlijk niet iedereen, makkelijker ging in het begin, endat wij er wat langer over doen om samen een hecht team te worden, maar nu zie ik het zo snel verbeteren dat ik wel kan zeggen dat wij er ook wel komen.:) (zo, ik heb gesproken)

Volgende week de hele week in Duitsland. Ik zie het steeds meer zitten. Gisteren heeft ze me weer eens laten zien wat ze me waard is, al bakte ze er op het laatst helemaal niets meer van, maar ik weet nu dat ze kan luisteren, en als ze dat niet doet, wat ik er zo'n beetje aan kan doen om haar te laten luisteren. Moergen begin ik met haar spullen inpakken..dan is het ECHT definitief. komt haar paspoort bij mijn papieren, haar andere spullen bovennop de mijne, dat neemt niemand ons meer af!

nou mensen, ik begin het hier zo langzamerhand koud te krijgen, en het gewicht van mijn oogleden wordt steeds zwaarder, tijd om te gaan pitten dus!

allemaal wel terusten, en tot de volgende keer. ik kan als het goed is op internt in duitsland, dus ik laat dan ook wel van me horen!

DOEI!!

02 August, 20:18:38: Het strand

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

Zo, daar zijn we weer. Gister een heerlijk dagje gehad, ookal was er veel regen tussendoor. Ja:we zijn naar het strant geweest. ik, met bram en zijn moeder (bram zocht iemand die met hem meewilde want hij wilde niet alelen met zijn moeder.:)

zo rond kwart over 9 vertrok onze trein vanuit utrecht richting amsterdam centraal al waar we overstapten op een stoptreintje richting zandvoort.. ja, zo kom je nog eens ergens, langs Den haag en die omgeving, ik geloof dat mijn topografie toch echt is weggezakt want ik weet echt zo niet waar ik zandvoort precies moet zoeken op de kaart.nouja, in de buurt van den haag dus......:)

Tjah..minou rook het strand..Sjongejonge!!ze hield me goed voor de gek, want ik dacht een beetje dat ze opzoek was naar een stuk gras om ff wat te lozen..maar nee hoor...op het strand koos ze geen richting, ze koos alle richtingen. (ze volgde inmiddels, in amsterdam had ze achter bram en zijn moeder aangelopen en hing ik aan de beugel.minou had duidelijk de omgeving herkend want ze liep ineens een heel andere kant uit en bracht me heel netjes naar buiten!!:)

we aten en dronken even wat in een strandtent (na een bui op ons dak te hebben gehad) en minou kreeg al direct een bak water voorgezt. toen we weg gingen vroeg de serveerster of we de hond los zouden laten op het strand. ik vroeg of dat mocht op dit gedeelte, en ze zei dat er nu toch bijna niet gecontroleerd werd... nou, inderdaad..op het strand zagen we al een andere hond loslopen, dus Minou werd uit haar tuig gehesen (wat mij weer voor een extra kilo bagage zorgde, riem af, ze was al voorzien van halsband met bel.. nou, ze ging los!! als er een meeuw in haar gezichtsveld kwam werd ie eens even flink de stuipen op het lijf gejaagd. ik vond het prima, het is een nieuwe omgeving voor haar en dan gaat ze echt niet uit de buurt van een bekende!!! ze kwam dus steeds zelf wel terug!!

op een gegeven moment was het wel mooi:d e moeder van bram liep even het strand af voor een wc bezoekje.wij bleven op het strand, en we zouden blijven staan. ik hoorde dat Minou de richting in liep van bram's moeder, en toen ik floot kwam ze dus niet..ik vermoedde dat ze haar volgde, en inderdaad klonk even later uit de verte...ze volgt me echt!! nou:dan doen we de chocheldoos even open.. ik floot, geen reactie. ik draaide me om en riep nog een keer en liep een stukje weg..nou, toen was de keuze niet moeilijk meer, en stoof ze op me af...dankje voor het zand minou!!!!!

op een gegeven moment gingen we even lekker tegen een op zijn kop staande roeiboot aanzitten om even wat lekkers te eten en nog wat meegenomen drinken op te drinken. maar...minou onze ballenvanger had een bal gezien en ging die even redden (hij was uit een open staand schuurtje gewaaid) de eigenaar had het in de gaten en die kwam al naar ons toe. en ja hoor:we kregen de bal zonder kleerscheuren, misschien wat slijmerig, uit haar bek, en deze werd weer overhandigd aan de eigenaar, terwijl ik Minou even vast hield. ik besloot haar daarop even aan de flexlijn te nemen, konden wij toch nog rustig zitten en wisten we zeker dat ze geen poging zoud oen achter die bal aan te gaan..die pogingen deed ze niet, ze bleef netjes voor ons zitten, bezorgde af en toe iemand eens wat nat zand in zijn schoenen en vond het nodig af en toe een poot te geven.leuk joh, een hond die tot zijn borst nat is en effe flink door het zand rost!!!! als ze niet zwart was geweest was ze het toen wel den ik!!!

. wat verderop vonden we een bankje, die als de zon scheen, in de zon stond, en waar je wat meer uit de wind zat. we besloten dat dit een perfecte plek was en we hebben daar een hele tijd gezeten..minou lag nog aan de flex en die heeft een tijdje heel rustig geleegen. (niet geslapen) en als de zon erdoor kwam wat regelmatig gebeurde was het echt puur genieten! toen de lucht ineens wel erg donker werd besloten we dat we nu echt moesten gaan. we kregen onderweg inderdaad een flinke hoosbui op ons dak, minou was gelijk al haar enthousiasme kwijt, want regen daar heeft ze dus een hekel aan!!

We pakten de trein terug naar amsterdam en van daaruit weer naar utrecht...we hadden alleen wel 2 keer een probleempje:minou durfde niet uit te springen??????? ja, echt balen, want het ging steeds zo goed! de laatste keer hebben we haar echt bij de halsband gepakt (ze blokte de hele in/uitgang en er keken heel veel mensen die ook duidelijk doorhadden dat Minou gewoon echt niet durfde! Maar uit eindelijk sprong ze dus na een zetje achter de halsband toch, al sprong ze toch iets te ver! (wij stonden al beneden dus ze werd hartelijk ontvangen.lol het was duidelijk dat minou helemaal kapot was. van haar werk op utrecht centraal (waar we vorige week dus flink hebben getraind) liet ze niets goeds zien. als ik naar links wilde ging ze naar rechts, trappen daar keek ze naar als ik die vroeg maar liep dan vervolgens gewoon door zovan:ja ik zie hem wel maar ik heb geen zin meer! toen wij gingen eten op centraal kreeg Minou daarna ook haar brokken die ze zich goed liet smaken!

Om vier voor 7 had ik de bus terug richting harmelen.minou is neergeploft en pas in harmelen weer overeind gekomen waar ze me snel naar huis bracht om vervolgens zo'n halve liter water op te slurpen, even een beetje gek puppengedrag te vertonen, neer te ploffen en luid snurkend de avond uit te slapen!!

Tjah....ook een reden waarom ze waarschijnlijk extra moe was is het volgende: Ze is gisternacht flink aan het spoken geweest. rond half 3 schrok ik wakker van flink waaks geblaf van Minou..mijn zus probeerde me ook al wakker te krijgen door hard op de muur te bonken. en van die combinatie zat ik bijna rechtop in bed. het geblaf hield aan en ik ging maar even naar beneden.ik wist dat dit niet zomaar was. maar beneden kwam Minou alleen maar heel blij naar me toe en leek er niks aan de hand. ik stuurde haar terug naar haar mand wat ze direct deed, ik luisterde nog even of ik iets hoorde en ik ging weer. ik was nog maar net weer boven of de eerste waakse blaf klonk weer door de schoorsteen.het komt bij mij dus extra hard aan op mijn kamer. ik beslot al gauw dat ik weer naar beneden moest want ze maakte zo echt iedereen wakker. (mijn ouders waren inmidels ook wakker want die slapen ook nog met de deur open) opnieuw niks aan de hand, ze bleef nu zelfs in haar mand liggen. toen ik wegliep bleef ik onderaan de trap weer luisteren..algauw begon ze weer.heb haar toen even laten merken dat ze d'r mond moest houden en ik ging weer terug. maar algauw begon ze weer en nu ging mijn vader naar beneden, liep met haar de tuin in om haar te laten zien dat er echt niks was, (het klonk best wel woest. zovan: indringersz!!! maar ook mijn vader zag niks..geen groot stuk ongedierte (libelle ofzo) in huis, geen stiekem naar binnengeglipte kikker in de kamer, en ook niets buiten wat haar zo aanspoorde tot blaffen, dus weer naar boven. ze hield nu wat langer haar mond, maar net toen ik bijna sliep begon ze weer in alle hevigheid.. ik liep mijn kamer uit en het eerste wat mijn vader was: ga anders maar op de bank slapen. Ja, No way dus he. als ik dat doe heeft minou gewonnen! bij binnenkomst kwam ze weer naar me toe..ik liep met haar naar de bijkeuken, mijn plan was dat ze daar dan maar moest gaan liggen (daar is het iets stiller, het was erg rumoerig buiten. nou, ze zag de deurmat, plofte neer en vond het prima... ik ben naar boven gelopen, in bed gestapt en in slaap gevallen.niemand heeft haar nog gehoord. (ze heeft dus niet meer geblaft)

Wat het geweest is? geen idee. ik had het idee dat er ergens een helicopter aan het cirkelen was, maar volgens mijn vader was het de snelweg.

vannacht heeft ze HEERLIJK geslapen, net als ik haha.

vandaag ben ik druk aan het opruimen geweest hier.mijn nieuwe bureau/plank hangt, de afgelopen week zijn er 2 volle vuilniszakken met rotzooi afgevoerd, en nu is het eigenlijk nog een zooitje op mijn burau. (er zijn nog wat dingen die een plekje moeten krijgen, en dat moet ik zo gaan doen, maar eigenlijk verlang ik naar mijn bed. (niet echt optijd gaan slapen gisteren)

Zo eens kijken wat ik met minou nog effe kan ondernemen, vandaag nog effe wat spullen op de post gedaan en een groot rondje gelopen, maar eigenlijk heb ik het de hele dag al ijskoud. (tis ook niet goed, van 30 naar 20 graden!:)

Over 3 dagen lekker op vakantie, morgen ga ik de zakjes voer voor Minou in orde maken, haar kleedje ff ontharen met de stofzuiger, en alle benodigdheden voor haar bij elkaar rapen, dan heb ik vrijdag alleen maar aan mijn eigen spullen te denken. (dat is ook genoeg, dus ik ben benieuwd hoeveel kilo aan spullen ik zaterdag de trein in sleep naar Duitsland!!

nou, ik ga het hierbij laten, want ik heb niks meer te melden!

de groetjes!!!