Archief

Je bekijkt het archief van September 2009

18 September, 16:15:25: Wij zijn er klaar voor!!!

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

Ja, het is inmiddels al weer vrijdag....en waarom heb je dan nog niet gelogd als afgelopen MAANDAG! die kennismaking al was?
Tja, geen idee. laten we het er maar op houden dat ik een gebrek heb aan inspiratie want veel lessen had ik niet deze week. ja, maandag was een beetje druk, maar affijn....

want....maandag zo rond elven kwam daar het hondebussie aan in ede met daarin een lekkere slimme zwarte lab, die, toen ik wat tegen haar zei even een dansje tegen me aan kwam doen. Patrick was hier ook bij en hij mocht er ook aan geloven maar ik was geloof ik toch leuker:D

Het duurde niet lang voor we op stap gingen. Wylou zette er stevig de sokken in.. effe wennen maar wat was dat weer een ik ga kicken gevoel!
Begin juli was me opgevallen hoe makkelijk ze te corrigeren was en hoe snel ze reageert op dingen. maar daar dan een goeie weg in volgen vond ik effe wennen. een te soft commando werd ook gewoon enigszins genegeerd en ze liet vond ik wel wat meer van haar pit zien. dit ook als je kijkt naar de begroeting die behoorlijk uitbundig was.
Ik blunderde nog even door niet door te hebben dat wylou me kijhard stond te blokken voor een obstakel! iik maar denken dat ze naar rechts wilde terwijl ik net links had gezegd! uhmm. oke;)

Ik had aangegeven mijn twijfels te hebben over een trap in 1 van onze bijgebouwen. hier konden we dus gelijk eens even naar kijken en ik had het probleem aardig goed ingeschat. een open houten gladde trap met alleen 1 zo'n stripje voor op elke traptrede. ga daar maar eens met haar onder je voeten op lopen..op handen en voeten dan wel.
De trap was dus open tussen de treden, maar 1 van de zijkanten was ook helemaal open.
Wylou besloot dus dat deze trap een hele andere aanpak vereiste.
Ik mocht samen met wylou aan de riem, de trap op. de eerste paar treden liep ze nog wel min of meer mee, ze bleef wel achter en vond het duidelijk niet zo'n goed idee. toen dacht ze ik doe het anders. ze ging achter me langs, dit ging zo snel dat ik de riem niet over kon pakken, wrong zich tussen mij en de rechterkant van de trap door en speerde naar het tussenplato met de riem achter zich aan..oke...handig!
volgende poging, het tweede deel van de trap. nou, wylou besloot dat ze er liever niet aan wilde beginnen. ze kwam eerst helemaal niet en uiteindelijk wrong ze zich weer langs me heen en speerde hem de gang in. waha, daar deed ze even een ere rondje en toen ze bij me moest komen kwam ze met aardig wat bombarie weer bij me. wat een clown. dit was blijkbaar toch wel een beetje spannend want ze moest zich eens even flink uitschudden.
de trainer ging vervolgens met haar naar beneden aan de beugel en weer terug en nu ging het wel goed. deze trap kan ze dus beter aan de beugel blijkbaar. oke, als jij dat wilt prima.
maar, ze weet nu in iedergeval. die stijle houten trap is wel vervelend, maar niet eng!
knappe hond..
Terug uit het hoofdgebouw zocht ze het bankje weer voor me op die ze eerder ook had mogen aangeven. ze kent haar nieuwe baas. erg lui:)
maar nee, we gingen de school in.
Ik schrok nog wel even toen wylou zonder ook maar iets te aarzelen de al draaiende draaideur instapte. mijn reflex was om die gelijk tegen te houden want, op het moment dat ze dus doorliep had ik geen idee waar die deur was . gelukkig reageert deze elektrische draaideur erg snel en opzich had het volgens mij niet gevaarlijk geworden als we gewoon waren doorgelopen, maar de combi draaideur en hond moet je toch wel een beetje voorzichtig benaderen:)
We stapten even terug zodat de deur weer ging draaien. Wylou keek hier even naar en aan de riem mocht ze toen met me meestappen. zo'n draaideur, deze in iedergeval wel, is helemaal van glas en een hond ziet geen diepte dus het zal er best raar uitzien.
We liepen even naar de kantine. ik hoopte op heel veel leerlingen want dan is een doorgang vinden niet altijd makkelijk..maarja, maandagochtend een uur of half 12. blijkbaar een tijdstip om nog niet op school te zijn want het was er erg rustig!
Toen we gingen zitten plofte wylou op de vloer. er moest wel even gesnuft worden maar ook na 5 minuten lagen de broodkruimels nog steeds voor haar neus en lag ze met haar kop op haar poten te suffen (met een slappe lijn!)
wat een kanjertje! ze is de relaxedheid zelve. ik noemde het eerst lui maar ik ga de voordelen er toch wel van inzien. en ze heeft wel bewezen niet lui te zijn want ze is er als de kippen bij als je in beweging komt.

Ze probeerde me trouwens al aardig uit: bij naast dacht ze dat ze schots en scheef ook wel naast vond. nou mooi niet en als ze door heeft dat je wilt dat ze netjes naast komt doet ze dat heel mooi. de ene keer wat verder weg dan de andere keer maar dit is maar een kennismakingsbezoek dus dat schaven we dan nog wel bij!:)

Ze durfde naar mijn idee wel wat harder aan de riem te trekken als dat haar zo uitkwam maar het lijkt niet op het sleuren waar Minou soms zo goed in kon zijn en zo ken ik er nog wel een paar;)

en....ja.... de instructie.
ik ging er eigenlijk van uit dat het toch echt na de herfstvakantie zou worden. de toetsen hadden waarschijnlijk wel verschoven kunnen worden maar de herfstvakantie had toch echt mijn voorkeur. ten eerste ben ik dan als de lessen weer beginnen echt klaar met de instructie, en dus ook de week ervoor waardoor ik als het lukt, alle toetsen (2 of 4 ik weet het niet meer:) in 1 week kan doen waardoor ik er tijdens lesweken geen extra aandacht meer aan hoef te besteden.

En...die instructie gaat dus mooi ook in de vakantie vallen! hier ben ik echt super blij mee! in de vakantie intern, de week erna nog anderhalf a 2 dagen extern en in de week erna mijn toetsen en dus ook genoeg tijd van te voren om te leren..niet geheel onbelangrijk bij kennis en voortgangstoetsen he...
en dat betekent dat ik maandag kon zeggen ik ga over 5 weken met wyloutje trainen, vandaag kan ik zeggen dat ze over 5 weken al mee mag naar huis!
en waar ik ook wel blij om ben: de instructie zit er op bij de ambassadeursdag! die is het weekend na de thuisinstructie. als ik die week intern was weet ik niet of ik met wylou was gegaan die zaterdag. dat zou betekenen met het ov met een hond nog zonder tuig die je eigenlijk nog niet zo goed kent en wat gebeurt er dan op het strand...altijd even de vraag:)
maar als ik haar een week thuis heb gehad moet het volgens mij wel goed gaan. in iedeergeval ken ik dan haar losloopgedrag beter en weet ik hoe ze reageert op dingen.

IK HEB ER ZIN IN!!
maandag over 4 weken verblijf ik dus een weekje in "hotel KNGF"met m'n nieuwe kanjer. gelukkig heb ik het druk genoeg voor school, dan gaat namelijk de tijd sneller!

groetjes!
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

Yes, maandag zie ik mijn nieuwe vriendinnetje weer:D
wylou komt dan namelijk samen met haar trainer naar mijn school toe.
Ja, de planning ligt wat krapjes maar dit was dus de oplossing.
eigenlijk was de planning bij de trainer zo'n beetje dat ik haar gistermorgen zou zien, maar toen had ik les waar ik niet onderuit kon. op het laatst viel er nog 2 uur uit maar dan had het als nog niet gekund. je moet soms wat als je het allebei belangrijk vindt:)

maar, nu is het dus maandag 11 uur zo ver. patrick moet om 11:25 met zijn lessen beginnen en we reizen dus maar even samen, wel zo handig en gezellig natuurlijk.

ik heb er super veel zin in. dit is dus het ECHTE kennismakingsbezoek waarin ik dus mag gaan beslissen (moet gaan beslissen) of ik dit dametje wel wil. nou...ik heb daar tot nu toe nog geen twijfels over dus ze moet zich wel heel erg misdragen (volgens mijn principes;), wil ik me toch gaan bedenken. want, hoemoeten haar werkprestaties nu dan wel niet zijn als het begin juli al zo geweldig was???
jullie zullen het weten!:) maandag heb ik dan na dit fijne bezoek 2 uurtjes studieloopbaanontwikkeling, eigenlijk nog vanalles te vragen mar daar ga ik niet aan toe komen denk ik;) want om half 3 staat mijn ambulant begeleider voor de schooldeuren om mij nog even te pogen wegwijs te maken in de school want ik snap er echt nog niet veel van. anders gaat het me best goed af en pik ik het snel op maar er zijn zoveel dingen omheen waar ik mijn kop bij moet houden dat ik er niet echt aan toe kom om me echt op de indeling e.d. te concentreren. ja, ik herken wel dingen dat is het punt niet, de vraag is alleen, HOE kom ik op die bekende plekken!

verder las ik vandeweek in mijn reader methodiek dat wij heel erg veel met een bepaald boek gaan doen de komende weken. en dat boek had ik dus nog niet..hoe ga ik dat dan oplossen. even met de docent gebabbeld, vraag maar aan je medeleerlingeen of ze samenvattingen voor je schrijven...
maar, dat is dus niet meer nodig :) want het boek is zojuist op cdrom door de brievenbus gegooid door de postbode! oh wat is het leven toch goed;)
dus ik ben weer gered. ook kreeg ik gisteren de folder grip op griep gesproken door de bus. ik heb nog nooit griep gehad, en dat houd ik graag zo. die folder krijgt elk lid van de blindenbieb trouwens. alle huishoudens in nederland hebben hem gekregen.

het boek muzisch agogische methodiek heb ik gisteren ook binnengekregen en dus kan ik wel toegeven, dedicon is echt wel wat sneller geworden. vorige week kreeg ik ook 2 boeken, en die heb ik inmiddels ook weer in het zwartdruk terug gekregen, met de orriginele kaft er nog omheen! die kan ik dus mooi doorverkopen. nog wel even controleren of er naast de stickers op de kaft, nog met potlood in is geschreven.:)

deze week is ook goed verlopen en de lessen zijn nog altijd leuk:)

tot zover weer even!

06 September, 08:45:40: De eerste week weer op school

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

De eerste schoolweek is omgevlogen. ookal was het dan wel erg fijn dat ik vrijdag thuis kon blijven door onze nu al fantastische planning;)

Het reizen kost nog erg veel tijd. het lopen naar school zou in een goed kwartier moeten kunnen, ik doe er bijna een half uur over en dan moet ik niet onderweg de weg kwijt raken.
Dit zal nog wel sneller worden, hoor, ik loop de route immers nog van mijn eigen opgenomen route beschrijving. nouja, die routebeschrijving heb ik niet alleen gemaakt hoor.
dit werkt trouwens wel goed. die beschrijving is zo precies dat je heel snel weet of je nog goed zit en omdat de straatnamen vernoemd worden kan ik heel makkelijk om hulp vragen als dat nodig is. erg handig!

het doolhof dat zich hoofdgebouw noemt daar kan nog weinig van blijven hangen. ja ik herken een aantal dingen, dan wweet ik ongeveer waar ik ben, vooral de kantine, maar zelfs die heeft een structuur waar ik nog niet veel van begrijp.
voor dit probleem heb ik dus al hulp ingeroepen, want ik zou het toch wel erg prettig vinden dat ik ook zonder hulp iets kan vinden!

verder zijn de lessen, meestal! ontzettend leuk en boeiend. bij een aantal vakken krijg je constant anecdotes uit het echte werkveld te horen. geweldig is dat! we worden gelijk aan het werk gezet, voor een paar vakken maak je na elke les een studietaak, of een reflectieverslag of lees je bepaalde literatuur door. dit laatste is nog even mijn punt, ik heb namelijk nog maar net de helft van mijn boeken. vrijdag is er weer een 2tal boeken binnengekomen waar ik vandaag eens naar ga kijken, en 1 boek staat ook helemaal online. dit is het boek wat ik nergens kon vinden!
ik ben blij dat ik hem nu dus toch heb!
of het leesbaar is weet ik nog niet trouwens!

tot nu toe werken de docenten ook allemaal uitstekend mee. ik ontvang vanalles in mijn mailbox, powerpointpresentaties, stagepapieren en alles. helemaal super dus.

gisteren had ik dan bij het kngf een cursus Presenteren, dit ivm. mijn ambassadeursschap aldaar. ze willen natuurlijk graag dat de presentatie die je over hen houdt er een beetje goed uitziet. DIt was erg leerzaam, erg gezellig en gewoon erg leuk:) je krijgt feedback over een eigen presentatie van 10 minuten en dat is wel erg leerzaam!

de volgende keer dat ik daar kom, kom ik daar als het goed is voor wylou, maar wanner precies dat is nog even een twijfelgevalletje, waarschijnlijk dus een week NA de herfstvakantie, maar hierover moeten wij dus eerst contact hebben met de examencommissie, want ja hoor, het valt in de week met toetsen! best knap, binnen een week moeten ze al voor je naar de examencommissie...

hier laat ik het weer even bij. bloggen zal nu even niet zo frequent zijn, was het de laatste tijd zoiezo al niet, ik ben vaak laat thuis en moet dan soms nog aan het werk voor school dus dan blijven dit soort dingen liggen. ook aan mails beantwoorden op forums kom ik niet echt meer. maar ik lees alles nog wat er binnenkomt, mijn hyves houd ik natuurlijk gewoon altijd in de gaten.

groetjes!