Archief

Je bekijkt het archief van August 2009

29 August, 23:17:34: De vakantie is voorbij

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hallo allemaal,

Zo krijg je vakantie en je diploma, en zo is die vakantie weer voorbij en is het tijd voor de volgende stap.
de nieuwe opleiding staat voor de deur.

Wat kan ik nog over de afgelopen weken vertellen? zo nu en dan iets leuks gedaan, een dagje met 2 vriendinnen, een middag met patrick naar de bioscoop, ja het werd een middag want er was een storing waardoor we na de pauze een uur moesten wachten! wat heb ik nog meer gedaan.. natuurlijk de wandeling van de nvg meegelopen weliswaar zonder hond maar het was weer erg gezellig. een aantal bekenden gesproken, lekker bijgekletst.
vorige week zondag de jaarlijks terugkerende familie barbecue, maandag de stad in op zoek naar alvast een winterjas want als ik eenmaal met school ben begonnen moeten we het weer van de zaterdagen hebben en dan heb je ook niet altijd zin om de stad in te gaan dus dat moest nu maar gelijk en goed geslaagd gelijk ook nog wat andere dingetjes gekocht.
eerder deze weken heb ik de route in ede van station naar school nog gelopen en hoogcatharijnen nog eens aan een nader onderzoek onderworpen. dit laatste vooral heeft voor heel veel opheldering gezorgd en het gebeuren bij de sporen heb ik nu eigenlijk wel helemaal onder de knie. ik kan me daar nu goed redden zonder maar wat te doen en vanzelf iemand tegen te komen om het aan te vragen. het kleine beetje van het plaatje wat mij niet heldeer was zit er nu helemaal in.

en dan afgelopen week, het introkamp. ik had echt geen idee wat ik hier van kon verwachten. in het introboekje stond vanalles waar je persee aan moest voldoen, kledingvoorschriften, geld ophalen van te voren, heel gedetailleerd wat je mee moest nemen, en wat je vooral niet mee moest nemen. geen mobiele telefoons, geen elektronica, geen horloges/sieraden/luxeartikelen, dat hebben de mensen in india, waarvoor we geld moesten inzamelen, ook niet.
uit eindelijk is het een hartstikke gezellig kamp geworden en weet ik een beetje bij wie ik in de klas kom te zitten. ik heb wel het idee dat jongens uit elkaar houden makkelijker is dan al die kletsende meiden!
de 4 jongens uit mijn klas kan ik al uit elkaar houden:) evenals een paar meiden, geloof ik..... sommigen lijken echt ernstig eerg op elkaar!

redelijk afgepeigerd fietsten we donderdag dan ook weer terug naar school. ik mocht nog fijn meet het ov naar huis, kon gelukkig achterop bij iemand naar het station (tandem en spullen zouden mijn ouders ophalen op de terugweg want die hadden een herdenking van onze neef Jeroen die 5 jaar geleden in irak is omgekomen. ik had nog meegekund, mijn ouders kwamen namelijk net de aanhanger vast dumpen bij school toen wij terug kwamen maar echt wakker was ik niet en echt fris voor een herdenking zag ik er vast ook niet uit.
in utrecht was het eerste wat ik deed een flesje AA kopen, om de bus reis goed wakker te kunnen blijven. dit lukte met moeite!
mezelf lekker wakkergehouden tot 's avonds een uur of 10 en toen als een blok in slaap gevallen. ik werd alleen om half 8 al weer wakker terwijl ik de nachten tijdens het intro in totaal hooguit een uurtje of 5 heb geslapen...

en dan gaat maandag het echte leven weer beginnen. gelijk vroeg weg, 7 uur de deur uit maandag. we hebben met een groepje afgesproken in utrecht want we moeten eerst naar een kerkdienst en dat is dus weer ergens anders dan school! en dan eens zien wat de eerste week ons brengt. zaterdag heb ik bij KNGF geleidehonden een cursus presenteren ivm. mijn ambassadeursschap. vorig jaar zou ik al naar die cursus gaan maar toen kon ik niet. als wylou er is zal ik weer actief ambassadeurs werk kunnen gaan doen. ben benieuwd hoeveel tijd ik daar dan nog voor heb!:)

nu is er een straatfeest aan de gang, ik ben anderhalf uur geleden naar huis gegaan, het was wel erg gezellig overigens! gekletst met mensen uit onze straat die ik niet eens kende, lekker gegeten en gedronken, en zo ga ik maar eens naar bed, om een beetje een goed ritme vast te kunnen houden..poging doen tot, zodat ik maandag ook mijn bed makkelijker uit kan komen om ehh....kwart over 6 ofzo...pff!

groetjes!
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,
Wat gaat de tijd toch hard. nog maar anderhalve week vakantie, en dan gaat het schoolleven weer beginnen zeg!
Her en der ben ik natuurlijk al een tijdje bezig met de voorbereidingen voor deze grote verandering, de nieuwe school. Gesprekken gevoerd, route bekeken,de school zelf van binnen verkend, en de schoolboeken natuurlijk.
5 stuks heb ik binnen, waarvan 1 in WP 5.1 formaat. de productie in WOrd formaat wordt eind september verwacht...Hallo, WP 5.1 daar heb ik in groep 6 op de basisschool een blauwe maandag mee gewerkt.. we hebben het hier dus over 11 jaar geleden!

Verder heb ik bij bol.com een bestelling gedaan van nog eens 7 boeken. 2 boeken bleven er over. 1 kan ik nergens vinden en de ander was nog niet leverbaar. Even googlen vertelde mij dat dit boek op 06-08-09 uit zou komen maar heel veel shops leverden hem nog niet. uiteindelijk heb ik een shop gevonden die hem wel kan leveren, maar, of dat boek daadwerkelijk aankomt...geen idee:) bij deze shop kon ik ook nog niet vooraf betalen, iets waar ik zeker bij betrouwbare shops wel de voorkeur aan geef omdat je anders vaak extra moet betalen of het langer duurt, maargoed.
Dat ene boek, waarvan ik slechts een titel en een auteur heb, daarnaar ben ik dus nog opzoek. ik heb wel een idee waar ik hem nu vandaan kan halen, maar het is allemaal redelijk omslachtig!

En dan is er dat ene boek, waarvan ik weet dat die problemen zou geven, en wel de wettenbundel sph/cmw/hbo V. De blindenbibliotheek zet dit boek niet om en ik snap nu wel waarom: een enorme dikke pil, dunne pagina's en iniminiletters waar je hele goede ogen voor nodig hebt!
Zo'n boek inscannen is geen kleinigheidje en dit is dus nog wel een probleem wat ik moet zien op te lossen. Doordat uitgevers geen digitale bestanden meer willen leveren, de blindenbieb het boek niet in productie neemt, kom ik met mijn rug tegen de muur te staan.
Ik heb de uitgever, eentje waar ik al eerder contact mee heb gehad vanwege mijn ICT opleiding, inmiddels via meerdere wegen een mailtje gestuurd met mijn probleem. Wat en of hier uit gaat komen, zal mij benieuwen. Uitgevers zijn erg bang dat hun kostbare PDF-bestandjes door mensen gekopieerd worden. Nou, ik wil er best voor tekenen dat niet te doen en ze mogen me voor het gerecht slepen als ik me daar niet aan oud, boeken of delen daarvan die ik rechtstreeks van een uitgever krijg, het zou niet in me opkomen om un vertrouwen te beschadigen, daar zijn mijn studieboeken me veel te belangrijk voor.
Wat ik doe als ik van de uitgever een definitief Nee te horen krijg weet ik nog niet precies maar ik denk niet dat ik het erbij laat zitten. De Nederlandse politiek, voor zover ik er iets van weet;), wil integratie, gelijkheid, geen discriminatie, gelijke kansen... enzovoorts, nu die realisatie nog.
Het schrijven van officiele brieven heb ik de laatste dagen al weer aardig bijgeschaafd want ik heb meerdere uitgevers trachten te contacten,maar slechts van 1 uitgever, de uitgever van de wetbundel, heb ik een bevestiging dat mijn vraag in behandeling zal worden genomen. op mails naar andere uitgevers heb ik null respons gekregen wat betreft digitale bestanden, daarom ben ik overgegaan op het aanschaffen van de gewone boeken en die voor productie aan te bieden bij de blindenbieb. Volgens mij zitten er trouwens wel erg boeiende boeken tussen! ik heb al het halve boek over psychiatrie uit:), maar mijn ouwe vertrouwde PC vindt het niet meer altijd leuk om mij al te lang in worddocumenten te laten lezen en dan elk half uur op nieuw opstarten en verder lezen wordt je ook wel zat uiteindelijk.
Maar.... vanmorgen kwam daar een grote doos, waarvan de bezorger schijnbaar blij was dat ie 'm kwijt was, met leuke monitorstickers van HP erop:), met daarin mijn bestelling van Azerty... Alles besteld, maar geen monitor;) nee hoor, zonder gekheid, ja die stickers zaten op de doos maar de inhoud van de doos was wel de juiste. in de gang staat nu dus een doos met een pc kast, en verder allemaal losse onderdelen: moederbord, processor, harddisk, geluidskaart, dvd brander, moet ik nog even doorgaan???
Het wachten is tot mijn in te huren bouwers;) met mij in overeenstemming komen voor een geschikt tijdstip dat in de huiskamer de ruimte is en een ziende aanwezig om kleurtjes bij elkaar te zoeken van bepaalde kabeltjes...
Want helaas voor die ouwe IBM bak, hij moet d'r uit. die enorm zware lompe, maar trouwe pc mag definitief met pensioen. De harde schijven op 1 IDE schijfje na verhuizen mee, ik sloop er nog wat andere zaken uit zoals de CD/DVD spelers/branders, misschien de processor nog maar dan houdt het wel zo'n beetje op. Het geheugen is slecht, in iedergeval 1 van de bankjes en volgens mij niet compatibel op de systemen van tegenwoordig. Meerdere aansluitingen in het frontpanel zijn verrot waaronder dus de audiouitgang waar nu nog een halve plug van een koptelefoon inzit en 1 van de USBpoorten geeft nog weleens een vonkje, dus dat ding mag weg. (mag ik hem van het balkon gooien?lijkt me leuk geluid!)

Verder ga ik vrijdag naar een vriendin, zaterdag hebben we een wandeling van de NVG van utrecht naar Bunnik (even op een leuke manier aan de conditie werken, maybe;), en ik hoor zojuist dat er morgen ook een vriend langskomt,:)
maar verder nog even geen extra plannen.

Over Wylou heb ik ook nog geen nieuws, dat zal binnenkort wel weer komen.

Tot de volgende keer!

02 August, 10:26:44: Het is alwweer augustus!

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

Ondanks dat ik niet echt een vast activiteitenpatroon heb, of hoe je dat wilt noemen, gaat de tijd snel en ineens is het al weer augustus.

Eerst even beginnen met een kleine updat over Wylou.
Zo'n anderhalve week geleden kreeg ik een mailtje van haar trainer met wat antwoorden op vragen die ik eerder al gesteld had, waar ik tijdens de pre-kennismaking nog niet achter was gekomen.
daar stonden een paar heerlijke regels boven..
Ze hebben getraind in de drukte van de Nijmeegse vierdaagse! maar alle herrie, mensen, muziekoptredens en chaos waren voor Wylou geen probleem om afgeleid te worden van haar werk. wauw! wat een toppertje!

Verder vertelde hij me aan de hand van mijn vragen dat Wylou in huis nou ik kan toch wel zeggen erg makkelijk is. ze vindt alles prima, komt graag bij je zitten maar is ook zelfstandig en doet haar eigen dinge. dingetjes apporteren en met de flos spelen vindt ze leuk en ook los schijnt ze goed te luisteren en je goed in de gaten te houden. een fijne eigenschap de Minou ook had en waar ik wel erg blij mee ben. andere honden zijn ok, maar ze moeten niet te opdringerig worden, dan gaat ze liever wat anders doen. zo had ik haar wel een beetje ingeschat, ook omdat ze tijdens haar werk niets met soortgenoten te maken wil hebben zou ik we kunnen zeggen..
klinkt allemaal erg goed! het zal nog wennen worden aan een hond die niet regelmatig ondeugende dingen doet en die niet bij elke vinger die je geeft gelijk 1 of liefst meer handen pakt. dat zij goed uit de voeten kan met een zachtere aanpak heb ik tijdens die kennismaking al wel gemerkt. word vast een goed hondje voor op de hogeschool!!!

Vorige week ben ik een paar dagen weg geweest. 1 dag naar Ingeborg, waar Aaron logeerde en waar pleegpup Pjotter een poging doet een grote hond te worden.. dat lukte alleen nog niet zo in combi met de giardia die hem al een tijdje parten speelde, en tygo een "gewone"huishondgolden.
Lekker naar het bos geweest en de beesten lekker uit laten rennen... watervrije geleidehonden krijg je niet aan pjotter en aaron volgens mij:) niets is heerlijker dan de meest gore modderpoelen te verkiezen om een bad in te nemen.. (leuk effect met een blonde lab)

mijn terugreis naar huis ging wat minder soepel, dat heb ik weer: stroomstoring...
Ik had het helemaal uitgedacht: 1 keer per uur gaat er een rechtstreekse trein van en naar utrecht/apeldoorn. ik haal die trein, rijdt ie niet verder als amersfoort.... sta je daar op een vreemd station:) het onweerde daar flink en tot 2 keer toe klonken er enorme klappen, zwaar vuurwerk was er niets bij, naar mijn idee sloeg het niet zo heel ver weg ergens flink in!
gelukkig hielp iemand mij want de enige stoptrein die wel naar utrecht ging kwam natuurlijk aan totaal de andere kant van het station en ik had/heb..:) geen flauw idee hoe dat hele station in elkaar zit.
In utrecht miste ik mijn bus natuurlijk ook nog even dus om kwart over 9 was ik dan uiteindelijk weer gezond en wel, zonder plensbui over me heen te hebben gekregen thuis.

Donderdag was TIm natuurlijk weer jarig dus ook daar ging ik gezellig met de tjoek naar toe en het verliep zowaar volgens het boekje. nouja, ik was veel te vroeg op Utrecht Centraal waardoor ik per ongeluk ineens een trein eerder naar Arnhem had, maargoed wachten moest ik toch dus waar maakt dan ook niet uit.
Bij tim thuis was het natuurlijk weer een gezellige boel ondanks dat die nacht de bijkeuken, een stuk keuken en de wc waren ondergelopen met water:) ahhh..
's avonds ging ik weer met de taxi naar huis die gecombineerd werd met bram. dus eerst 25 km naar didam vanaf vorden en toen nog zo'n 80 km naar Harmelen. al met al dus een ritje van zo'n anderhalf uur maar ach wat maakt het uit. de chaufeur was gezellig dus dan is het goed te doen.

Zaterdag dan vertrok ik al vroeg naar Karin toe in Bilthoven. weer met de trein. het liep een beetje rommelig want toen ik even mijn orientatie kwijtraakte op het station waar ik toch al niet best de weg weet werd ik door iemand in het engels aangesproken of ze kon helpen. nouja, ik moet spoor 2 hebben.. wat is spoor in het engels??lol uiteindelijk kwamen we er natuurlijk uit, probleem was alleen dat dat mens volgens mij niet kon lezen ofzo want uiteindelijk gingen we met de lift (stel dat die blinde van de trap af dondert dus niks vragen en haar gewoon naar de lift brengen...:)
en kwamen we uit op spoor 4! ohhhh
nou na heel veel omzwervingen heeft ze me (deze keer op mijn verzoek met de gewone trap) op spoor 2 bij de deur van de trein gezet. ik had ruim 20 minuten overstaptijd gehad, maar nu kwam ik ineens een minuut voor vertrek in de trein aan...pff!

We gingen 's middags naar Harry potter in city movies. Ik vind het zesde boek niet al te denderend en de film sloot daar aardig bij aan. er zit in dat boek gewoon weinig actie en in de film dus ook niet. maar, het was wel gezellig en als fan moet je toch al die films gezien hebben!? (binnenkort ga ik nog een keer maar dan met patrick maar die is deze vakantie in totaal 4,5 week de hort op.
wat visuele details zullen dan hopelijk nog worden opgehelderd:)

na de film zijn we gaan eten bij de KFC, goede vervanger voor de mac maar verder vond ik hem hetzelfde:)

Ik sliep bij Karin, zondag lekker buiten gezeten, 1 van de honden vermoeid met het wegsmijten van tennisballen in het hoge struikgewas zodat die mocht gaan zoeken, beetje gecomputerd samen en je kent dat wel, en 's avonds laat weer met de taxi naar huis, die voor de verandering...maar eens een uurtje te laat kwam...heel fijn!!!!

Deze week had ik weinig op de planning. ik heb wat in de al binnengekomen schoolboeken zitten lezen, ik heb ze lang niet allemaal nog hoor, nu 5 waarvan 1 de verkeerde en in wp5.1 formaat ugge ugge.

Maar tijdens het lezen van 1 van die boeken "psychiatrie"sloeg mijn pc vast en alleen de powerknop boot nog uitkomst. bij het rebooten klonken er 7 biospiepjes en ik vreesde al het ergste, mijn oude ibm pctje was bijna op zijn eind. eenmaal opgestart (dat duurde ook ineens wel errug lang, ruim een kwartier...) begon mijn spraakprogramma te klagen dat er hardwarewijzigingen waren en ik opnieuw moest activeren. dat gedaan en even bekeken wat er veranderd was. ja hoor, 1 geheugenbankje gesneuveld. er zat al weinig in: 512 mb, nu nog maar 256 mb....uhm... ok..
nu liep ik al langer rond met het idee er moet nodig een nieuwe pc komen want hij is wel erg traag aan het worden, regelmatig stopfouten vermoedelijk dus ontstaan door een hardwareprobleem, maar nu moest het er dus echt van komen. dus donderdagavond heb ik bij Azerty (www.azerty.nl) een nieuwe pc samengesteld en besteld...nadat ik dinsdag was begonnen en mijn pc bij het afronden weer vastliep...

Ik ben benieuwd wanneer ik hem binnenkrijg. Niet dat ik er dan al wat mee kan, het zijn allemaal losse onderdelen namelijk. processor op het moederbord zetten waag ik me helemaal niet aan evenals het aansluiten van allerlei zaken op de voeding (usb aansluitingen, powerknop enzo...
het inbouwen van wat losse kaartjes als de geluidskaart, en de harde schijven enzo wil ik dan nog wel proberen. maar ik had geen zin om hem door azerty te laten assembleren want dat kost dan even 60 euro extra...ja ik ben nie gek!

verder woensdag even naar de markt en stad in Woerden geweest, birkenstocks gekocht:) en verder lekker rondgeslenterd.. zolang het niet om kleding gaat is het nog wel leuk...
Donderdag even bij mijn oma geweest die de week daarvoor haar heup heeft gebroken en dat was het dan ook wel weer zo'n beetje.
Komende week heb ik ook niet echt plannen. 15 augustus is er een wandeling van de nvg, denk dat ik me daar ook maar voor opgeef, van utrecht naar bunnik. is hier lekker in de buurt. dan wel weer nog altijd zonder hond, maar het is wel gezellig:)