Archief

Je bekijkt het archief van July 2009

13 July, 22:09:23: Wanneer zal ze komen?

Gepost in: Updates
Door: melanie
Wanneer zal ze komen??
Iets wat ik me regelmatig afvraag als ik aan de kanjer denk die op dit moment voor mij wordt klaargestoomd voor haar zware werk als gleidehond.
Wordt het al eind september? of toch eind oktober?
Wat is wijsheid en wat is haalbaar?
Ik hoop natuurlijk op eind september, immers hoe eerder hoe beter, maar dat hangt van vanalles af, en dat is dus een kwestie van afwachten.... pff wat moeilijk;)

Ik heb er echt weer zin in. hopelijk krijgen we een lange nazomer (tot december ofzo....:)
Ook het weeer gaan trainen op de kynologenclub mag van mij zo snel mogelijk! dit zal natuurlijk in overleg met de school moeten, zij kennen wylou het best (nog wel, gna gna) en kunnen dus het best bepalen hoelang ik ermee moet wachten. zou leuk zijn als ik in jan/feb weer kan beginnen. zal ook daar weer wennen worden dat ik ineens met een hele andere hond bezig ben en niet meer met die hypere, altijd iets anders bedenkende, ondeugende en soms losgeslagen puber mar met een, zegt men:) iets erieuzer exemplaar, iniedergeval wat rustiger en wat minde met als hoofddoel het doormidden trekken van de riem of et breken van ledematen van de baas:)

hmm, februari klinkt nog wel ver weg he...
naja, als het goed is heb ik wylou al eerder... kunnen we in iedergeval samen al aan de slag
de eerste maand op school zit ik zoiezo nog zonder hond. iets wat ik op dat moment waarschijnlijk verschrikkelijk zal vinden, omdat de eerste weken in een nieuwe omgeving nu eenmaal veel meer energie kosten maar aan de andere kant kan een mens nie alles tegelijk.
En ik moet eerst het introcamp nog even zien te overleven....:) daar heb ik al de nodige info over en het introboekje heb ik ook al itgeplozen en dat wordt geen gemiddeld 3 daagjes kamperen! maar het zal vast wel heeel gezellig worden, maar dat duurt ng een week of 7..heb ik zo lang nog vakantie????wooh:P

werk en vrijetijdstips zijn altijd welkom!
25 juli als het goed is naar de zesde harry potterfilm, tippen aan de boeken kunnen films m.i. niet maar ik ben erg benieuwd wat ze er van gemaakt hebben! en naar de bios en een leuke film gaan is gewoon altijd gezellig!

tot zover even een update, als er meer boeiends te melden is..of niet boeiend...dan lezen jullie me wel weer!
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

dinsdag was het dan echt zo ver..de diplomauitreiking.
het blijft vreemd zo'n laatste schooldag. Je loopt door de school en dat is heel vertrouwd maar je weet wel dat je daar in principe niks meer te zoken zal hebben.

we moesten 's middags om 14:00 even op school komen om 2 handtekeningen te zetten en mochten daarna naar huis. omdat ik niet het heen en eer heb bleef ik op school en gelukkig was ik niet alleen. dat wist ik van te voren hoor!
en wat ga je doen als je om 2 uur die handtekeningen gezet hebt? dan ga je rondhangen. met een groepje mede gediplomeerden bezetten wij de zogenaamde laungebanken op onze verdieping.
we zijn daarbij tot 1 conclusie gekomen. even zitten ze best lekker, maar erop proberen te slapen is niet aan te raden tenzij je beurs weer wakker wilt worden!

zo halverwege de middag, waren er paar mensen die dachten dat ze wel trek hadden..maar waarin dan. ja hoor, ikea hotdogs. nou goed, dan wag ik me daar maar aan een paar donuts, die zijn goed te eten en kosten geen bijna niets.
tja, en wat dan na die ikea...even in het open leercentrum hangen, daar was ook niks meer te beleven. we kwamen tot de conclusie dat het erop lijkt da het printtegoed is afgeschaft, of in iedergeval, het uitprinten van testpagina's is gratis! Heeel interessant natuurlijk....
dan maar weer hangen. een beetje kltsen met voorbijkomende docenten die eigenlijk ook niet weten wat ze nou eigenlijk aan het doen zijn. uiteindelijk werden zij weggeroepen voor het eten. goh, moeten we dan zelf ook eten gaan opzoeken? we waren inmiddels nog mar met zijn 3en en dachten allemaal het zelfde..als we willen eten betekent dt dat we op moeten staan.... lui zijn wij toch.
uiteindelijk belandden we bij een snackbar in de buurt maar er was net een halve basisschool gearriveerd dus geen plaats meer voor ons, dus hebben we het maar meegenomen naar onze ouwe vertrouwde, flink opgeleukte schoolkantine.
de friet viel zwaar op de maag en afvalcontainer bart mocht de restjes opmaken..komen er na het eten docenten aan ons vragen of we nog wat chinees willen.pfffff! ne dankje:)
de tijd ging langzaam maar toch ook snel en om 7 uur zou de hele happening beginnen.
we hadden er wel voor gezorgd dat ik een beetje een strategische plek had. anders duurt het een eeuwigheid voor ik vooraan gekomen ben.
na de uitreikingen van de niveau 3 diploma's, begon de welbekende vld te verkondigen dat hij 4 jaar geleden een ernstige fout had gemaakt. aldus zijn collega's dan. ik wist gelijk dat dat mijn kant op ging en ja hoor..4 jaar geleden had hij namelijk, een visueel gehandicapt meisje aangenomen. of ik wel even naar voren wilde komen...
vervolgens kreeg ik de langste speech van allemaal over allerlei dingen die ik had uitgehaald (in het openleercentrum), Minou's wegloopactie in ijsland werd aangehaald en er werd door deze speech ook wel goed duidelijk hoe mn over het alemeen met mij omging"Hee, waar is ie blinde?"
uiteindelijk werden alle docenten inclusief de vorige opleidingsmanager erbij geroepen en werd de trots uitgesproken en kreeg ik mijn diploma van de studiecoŲrdinator. daarna is het handjesschudden en kussen met de docenten en tekenen...die volgorde klopt niet helemaal. eerst tekenen toen handjes schudden.
het tekenen gf kort oponthoud toen bleek dat ik met een soort vulpen zou moeten tekenen. hiermee heb ik geen ervaring en dus keeg ik snel een gewone balpen..beetje lullig als je diploma vol inktvlekken komt te zitten.
en dan mag je na de felicitaties met roos, pen en diploma terug naar je plaats.

toen het officiele gedeelte voor alle gediplomeerden erop zat was er nog voldoende gelegenheid na te praten met medeleerlingen en docenten. het was een zeergeslaagde avond en ik ben Iedereen die heeft bijgedragen aan het welslagen van deze opleiding dan ook erg dankbaar!!

rond half elf waren we thuis, waar bleek dat mijn oma al 2 uur bij mijn broer voor de buis naar Jackson zat tekijken..dus na nog een gezellig uurte was de diplomeringsdag pas echt voorbij.
dus nu ben ik ineens gediplomeerd ICT beheerdeer..ugge en heb ik vakantie, officieel vakantie. in september begin ik vol goeie moed aan mijn opleiding mwd in Ede.
Ik zal de jongens om me heen nog gaan mssen. nu zal het wel een beete de omgekeerde wereld woden met hoofdzakelijk meiden!

foto's van de diplomering zijn er gemaakt maar die staan nog op de camera. als ze zijn uitgezocht envan duidelijke namen voorzien zal ik ze zeker gedeeltelijk op hyves plaatsen.

de foto's van wylou zal ik in een nieuw album plaatsen op hyves. op de oorspronkelijke blog worden ingevoegde foto's wel weergegeven, (alleen vallen ze nogal ernstig buiten de layout:) maar op hyves worden ze niet goed doorgelinkt waardoor je niks ziet.

houd dus mijn foo's in de gaten!

dit was hem weer, ik ga zo maar eens lekker buiten zitten!

07 July, 09:09:34: Zeg maar dag ICT academie

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

vandaag is dan echt de laatste dag dat ik "naar school"moet op de ict academie, en wel om mijn diploma op te halen. Hoe raar is dat!
4 jaar, het lijkt veel korter maar dat is het niet. waarschijnlijk schrijf ik over een jaar of 4 weer eenzelfde blog, bedenk ik me nu ;)

4 jaar lang heb ik tussen de jongens gezeten. hoe heb ik het volgehouden:D
nou het viel best mee hoor...

het dwalen door de school, het je soms afvragen wie er nu weer voor je neus staat, ik ben het al bijna vergeten.

In mijn eerste jaar, vooral toen ik nog in niveau 3 zat, heb ik leuke opmerkingen of vragen gehoord. in mijn introductie, was er 1 jongen, die uit het niets tegen me zei: ik weet zeker dat er een wonder gebeurt, en dan kan je weer zien. niet dat ik daar nou direct zo in geloof maar de stelligheid waarmeehij dat zij...
e dan de plompverloren opmerking van een andere leerling, terwijl ik een toets zat te maken notabene: Hee, je zit toch geen vieze plaatjes te kijken he?
pas toen ik in de lach schoot besefte hij dat ie het tegen een blinde had. mooi toch, hij zag me dus niet als "die blinde":)
bij de gymlessen heb ik volgens mij regelmatig mensen de stuipen op het lijf gejaagd. ik doe iets pas niet als ik zelf echt denk dat ik het niet kan. en dat denken wat iets niet kan, doe ik over het algemeen iets minder snel dan de anderen en de docent.
maar ik ben al die jaren helemaal heel gebleven. her en der een blauwe plek maar ach, die krijg ik ook wel als ik niet mee doe met gym.
en ja, ik ben weleens (onder begeleiding nog wel... tegen een muur gelopen of kijhard onderuitgegaan. volgens mij was iedereen daar uiteindelijk wel aan gewend dat ik gewoon opstond en verder ging.

toen Minou erbij kwam was ik compleet. het ging zeker in het begin, niet van een leien dakje. Er zat een flink pittig karaktertje in die kleine opdonder en die liet ze zien ook.
Menig keer heb ik de geleidehondenschool om raad gevraagd als ze weer eens iets had bedacht waar ik me geen raad mee wist. vreten, in plaats van de door mij aangegeven richting andere leerlingen (of docenten) volgen.
we verhuisden halverwege ook nog eens naar een nieuwe locatie. dat was even wennen want het was totaal anders opgezet en we deelden het gebouw ineens ook met andere opleidingen.. 3 of 4 trappenhuizen, wie verzint zoiets, wat een DOOLHOF! minou raakte de kluts kwijt en deze problemen werden lastiger op te lossen. School deed zijn best de omstandigheden voor ons te verbeteren. er kwam een stuk vloerkleed onder een klein stijl trappetje, omdat Minu anders een flinke schuiver aakte als ze naar beneden kwam. de kantine was voor Minou een paradijs, voor mij niet. haar werk verslechterde en haar "vraatzucht"nam gevaarlijk vormen aan., maar na een intensieve hertraining voor vooral hond en baas konden we er weer tegen.

2 keer gingen we op skivakantie. kicken was dat, echt onwijs gaaf. gewoon, net als de ret lekker van de berg afscheuren en halverwege eens keihard op je plaat gaan. heerlijk was dat!

en vorige zomer was er de usareis. een superervaring die je als scholier eigenlijk niet mag laten schieten.

De hobbels die ik op school moest nemen werden groter. projecten en assesments af ronden werd een aardig regelwerkje. maar, uiteindelijk, soms met de nodige frustratie, kwam alles op zijn pootjes tereht.
Minou moest, na een hoop wikken en wegen, bezoek van de geleidehondenschool, toch vervangen gaan worden. ik kwam weer op e lange wachtlijst en in januari bracht ik haar terug naar school. een beetje in de verwachting, dat het niet al te lang zou duren voor een vervanger zich zou melden. ik had in iedergeval niet verwacht, dat ik de school zonder hond zou verlaten. jammergenoeg is dit wel het geval maar het uitzicht op een opvolger is er nu gelukkig wel.

zonder de extra inzet van docenten en medeleerlingen had ik nu niet kunnen zeggen : Ik ben geslaagd. dus: ik ben blij met jullie:)
na de vakantie ga ik opnieuw een nieuwe opleiding beginnen. ik ben benieuwd wat er de komende 4 jaar allemaal op mijn pad kom. ik heb er zin in!!

05 July, 20:07:49: even een fotootje van Wylou

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hier even een foto van Wylou, ik hoop dat die het doet. kan iemand me vertellen of hij op hyves ook wordt weergegeven?

Dit is Wylou. kijkend in de camera.
Hoi ik ben Wylou!

05 July, 14:51:14: update

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

vrijdag plaatste ik hier een blog waarin Wylou zich voorstelde.
Ja, het was echt super! pas 2 maanden in opleiding maar nu al zo serieus met haar werk bezig. ze is net ruim 16 maanden! eigenlijk nog volop in de puberteit dus:)

Ik hoop dat het zo goed blijft gaan, dan hoef ik nu nog een paar maandjes te wachten..goh. het klinkt nog best ver weg maar de tijd vliegt vast om!

Het is best gek.
precies een jaar geleden zat ik in het vliegtuig, samen met Minou. wat was ze geweldig. meer had ik ook niet van haar verwacht. de eerste dagen in amerika was ze echt wel hyper. overprikkeld zou je het denk ik ook wel kunnen noemen. als het rustig genoeg was dan sliep ze, anders was ze allert en wilde alles tegelijk.
ze heeft, sssst. een paar nachten bij mij in bed geslapen, iets waar ik normaal behoorlijk tegenstandeer van ben, en dan niet omdat het niet gezellig is:). ze was gewoon totaal anders en zocht echt haar veiligheid en geborgenheid bij mij door tegen me aan te gaan liggen en soms zelfs op schoot te kruipen. ik kon daar alleen maar van genieten.
overigens zou ik een hond nooit in een bed laten liggen als het beddengoed niet van mijzelf was, ik zou er ook een hekel aan hebben als mensen dit met mijn spullen zouden doen, maar ik lag onder een eigen slaapzak op een eigen laken. zelf in bed komen ging ook niet heel erg makkelijk, het was nogal hoog dus ik moest haar vaak wel even helpen. zeker na een lange werkdag was ze echt op. ze at bijna het dubbele van wat ze thuiskreeg om op gewicht te blijven maar het meeste van deze extra maaltijden werd in grote hopen omgezet.
gelukkig werd ze naar verloop van tijd rustiger in hte amerikaanse land. de atlantische oceaan bleef erg interessant en veel interessanter dan de eetzaal, maar ze vond de rust, om, als iedereen ook rustig zat, lekker te gaan slapen en zich voor het meeste af te sluiten. haar werkprestaties verbeterden enorm en ze kreeg haar eigen ik weer een beetje terug. herkende de groepsgenoten en blafte de beveiliging weg.. niett dat die zich daar iets van aantrokken:)
na een heeel lange dag in Boston lag ze 's avonds tegen me aan met schokkende poten, helemaal total los. ze liet zowaar het insmeren van snuit en poten met vaceline toe en ik kon haar net zo neerleggen als ik zelf wilde, ze vond alles prima. de dag erna werd dan ook een rustdag voor haar, waar ze gelukkig ook dankbaar gebruik van maakte. slapen, slapen, eten, slapen, nog meer eten en slapen. ze blleef opnieuw even alleen, dat was eerder gebeurd voor langere tijd, nu maar voor even, zodat ik naar de dierenwinkel kon om kluiven en andere vette dingen te kopen en minou hheeft vermoedelijk amper iets van mmijn afwezigheid gemerkt. en dan heb ik het over de avond na die rustdag!
samen met een paar jongens de ijskoude oceaan in, ze deed het alsof het water HEERLIJk was! lekker stoom afblazen, dat was het belangrijkst.pogen de pingpongballetjes te jatten als er werd getafeltennist was ook leuk, alleen lukte het haar toch niet. veel te snel gingen die 2 weken om. minou was net lekker gewend en in een nieuw ritme toen de tassen weer werden ingepakt. opweg naar de laatste brunch begreep ze er overduidelijk helemaal niks meer van. je hebt die spullen allemaal ingepakt, maar neemt ze nu niet mee. en maar omkijken, mijn been aanraken met haar neus tijdens het werk, want ik was toch echt iets vergeten!
de vliegreis was volgens minou een goed moment de ogen te sluiten. eerst vechten tegen de slaap en blijven zitten met je kop op de vrije stoel tot je omvalt, en uiteindelijk maar gaan liggen en in een diepe slaap vallen waar je pas uit wakker wordt als de eerste mensen al het vliegtuig uit zijn.
blij zijn als je weer thuis bent maar toch ook wel de aandacht van al die leuke jongens missen, het hoorde er, aldus minou, allemaal bij.

deze 2 fantastische weken zijn al weer een jaar geleden voorbij gevlogen. een superervaring waarvan ik ontzettend blij ben dat ik hem aan kon pakken en dat ook gedaan heb.Minou gaf voor mij net dat beetje extra wat de hele vakantie voor mij compleet geslaagd heeft gemaakt. ik had toen nooit kunnen bedenken dat er binnen een jaar een opvolger voor haar werd klaargestoomden minou niet meer bij me zou zijn.
ik hoop dat ik met Minou's opvolger Wylou, weer net zulke leuke momenten mee zal maken.
volgens mij zal dat aan Wylou in iedergeval niet liggen!
nullnull
Gepost in: Updates
Door: melanie

hallo mensen,

ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen: ik ben Wylou, geboren op 23 februari 2008. Mijn moeder, Hanne, is een blonde labrador. Mijn vader, dusty, een zwarte labrador met krullen. ik heb 8 broers en zussen.
momenteel zit ik samen met 8 geleidecollega's, waaronder 1 van mijn zusjes, op een mooie
5-sterrenboerderij, zoals die genoemd wordt, en ze doen hard hun best om een goede geleidehond van mij te maken.
Ik zit nu een goede 2 maanden in opleiding, en die trainers denken dat ze nu een nieuw baasje voor mij hebben gevonden, voor als mijn opleiding klaar is.

Vandaag ben ik bij dat "nieuwe baasje"geweest en ik vond het best leuk!
we waren bij een vreemd huis, en toen er een poort openging stond er iemand voor mij..dat "nieuwe baasje"ofzo. dus ik sprong maar even tegen haar op. Halloo ik ben Wylou wie ben jij?
in de tuin nam mijn "baas"me mee naar de vijver. wat is daar nou aan. en dus mocht de riem los en ging ik eens even op onderzoek uit. in de tuin, toen naar binnen, uiteindelijk weer naar buiten. even van het water proeven wat daar stond, goed spul dat harmelse water!
ik had ook de kas ontdekt die daar in de tuin staat, maar het was beter als ik daar niet in kwam. er hingen grote vruchten aan bomen die lekker roken, ik heb ze maar netjes laten hangen.
dat ene meisje, dat nieuwe baasje ofzo, ik zal haar maar gewoon even Melanie noemen, zo heet ze schijnbaar, riep mij op een gegeven moment. ach dacht ik, laat ik eens gaan kijken. ze vroeg of ik wilde gaan zitten. pff, zitten..nee, ik ga liever liggen, dus deed ik dat. maar dat vond ze niet goed. ik moest gaan staan. daar had ik ook geen zin in. ik ken haar niet, ik luister niet zomaar.
toen ging zij ook staan en na even aarzelen besloot ik toen toch maar te doen wat ze vroeg. vond ze leuk geloof ik. toen werd me nogmaals gevraagd om te gaan zitten, dus deed ik dat maar:) braaf heh!
Melanie en mijn trainer gingen praten over mij en over de verschillen tussen mij en mijn voorganger. Wylou, ik dus, is wat rustiger dan Minou, mijn voorganger, dat was een handenbindertje. nou ik niet hoor! ik ben pas net ruim 16 maanden maar ik laat echt wel zien dat ik best een hele brave lab kan zijn!
ik zie vanalles, maar veel gaat gewoon langs me heen, dat boeit me niet, zegmaar.
toen ik even bij Melanie had gelegen werd ik door mijn trainer ingetuigd. daarna kreeg Melanie mijn riem en nam me mee. ze moest even aan me wennen ze leek wel een beetje streng maar ze draaide heel snel bij toen ze doorhad dat ik niet zo'n strakke hand nodig heb als mijn voorganger.
op haar commando begeleide ik haar. ik was hier nog nooit geweest, maar dat is voor mij echt geen reden om het dan moeilijker te vinden of er extra opgewonden van te raken. Ja, leuk dat is het wel!
ik moest een paal zoeken. ja die zag ik wel hoor!
daarna oversteken, een inrit in en een heel stuk rechtdoor. boeiende plek dit. bochtje naar rechts, yes, die vind ik leuk..lekker voor mijn baas langs trekken, worden ze altijd blij van. daarna naar links. dat kan ik ook wel hoor! nog een keer links, en nog een keer en toen weer rechts. zebra zoeken, ooh maar dat kan ik wel! even wachten met oversteken. Melanie dacht dat ik wel moest stoppen bij de stoeprand aan de overkant. ik zag geen stoeprand dus ze moet niet kletsen, dat heb ik nog niet geleerd:)
toen weer rechts, leuk, obstakels!kliko's. dat heb ik even handig opgelost.. smalle stoepjes, inhammetjes, parkeervakken, nou, ik had er weinig problemen mee. ik pas mijn tempo goed aan om te zorgen dat degene die achter mij loopt niet struikelt.
na heel veel obstakels moest ik ineens naar links. hee, dat rook lekker, dierenarts!!!hee ik zie een deur..oh ze vraagt ook nog naar een deur...jeej die weet ik wel hoor! met een kleine omhaal, maar, ik had hem!

maarja, ik mocht niet eens naar binnen. ging die melanie appel oefeningen met mij doen. ach, dacht ik, ik heb voor haar gewerkt en als zij wil dat ik ga zitten, kan ik het net zo goed gewoon even doen voor haar. vond ze leuk van mij! goed he!liggen was ook wel lekker. niet dat ik me stoor aan die warmte. ik loop wel hoor!
toen gingen we terug. daar was ik het dus niet helemaal mee eens..wat doen we hier dan. maargoed. uiteindelijk bleek dat ze echt terug wilden dus na een paar meter gooide ik mijn twijfels over boord en zette er weer lekker de sokken in.
we kwamen bij een obstakel. ik vond dat we de stoep af moesten en liet dat duidelijk merken. doorlopen was er niet bij. maar toch wilden ze dat ik er langs ging. over de weg was hier te gevaarlijk en het was wel iets minder dan een meter maar wij konden nog min of meer naast elkaar passeren. melanie ging tegen de muur staan, pakte mijn beugel weer en zei dat ik moest gaan lopen. ok, wat jij wilt. dus heel voorzichtig ging ik er langs. een stukje verder kwam een barikade waar we echt niet doorkonden. ik mocht de stoep af en na het obstakel er weer op. dat ging goed hoor!
ook de zebra had ik weer snel te pakken!
de weg terug wist ik bijna helemaal, alleen in de straat waar Melanie woont, vond ik, dat ik vanuit de inrit wel rechtstreeks mocht oversteken. mocht dat ineens niet, moest ik eerst een paal zoeken en dan oversteken naar de andere paal. dat was even lastig maar daarna snapte ik het gelijk en zette ik er weer de sokken in. ik wist nog waar we moesten zijn maar de bus bracht mij ook wel in verleiding. maarja, die melanie zei rechts, dus, als je dat gezegd wordt, dan doe je dat, dus ik ging toch het pad maar op om haar bij de poortdeur terug te brengen. in de tuin terug mocht ik weer los. ik ben lekker rustig in de woonkamer op de grond gaan liggen. braaf he van mij!

nu moet ik nog even een paar maandjes HEEL hard mijn best doen, en als alles goed gaat, dan wil Melanie heel graag dat ik bij haar kom wonen en haar ga begeleiden. ze vond mij erg knap en dat ben ik natuurlijk ook!! ik moet nog wel dingen leren natuurlijk, ik ben nog niet klaar!
Melanie probeert dit weekend fotos op de blog en hyves te plaatsen die ze van mij hebben gemaakt. ik heb nog geprobeerd met mijn kont naar de camera te draaien maar toen waren de fotos al klaar. jammer!

nou, ik ga slapen bij mijn vriendjes en zusje zodat ik al het geleerde goed kan opslaan.

kwispel
Wylou
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

ondanks de hitte probeer ik toch nog even een blogje te plaatsen.
morgen is het dan zo ver, en komt Wylou kennismaken! ik ben echt zo benieuwd!! ondanks deze tropische temperatuur zie ik er toch echt niet tegenop om morgen de beugel weer ter hand te kunnen nemen en eens te ontdekken wat deze kanjer tot nu toe allemaal heeft geleerd. dat pittige looptempo zal wel even wennen zijn,
zek
er door deze warmte, maargoed...van te voren doe ik gewoon helemaal niks zodat k fris en fruitig met haar aan de slag kan:)
(met niks doen heb ik weinig moeite hoor.....)

vandaag was ook een aardig bezig dagje. vanmorgen ben ik bij de CHE geweest, mijn nieuwe school, om de binnenboel te verkennen. dit zodat ik na de zomervakantie niet in een totaal vreemd gebouw terecht kom.
lokalen uit mijn hoofd leren heeft voor nu nog geen zin, ik kom immers overal en nergens maar een beetje basis is nooit weg. mijn ambulant begeleider kwam hiervoor naar Ede. we hebben gelijk de route van en naar het tation meegepakt en we kwamen tot de conclusie dat ie niet overal helemaal klopt, maar het was wel handig.

gelijk hebben we even een gesprekje gehad met mijn SLBer, om nog even wat dingetjes door te spreken. ik moet zeggen dat we eigenlijk helemaal op 1 lijn zitten en we weten wat we aan elkaar hebben.
we hebben gelijk een kluisje gefixt, ze hebben bij de che hoofdzakelijk kluisjes met cijferslot. niet handig, beter gezegd, niet bruikbaar:)maar op het laatst vonden we toch een paar kluisjes met gewoon een sleutelslot dus we hebben er gelijk eentje gereserveerd op een voor mij vindbare plek. ik ben gewend aan het hebbe van een kluisje en zie het eerlijk gezegd niet zo zitten om de hele dag al mijn spullen mee te sjouwen. ook voor wylou zal ik de nodige spullen op school hebben liggen en het i dus handig dat ik dat een vaste plek kan geven.

na de vakantie kan ik daar dus lekker aan de slag. de training met wylou is opzich geen probleem, het is belangrijk dat ik van te voren overleg met medestudenten om toch alle info te kunnen verkrijgen.

oja, dan nog even een mededeling van technische aart, gisteren heb ik het blogsysteem geupdate en een andere antispamplugin geinstalleerd. de reacties met spaminhoud stroomden soms met honderd per dag op mijnblog, vaak op oudere blogs. er zit nu dus een extra protectie in. het rekensommetje blijft voorlopig ook nog. als je reactie als spam is aangemerkt, krijg je hierover een bericht en dit is een anderefoutmelding dan wanneer je je som niet goed hebt uitgerekend. leef je uit en test gerust:)

zo, nu vind ik het tijd voor een koude douche (nouja koud...), ik koel anders niet meer af vandaag.
orgen hoop ik een blogje te plaatsen met een verslag van de kennismaking en als het lukt met wat fotootjes.

groetjes!