Archief

Je bekijkt het archief van June 2009

28 June, 09:26:18: vrijdag komt ze!

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

vrijdag komt Wylou kennismaken!

eergisteren heb ik contact gehad met haar trainer, en Wylou is ongeveer op de helft. ze is wat groter dan Minoutje en dat lijkt me ook al een stuk prettiger. behalve in vol openbaar vervoer, maar het springen in die hoge duitse of oude treinen ging Minou erg slecht af . die had niet van die lange poten om gewoon min of meer in te springen, maar eigenlijk moest ze het bijna met een aanloop doen. ook het lopen met een grotere hond zal voor mij lekkerder zijn, minder passen en toch een hoog tempo en waarschijnlijk een kortere beugel dus betere overdracht.
maargoed, vrijdag komt ze dus. het is een pittige tante heb ik me laten vertellen met een pittig looptempo en erg veel initiatief. dat is mooi, want ik weet gewoon van mezelf dat ik me erg snel met de manier van werken bemoei van de hond. vertrouwen krijgen dat wylou de beste oplossing kiest, zal vanzelf moeten gaan groeien mar dat komt vast helemaal goed.
ik moet er natuurlijk rekening mee houden dat er toch iets mis kan gaan in wylous opleiding waardoor het feest niet door zou kunnen gaan, maar tot nu toe is er geen enkele reden voor want het gaat gewoon erg goed! heerlijk! ik benzo benieuwd!!!
aftellen dan maar...gelukkig heb ik nog wel een aantal dingen te doen deze week die om mijn aandacht vragen, dan is het zo vrijdag.
hopelijk leert wylou mij niet kennen als piraat. ik heb wer gedonder met het hoornvlies van mijn rechteroog en die is dus weer stevig afgeplakt.natuurlijk wel een raar gezicht voor een hond. toen minou kwam kennismaken heel wat jaartjes terug had ik het toevallig ook. hheel fijn met deze warmte, door het zweten wordt hett helemaal een puinhoop!

verder is het plaatsen van reacties rechtstreeks op de blog, dus op www.melanie-minou.nl tijdelijk niet moelijk. spammers breken door de beveiliging heen en soms wel 100 reacties per dag worden op willekeurige blogs van mij gegeven.
je kunt nog wel via hyves op mijn blogs reageren. deze blogs worden automatisch ook op mijn hyves gepost namelijk

nou, dat was hem weer..ik ga aftellen....

24 June, 20:18:51: Yesss!!! hond in zicht!

Gepost in: Updates
Door: melanie
Beste mensen,

Na een wachttijd van bijna 8 maanden, kwam daar het zogehoopte
telefoontje van het KNGF, de geleidehondenschool. Ik stond midden in
een gang op school en wist niet hoe gauw ik op een rustige plaats
moest komen om dit alles veranderende telefoongesprek te voeren.
Eind april is er een aspirant geleidehond op school aan haar opleiding
begonnen, opnieuw een zwart labrador teefje, luisterend naar de naam
Wylou (hoe krijgen ze het voor elkaar een hond voor me te vinden wiens
naam zoveel lijkt op de naam van de vorige hond Minou (en dat niet
eens bewust!)
Ik word nog gebeld voor een afspraak voor een eerste (erg vroege)kennismaking.

Ze wordt getraind door dezelfde trainer die Minou destijds het vak
heeft geleerd, van huis uit dus. omdat ik absoluut een schoolinstructie wil
(dwz. 1 week intern in amstelveen en de rest thuis nog een dag of 2 a
3, moet er gekeken worden waar Wylou haar verdere opleiding zal gaan
volgen en dus is het ook wel van belang dat ze weten of ik wel of niet
haar toekomstige baasje word.

Er kan nog vanalles misgaan, maar daar wil ik nu nog even niets van
weten. ze heeft nog een flinke weg te gaan en ik ben dan
ook erg benieuwd wat voor een speels jong ding ik binne nu en een paar
weken zal aantreffen. ze is geboren op 23 februari 2008. als ik uitga
van het gemiddelde, verwacht ik (hoop ik) dat ze rond oktober klaar
zal zijn om echt met mij aan de slag te gaan. nog even een maandje
afzien met stok op de nieuwe school, maar daarna kunnen we er samen
weer lekker op uit! Mijn vakantie? die had niet beter kunnen beginnen!

verdere belevenissen van ons, zullen weer te volgen zijn via deze blog.
dit adres zal niet veranderen, ookal is Minou allang mijn hond niet
meer, ze blijft mijn eerste hond en ze blijft een toppertje!

08 June, 12:56:01: bezoek aan de KPJ Boerendag

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

gisteren was het weer tijd voor het jaarlijks terugkerende evenement, de boerendag.
Jaarlijks stelt een boer zijn terrein ter beschikking en vinden er allerlei activiteiten plaats.
Dit jaar vond het in Montfoort plaats. vorig jaar heb ik samen met een andere ambassadeur van het KNGF een kngfstand bemand op de boerendag.

Gisteren was 1 van de onderdelen een demonstratie met honden en pakwerkers.
Naar wat ik begrepen heb zouden er eigenlijk politiehonden komen, maar dit ging niet door dus was de club UDHV aanwezig
www.udhv.nl
(utrechtse duitseherdershonden vereniging).
Zij gingen demo's geven van hoe het pakwerk in zijn werk gaat.
Ze lieten echt beginnelingen en gevorderden zien. Stuk voor stuk enthousiaste honden, die gelukkig ook gewoon hond konden zijn.
Het begint eigenlijk met het interessant maken van de mauw van het pakwerkers pak eigenlijk. Ze moeten leren zich hierin vast te bijten en vast te houden, ook als degene die de mauw (of het hele pak) aan heeft, gaat lopen of de hond bedreigt of zelfs slaat.
dit is natuurlijk nog niet voor de beginnelingen en komt echt bij de gevorderde hond pas aan bod.

ongeveer halverwege werden er vrijwilligers gevraagd. en ik kon het natuurlijk niet laten mijn kans te grijpen en ik mocht over het lint heen stappen en kreeg de pakwerkersmauw aan. houd je arm maar voor je buik. zodra jij die arm beweegt zal de hond hem grijpen en gaan sjorren. het was precies zo. de hond moest voor me gaan zitten en blaffen (dit deed ie uit zichzelf). zodra ik bewoog hing hij aan mijn arm. ik moest ondertussen proberen weg te lopen en de hond mocht niet loslaten. dit gebeurde ook niet. uiteindelijk mocht ik de mauw loslaten zodat die van mijn arm kon glijden. dit is als beloning voor de hond, en het is ook duidelijk dat ze het ook echt als beloning zien, anders zouden ze er niet zo fanatiek mee bezig zijn.
Ik mocht nog een keer. Mijn enthousiaste bijterik was alleen een beetje te enthousiast en sprong al voor ik bewoog naar mijn arm: mag ik, mag ik???
uiteindelijk mocht hij dus en het werd nu een heus gesjor. je voelt duidelijk dat er 2 flinke kaken je vast hebben maar pijn komt er niet bij kijken. het is net alsof je arm in een nauwe koker zit en het voelt niet alsof er 2 fixe duitse herder kaken in je armen staan te hakken.
Er ging een bepaalde beheersdheid van uit. moeilijk te beschrijven maar de hond deed echt wat hem geleerd was en niet zomaar doelloos een trekspelletje van wie wint er. gave ervaring om mee te maken en om te merken dat ze dan gevaarlijk kunnen lijken, maar ze zijn alles behalve dat!

later, bij de echt gevorderde typetjes lieten ze zien dat de hond nergens van terug mag deinzen. er wordt met stokken gezwaaid en op bepaalde plaatsen (waar het de hond niet pijn doet of beschadigt) zelfs geslagen. en het is dan de bedoeling dat de hond hoe dan ook vast blijft houden en verhindert dat degene die hij vastheeft er vandoor gaat. volgens mij mag je blij zijn dat je zo'n pakwerkerspak aan hebt bij dit soort trainingen, en dat de hond niet op jouw, maar op het materiaal gefocused is, want anders ben je niet blij als je wordt beetgepakt.
Patrick heeft een filmpje gemaakt. binnenkort op youtube, dan zet ik hier de link wel neer. de geluidskwaliteit is erg goed en je kunt verstaan wat de instructeur tegen me zegt. leuk was dat hij toen ik dus mezelf als vrijwilliger had aangeboden hij ook uitgebreid vertelde wat er gebeurde, hoe de hond reageerde en soms ook waarom juist die reactie. erg leuk!