Archief

Je bekijkt het archief van May 2009
Gepost in: Updates
Door: melanie
Lieve lezers,

Dit is dan echt het laatste bericht wat ik jullie ga vertellen. Ookal kan ik jullie niet zo heel veel vertellen.
5 januari ben ik teruggegaan naar school en na een hoop omzwervingen en een tijd in de kennel ben ik op 18 mei officieel in Dordrecht gaan wonen bij mijn nieuwe baas. Ik heb een nieuw maatje gevonden die ik mag helpen en we zijn blij met elkaar. Ik heb weer een eigen huis, en geen kennel meer. maar jullie kennen me dus weten vast wel wat ik daar van vind.
Ik hoop dat mijn baasje nog eens contact wil met mijn oude baasje, zodat zij hier kan vertellen hoe het met me gaat.

Voor nu zeg ik, zwaai zwaai, dank jullie wel voor het volgen van mijn belevenissen. Hopelijk duurt het niet meer zo lang voordat mijn schrijftaak wordt overgenomen door een frisse jonge collega.

heel veel groetjes, poten en lebbers,
Minou

21 May, 14:45:14: lekker chaotisch weekje

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

deze week was er zo een waarvan jezegt: er gebeurt van alles, mar wat gebeurt er nou eigenlijk?

vorige week ben ik naar school geweest voor mijn laatste ecdl toets, Access. En, deze week kreeg ik de uitslag: ik heb hem gehaald, met 82 procent. Yes! alle ecdlmodules gehaald! over een aantal weken mag ik mijn diploma per post verwachten. Dat is mooi! eindelijk weer wat afgerond wat moet voor het behalen van mijn mbo diploma. ookal zijn er dan bepaalde types die er het liefst alles aan doe me nog een jaartje (minstens).. op school te houden..ik zal geen namen noemen;)
ik heb het op school gelijk even over mijn uren gehad en de onzekere toestand daarvan.
Als ik op deze voet doorga en lekker doorwerk, dan zit ik goed met mijn uren. maarja, komt die hond nou eind juni of niet? want als die wel komt, moet ik wel de route naar mijn nieuwe school weten vanwege de thuisinstructie waarbij je routes in eigen omgeving gaat oefenen.
Deze maandag zat ik dan ook, net als de maandag daarvol, in grote spanning. gaat die telefoon of gaat die niet. en weer kon ik wachten maar weer ging hij niet.
's avonds ontving ik een bericht dat er iemand anders wel gebeld was voor de training van eind juni, maar voor waarschijnlijk een eerste hond omdat de trainng al half juni begint (een week eerder).
maak ik nog een kans? ik wist het echt niet meer. ik zal jullie de details van een kleine vloektirade besparen. maar, aldus velen was er nog een kans.. en, misschien was er gewoon geen tijd meer om mij te bellen??
disdag dus weer in spanning....eer niks! eind van die middag he ik de stoute schoenen aagetrokken en naar kngf gemaild. ik wil graag weten hoe het ervoor staat. Hoe ik het moet regelen met stage als ik voor die tijd echt die route moet kennen, want dan heb ik ook geen kans om langer door te lopen om de gemiste uren alsnog te maken. maar helaas..nog altijd geen reactie. ze bellen 4 tot 6 weken van te voren, en die 4 wekengrens is maandag. maandag begint er overigens ook een instructieperiode voor 8 mensen. en ik weet dus nog steeds niet waar ik aan toeben. ik vrees het ergste maar ik wil het eigenlijk nog niet aannemen.
Ik wacht nu bijna 7 maanden. bijna 5 maanden he ik mijn stokloopvaardigheden opgehaald, nu vind ik het wel weer genoeg:)

maargoed, jammergenoeg kun je niet meer doen dan afwachten en hopen, dus dan doen we dat:)

woensdag, gisteren dus, ben ik weer een dag wezen meelopen op mijn nieuwe school, de CHE. was weer heel leuk. gelijk de eerste 2 uur uitval, want de docent was vergeten dat ie les moest geven en was nergens te bekennen;), maar de rest van de dag verliep erg prettig. leuke mensen, leuke docenten, een doolhof van een gebouw maar je kan niet alles hebben en immers is ons huidige gebouw al net zo'n doolhof en daar weet ik inmiddels ook aardig de weg dus ach.

morgenochtend ga ik met mijn mobiliteitstrainster een begin maken met het leren van de route vanaf station ede wagingen naar school. dit is wel zo'n 15-20 minuten open, dus het leren van de route zal ook wel aardig wat tijd in beslag gaan nemen. en dat is het lastige, hoeveel tijd hebben we..tot eind juni of tot half augustus...een aardig verschil he!
ik ben benieuwd. ik heb een hekel aan het leren van nieuwe routes, eigenlijk uberhaubt aan stoklopen maar dat went. maar daarna gaan we lol maken want als ik klaar ben met de fijne mobiliteit ga ik naar huis om even te eten enzo en dan vertrek ik naar Marleen toe waar ik tot zaterdagavond zal blijven in Nunspeet. Lekker hoor, ik heb er echt zin in! zaterdag komt Ingeborg met haar Pup Pjotter (geboren op 11 dec), die ik al als wurmpie van 5 weken heb gezien, en begin maart was hij ook nog wel aardig op schootformaat, maar nu is ie rond de 18 kilo, dus dat tijdperk zit er op denk ik zi:)
ik ben benieuwd. lekker bijkletsen met Marleen natuurlijk, dat is weer hard nodig! vita even doodknuffelen met haar zielige blinde oogje (ze doen aan handicapruil;).

nou, dit was um weer even, ik heb vandaag lekkeer vrij en daar ben ik BLIJ om!

Zou Minou nu in dordrecht bij haar nieuwe baasje zijn? en wat zijn ze aan het doen????

groetjes!

08 May, 20:38:50: Foto's Minou in de kennel

Gepost in: Updates
Door: melanie
Ik ga even testen of ik foto's kan plaatsen. er vanuitgaande dat het lukt, dit zijn foto's gemaakt op 8 mei 209 terwijl minou middagpauze vierde in de knnel. Met dank aan het KNGF.

Minou op de kennelvloer, kijkt recht in de camera
Minou op har stratcher in haar kennel, kijkt wederombraaf in de camera
hopelijk lukt het.

08 May, 17:19:41: Minou no op school

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

vanwege wat problemen die ik had met Minou's verzekering die op de 1 of ander fage manier niet beeindigd was, had ik gisteren contact (via mail) gezocht met kngf. en tja, als we het dan toch over minou's bureaucratische ropslomp hebben, moeten we het toch een beetje leuk houden en ook eens naar de eigenaar van die rompslomp vragen, de liefste, leukste ondeugendste lab die ik ken. en vanmorgen kreeg ik antwoord. ze zit nog op school. de plannen zijn wat veranderd (of iets in die richting...), en de thuisinstructie met een nieuw baasje start op 18 mei. dit is volgens mij niet degene wie ze in eerste instantie in gedacte hadden. Het is een man, wonend in dordrecht die erg van haar gecharmeerd is, zo liet kngf me weten. dat isnatuurlijk altijd leuk om te horen. "die boef weet zich wel te vrkopen"stond er bij. JAH, DAT geloof ik direct! de kleine charmeur!
later schoot me te binnen, ze wordt dan wel met een thuisinstructie afgeleverd, maar, zou ze nu dan nog misschien in de kennel zittn? dan zijn er toch wel even foto's van haar te versieren? dus, ik waagde het erop en ja hoor, vanmiddag even voor tweeťn een goed gevulde mailbox. 2 foto's van mijn meisie die dan wel niet meer van mij is maar zo voelt het nu eenmaal:)
in de kennel ligt ze recht in de camera te kijken met overal speelgoed om haar heen., ja, dat jat ze denk ik ook wel bij de buren:D
de andere foto op haar ligbed ook weer in de camera kijkend. wat een aandcht!!!
de foto's plaats ik wel op mijn hyves. er moeten ook nog foto's op onze camera staan, daar moet ik me vandaag of morgen ook maar eens in gaan verdiepen, wordt het plaatje compleet. aldus patrick ziet ze er ouder uit. ja, mag het eindelijk?:P ze is al 5 hoor:) in mensen jaren is ze halverwege de dertig. ze haalt me in!

tot zover even Minou. ik hoop jullie snel te kunnen berichten dat ik ook aan de beurt ben om een hond in ontvangst te nemen, want dat wachten....blehg!

06 May, 20:06:31: vanalles ondernomen

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

Ondanks ik nu stage loop gebeurt er zoaf en toe toch nog wel eens wat noemenswaardigs. dit zijn niet altijd leuke dingen helaas, maar vaak ook wel.
vorige week was het natuurlijk koninginnendag en patrick en ik hebben eerst in armelen rond gehangen, in vleuten hadden we het met 10 minuten gezien en hadden wij een gezellig avonde. ook zijn we vorige week nog lekker naar het zwembad geweest.
Zondagavond hield ik ook patrick gezelschap want die ARME jongen zat HEEELEMAAL alleen thuis:P
maandag moest ik geoon stagelopen maar gisteren had ik dan weer vrij en ging ik naar Tim toe. Heen met de trein, terug met de taxi.
Ondanks ik nu zonder hond zit vertik ik het om mijn taxikilometers erdoorheen te jagen als of het water is, ookal kost het dan wat meer energie en moeite, ik ben niet van plan me ondanks dat extra gedoe uit het veld te laten slaan. de trein en busritten verliepen dan ook perfect. geen aansluitingen gemist, niet ernstig verdwaald, wel legaal zwart gereisd dus dat is ook aleen maar goed.
Bij tim was het erg gezellig en ik was er getuige van dat zijn zus goed kan koken (nouja, ze is het aan het leren maar het smaakte prima in iedergeval;)

de taxi kwam ech eens optijd. de chaufeur zei dat k om vijf overhalf elf thuis zou zijn. dit wer wel wat later, ik snap niet hoe maar volgens mij reed hij gewoon niet zo hard.

vandaag begon dan weer gewoon de stage en toen ik vanmorgen aan de late kant buiten kwam, regende en waaide het. gatver, het lijkt wel herfst. voor ik bij de bushalte was had ik dan ook al natte voeten doordat ik in iets te diepe plassen was gaan staan.

alles verliep goed, tot ik bij de trambaan de loopbrug over moest. erop is geen probleem. eraf opzich ook niet. trouw pakte ik de trapleuning van de trap naar beneden beet. beetje glibberig. gadver, zeker vogelstront die een beetje is uitgelopen door de regen. de leuning voorbij de bocht zelfde verhaal, maar er "zat een luchtje aan"en wel de lucht van maagzuur en alcohol. het was gewoon KOTS!! gatverdegatfer!
beneden aangekomen heb ik mijn handen en handvat van de stok eerst door een paar natte struiken gehaald (vurig hopend natuurlijk dat het kotsende monster die struik niet gebruikt had:)
ik heb altijd van dat leuke handenwasspul in mijn jaszak. maarja, mijn rechterhand was besmeurd en dat spul zat in mijn rechterzak. ik had geen zin om ook nog met een naar kots stinkende jas rond te lopen dus ben zodra ik boven bij mijn afdeling was de wc in gevlucht en heb meerdere keren handen en stok met flink veel zeep staan schrobben.
vanmiddag moest ik er weer langs. heb de leuning niet aangeraakt. de gore kotslucht hing er nog.oohhhh kokhals! WAT is dat GOOR! je eigen kots is al smerig, laat staan de kots van een 1 of andere feestvierende dronkelap. bleeeeeh!
dus, blinden onder ons:vertrouw nooit openbae trapleuningen en zorg dat je altijd in al je zakken iets hebt om je handen schoon te maken!

volgende week heb ik een trainingsdag op mijn nieuwe school. van 10.00 tot 14:00 uur. ik ben heel benieuwd. de week erna waarschijnlijk een meeloopdag. lekker sfeer proeven van de nieuwe school. ik heb er wel zin in moet ik zeggen. ben erg benieuwd. omdat ik nu nog in een fase zit van allerlei dingen afronden ben ik er nog niet zoveel mee bezig, en zonder hond daarnaartoe gaan kan ik e ook nog niet zo voorstellen. maarja, dan moeten ze nu toch onderhand gaan bellen....
zit ik er in juni niet bij, dan wordt het op zijn vroegst augustus en dat komt HEEL beroerd uit. dus ik duim en ik duim dat ik deze volgende week of de week erop gebeld word. ik vrees dat als het definitief niet eind juni wordt mijn humeur niet zo gezellig is. alvast excuses:)

ik heb even niks meer te melden. zie net een mailtje dat de cursus presenteren op 16 mei niet doorgaat die ik vanwege mijn ambassadeursschap zou krijgen want de gene die de cursus geeft is onverwacht verhinderd. ben benieuwd naar een nieuwe datum.

tot zover weer even mijn leventje:)