Archief

Je bekijkt het archief van March 2009
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

eindelijk weer eens een "gewone"log.
Beessie is begraven. ik word nu niet meer 's nachts gestoord in mijn slaap door geslurp aan het waterflesje of andere nachtelijke activiteiten. verder ben ik nog maar weinig thuis geweest, maar stil is het nu wel boven.
maarja, hij was ook al erg oud.

dinsdag bij patrick geweest en dat was weer gezellig!
ook moest ik dinsdag naar school om mijn project voor het assesment op te leveren waar ik half januari mee begonnen was. ik was dit project echt meer dan zat. ik maakte het af buiten mijn stage. ik had het ook tijdens mijn stage kunnen doen, maar dit wilde ik niet. ik ben op het bedrijf voor mijn stage en niet om allerlei taken voor school af te ronden. ik heb wel wat dingetjes gedaan, maar hte merendeel heb ik thuis afgemaakt.
en dan kom je op school, de hele school door om de juiste docent te vinden, blijkt ie op de plek te zijn waar je gestart bent met zoeken!! en dan ga je je ineens afvragen of je echt wel genoeg hebt gedaan....
dat mySQL in windows is op de 1 of andere manier niet helemaal een succes. het is lekker toegankelijk want je werkt alleen op de prompt, maar soms als je een foute querie hebt ingegeven blijft ie hangen en moet je hem via taakbeheer killen om weer op te kunnen starten. ik had een leuk batch-filetje gemaakt om de prompt snel op te kunnen starten die ineens geen teken van leven meer gaf. ik kon nog wel de losse regels afzonderlijk in de cmd gooien, maar hem openen had geen zin want er gebeurde gewoon niks. wat is dat nou weer voor bullshit. maargoed. het draaide allemaal, en echt veel hoefde ik niet te laten zien. op een gegevn moment precies een query die het op de 1 of andere vage reden niet deed. nu weet ik heel misschien de oorzaak en ik zie nog wel of ik dat ga uitproberen:P
maar veel hoefden ze niet te zien. ik zit 3 procent boven het minimale wat je moet hebben. ik heb het dus zeg maar gehaald.pff wat was ik blij:) eindelijk van dit gedoe af!!!
nu nog even alle spullen aanleveren voor in het "archief"en dan ben ik van dit fijne leuke alleraardigste gedoe verlost. dan rest er alleen nog maar helpdesk en iets van onderhoud en implementatie ofzo en 1 ecdl module moet nog even worden doorgestuurd want daarmee ging iets fout, dus als ik die nou ook even goed genoeg gemaakt heb, dan is dat ook afgemaakt..
dus, het spijt mij voor de mensen die mij stiekem langer op school willen laten blijven, het ziet er toch echt naar uit dat ik in juli gewoon netjes in 4 jaar tijd mijn mbo diploma in de wacht ga slepen. dat moet ook, want ik ben nu zoiezo al 25 als ik mijn hbo diploma eindelijk eens heb en dat vind ik oud zat!

gister avond ben ik met patrick wezen zwemmen in het "nieuwe"zwembad van vleuten. een aanrader als je de hele dag geen kant op kunt!. we hebben zo'n 5 kwartier in het water gelegen. natuurlijk daarna uitgebreid onder de douche in het zwembad want dat water is veel warmer dan het zwembad water:)
daarna nog even bij mij thuis wat gedronken en toen pat naar huis ging ben ik ook vrij snel mijn bed in gedoken. nog even mail kijken maar dat hield ik ook niet lang vol:)
nu zit er een collega een broodje frikandel te eten en dat vind ik heel gemeen!. ik ga maar aan mijn gewone saaie bruine brood:)

de nieuwe ten geleide (blad van kngf) is trouwens ook uit. ik keek uit naar de komst van deze uitgave. welke honden zijn al afgeleverd, welke zitten er nieuw op school?
Minou staat nog niet bij de afleveringen. dat hoeft niet te betekenen dat ze nog niet is afgeleverd maar de aflevering is gewoon dan nog niet (helemaal) afgerond. dat zegt dus niet heel veel.
verder viel het me op dat er nog aardig wat honden zijn afgeleverd van nesten waarvan broers en zussen al lang zijn afgeleverd. (of dit zijn honden die toch herplaatst zijn maar volgens mij niet). dus ik heb goede hoop dat er nog h-tjes beschikbaar zijn..wie weet voor mij??
(het h-nest zijn labradors gekruisd met een duitse herder en daar zit ik een beetje op te azen). verder heb je het i nest, dat zijn labradors. het j nest is 3 kwart lab 1 kwart golden, ik denk dat ik dus minder kans heb op een j-tje vanwege dat kwart golden (die vaak wat voorzichtiger en rustiger zijn). dan heb je het k, l, en m nest zijn allemaal volle labs, het n-nest is goldenx duitse herder..zou misschien nog kunnen, maar daar reken ik ook niet echt op. dan een nest 3 kwart golden 1 kwart lab, dan weer een labrador nest (pups van de zus van Minou) en daarna komen er heel veel kruisingen met de golden...dus..als het nou eens een h-tje wordt, of een itje of een ktje of een elletje of een m-etje, hoef ik niet zo lang meer te wachten! zo, ik heb gesproken.

oja, en dan last but not least. jullie moeten even op victor stemmen, de hond van barbera. hij kan dan buurthond van het jaar worden. stemmen jullie ook?
http://www.buurthondvanhetjaar.nl/kandidaten/Victor-uit-Hardinxveld-giessendam/
ik heb wel gestemd, maar op de 1 of andere manier krijg ik geen bevestiging, maar mag ik ook niet nog een keer stemmen..vaag!
nou, het is voedertijd voor mij!

23 March, 22:34:13: Dag, lieve beessie

Gepost in: Updates
Door: melanie
Beessie.
ineens gaat er vanavond door me heen, dat ik hem nog niet gehoord heb. geen getrek aan het flesje, geen gezeur om eten. ook als ik voor de kooi sta, krijg ik geen reactie en ik vrees het ergste. mijn vermoedens worden bevestigd. Hij ligt daar rechts boven in de hoek, half op zijn zij gerold en duidelijk niet meer in leven. mijn lieve cavia kwam bij mij een dag nadat we naar dit huis verhuisden op 31 mei. hij was nog klein toen ik hem kreeg en enorm wild. tam is hij nooit echt geweest. niet lang nadat ik hem had brak hij zijn achterpoot omdat hij zo enorm wild was bij het optillen maar hij herstelde. sinds dien is het knippen van zijn nagels altijd een strijd geweest en ik hoefde maar naar dat pootje te wijzen of hij haalde al naar me uit. maar toch was en bleef hij leuk. riep me 's morgens vaak als ik uit bed kwam, of 's avonds als ik naar bed ging. bijna dagelijks lekker terwijl ik achter de computer zat lag ie in zijn handdoek op mijn schoot of tegen mijn borst. nu ligt hij op schoot, maar ik hoef niet meer te vrezen voor aangevreten snoeren of de handdoek die uit elkaar wordt getrokken. hij was nog een beetje warm maar zijn oogjes gaan niet meer dicht.
We denken dat hij op slag dood was. zaterdag liep hij nog over mijn balkon toen ik hem heel even had neergezet! hij ging er op mijn kamer vandoor en kroop onder mijn bed waar ik hem met veel moeite vandaan wist te halen, met een stevige hap in mijn hand tot gevolg, het gat zit er nog.
Nu is het voorbij. je bent oud geworden en op het laatst nog aardig dik ook.

beessie, ik zal je missen!

Je kwam bij me op 31-05-03 en overleed, op 23-03-09.

23 March, 10:05:08: Minou 5 jaar

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

Vandaag 5 jaar geleden kwam er een groot nest labradortjes ter wereld. een hele berg zwartjes, 1 bruintje.
De kleinste van het stel woog slechts 200 gram. het gemiddelde geboortegewicht van een lab is zo'n 350 gram, maar het kan ook veel meer zijn.
Het kleintje kreeg in eerste instantie de naam Minai.
Maar, wie de kleinste is, moet wel zorgen dat ie aan zijn trekken komt.
Nou, deze kleine wriemel zorgde daar wel voor. Zorgen maken doe je je maar om iemand anders, ik red mezelf wel.
Gelukkig werd Minai Minou en de kleine wurm van 200 gram is uiteindelijk uitgegroeid tot een kleine maar niet op haar bekkie gevallen labrador met een streefgewicht van 25,26 kg.
zo'n 20 maanden later maakte ze kennis met mij. Ik snap wel waarom ze zich geen zorgen hebben gemaakt of ze niet onder de poot werd gelopen door haar nestgenoten. die stond haar mannetje, of vrouwtje, wel. en kon net zolang doordrammen tot ze haar doel bereikt had.
jammergenoeg heeft het avontuur met dit kleine monster niet langer dan 3 jaar en 3 dagen geduurd.

toch hoop ik voor Minou op een fijne verjaardag. ik denk bij haar nieuwe baas en die zal haar vast lekker verwennen.

Ik ben zaterdag maar eens begonnen met het uitmesten van de 2 kisten vol met hondenspullen. eerst was de voerton aan de beurt. daar stond..met nadruk op stond... nog een flesje zalmolie en er lag nog een halve zak gedroogde pens.
toen ik de ton opendeed vond ik al wel dat de zalmlucht erg overheersend wa.s maarja..die ton is een hele tijd niet opengeweest. dus. dat kan toch? ik haal de zak pens uit de ton en twijfel even wat ik ermee moet doen. er wordt echter al voor mij beslist. de onderkant van de zak is doordrenkt met vieze, vette troep.ja hoor, zalmolie. snel naar de container, de zak druipt gewoon van de olie. ik was al van plan de zak weg te gooien maar nu moest ik wel.

het flesje olie lag op zijn kant, in een plasje olie.die erdus ook uitgevist en hem eerst laten uitdruipen en daarna ging hij e zak pens achterna de container in. Maar, HOE krijg je dan die ranzige vette olie verwijderd?
dat bleek nog niet zo simpel. eerst de olie eruit halen. toen begon ik met water.. ik wist natuurlijk dat dit de boel niet zou ontvetten maar er lagen ook nog wat kruimels van brokken onderin.. lekker zooitje wordt dat overigens.
toen begon ik maar met JIF. schuren met die hap. de geur werd minder, maar verder geen resultaat. blue wonder dan maar. geur werd minder, maar verder weinig resultaat.
Uiteindelijk heb ik met gewoon afwasmiddel een heel sterk sopje gemaakt en ben met een schuurspons aan de gang gegaan. wat een rotklus en het resultaat was niet echt bevredigend. omdat het mijn bedoeling was om alle sp ullen op te ruimen en schoon te maken, heb ik wat sop in de ton laten staan en heb hem buiten gezet. weg met die vislucht.
alles was inmiddels vet en had een lekkere zalmlucht. een schoon sopje krijgen was aardig lastig. wat een hardnekkige troep! maargoed. dan begint het leegruimen van de eerste kist.kammen en borstels gooide ik gelijk in het sop. ik had ze wel onthaard, maar even flink schoonboenen kan geen kwaad. ik kwam nog wat bullepeesjes tegen, ik bleek nog 1 kauwstaaf te hebben en ik dacht echt dat ik ze op had gemaakt!
handdoeken, lege verpakkingen. nog een pipetje frontline maar die bleek ook niet helemaal heel meer te zijn en stond op het punt echt te gaan lekken. een mega berg munchystaafjes want die had mijn moeder nog even bij de macro gekocht (het waren er maar honderd...) en ik had nog een kwart zak van die dingen. nog wat dentasticks (gratis bij de supermarkt vandaan). een paar trommeltjes en bekers waar ik vanalles in bewaard had. ook maar in het sop dus. 3 handdoeken (speciaal voor de hond), nog een gloednieuwe borstel die ik ooit gewonnen heb, voor langharige honden, washandjes, poepzakjes, nog meer poepzakjes, nog een reep hondenchocola die over de datum bleek, de meest waardeloze beloningszakjes ooit in handen gehad (die heb ik maar niet weggegooid maar in feite heb je er geen ene bal aan!)
en nog veel meer van dat soort dingen. het duurde een hele tijd (mede doordat ik ondertussen een beetje liep te lamballen), voordat die kist eindelijk eens leegwas. mijn zus ging een beetje klieren met een bal die van Minou was en die ligt nu dus bij de buren lol
kist schoonmaken, en toen de andere kist waar gelukkig niet zoveel inzit. minou's oranje jas, die ze eigenlijk niet helemaal paste want hij is haar eigenlijk te groot. de frisbee van stof die ik bijna nooit gebruikt heb omdat minou hem bijna opvrat, tig tennisballen die op 2 na eigenlijk kapot waren.2 zaten nog in een zakje (nat) en waren beschimmeld..uhm. en dat was het wel zo'n beetje. en dan weer inladen. de niet vaak te gebruiken spullen in de laatste, grootste kist. de dummy, de reflecterende jas, een ander tasje (die was ik na amerika nog vergeten uit te pakken. hij was nog compleet gevuld met kauwgom, poepzakjes en beloningsbrokjes en zelfs de entreekaart voor de boot in Portland!!!
tennis ballen, alle poepzakjes die ik had zo'n beetje, de nutteloze beloningstasjes, tekentang, vaceline champo hondenwashandjes alles heb ik in die grootste kist gegooid.. (niet erg netjes maar who cares).
de belangrijke spullen kwamen weer in de eerst leeggeruimde, kleinste kist, die ook het makkelijkst te bereiken is in de kast. het kauwmateriaal, de brokjes die ik nog had, borstels en kammen, na een grondige reiniging en de handdoeken.
overzicht in de meest gebruikte kist dus.
het enige dat nu nog rest is een tas met beloningsbrokjes die nog op mijn kamer ligt, en de grote snoeppot die in de bijkeuken staat. maar dat komt ook nog wel.
oja, en die vervelende voerton dus nog...ik waag me er nog even niet aan.de geur van zalm zit nog even iets te vers in mijn geheugen.
inmiddels heb ik gelukkig nog wel wat tips gekregen over hoe ik die olie weg kan krijgen, dus ik hoop dat mijn volgende poging iets succesvoller is!
nu maar wachten op een telefoontje van het kngf......wie weet vandaag????

18 March, 11:10:11: hoogste tijd voor een blogje

Gepost in: Updates
Door: melanie
hoi allemaal,

Het is weer echt even tijd voor een blogje. alles gaat hier goed hoor.
zondag was de verjaardag van mijn "schoonvader". erg gezellig en HEERLIJK eten:). maandag dan maar weer gewoon aan de bak op de stage. de avonden zijn rustig , buiten het afmaken van mijn project voor school om dan. morgen komt Patrick weer gezellig mijn kant op! jeej:)
24 maart moet ik mijn project gaan laten zien op school en dan hoop ik ook meer te horen over een ander assesment wat al bijna een jaar stil ligt.
3 april komt er weer een andere docent naar mijnstage want het assesment Helpdesk 4 moet ik ook nog altijd doen..pfff, wat moet je daar allemaal voor weten!!oude aantekeningen zoeken vrees ik!

mijn stagebegeleider van school is vandaag geweest, en alle partijen zijn tevreden. ze hoeven me niet achter mijn vodden aan te zitten en ik doe gewoon wat ik moet doen:) ik heb de functie als projectleider en daar komen weer wat andere competenties bijkijken waar je ook in een vervolgopleiding die niet ict gerelateerd is, iets aan hebt. morgen moet ik 5 mensen gaan interviewen. ik heb alleen pasvoor 1 persoon toestemming!:)
Dus, teamcoordinators, de projectleider voor het project verlof- administratie wacht op antwoord!:P
verder gebeurt er geloof ik weinig noemenswaardigs, geloof ik.

maandag wordt minou 5 jaar. time flies en ik hoop dat ze lekker verwend wordt, waar ze dan ook is. ik zei net al tegen mijn collega's, volgens mij kunnen jullie me maar beter buiten zetten als het kngf heeft gebeld. anders is er van dit rustige kantoor niet veel meer over!:)

opweg naar mijn stage is het trouwens nu ook een lekkere bende. de stoep is voor de helft opgebroken. je kan op 2 manieren om de stenen en zandplaten heen. ik kies dus voor de rechterkant met de troep links. ben ik er bijna, zegt iemand. je loopt daar zo vast. je moet heeelemaal teruglopen en langs de andere kant langs de opbreking..grrrrr! gelukkig hielp ze me even door de zooi heen en hoefde ik dus niet door al dat losse zand te sjouwen. ze maken er daar echt een bende van. auto's worden op fietspad of stoep geparkeerd, bouwmateriaal laten ze maar gewoon vallen waar ze er zelf geen last van hebben. ze zijn gelukkig wel heel behulpzaam maar naar mijn idee moet het veel makkelijker kunnen voor alle partijen.
nu ga ik na deze korte onderbreking, maar weer verder!

groetjes!
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

soms beleef je niks, zo gebeurt er vanalles.
Dinsdagavond ging ik samen met vriendlief en ouders naar de open avond van de Christelijke Hogeschool Ede.
wij hadden het goede voornemen om met zijn 3en met de trein te gaan. ik, patrick en mijn moeder. mijn vader zou met de auto gaan, lekker makkelijk voor op de terugweg.
wij konden dan vast een beetje bekijken of de route vanaf het station naar school te doen was.
Mijn moeder kwam al een half uur later dan gepland, want de trein die in vleuten hoorde te stoppen, reed dus door!
maargoed. de trein naar ede (intercity nijmegen) komt elk kwartier dus das makkelijk. eenmaal daar dachten meerdere partijen dat ze de weg wel zouden weten. nou het werd een leuke dwaaltocht en het duurde dan ook effe voor we op het goede spoor zaten.nouja, niet op het spoor maar je snapt het wel. mijn vader was er dus al lang!
we zijn overladen met informatie. erg veel verduideijking, verheldering en overlading.pff. maar wel en dat is toch ook wel heel erg belangrijk: erg interessant en boeiend. de dekaan van wie we van te voren een naam hadden gekregen bleek ziek te zijn. maar we hebben nu zijn kaartje en kunnen volgende week dus eens bellen.
ook nog een hele tijd met een studente staan praten en ik denk dat het toch mwd wordt wat ik ga doen, en tot nu toe heeft ede echt wel mijn voorkeur. ze zijn niet zo grootschalig (4000 leerlinge n in totaal), 400 personeelsleden. dat is een hele hoop. het heeft als voordeel dat docenten ook nog eens namen weten van leerlingen en ze wat beter leren kennen.
het eerste jaar van sociale studies is hetzelfde. of je nou mwd of sph gaat doen, het eerste jaar is precies hetzelfde. daarna ga je pas kiezen en kies je ook een Minor waarmee je je bezig houdt tot en met het vierde jaar.
Je stageplek in het derde jaar, is dus ook afhankelijk van de minor die je gekozen hebt.
hele gezellige sociale mensen, dat is mijn indruk bij deze school. in het begin behoorlijk veel lessen/colleges. nou, dat heb ik liever dan allerlei zelfstudies en dat soort dingen.
kortom het was erg nuttig om deze avond bij te wonen. ik heb aangegeven dat ik mee wil met een meeloop dag op 13 mei, daar zal ik nog wel van horen. volgende week eerst de dekaan maar eens contacten.

terug konden we lekker met de auto.

gisteren dan. Patrick en ik hadden met Stephan, een jongen die deze zomer ook mee is geweest naar de USA, afgesproken.
hij moest echter om 5 uur op school zijn voor een asa goes usa meeting voor het komende jaar. aangezien mijn stage vlak bij school ligt en patrick vanaf utrecht cs komt, zijn wij eerst ook maar naar school gegaan en hebben we bij de meeting gezeten. best grappig hoor en het begint dan echt wel te kriebelen. maar helaas, meegaan is echt geen optie. als ik zeker wist dat er dan een hond was die alles al goed op een rijtje had, dan misschien wel..moet je wel eerst een sponsor zien te vinden en een plan schrijven anders mag je als oud-deelnemer zoiezo niet mee, dus. nee.dat gaat hem niet worden. wel leuk om weer even wat docenten gesproken (en geslagen) te hebben natuurlijk.
daarna kwamen we, toen we al buiten stonden op de 1 of andere manier op het feit dat ik moest gaan fietsen op de fiets van sandra, (docente engels en organisator vanuit onze school van asa goes usa).
patrick moest er maar weer naast gaan lopen en het ging beter dan vorige week:P minder geslinger enzo en zelfs een rechtsomkeert op de stoep lukte, zij het een beetje schokkerig:)
sandra kreeg haar fiets dus weer elemaal heel terug:P
wij zijn naar het station gegaan en hebben lekker bij de mac gegeten:P (dat was een tijd geleden (iets meer dan een maand:P
daarna een hele tijd bij de mediamarkt rondgehangen en onze money spender alias stephan moest natuurlijk wat kopen. dana, ook een medereisgenoot afgelopen zomer, werkt bij de mediamarkt. dus ook daar een tijd mee staan kletsen. toen dacht ik dat er voorlopig geen bus kwam voor mij, dus rustig aan gedaan.komen we aan op mijn bushalte, bleek er 5 minuten geleden nog wel een bus te zijn vertrokken. moest nu dus nog bijna een half uur wachten. maarja patrick en ik hadden het nog wel even gezellig tot zijn trein bijna kwam. mijn bus bracht me daarna gelukkig ook vlot terug naarharmelen
en vandaag is er nog niets noemenswaardigs gebeurd.
op 18 april 2009 is er in het amsterdamse bos weer een geleidehondenwandeling, georganiseerd door mij en de andere moderator van het geleidehondenforum, ingeborg.

Het wachten op een geleidehond voor mij duurt mij eigenlijk veel te langiemand anders van het forum heeft gisteren kennis gemaakt met haar nieuwe hond en dat klikte gelukkig meteen. zij staat ongeveer 2 maanden langer op de wachtlijst. dat zegt natuurlijk niets maar het is wel weer een stap dichterbij het einde van mijn wachttijd.. laten we het hopen!
Wat zou het worden? een h-tje? of nee..diezijn op 14 maart geboren. die zijn nu dus bijna 2, zaterdag om precies te zijn. die zijn vast al lang uitgedeeld!
de I-tjes zijn al weer een paar maandjes jonger geloof ik. er zitten nog genoeg eventuele candidaten op school.

En Minou? zou die al zijn afgeleverd? ik denk het welzou het goed gaan? hoe is de instructie verlopen? wat voor persoon is haar nieuwe baas? waar woont ze? heeft ze lekker de ruimte om haar gekkigheden te kunnen blijven uitvoeren? heeft ze een soortgenoot in huis?
voorlopig zal ik het niet weten, denk ik. hooguit een achternaam en woonplaats. maargoed slecht zal ze het er vast niet hebben. Als ze lekker kan werken op haar tempo en haar manier dan komt het vast goed.

ik heb verder even niks te vertellen geloof ik dus mijn pauze is voorbij.
tot de volgende blog!
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

pff, als ik vanmorgen had geweten dat ik pas na 10 uur op stage zou aankomen, was ik toch echt nog even een uur langer in bed blijven liggen hoor!

Alles verliep goed, totdat ik de weg en de trambaan was overgestoken, nadat ik de bus uit gejumpt was. toen ik het tramperron op wilde stappen, stuitte ik echter op een baricade. gespannen linten met een papier ertussen..ehhh jaaah dat kan ik niet lezen..er rijden zeker geen trams, oh..uh..jaaaja!hoe kom ik dan op stage?
dan moet je op de vroege morgen je creativiteit aan de gang proberen te krijgen. eerst mijn c hef maar eens bellen. die nam zijn telefoon niet op. wat nu? hij is degene die weet hoe je er zonder tram moet komen, hij gaat immers ook altijd met de tram. dan maar een collega bellen waarvan ik zeker weet dat ie er is. die was er inderdaad ook, maar ik kwam er niet echt veel verder mee. toch maar besloten naar het station te gaan. trambaan weer over, weg weer over terug naar de bushalte. een paar bussen reed natuurlijk weer gewoon door,daar zijn we aan gewend. maar het pendelbussie wat was ingezet omdat de tram niet reed stopte wel netjes voor mijn neus. het was even proppen om erin te komen. hij kon me ook bij kanaleneiland afzetten met zijn bus, want hij ging vanaf het station toch weer terug.
op het station aangekomen bedacht ik me, dat als ik daar uit zou stappen, bij kanaleneiland dus, ik geen idee zou hebben waar ik uitkwam. de buschaufeur wilde me wel helpen, maar zo bekend ben ik daar ook niet dus de weg herkennen is daar lastiger..dan de lijn 7.dan zou ik vlak bij school uitkomen, en dan moest ik wel een aardig stuk lopen, maargoed het was droog..alleen, welke halte moet ik hebben.
dus, vriendlief gebeld die net op zijn stage was aangekomen (het was inmiddels kwart voor 9!:), vervolgens een docent gebeld die me van de bushalte kon oppikken en me weer op het goede pad zou zetten. natuurlijk was net lijn 7 vertrokken en was het een aardige tijd wachten. vervolgens lekker met zijn allen opgepropt in de bus staan en ook aardig lang stilgestaan steeds, maar, uiteindelijk kwamen we toch bij de goede halte alwaar ik weer op bekend terrein werd gedumpt en ik nog zo'n goede 20 minuten naar mijn stage mocht lopen.
bij de trambaan hoore ik in de verte wel bellen. maar steeds geen tram (die reden inmidddels weer, grr!). als je daar oversteekt, vind ik het vrij lastig te bepalen waar de oversteek van de trambaan zit als je net van af de weg komt. opnieuw kwam er een tram toen ik wilde oversteken, maar ik had de oversteek nog niet helemaal gevonden. deze tram joeg me dus ruim optijd van de rails vandaan waar ik wel erg dicht bij in de buurt was al en eenmaal de oversteek gevonden kon ik zonder al te veel moeilijkheden bij mijn stage aankomen. wel had nog iemand een grote auto op de stoep geparkeerd waardoor ik een heel stuk over het fietspad moest lopen. uiteindelijk kwam ik om even over 10 uur aan op mijn stage..zomaar ruim een uur korter werken vandaag!
net even met een zeer slechtziende collega gesproken, die mij wist te vertellen, dat als ik een heel stuk verder doorloop vanaf het tramperron, er ergens wel lichten en bellen zitten bij een overgang.
binnenkort ga ik dat dus eens met die collega bekijken. maar, dan moet ik wel bijna een half uur eerder de deur uit...uhhh...ja...ok!

En nu is het voedertijd!!!

06 March, 09:32:56: Mel in actie:P

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

Gisteravond was ik bij Patrick. dat gebeurt de laatste tijd wel vaker en daarover zal ik jullie verders niet lastig vallen. maar, om daar te komen moesten we eerst met de trein, en toen een kwartier of iets meer, lopen. maar, patrick had zijn fiets bij zich. en dan is het toch zonde om die niet te gebruiken. we lopen op een gegeven moment op een lang stuk rechte weg of fietspad, weet ik veel en patrick maakt een opmerking dat ik hier best zou kunnen fietsen. die kans kon ik natuurlijk niet ongebruikt laten liggen. enige nadeel is dat patrick een man is en dus zo'n irritante stang heeft, wat niet handig is als je van het zadel wilt..maar, ok, dat nemen we dan toch gewoon voor lief!
even inkomen maar ik had mijn evenwicht eigenlijk gelijk te pakken. het stuur rechthouden bleek moeilijker. als ik op ht zadel ging zitten kon ik net bij de trappers, en dat ging beter. ik ging natuurlijk niet zo hard, patrick hield mijn jas een beetje vast. ik maakte zeker in het begin flinke slingers maar ik kon door dat patrick mijn jas beethad steeds weer op het rechte pad komen:)
arme patrick mocht dus even een stukje stevig doorstappen. heel hard gingen we natuurlijk niet, want ik kan natuurlijk niet snel reageren op tegenliggers. we hebben et ook nog even omgedraaid, maar ik had wat bedacht om te zorgen dat ik niet hard hoefde te lopen. als hij te hard ging kneep ik gewoon even in zijn handrem. laat mij maar fietsen, das veel beter!.
het is erg lang geleden dat ik voor het laatst alleen op een fiets heb gezeten. voor het laatst in mijn examenjaar op bartimeus, denk ik. maar dat waren meer mountainbikes, niet echt mijn fiets, je zit zover naar voren geleund. toen ben ik met de gymleraar nog eens het terrein overgefietst op mijn verzoek. maar veel paden zijn niet heel erg breed, dus het koste me toen wel moeite om recht te fietsen en door te gaan. er liggen daar ook overal van die geleidelijnen, daaroverheen fietsen is niet echt lekker!:). maar het was wel gaaf! toen fietste ik overigens achter de docent aan en liep hij dus niet naast me. maar het liefst karde ik daar over het plein. wel uitkijken dat er niet per ongeluk een blinde naar buiten komt. want een lopende blinde en een fietsende blinde die te dichtbij komt, is geen goede combi!
Er is nooit wat gebeurd hoor tijdens mijn fietscapriolen! (wel een keer een splinternieuwe skelter flink beschadigd doordat ie iets breder was dan ik dacht en een muur tegenkwam (daarna reed ie niet meer!!:P)

verder is er gisteren niks noemenswaardigs voor deze log gebeurd hoor, geloof ik..
dus, ga ik maar weer aan het werk!

groetjes!

05 March, 09:47:16: Dagdromen

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

wat kan de tijd toch eigenlijk snel gaan, maar toch ook weer langzaam. voor mijn gevoel loop ik al weet ik veel hoelang stage, maar in werkelijkheid is het nu net iets meer dan een maand.
Vanmorgen bedacht ik me dat Minou eigenlijk pas 2 maanden weg is. het lijkt VEEL langer!
ik sta vandaag trouwens ook precies 4 maanden op de wachtlijst..dat is toch een mooie lengte. dus, moeten ze vandaag maar eens gaan bellen...

vandeweek droomde ik, dat ik gebeld werd door het kngf. ik kon al EIND november!! met mijn nieuwe ho nd aan de wandel. enige probleem was alleen dat ze de naam vergeten was, en dat de wekker ging..einde droom, en weer geen hond!
Da's toch ZOOO gemeen!! ook zoiets. vandeweek gaat een keer 's middags mijn telefoon. welke mafkees, buiten het kngf, zou mij nou moeten bellen op maandag middag..niemand, dus, ik pak snel mijn telefoon en durf niet naar het nummer dat mij belt, te luisteren dus neem ik gelijk op.. het was het kngf..helaas wel de verkeerde afdeling! mijn reactie was dan ook: ooh, ben jij het maar! het ging dus niet over een nieuwe hond ofzo, maar over de cursus presenteren waarvoor ik me heb ingeschreven. heel gemeen!!!

ik heb een heel overzicht van alle nesten die rond deze tijd in opleiding zitten. en aangezien ik denk dat het voor mij geen krusiging wordt waar een golden inzit, wordt het:
het h-nest, het I-nest, het K-nest, het L-nest of het M-nest. het N en O nest (zeker het O-nest!), zullen het wel niet worden. n nest is kruising duitseherderx golden. maar ik kan niet helemaal inschatten hoeveel "drive"en resoluutheid en pit er in deze kruising zit. de lab is over het algemeen zelfverzekerder en dat spreekt me meer aan.
het P-nest lijkt nog erg ver weg, dus daar denk ik niet eens aan. leuke is wel, dat als het een p-tje wordt, het een neefje/nichtje is van Minou.
Maggie, minou's zusje, is de moeder van het P-nest uit 2007. nu heeft zij overigens ook een nestje pups en die gaan volgende week naar de pleeggezinnen.
Maar, dit is een lab/golden kruising en die zijn nog zo'n 18 maanden onderweg, minstens...

dus, nu maar hopen op een h-i,k,l, of M hond..en snel!:P
vanmorgen stuitte ik op een totale versperring van mijn weg. nouja..versperring, alles was volgestout met een 1 of andere collectie grote, stalen voorwerpen die als een soort muren op de stoep stonden. een bouwvakker lootste me erdoor. dit had een hond ook niet gekund, want sommige stukken moest ik zijwaards om verder te kunnen

met verbetering van de tramovergang bij kanaleneiland ben ik ook nog bezig. connexxion stuurt me naar de gemeente, de gemeente stuurt me naar connexxion..wie is het nou??
ook heb ik mijn school ingeschakeld om eens te proberen of met meer belangen, er meer bereikt kan worden. een aantal belangenverenigingen voor blinden zal ik ook nog inschakelen.. ik weet niet hoelang ik nog op dit traject kom, maar dit soort gevaarlijke situaties moeten voorkomen worden, vind ik. bij mij ging het net goed, iemand anders heeft misschien minder geluk.

Deze week ook nog een dagje "vrij"genomen vanwege vage klachten in 1 arm. leek op rsi, het straalde van hand naar mijn elleboog en hield ook aan bij andere activiteiten dan typen. 1 dag dus eigenlijk nagenoeg niet gecomputerd en gisteren weer gaan werken.veel pauzes/rek en strekoefeningen tussendoor, ik voelde hem wel gistermiddag maar lang niet zo erg als maandag, en vandaag heb ik nog niks gemerkt. hopelijk blijft dat zo!
ik ga weer verder!!
groetjes!