Archief

Je bekijkt het archief van February 2009

26 February, 09:39:25: Het wordt LENTE!!

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,
ik weet het zeker, de LENTE! is in aantocht. en ook als het niet zo is weet ik het alsnog zeker.

de natuur doet gekke dingen. Al eerder hoorde ik 's avonds weleens een uil. echt zo eentje met het traditionele roepgeluid. maar gisteren hoorde ik hem wel heel dichtbij. vind het wel wat hebben. misschien heb ik wel teveel harry potter gelezen:) eerst al toen ik gisteravond thuis kwam, en vannacht toen ik in bed lag hoorde ik hem ook roepen. betekent dat dat er nog een in de buurt is, of roepen die beesten zomaar hun ge oehoeeeh!?
vanmorgen werd ik wakker met een heel ander geluid, die eigenlijk net zo aangenaam is of misschien nog aangenamer. een merel, vla bij mijn raam had blijkbaar de lentekriebels en zong een vrolijk ochtendliedje. ik had meer moeite met wakker worden dan die merel, geloof ik.
zodra ik 's morgens naar buiten stap, hoor ik al veel meer vogels. laat de vogels maar zingen!nog een paar maandjes en de kikkers in onze vijver komen ook weer tot leven met hun gebrul, dat wordt weer heerlijk slapen!(volgens mij ben ik 1 van de weinigen die dat het ideale inslaapgeluid vindt!)
De insecten mogen thuisblijven dit jaar, die mis ik echt niet. muggen moeten maar bij de vijver blijven, krijgen die kikkers ook nog eens een lekker hapje. en verder: ik wacht op de zon. jammer dat ik nu de hele dag binnen zit en tussen de middag geen goede reden heb om een tijd naar buiten te gaan want ik vind het eigenlijk wel weer tijd worden voor lekker weer.graadje of 22, zonnetje d'r bij...nu nog een hond!

24 February, 09:45:24: Minou's zusje en haar derde nest

Gepost in: Updates
Door: melanie
www.blauwduin.blogspot.com
hier kun je de nestperiode van het derde nestje van Maggie volgen. wel veel foto's.(helaas voor de blinden onder ons;)

23 February, 23:02:07: Niet meer van mij

Gepost in: Updates
Door: melanie
Je bent niet meer van mij
je woont straks bij een ander
je wordt daar vast ook blij
da's iets wat nooit verandert.

maar je blijft mijn eerste hond, dus je blijft voor mij bijzonder.
Het voelt nog alsof je van mij bent en ik verantwoordelijk ben voor jou.
Maar ik laat je niet meer uit, kan niet meer met je spelen, kan niet meer naar je toe om je lieve kop te strelen.

maar langzaam laat ik je los, we moeten verder gaan. het is nu eenmaal zo dat je niet meer voor me klaar kunt staan.
maak dan maar een ander blij, maar denk soms ook nog eventjes aan mij?

Ter herinnering aan jou, blijft melanie-minou.nl bestaan. want door jou heb ik ontdekt, hoe leuk het is om met een viervoeter door het leven te gaan.
Het ga je goed, Minou, zet 'm op, doe je best, gedraag je een beetje.
dikke knuffel, dat gekke mens uit Harmelen.

23 February, 12:15:09: de week is weer begonnen

Gepost in: Updates
Door: melanie
hoi allemaal,

De week is, helaas,weer begonnen.
het eerste wat me opviel toen ik vanmorgen voor de zoveelste keer was wakkergemaakt door de wekker, was dat het buiten niet meer zo stil is. in plaats van wind, regen en de vijver in de tuin, hoorde ik nu hoofdzakelijk vogels die in het (heeeeel vroege) voorjaar hun stembanden weer aan het werk hebben gezet.
niet dat het weer nou zo lente achtig aandoet, maar goed.

gisteren was patrick er weer. hij kwam natuurlijk in de eerste plaats voor de gezelligheid, maar hij heeft ook geholpen 2 pc's hier in huis opnieuw te installeren. die van mijn ouders en mijn eigen ibmmetje.
2 windowscd's gebrand, nog een driverpack op dvd gebakken, nou, de rest moet maar gewoon goed komen.
Dat is eigenlijk wel gelukt, alleen de netwerkdriver van de pc van mijn ouders ontbreekt nog. maar als dat alles is!

mijn pc was er ei genlijk al heel erg lang aan toe, dat dit eens zou gebeuren.volgens mij zei ik dat vorig jaar april al. in augustus kwam daar een geweldig virus bovenop. het werd traagheid ten top, het virus was er dan wel uit, maar die had zo zijn sporen nagelaten. vreemde beperkingen, enorm traag, en de niet te vergeten VIRUS ALLERT! die op de meest onmogelijke plaatsen in beeld kwam of stond.
Opnieuw opstarten ging ik uit de weg. dat duurde ZOOO lang!
en nu? het opstartproces schiet erdoorheen, en klik ik iets aan, dan staat het ineens gelijk, of bijna gelijk voor mijn neus
er staat natuurlijk nog nauwelijks iets geinstalleerd, afgezien van de drivers een paar kleine tooltjes, om dingetjes snel naar de systemtray te bonjouren bijvoorbeeld, en winamp is natuurlijk VEEL belangrijker dan een goede virusscanner..die ontbreekt nog even, dus maar dat maak ik vanavond goed.
verder heb ik vlak voor ik opnieuw ging installeren nog wat toegankelijke spellen uitgeprobeerd. is het wat, dan kunnen ze in de nieuwe installatie erop, is het niks, hoef ik die pc vervuiling niet te installeren. het bleek inderdaad weinig te zijn. nouja, het leek wel leuk, maar ik snapte er niks van en voor mijn gevoel kwam de helft van de spelinfo niet door, maar ok. er stonden nog een paar screenreaders half op. die hadden de leuke gewoonte om de hele tijd niets te doen, tot je ging afsluiten.dan was het dringen wie het eerst (en het laatst) zijn zegje kon doen. om over vertraging nog maar niet te spreken!
er bleken 2 webservers op mijn pc geinstalleerd te staan (knap he!), weet je hoeveel processen dat oplevert! ik had wel 4 appache.exe's, een paar mysql's en al die rommel.
eens kijken hoelang deze installatie gaat draaien. meestal heel lang bij mij, want opnieuw installeren blijft een boutklus.
alleen al het praktische gedeelte, weet je ...
ik begon met het onderzoeken van mijn c schijf..daar moet vast nog iets van worden veiliggesteld. dit bleek mee te vallen voor mijn doen en ik hoefde maar een paar mapjes veilig weg te zetten. dan het zoeken van een goede windows cd (met key!), en deze een beetje verbouwen zodat ie een aantal dingen van je overneemt. dit bleek erg handig, want we hadden maar 1 scherm en moesten 2pc's instaleren. het enige wat ik tijdens de installatie moest doen was partitioneren en een naam en wachtwoord opgeven.
ook zoiets. ik had die velden in het antwoordbestand dus leeggelaten. ik kreeg me toch een vette foutmelding: het moest toch wel iets heel ergs zijn hoor, dat er gegevens ontbraken. als je zo'n fout op je scherm krijgt is het gelijk daar gaat alle tijd en moeite, maar dat was deze keer eens niet zo. maar microsoft. maak van dat FOUT eerst eens: Waarschuwing! niks fout, gewoon, goed, bewust ervoor gekozen.
zodra de eerste pc (die van mijn ouders) goed installerende was en zijn vragen had gesteld, plugden we het scherm om en gingen met mijn pc aan de gang. voor ik het wist waren allebei de setups er door en stonden er keurige klassieke windows bureaubladen voor onze neus. ik heb op mijn eigen pc al de nodige bouwwerkzaamheden verricht. items onder elkaar gezet enzo, maptaken uit, eenvoudig delen uit, verborgen bestanden verbergen uit, bestandsextensies verbergen uit en zo kan ik nog wel even doorgaan. (dit alles gebeurde overiges in 1 scherm!

het werd daardoor vannacht wel een beetje laat en dat voel ik nu best wel eigenlijk. toch maar koffie leren drinken???

ik laat het hierbij, voor ik echt op mijn werkplek in slaap val. dan maar even eten!

groetjes!

21 February, 09:27:44: gebeurt er hier nog wel eens wat?

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

na ruim een week weer eens een berichtje. er gebeurt momenteel niet zo heel veel. alhoewel: buiten de stage om ben ik best druk voor mijn doen.

Na de bijna botsing met de tram vorige week, zit de schrik er wel een beetje in. eerst sta ik een tijdje met mijn stok te zwaaien, voor ik de weg naar de overkant van de trambaan waag. nu het vakantie was in onze regio, was er ook een stuk minder verkeer, en zou je de trams dus wel aan horen komen als het goed is. dat moet ook wel, want er zijn amper mensen die je om hulp kunt vragen. dus als je niet een hele tijd wilt wachten omdat er niemand is die je kan vertellen dat er geen tram aankomt, ga je toch op een gegeven moment maar oversteken:)
Ik heb mijn probleem neergleegd bij 1 van mijn duizenden collega's van de gemeente utrecht, maar volgens de gemeente is deze spoorovergang niet hun verantwoording en moet ik bij connexxion zijn!
daar moet ik dus nog steeds (slecht he!) een mailtje naartoe sturen. ik verwacht eerlijk gezegd weinig. ik stuur een kopie naar een paar belangenverenigingen voor blinden, want ik denk dat alleen mijn mailtje naar connexxion niet ineens het besluit vastzet dat er waarschuwingsbellen enof lichten moeten komen. maar ik vind het wel belangerijk dat men daar op de hoogte is van welke gevaarlijke situaties zich daar voor kunnen doen.

wat heb ik vorig weekend gedaan? ik moet eens heel hard nadenken. volgens mij heb ik wel IETS gedaan. oja, natuurlijk! het was valentijnsdag!:P
ik en patrick zijn in nieuwegein lekker een pannekoek gaan eten en daarna een soort van kroeg in gedoken. wel een hele aparte en er was bijna geen volk. maargoed, wij konden er prima zitten en de muziek werd naar mate de tijd verstreek steeds fouter:).

heb ik zondag nog wat gedaan? denk het niet. ja, lang in bed gelegen!
gisterenavond gingen mijn ouders naar carnaval en zou ik dus (dacht ik) alleen thuis zijn. maar mijn broer bleek niet te gaan. niet dat dat uitmaakte. patrick is hier de hele avond gezellig geweest, en die komt morgenmiddag weer:)

Vandaag kan ik niet te lang in bed blijven liggen (even voor de goede, daar lig ik nu nog), want om 11 uur komen er 2 jongens mij interviewen. zij gaan een spreekbeurt houden over geleidehonden en zij willen mij wat vragen stellen.jammergenoeg heb ik geen hond meer, ik kan ze helaasdus geen demo geven.
vanmiddag gaat men hier verder carnavallen. weet nog niet of ik hier ook naar de optocht ga (dat laat ik lekker van het weer afhangen!).

de komende weekends zijn ook goed gevuld. volgende week zaterdag naar een vriend in leerdam met patrick, 's avonds komt de helft van de uitgenodigde groep mensen op de verjaardag van mijn vader, zondag overdag de andere elft. de week erna heb ik zaterdag de verjaardag van Marleen en ga ik dus lekker een dagje naar nunspeet, en op de 1 of andere manier heb ik het idee dat mijn dagen ergens niet kloppen, want ik ben steeds in de veronderstelling dat 7 maart op zaterdag is en ik kom er net achter dat dat helemaal niet kan, want 24 maart moet op een zaterdag zijn. dan heb ik bij het KNGF een cursus presenteren. Vorig jaar kon ik niet, omdat die cursus toen gelijk was gepland met een geleidehondenwandeling die ik samen met anderen georganiseerd had, dus ga ik dit jaar. deze cursus kun je als ambassadeur van het kngf gratis volgen, en is natuurlijk gericht op het geven van een goede presentatie voor KNF Geleidehonden. allerlei onderdelen komen aan bod, heb ik begrepen.lijkt me wel erg leerzaam en gezellig. onee, wat ik zeg klopt niet. het moet op 26 maart zijn, want 24 maart moet ik naar school..of is het nou op 28 maart. nou who cares, ergens op een zaterdag!
komende donderdag komen eer allerlei hogescholen bij ons op school, daar gaan we dus ook maar eens even kijken. en verder zou ik niet weten wat er nog te doen staat op mijn planning.
ik hoop natuurlijk dat daar een kennismakingsbezoek nog bijkommt voor een nieuwe hond, op korte termein maarja, dat weet je pas een paar dagen van te voren (en dat is maar goed ook!)

want, ja, ik weet nog altijd niks over een nieuwe hond...
het wachten is wel heel anders dan toen ik voor minou op de wachtlijst stond. "ik krijg een geleidehond!"wist ik veel, wat dat allemaal met zich mee zou brengen, hoeveel makkelijker alles zou kunnen worden bij het verplaatsen van a naar b. nu heb ik meer zoiets van: er komt weer een geleidehond, gezellig weer een hond om me heen en dan gaat alles eindelijk weer sneller! kan die wachtlijst niet wat korter zijn?
maar helaas, dat kan niet;)

ik heb even niets meer te melden, ik ga nog even rustig wakker worden!

11 February, 16:33:23: ruzie met de tram

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

af en toe kom je tijdens je ritjes naar school, stage, of waar dan ook naartoe, van die dingen waarvan je denkt: hmm..het had ook heel anders kunnen aflopen. meestal zijn dat incidentjes. tijdelijke dingen die anders gaan of anders moeten. soms zijn dat dingen die al jaren goed gaan en ineens gaat het mis en blijkt het toch wel een groot probleem te zijn.
zo'n voorbeeld vond vanmorgen plaats.
met mijn duffe kop steek ik de weg over. tram net gemist. balen, 8 minuten nog in de kou staan. ik had geluk, de tram was er veel sneller. lekker warm instappen en bij halte kanaleneiland er weer uit. ik stap uit en ga direct rechtsaf. het perron is af en toe glad en ik moet goed opletten. links en rechts word ik ingehaald maar ik blijf stug op min ribbellijntje lopen. onderaan het perron beland ik in een stuk ijs.leuk mijn evenwicht laat me niet in de steek ik maak een aardige glijer maar blijf staan. ik draai me naar rechts, moet de trambaan over naar het andere perron om van daar af de loopbrug te nemen. de tram is net weg, en ook die van de andere kant is net gepasseerd. ik probeer te luisteren, je weet immers maar nooit maar het verkeer om me heen maakt behoorlijk veel lawaai. ik zet net de eerste stap opweg naar de overkant als op enkele meters afstand ineens een tram razendsnel op me afkomt. ik spring optijd terug, de tram gaat luid bellend langs me heen. trambestuurders bellen of toeteren alleen als daar reden voor is omdat bijv iemand in de weg loopt ofzo.schrok me dus tepletter en weet niet, of als er een hond bij was geweest, die optijd weg zou zijn geweest. deze tram overgang beschikt niet over lichtof geluidssignalen als er een tram aankomt. volgens mij de andere kant wel, maar dat weet ik dus niet zeker.

en dan, is het heel handig dat ik toevallig bij de gemeente utrecht werk en dus gelijk mijn collega's kan vragen bij wie ik dit probleem neer moet leggen. heb er dus gelijk maar een mailtje uit gedaan. nu was het alleen nog maar druk. als het waait/regent zoals gisteren, is het al helemaal niet te horen daar door al dat verkeer. ik heb me laten vertellen dat er pas een enquete is gehouden. jammer dat ik die gemist heb. blijkbaar gaan ze er niet van uit dat een blinde misschien ook wel zon formulier in wil vullen:)
schijnbaar hebben er toen wel veel mensen opgegeven dat dit een gevaarlijk oversteekpunt was. maar, het is wel een overstekpunt waar je vrij veel overzicht hebt. je ziet de trams al ver van te voren aankomen. ja, zien wel!
ben benieuwd wat er met mijn mailtje gedaan word. anders kan ik altijd nog bellen! en eens horen wat ze er over te zeggen hebben.
daar vlak bij zitten ook stoplichten zonder rateltikker waar ik op schooldagen mee geconfronteerd word, maar als je daar goed oplet, weet je wanneer het groen is. als de baan links van je voorbij is, gaat er rechts een hele massa rijden. als die rijden (rechtdoor) heeft de voetganger groen. niet dat ik me daar altijd aan houd waarschijnlijk. ook is er weleens geen verkeer in de buurt, dan kan ik dus gewoon oversteken. daar is het eigenlijk altijd perfect gegaan. als ik twijfel ga ik eerst even uitgebreid met mijn stok staan zwaaien en doe dan eerst rustig een paar stappen. gebeurt er dan nog niks, loop ik zsm naar de overkant.

oja. gistermiddag moesten we naar school. ik wachtte natuurlijk op mijn welgeliefde jongen:), en we liepen dus de andere route naar school (de weg die ik alleen loop is iets langer).
vlak bij school, bleek dat ik mijn gebruikelijke route niet eens zou kunnen lopen:de stoep lag open. dan moet je dus op de weg, of aan de overkant lopen. en als je aan de overkant loopt, weet je niet wanneer je weer terug kan oversteken of wanneer je bij school bent.

oftewel:een hond zou hier handig zijn:) niet alleen hier overigens. heb al een paar dingetjes bedacht die handig zouden zijn alleen al in dit stagebedrijf.

zo moet je op heel veel plaatsen met pasjes deuren openmaken. die lezers zitten niet bij de deurknop ofzo, maar gewoon in de muur zit een kastje. niet strak in de hoek, ergens op een vreemde hoogte. zoek PAS, da's toch een mooi commando?
net als zoek knop. ook zoiets. de liften bij ons zitten in een soort hal. meerdere naast elkaar, ik geloof 2 of 3. in het midden zit een stuk muur en ergens in dat stuk muur zitten de knoppen om die lift te roepen. zoek knop, klinkt niet slecht toch? ook de deur naar buiten, (waar je binnen komt met je pasje) moet open met een drukknop. deze zit nog aardig logisch, maar het is een stukje duidelijkheid voor de hond.die kan wel weten dat we naar huis gaan, maar als je naar die deur loopt, kan die niet open. oftewel: je moet een paar meter voor de deur de knop al indrukken zodat de deur open is als je daar bent. de knop indrukken doe ik dan wel liever weer zelf:)

zal mij benieuwen wat daar van terecht gaat komen. hangt er natuurlijk ook vanaf hoeveel tijd (en of) de hond op stage gaat doorbrengen.

ik heb niks meer te melden geloof ik. oja. morgen avond op puppy bezoek bij Yvonne. zij had eerst Tarkan in huis. die is nu naar school en zijn opvolgster is Polly, een zwart labradorteefje waar ik pas ook al naar ben wezen kijken toen zij nog bij haar mama was met al haar broertjes en haar ene zusje.
haar andere zusje is geen aspirant geleidehondje want zij heeft 1 oogje wat niet goed ontwikkeld is en is dus geplaatst bij een opvanggezin als gewoon huishondje.
de moeder is Joya en de vader is Dusty als ik me nietvergis.

nu heb ik echt niks meer te liegen, bijna naar huis, dat wel!

groetjes!

08 February, 10:38:50: nieuwe stap in het leven van Minou

Gepost in: Updates
Door: melanie
en toen was het 7 februari, de dag dat ik naar de ziezobeurs ging. Natuurlijk voor de gezelligheid, wat nieuwe hulpmiddelen en al dat gedoe, maar ik hoopte vooral vurig eens wat over Minou te horen te kunnen krijgen. ik wist niet hoe het met haar ging de laatste weken, alleen had ik viavia vernomen dat ze bij een andere hond in de kennel zat dan eerst, maar verder wist ik al een tijdje niet hoe de zaken ervoor stonden. ik was dan ook best wel blij dat ik voor ik de beurs binnen was, degene al was tegengekomen die vast meer wist! en dat klopte ook. "het gaat goed hoor met Minoutje. en waarschijnlijk gaat ze zeer binnekort het huis weer uit, eind februari maart ofzo". uhh, oh??
nou, ze wordt dus herplaatst, en een beetje rekenwerk brengt me tot de conclusie dat er ook al een kennismakingsbezoek is geweest. oh, dat had ik niet verwacht. de omslag is er dus toch geweest en ze heeft toch maar besloten dat ze ook wel braaf kan zijn dus:)
Later nog even over haar gesproken met frans, degene die minou in mei hertraind heeft en daarna mij ook;).hij heeft vandeweek met haar gelopen een keer. ze is nog altijd erg op links. obstakels gaan goed, alleen zaken als kledingrekken gaan nog weleens fout. ja, dan moet je ineens naar rechts uitwijken. komt me heel bekend voor.

nu nog horen hoe het haar vergaat de komende maanden, zit er niet in. meer kunnen ze me toch niet vertellen.
Heel jammer voor het adres "als ze zou worden fgekeurd"en ik vind het zelf ook wel jammer dat ze daar nu niet heen kan want dan heb je toch makkelijker contact hoe het met haar gaat. Bambi krijgt dus geen Minou als huisgenootje. helaas helaas. Minou komt vast goed terecht, daar ga ik maar van uit.

op een nnieuwe hond voormij is nog geen zicht. iniedergeval niet voor mij. wel valt regelmatig mijn naam: is dat niet wat voor haar? maarja, het antwoord op die vraag weet je natuurlijk pas als je gebeld wordt:)
moet maandag zoiezo gaan bellen met het kngf, want de omkostenvergoeding voor minou is gewoon door aan het lopen en dat moet niet.krijg het nu niet binnen, maar wordt eerst van eigen risico afgetrokken. slaat nergens op hoe ziekenfontsen dat tegenwoordig zelf uit mogen zoeken, maar het had nu gestopt moeten zijn en dat is dus niet gebeurd. dus toch nog een goeie reden om even te bellen maandag (en gelijk te zeggen dat ze minou bijna plat moeten knuffelen voor mij;).

voorlopig dus geen minou nieuws, vrees ik. of er ooit nog echt nieuws komt, wordt afwachten. ze zal wel weer in ten geleide komen te staan bij aflevereingen, maar dat zal denk ik het juninummer worden.

04 February, 21:07:57: Inspiratie

Gepost in: Updates
Door: melanie
hoi allemaal,

ik weet dat ik nog geen half uur geleden ook al een blog heb gepost, maar ik heb nu eenmaal inspiratie:)

De afgelopen dagen zijn er weer aardig wat vragen op me afgevuurd. logisch, als je met leerlingen op stap bent die je eigenlijk niet zo goed kennen, en als je net met een nieuwe stage bent begonnen. botsingen tegen stijgers en al dat soort dingen roepen ook weer vragen op, dus, zolang er geen hondje is, moet ik daar de log maar mee gaan vullen:)

"Hoe ervaar jij dingen". een vraag die me veel gesteld is. kun je dingen visualiseren, heb je er een beeld bij..ja, is het echt een beeld? nee, dat niet. wel een idee.

"We gaan nu boven de wolken uit. onder ons zien we gewoon een deken van wolken".
wtf, denk ik dan. hoezo, boven de wolken. dat klopt niet, de wolken horen boven ons want regen komt van boven uit de wolken en wolken zijn heel hoog boven je..nu waren ze ineens (denk ik) bijna tastbaar.
Iets tegen natuurlijks, naar mijn idee. me daar een beeld bij vormen, lukt wel maar is niet logisch.

"Hoeveel uitzicht heb je vanaf hier?"was de vraag die ik vandeweek aan mijn skibegeleider stelde toen we aan het skiŽn waren.
Tjah, heel verschillend. maar op sommige stukken zag hij tientallen of misschien wel honderd kilometer. (of zeg ik nu iets wat niet klopt?:)

who de .... kan je met 2 van die stomme knikkers in je kop zo'n enorme afstand in 1 keer overzien!
Ach, ik zal er wel nooit aan wennen dat het zicht van een goed ziende soms zo gigantisch kan zijn, maar aan de andere kant toch ook weer zo beperkt. veel dingen weet ik wel, maar begrijpen ho maar. maar zover kunnen kijken zonder hulpmiddel als een verrekijker ofzo.pffff dat kan toch niet!:)

"je gaat gewoon door, je bent nergens bang voor, je blijft altijd maar proberen alles voor elkaar te krijgen". ook die heb ik vaker gehoord en ook deze opmerking klopt als een bus. (ok, ik laat het niet altijd merken en ben ook weleens verdomd lui!)
Maar wat heb je eer aan om bij alles maar te zeggen: kan jij dat doen? hoe moet ik dat oplossen? dat kan ik echt niet hoor..
ja, ik zeg het wel eens, maar ik weet wel tegen wie ik het zeg:D
je moet er toch niet aan denken om bij alles wat je wilt of gaat doen hulp in te (moeten) roepen van wie dan ook.
Niet dat je nooit eens hulp moet inschakelen, soms is het gewoon handiger als iets even sneller gaat.
af en toe even misbruik maken ja dat kan ik niet helemaal laten hoor!!:)

dingen als mee gaan skiŽn en al dat soort lekkere dingen, kan ik gewoon niet laten. Ja, ik zie het gevaar niet (als dat er al is). ik zie niet of het veilig is. ja, dus?? misschien maar beter ook! Als je geen grenzen verlegt is het leven naar mijn mening saai.
De laatste afdaling die we maakten deze skivakantie was er 1 vol met onverwachte dingen: overal flinke hobels en bulten in de sneeuw. daar wordt je niet altijd zeker van, je staat wat wankeler op je skies, dreigt wat vaker te vallen. moet je het daarom laten?
nou, ik zou het begrijpen als er mensen zouden zeggen:ja, daarvoor zou ik het laten, maar ik niet.
Je moet in zo'n geval wel alle vertrouwen kunnen hebben in een begeleider. maar als er nog geen grote dingen zijn misgegaan of rampzalige dingen zijn gebeurd, ach, dan zal het nu toch vast ook wel goed gaan? ja, en het ging goed, want we bleven nog staan ook.
en dan is de kick deste groter en is de verslaving aangewakkerd...:)


Het is juist zo kicken als je nieuwe dingen voorgeschoteld krijgt, wat je soms zelfs niet eens weet dat het gaat gebeuren, en het gaat gewoon goed.

Je hond meenemen naar een verre vakantie, gelijk voor 2 weken. het beest heeft nog nooit gevlogen, ikzelf ben nooit zo ver geweest, heb geen idee wat we daar aan zullen treffen. er zijn mensen geweest die hun twijfels hadden of het een goed idee was. het zou heel jammer zijn geweest als het inderdaad niet goed zou zijn gegaan. maar het ging wel goed en dat spoort aan omdoor te gaan met dit soort acties. en niet alle ervaringen kunnen goed zijn,dus bij 1 slechte ervaring dan maar gelijk besluiten te blijven waar je bent en geen uitdagingen meer aangaan, dat kan ook niet is mijn idee.

ik wil hier overigens niet mee zeggen dat iedereen die er anders over denkt en minder zit te wacten op dit soort gekke uitdagingen dan verkeerd denkt of het verkeerd aanpakt of wat dan ook. het heeft er niks mee te maken of je toevallig je beperkingen hebt of niet, denk ik.
en dan beperkingen wel tussen aanhalingstekens...;)

goed ik heb mijn blog inspi weer even hier neergegooid. als iemand nog enge vragen heeft, kom maar op, dan heb ik wat te bloggen.;)

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

je bent 2 dagen terug vn het skiŽn. in die 2 dagen heb ik allerlei nieuwe dingen gedaan, en nog komen deze zaken niet uit boven de 5 fantastische dagen die ik voor deze dagen heb gehad.

redelijk bijgeslapen, school acchter me gelaten en vol goede moed aan mijn stage begonnen. nou: ik ben vandaag al (heel even dan) op school geweest, dus dat klopt al niet meer:) (de rest nog wel hoor geloof ik!)

De skivakantie laat wel zo zijn sporen achter. een flesje neusdruppels kan ik nu echt niet meer voorkomen om mijn oren weer open /vocht vrij te maken. net als 2 jaar geleden ga ik weer slechter horen met vreemde vervormingen en wat gekke evenwichtsafwijkingen. ben ik ergens mee bezig geweest en ga ik dan ineens zitten gaat alles leuk rondjes draaien, nog niet gesproken over wat er gebeurt als ik me omdraai in bed.leuk hoor, zo'n gratis reuzenrat!
het is nog niet zoerg als 2 jaar terug, en dat wil ik graag zo houden. vandaag was mijn vader vergeten erachteraan te gaan, pa en ma zijn allebei ziek thuis (ahhhhh), dus nu wordt het morgenavond dat ik kan beginnen met de strijd tegen de bonkende oren!

de val die ik op de laatste dag maakte toen ik de bus probeerde in te komen, had achteraf een dikke knie tot gevolg. deze is nu gelukkig weer zo goed als helemaal goed en ik voel hem nauwelijks nog trekken bij het buigen.

gisteren dus met de stage begonnen. wat bleek: nieuwe brailleregel weigerde dienst. en niet zomaar, nee, op welke pc dan ook. zelfs op een laptop die als het goed is niets met eventuele beperkingen te doen had. er zat geen leven meer in en ik vreesde al dat ik het ook thuis zonder zou moeten doen. maar daar doet hij het dus wel. ik snap er geen bal meer van. vanmorgen dus eerst langs school. oude brailleregel (voyager) ophalen. kom je aan:ligt hij in een kantoor, niemand heeft de sleutel. een alleraardigste klasgenoot (oo nee, niet de alleraardigste want dat is patrick;), stelde voor hem dan maar te komen brengen als hij er wel bij kon, maar gelukkig kwam net toen ik weg wilde gaan een docent die mijn voyager uit het kantoor kon redden en scheelde dat weer een ritje voor 1 van de mensen van de servicedesk van het leerbedrijf. deze ouwe jongen wilde gelukkig wel lief zijn (nadat we eerst een nieuwere driver moesten downloaden omdat de drivers die ik had niet meer communiceerden met mijn dolphin:S, maargoed, toen liep het dan eindelijk!!
vanmiddag lekker rond zitten neuzen op het netwerk. wat een mappen!!! en een gesprekje gehad over mijn werkzaamheden. er is genoeg te doen voor mij, vrees ik!

rond kwart voor 5 naar huis.lekker niks doen in de bus en een beetje dromend naar huis lopen. nee, het was me niet gegund. de stijger, die vanmorgen aan de ene kant van een steegje stond, bleek verplaatst te zijn naar de andere kant. niks vermoedend wilde ik dus langs de kant lopen waar hij vanmorgen niet stond...daar stond hij nu dus wel en met een klap was ik weer helder. ik zal maar niet zeggen wat ik allemaal gezegd heb, maar 1 van de dwarsbalken zat precies op neushoogte en kwam daar redelijk stevig mee in aanraking. dan kan je even niet meer lachen!
gelukkig valt de schade van buiten af mee. het is iets opgezet, en als je het aanraakt doet het niet extra zeer. helemaal lekker voelt het ook niet bepaald. hopen maar dat dat snel weer afzakt:)

ik heb niks meer te melden. even lekker niks doen vanavond!dat is pas lekker!!!!
Gepost in: Updates
Door: melanie
ik had het in de vorige log bewust nog niet benoemd, eerst moesten er nog wat mensen worden ingelicht, maar dat is inmiddels gebeurd, dus dan gooi ik het nu ook maar op het www:)
Patrick Boekhout en Melanie van Egmond zijn sinds vrijdag 30-01-09 omstreeks 14:30 een gelukkig stel!:) :D :)
Echt een perfecte timing:) veel tijd met elkaar, ook voor elkaar, mooi wweer, bankje, sneeuw, wat wil je dan nog meer om het fantastisch te laten beginnen.....

oftewel, wij zijn gelukkig;) de stage komt nu minder gelegen want dan blijft er gelijk minder tijd over voor leuke dingen als een relatie:(

Velen die het al weten zeggen: bijzonder dat jullie samen zijn. ja, het is ook bijzonder en ik zal vast niet altijd de makkelijkste zijn;)

maargoed, volgens mij heb ik nu wel een mannetje aan de haak geslagen die daar wel mee om kan gaan;)

ik zal verder maar even niet doorgaan over hoe leuk hij is want dat interesseert jullie vast niet;)
ik ga me voorbereiden op een lange dag, of beter gezegd een lange week. morgen om half 9 moet ik op de tramhalte staan waar ik word opgepikt door mijn stagebegeleider. deze week verder dus stage lopen en zaterdag in de stand van de nvg staan op de zie zo beurs in houten. maargoed ik wijk af deze log was niet voor kletskoek maar voor de wat meer diepgaandere onderwerpen:)

ik ga zo maar weer eens slapen, dromen over mijn lekkere stuk;) (K)

02 February, 12:12:04: terug van wintersport

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

5 fantastische dagen. ze zijn voorbij gevlogen alsof het minuten waren.
De rust om me heen en het niks doen zijn even wennen en ik weet nog even niet wat ik liever doe:)
naja..nu even wel: slapen, en dat is wat ik straks ga doen na het middageten.

maargoed: ddonderdagavond rond een uur of 6 moesten we vertrekken. het werd iets na zessen. iedereen was er uiteindelijk en de korte vakantie kon beginnen.
redelijk gaar van de laatste dag in dat oooh zo fijne assesment zitten, maar ach, wat maakt het ook uit.
Weinig, zeer weinig geslapen op de heenweg. lekker liggen is moeilijk in zo'n bus. maargoed we zijn de rijs allemaal goed doorgekomen en als je eenmaal je skikleren aan hebt en je jezelf met enige moeite in je skischoenen hebt gepropt, dan is er van vermoeidheid wweinig sprake meer. met een cabine omhoog, en daarna ook nog met een stoeltjes lift, geloof ik. de pijp die we voor het skiŽn gebruiken iets ingekort, die was iets te lang. en daar ga je dan, weer die berg af. effe wennen hoor!:) maar wat was het weer heerlijk!
op een gegeven moment hadden we een iets te moeilijke afdaling voor de eerste dag en ik had nog niet echt de controle. vooral bij de bochten naar links. als je dan vaker gaat vallen daalt je energiepeil redelijk snel. bij 1 van deze vallen, raakte mijn ski het hoofd van Jan, mijn begeleider. gevolg. een snee van zo'n 4 cm die aardig bloedde. Dat er dan toevallig iemand bij je is, is dan wel heel fijn..mij moeten ze niet vragen hoe die snee eruit ziet enzo. na wat sneeuw erop en al het bloed verwijderd weer rustig verder gegaan en gelukkig veilig beneden gekomen. na de lunch moest hij wel naar het ziekenhuis om er een stuk of 6 nietjes in te laten zetten. het idee is nou niet echt aantrekkelijk, maarja het moet toch dicht en dit is een lekkere snelle manier.brr
rond een uur of kwart voor 3 was hij weer terug en konden we nog even. controle op links was nog niet denderend, maar ondanks dat ging het toch niet heel slecht.
rond een uur of 5 waren we terug in ons hotel. 's morgens al daar de spullen gedumpt, nu was het shower time.leuk hoor: je slaapt met 3 jongens op de kamer, en er zit niet eens een deur voor de douche!
je had een wasbak en links ervan hing een gordijn met daarachter een ietwat krap doucheje. hoe doe je dat?nou, gewoon..uitkleden in dat kleine doucheruimtetje, je kleren door een kier van het gordijn in de nog droge wasbak gooien en vooral zorgen dat je niks vergeten bent;)
de douche was hard. heerlijk hard. niet al te heet, maar wel heel erg verfrissend na een dagje skiŽn en een nacht in dde bus hangen!
het was tijd voor het avondeten: schnitzel, sla, ribbel en gewone patat en oja, ik vergeet het voorgerecht nog: soep. er zat niet zo heel veel vulling in geloof ik, maar het was prima te doen. toetje waren perzikken uit blik.

's avonds komt de vermoeidheid om de hoek. je maakt zoveel mee op een dag wat veel energie kost dat je dat vanzelf een keer gaat voelen. niet al te laat naar boven gegaan dus. even lekker in bed, niks doen. muziekje erbij en langzaam slaperig worden. voor je uiteindelijk slaapt duurt het wel een tijd en de rest was ook allang op de kamer toen ik echt in slaap viel, om na een soort van coma rond kwart voor 6 weer wakker te worden... ahhh was dat effe lekker:)
helemaal fris en fruitig, nouja..een beetje dan, kon ik dan om half 8 ook aanschuiven aan het ontbijt. klaar voor een lekkere lange skidag!
een lekkere lange skidag werd het. het aantal valpaartijen verminderde en de controle kwam terug. eindelijk weer lekker die bochten naar links maken zonder veel te hard te gaan. we gingen nu veel hoger, tot ongeveer 3200 meter. je voelt daar wel een aardig temperatuursverschil, maar het zonnetje zorgde, net als de dag ervoor trouwens, voor een aangename gevoelstemperatuur. we hadden mooie brede piestes zonder enge uiteinden en we konden mooie afdalingen maken.
af en toe ga je eens onderuit en als je daar dan ligt dan denk je: hoe kom ik nu weer overeind? waar zit welk been en hoe krijg ik die benen nu weer in een enigszins menselijke positie?
Maar, uiteindelijk lukt het natuurlijk steeds weer en word ik met behulp van een trekkende hand weer op mijn skies getrokken:)

we deden eens een sleeplift, een andere dan die ik al kkende maar dit leverde geen enkel probleem op. alleen het er weer vanaf komen is een beetje lastig, want je leunt allebei tegen een soort stang aan die tegen je bovenbenen zit. maargoed, het lukte prima.
's middags gingen we door tot half 3. daarna weer met allerlei liften naar beneden waar we met ons eigen bussie terug mochten naar het hotel. de eerste dag gingen we 's middags met een soort streekbus terug. leuk allemaal hoor, iedereen met skies enzo:)
bij het hotel was er niet veel douche tijd meer. 's avonds zouden we uitgaan, maar voor het eten ging het niet meer lukken. na het eten dus snel onder de douche (was niet bepaald warm deze keer:). om 8 uur moesten we dan weer in de bus zitten..dit ging allemaal redelijk goed, er kwam alleen net een nieuwe groep aan in het hotel..en laten dat nou net bijna allemaal meiden zijn...
gelijk alle jongens opgeowonden:zitten er nog lekkere chickies tussen??
in de kroeg was het gezellig. sommigen werden ietwat TE dronken zo bleek later.
Kort samengevat kan ik wel zeggen dat 1 ervan bij ons op de kamer moest slapen en door 2 man sterk de trap is op gehesen. echte details weet ik niet, behalve dan dat hij zelf dus niet meer in staat was om te lopen en in de bus een porsie eerder genuttigde rode vodka toevertrouwde aan een zakje.

een ander was zo dronken...ja zo kan ik het wel noemen, dat ie niet echt nuttige dingen kon zeggen en lopen ging ook niet echt zo makkelijk:)
onze beroerde kamergenoot werd met zijn kleren aan en een vuilnisbak naast zich verder met rust gelaten. het was inmiddels ver na twaalven schat ik. bij mij kwam van slapen heel weinig. ik moet toch in slaap zijn gevallen, want schrok rond kwart over 3 wakker van een gehaaste nog naja niet helemaal heldere kamergenoot die blijkbaar nogal nodig naar de wc moest en met veel kabaal de kamer uitliep:)
en dan val je ooit weer eens in slaap en word je om kwart voor 6 weer wakker..dat was een kort nachtje...
het duurde wel even voor de mist in mijn kop was opgetrokken, maar uiteindelijk ging het skiŽn echt een heel stuk beter. ik had meestal goed de controle over mijn snelheid enzo en valpartijen bleven uit. dat kost veel minder energie die je dan dus mooi voor het skiŽn kunt gebruiken.

1 keer ging ik onderuit bij het verlaten van een sleeplift, ook hallo:)
verder bleef ik die ochtend, gisterochtend dus:) overeind. we kregen wat afdalingen met hobbels. af en toe hing het erom: vallen of blijven staan, maar met behulp van de stok lukte het me steeds weer om te blijven staan, en meestal de controle goed te houden. stuiterend kom je dan stukken naar beneden. zigzaggend over paadjes, mensen inhalend, ontwijkend, fantastisch gewoon.
die hobbels zijn vrij veraderlijk omdat ik ze natuurlijk niet zie aankomen. als je net toevallig even niet voor in je skischoenen hangt verlies je dus je evenwicht. . bochten maken moet je eigenlijk doen net na een bobbel. dan ben je even gewichtsloos en kan je heel makkelijk draaien. goed timen is dan wwel handig:)

na een lunch weer snel verder. ik zou ook nog met renť van t veld gaan skiŽn, maar die besloot dat hij het toch nog maar even niet ging doen, dus ik ging weer gewoon met Jan Adema verder. we hadden een mooie afdaling gevonden, mooie stukjes, paadjes, en mooie stukken waar je een hele tijd paralel kon skiŽn en met hele kleine bochtjes nog controle kon houden.

1 keer namen we een mooie duik in de sneeuw op een aardig stijl stuk, maar alles bleef natuurlijk weer helemaal heel. voor je het weet is je laatste afdaling een feit. een lange, dat wel! en een goeie ook. pas als je dan weer beneden staat voel je je benen en de rest van je lichaam. verdere acties gingen deze dag niet geheel uit vrije wil en ook niet bepaald snel;), maar, dit hadden we mooi meegepikt!
beneden een hele tijd in het zonnetje gezeten, toenop d e bus gewacht, allerlei lollige vragen van een nieuwschierige medestudent beantwoord en dan komt de bus. skies in de ene hand, lange skistok in de andere hand en dan kom je in het gedrang. je kan niet erder, je kan niet terug, naja, je kan wel verder, instappend. ik ging even fijn op mijn knieŽn voor alle buspassagiers tijdens het instappen, mijn skies werden overgenomen en ik hees mezelf de bus in:)
bij het hotel lekker chaos:) 4 kamers om te douchen, overal spullen op de gang. natuurlijk is alles goedgekomen en ook nog ruim op tijd zelfs! lekker gegeteN: lettersoep, kippenpoot en patat en ijs toe..zo, nu de bus in.dachten wij..buiten was het KOUD! toch maar weer naar binnen, weer naar buiten..bus in, deken en kussen pakken, lekkeer gaan liggen, met een half oor de film een beetje volgen die wordt afgespeeld en af en toe eens even in slaap vallen. zo ging het tussen 7 uur en kwart voor elf. even geld opmaken in de mcdonalds en daarna de hele nacht lekker in de bus gebleven, half slapend, wakkeer, toch weer niet....

en dan ben je weer in nederland. ok, ik lig inmiddels met mijn hoofd op mijn arm want hij wil niet meer omhoog.woorden verzinnen gaan ook niet zo snel meer dus ga ik straks na het eten maar docuhen en dan even lekker slapen!!!
morgen begint de stage. ik ben benieuwd!later misschien meer.