Archief

Je bekijkt het archief van January 2009

27 January, 22:20:53: Klaar voor de start??

Gepost in: Updates
Door: melanie
hoi allemaal,

nog 2 dagen assessment..ooohh wat kijk ik uit naar die allerlaatste minuten...wie dit bedacht heeft, ik wil het eigenlijk niet weten. 12 dagen bezig zijn, non stop met 1 en dezelfde opdracht. de sql fouten en alle omliggende muizenissen komen mijn neus uit.
maarrrgoed nog 2 dagen en dan......op naar oostenrijkk!!

ik moet zeggen: de spullen zijn in huis, en daar heb je ook alles mee gezegd. mijn kamer moet nog opgeruimd;), spullen ingepakt, bij elkaar gezocht, opgeladen,. en ik heb nog weinig nuttigs gedaan buiten school om:)
maargoed, morgen.....morgenavond om deze tijd ben ik of aan het douchen, of lig ik al in bed (in dat geval is alles wel HEEEL voorspoedig verlopen), of ik ben nog vnalles aan het inpakken en bij elkaar zoeken. welke zal het worden?;)

donderdag ga ik gewoon naar school voor de LAAAAAAAAAAAAAAATSTE assesmentdag!!!:), en mijn moeder komt dan naar het station waar we dan ff wat gaan eten, waarna we tussen 6 en 7 uur ergens gaan vertrekken met een bus:) vraag me niet naar details want die weet ik niet;)
en dan...als alles goed gaat...komen wij 13 uur later fris en fruitig (vooral dat laatste;), aan op de plaats van bestemming...skies onder, en gassen maar..dat is mijn motto..of ik die dan ook nog heb met mijn brakke kop weet ik niet, alhoewel.... voor een potje skiŽn mag je me best 's nachts wakkermaken, dus dan moet dit ook wel te doen zijn:)

en dan...maandagochtend weer terug, de hele dag lekker lui in bed hangen denk ik, zodat ik dinsdag (ECHT) fris en fruitig kan gaan beginnen aan mijn stageperiode bij de ABU. (automatiseringbedrijf van de gemeente utrecht)

en verder, heb ik even geen plannen. behalve dan tijdens kantooruren elke keer dat ik mijn mail open hopen dat er een mailtje bij zit over hoe het Minou vergaat. ik weet inmiddels dat ze bij een andere hond in de kennel zit, vraag me niet waarom, ik heb het maar van een foto, maar ze zit in iedergeval bij een reu in de kennel, volgens mij grovy ofzo.

verder nog geen update gekregen, die hoop ik nog wel te krijgen voor ik op de lange latten ga, want daar heb ik natuurlijk geen mail tot mijn beschikking. wel telefoon natuurlijk, want stel nou dat ze per ongeluk een hondje voor me hebben..dan moet ik dat natuurlijk wel gelijk weten!

De route naar stage heb ik nu 2 keer geoefend met mijn "ontwikkelingsbegeleidster";). de eerste keer was op de tweede assesment dag en ik had naderhand nou niet echt het gevoel dat er veel zou blijven hangen, maar afgelopen maandag mocht ik nog eens mijn kunstje doen en bleek mijn kunstje..ahum, best wel goed te gaan al! ik was nogg niet overtuigd van alle handelingen, maar mijn ideeŽn klopten wel steeds. het is ook vrij simpel. rechtdoor, stoep volgen. zijstraatje oversteken, nog ergens oversteken uhhh parkeerplaats over en dan ergens een trapje naar de deur zoeken, knop vinden om de draaideur aan te zetten of te vertragen what ever, en dan ben je al binnen in die heeele grote hoge hal;)
naja, en als ik eenmaal binnen ben, dan zien we wel verder.

het is wel een hond loop route, want er staan veel palen op de stoep en niet overal is het even makkelijk om recht over te steken of rechtdoor te gaan. het gaat me opzich wel goed af, maar voor een hond is het sneller te overzien.dus, hond, kom snel bij je nieuwe baas!

verder heb ik even niks meer te melden, ik ga slapen!!welterusten!

23 January, 22:27:29: maar weer eens een update

Gepost in: Updates
Door: melanie
hoi allemaal,

maar weer eens een update. ik ga ht niet te lang maken. het is vrijdagavond en ik ligal op bed. gestrekt en wel. nee hoor, niet ziek, alleen maar heel erg blij dat het weekend is en dat ik even een paar dagen niet op die harde houten stoelen moet zitten tijdens het 11 dagen durende assesment.:)

oftewel:ik ben met vanalles druk, maar aan bloggen ben ik al een tijd niet toegekomen. had vorige week een blog geschreven, maar was daarna vergeten op versturen te klikken:) ja, dan is ie weg!

maargoed:hoe gaat het???
om maar even bij Minou te beginnen. laatste nieuws is van dinsdag en de week ervoor had ik ook no g nieuws ontvangen. het komt er op neer dat Minou een strijd met de trainster probeert te winnen wieer gelijk krijgt:), en dat haar eigen willetje duidelijk aanwezig is. bij het spelen is ze erg fanatiek en haar appel is dan erg onbeheersd. ik snap heeelemaal wat daar mee bedoeld wordt. dit liet Minou bij mij zienvooral na een drukke schooldag. even stoomafblazen...

in de kennel ermaakt ze zich goed. tenminste, dat was dinsdag nog het geval.. uit betrouwbare bron hor ik net dat er daar onder de honden nogal diarree heerst. hoop dat het minoutje bespaard blifjft en anders dat het niet zo heftig is als wat ze vorig jaar heeft gehad, want dan is het maar een zielig hoopje hond die eigenlijk alleen maar vertroeteld moet worden:)
misschien krijg ik straks nog een foto van minou haar kennel, met of zonder minou. maar weet nog niet of die foto maken nog gelukt is. dan komt hij wel op mijn hyves.

en verder: is het nog steeds akelig stil zonder hond. voordeel nu is dat ik er met dit slechte weer niet meer uithoef en dus heel bij tijds voor mijn doen, op bed lig.

nadeel is dat ik vanmorgen tot boven mijn enkels in een plas water ging staan. hele schoenen vol met water. je wilt toch voorzichtiger lopen. gevolg:bus gemist. kwartier in de regen staan wachten want ik was de enige en kon dus niet in het bushokje gaan staan omdat ik dan de bus niet optijd hoor en de buschaufeur mij niet optijd ziet...
was dus iets te laat (en verzopen;) binnen, maar ach.

hopelijk wordt al te lang wachten mij bespaard.. het griepvirus woekert trouwens wel aardig door het groepje mensen die in het assesment zitten. Griep, hoest, diarree, alles komt voorbij..en ik ben tot nu toe bespaard. maar goed aan de manderijnen en hopen dat ik fit blijf:), want....donderdag, vertrekt de bus, naar de skipistes van oostenrrijk..EINDELIJk!!na 2 jaar weer skiŽn!!!! ik heb er zin an!!

maandag komen we terug, en dinsdag ga ik dan op stage..genoeg te doen dus.

ik ga het hierbij laten, hoop snel weer wat uitgebreider te kunnen schrijven..

09 January, 17:33:28: een week naar school zonder hond..

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

Maandag jl was daar het onvermijdelijke; Minou moest naar school toe. hierover hebben jullie globaal kunnen lezen in de vorige blog.. gek hoor, je hond daar achter te laten en dan is het ineens jouw hond niet meer, en wie weet waar ze terecht komt en of je haar nog eens terug zal zien.
Als ze erdoor komt hebben ze al iemand voor haar op het oog als haar tempo zo blijft als die nu is tenminste, maar daarover zal ik hier niet verder doorgaan.

En dan, ga je weer naar school en moet je alles weer met de stok gaan doen. Er zijn mensen die vragen: waarom ga je dan niet met de taxi.
Ja, het zou kunnen maar dan ben je dus afhankelijk van wanneer je wordt opgehaald. of ze komen te vroeg, of te laat, en altijd als het je net niet uitkomt, en daar heb ik geen zin in.
Ik merk wel dat het stoklopen een stuk meer energie kost. in de eerste dagen had ik og regelmatig last , nouja last..van het verschijnsel, commando's geven tegen een hond die er helemaal niet is. . haha, dan krijg je wel reacties hoor van klasgenoten die het horen!
Maar het went heel snel, en in plaats van pratend over straat te lopen om Minou opdrachten te geven ne dat soort dingen heb ik nu niks te melden als ik alleen ben. ook thuiskomen of binnenkomen is niet meer zo gezellig als eerst. geen zich uitrekkende hond meer die je eens even komtvertellen dat zij er ook nog is, en dat soort dingen. kun je nagaan hoe je gewend raakt aan een hond om je heen!:)
"volgens mij vergeet ik iets". ik heb het vaak gedacht of gezegd deze week. me dan later realiserend:ja, doh natuurlijk mis ej iets;)
Maargoed, het went al weer wat. en als ik zin heb (of haast heb) verplaats ik me al weer sneller dan begin van deze week.

en hoe maakt Minou het in Amstelveen?

De laatste berichten zijn van afgelopen woensdag morgen.
Maandag heeft Minou op kantoor bij de helpdesk gelegen. daar was ook een mechelaarpup van een paar maanden van 1 van de trainers, en daar kon minou het goed mee vinden. ze eindigden later naast elkaar in 1 mand, om samen eens een dutje te gaan doen.

Ze zit in de kennel bij Carly, een hond die, hopelijk na medische problemen, weer geschikt wordt bevonden om haar oude vertrouwde baasje weer te helpen op straat.
het klikte gelijk al tussen die twee, dus Minou heeft waarschijnlijk buiten het werk om genoeg te spelen en gek te doen.
De eerste ritjes "vielen niet tegen" werd mij verteld.er kan nog vanalles veranderen maar ze heeft me dus niet voor het blok gezet door allerlei capriolen uit te halen en haar werk te verprutsen.

ik zal straks wel weer eens een mailtje sturen om te vragen hoe het gaat. krijg ik maandag denk ik wel weer antwoord en hoor ik of ze zich nog steeds zo goed gedraagt:)

Nu is dus het wachten op een nieuwe hond. wat zou het worden? en vooral:hoelang duurt het nog?? ik hoop niet lang. Stok lopen is nooit mijn hobby geweest en ik weet inmiddels weer helemaal waarom. dat ik er 's avonds niet meer uit hoef dat vind ik nu even iets minder erg,maar ik zou het ook niet erg vinden als ik dat weer wel zou moeten, want dat zou betekenen dat ik weer een hond had!
nouja, geduld hebben dan maar en ondertussen hopen dat het met Minou lekker blijft gaan, vooral dat ze het naar haar zin heeft.

verder, heb ik effe niks te melden.
oja, wel 1 ding: ik ben op mijn mobiel lange tijd niet bereikbaar geweest op et gebruikelijke nummer, sinds vandaag eindelijk weer wel! ga me nou niet allemaal spammen, nouja, wiens nummer ik had, diens nummer heb ik nu dus niet meer, want het hele voorkantje (toetsenbord, display en het binnenwerk) zijn helemaal nieuw. deachter kant moest ik er jammergenoeg vanaf halen toen ik hem inleverde, heb nu dus een hele gave voorkant, en een iets meer beschadigde achterkant. jammer, zijn de eventuele tandafdrukken die minou heeft gemaakt als ze mijn telefoon weer eens mocht oprapen, ook weg:(

nu heb ik echt even niks meer te melden.

allemaal een goed weekend!
Minou, ik mis je!!
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hallo allemaal,

Ik denk dat dit 1 van de laatste keren is, of misschien wel de laatste, dat ik mijn tekst aan deze site toevertrouw.
Vanmorgen ben ik teruggebracht naar school. Niemand vond het leuk, behalve ik zelf dan, misschien. toch leuk daar, bij het KNGF. zoveel lekkere luchtjes en zoveel leuke honden om lekker mee te donderjagen. Een beetje trainen op zijn tijd is ook wel leuk. ik krijg er ook vast wel te eten dus ach wat heb ik dan eigenlijk te klagen...nouja ik mis mijn baasje wel een beetje als ze me echt niet komt halen maar ik krijg er vast goeie baasjes voor terug. Ze hebben me nog een paar keer op de foto gezet, ik ben vertroeteld, mocht lekker tusen de benen van het baasje in de auto zitten, en toen ik een beetje hard ging trekken toen we naar binnen gingen in mijn oude vertrouwde schooltje werd daar weinig aan gedaan:P

ze hebben een tijdje over mij gepraat. weet je hoe ik ben genoemd: klein duimpje! coole naam he!
ik mag vandaag weer lekker op kantoor de brave hond uithangen en met een mechelaarpupje spelen, zo kom ik de tijd wel door!
mijn baasje zei dat ik mijn best moest doen. nou, laat ik dat dan maar eens proberen. wie weet waar ik dan nog eens terecht ga komen!

Mijn baasje is nu lekker op de stok aangewezen. dat vindt ze niet leuk en ik ook stiekem niet want die school had ook zo zijn voordelen. weet je hoeveel er te eten was voor mij. echt zaalig. nou op mijn eigen school laten ze nooit eens wat slingeren:( niet dat ik wat te kort zal komen maar toch dat extraatje op zijn tijd is ook wel wat waard.

nou, ik ga maar goed mijn best doen. jullie lezen hier wel, of van mij, of van mijn baasje, waar ik terecht ga komen en hoe het me vergaat.


dikke lebber, knuffel, poot,
Minou

01 January, 17:55:43: *Minou vertelt: en dat was dan 2008

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

We gaan de blog hier maar even handmatig neerzetten want hyves doet niet lief tegen onze weblog:(

2008 zit er op. gisteren mocht ik met mijn baasje mee met de trein naar Didam. leuk man! abbot en ik werden bij binnenkomst van mij bijna gelijk naar buiten in de tuin gebonjourd om even uit te rousen maar ik wilde toch ook wel naar binnen.
de hele avond hebben we spelend of liggend bij onze bazen doorgebracht. abbot vond het leuk om bij het commando mand even op de bank te gaan liggen. hij kwam ook een keer bij mijn baasje op schoot maar toen werd ik boos en ging ik hem te lijf. om er goed bij te kunnen klom ik ook maar half op schoot en mijn baasje werd enigszins geplet door ons maarach dat geeft vast niet.
het vuurwerk doet me niks. een paar knallen, mooie kleuren en lichtjes, da's toch mooi??
om 12 uur gingen de mensen naar buiten en lieten ons achter.. nou, werden we daar even goed voor beloond, de schaal met hapjes stond er nog..wie het gedaan heeft ga ik niet vertellen maar alle kaas, worst, worst in augurk en een bakje heerlijk kruidige smeerkaas hebben wij meester gemaakt. abbot wilde net aan het mes beginnen dat erbij lag toen onze mensen weer binnenkwamen. ooh wat waren wij blij. baasje ook want binnen was het lekker warm en bram's vuurwerk was gevaarlijk en heeft een miniscuul brandplekje in baasjes jas gemaakt.
we hebben ons maar even rustig gehouden. om een uur of kwart over 2 nog even plassen buiten en nog even binnen zitten en toen gingen ze bedden maken.luchtbedden opblazen en pompen.goed voor de conditie van mijn baasje!!!
uiteindelijk alle bedden hard..oh, dachten wi, das een mooie slaapplaats. abbot koos in eerste instantie voor het net opgemaakte bed van mijn baasje en en die moest zo'n beetje worden opgetild om hem van het bed af te krijgen. toen die grote lobbes was opgekrast kon ik mooi in dat bed, nouja, op dat luchtbed bovenop de slaapzak gaan liggen. toen de mensen eenmaal zover waren dat zij ook in bed konden hadden abbot en ik al aan voorverwarmin g gedaan.leuk joh, de baas pesten door er bovenop te staan, gezichten af te likken of besluiten op de benen van de mensen te gaan stoeien. met name dat laatste werd niet bepaald gewardeerd! we hebben ook wel geslapen! zei het niet zoveel als anders. zeker mijn baasje, de had wat problemen gedurende de nacht, met haar luchtbed die ze zo nu en dan eens een flinke teug lucht extra moest geven. lekkerr hoor, zo midden in de nacht je eigen bed weer opblazen. (zijn de woorden van mijn baasje, ik vond het wel grappig!)
ik heb voor een gedeelte op mijn eigen kleed en voor een gedeelte bij baasje op de slaapzak geslapen. dit laatste vond mijn baasje wel lekker maar niet de perfecte manier om lekker te slapen.jammer hoor!

uiteindelijk was het ochtend. die luie mensen hadden geen haast en uiteindelijk werden wij door brams vader de nog onaangelegde tuin ingejaagd. geen probleem voor ons. mooi plekkie om de hoge nood neer te leggen en eens een lekker potje te gaan rausen.

de mensen gingen aan het ontbijt, wij kregen ontbijt en daarna waren we MOEOEOE!kortom ik was blij dat ik in de taxi lekker kon slapen!

baasje is ook niet echt heel erg wakker, die moet ook maar vroeg naar bed.

en het is ook al bijna maandag. men zegt dat ik dan weer terug ga naar " school" . waarom dat nou weer. ik weet het niet. moeet ik dan bij mijn baasje weg? ik ben er bang voor.. ik weet niet waar ik terecht kom maar ze zullen vast goed voor mij zorgen hoop ik. als ik maar eten krijg en zo nu en dan (liefst de hele dag!) een boel aandacht oohhhdan ben ik toch gelukkig!?
mensen jullie horen nog wel van mij!