Archief

Je bekijkt het archief van December 2008

27 December, 12:32:45: Na lang wachten weer een update

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

na een stilte van zo'n 11 dagen;) weer eens een bericht hier op de log. 11 dagen, het lijkt lang, maar dat is het niet.

om even bij het begin te beginnen...:)

We zijn niet geslaagd voor het examen GG Beginners. dit was wel een beetje te verwachten natuurlijk, in die zin: je moet het gewoon treffen. werkt Minou mee, hoe is de kwaliteit van het veld en hoe streng is de keurmeester.

Nou, Minou had ik aardig mee opzich. 's ochtends even elekker gek gedaan, maar toen we eenmaal wegmoesten (rond half negen.pff), haar constant heel strak gehouden. niets tolereren wat niet mag en overal bovenop zitten, veel belonen (nu kon hetnog met voer)..

eenmaal op de plaats van bestemming kwamen bij mij de zenuwen.pfffffff zal ze er geen enorme bende van maken? vergeet ik geen dingne?
toen me gevraagd werd naar minou's rashondenlogboek dacht ik eerst: ehh, die heb ik toch wel bij me??
natuurlijk had ik die in mijn tas zitten, maarja.... in zulk soort situaties ben je als de dood dat je iets bent vergeten!:)

rond negenen het veld op, voor de gezamelijke oefingen. het veld was jammergenoeg behoorlijk slecht, en dat beinvloed Minou's prestaties nogal, helemaal bij het volgen, omdat ze bij dat natte gras enorm gaat snuffelen en probeert gras te eten. er dus gelijk bovenop gezeten en dat scheelde denk ik wel.

voorlangs achterlangs. haha, we moesten slalommen. wij lopen, halverwege kwamen we erachter dat we vergaten te slalommen!
doordat wij met zijn tweeŽn naast elkaar liepen moest ik dichter bij de andere honden komen dan de anderen. bijna raakten we de staart van een andere hond, maar het ging nog net goed.

Af blijf: ging heel goed, ze ging netjes af op 1 commando, bleef mooi liggen die 2 minuten, bleef zelfs liggen tot ik naast haar stond. k maak 1 lullig handbeweginkje en minou ging zitten. NEEEE dat mocht niet.. gelijk dus een of 2 punten aftrek, weet ik zo niet uit mijn hoofd. (moet de lijst nog even scannen).
staan betasten en gebit tonen.
Minou had 2 commando's nodig om te gaan staan (meer om te blijven staan;) ipv 1, verder ging het goed. gebittonen is nog nooit zo goed gegaan: 10 punte~!
toen het veld af en wachten..DAT is echt erg!ik was nummer 4.

eindelijk dan aan de beurt.
Volgen aan de lijn. opzich redelijk, iets te strakke lijn en ik moest veel praten. losvolgen ging voor minou's doen best heel goed. ze bleef mooi links naast me en zat aan mijn hand geplakt (omdat ik net gedaan had alsof ik een voertje tussen mijn vingers deed natuurlijk!
zit tijdens volgen ging niet, meerdere commando's nodig en ik moest stil blijven staan om haar in zit te krijgen. 0 punten dus.

Voor komen en terugplaats.
ze ging toen ik weg wilde lopen uit het vak staan en wildemee lopen. moest haar dus opnieuw af leggen.
ze kwam snel voor, met nadruk op snel wnat ik kreeg weer een flinke duw tegen mijn benen..echt VOOR, was het dus niet!:)
terug plaats?ja, daag..minou bleef gewoon zitten en was niet zover te krijgen dat ze uberhaubt 1 stap richting het vak deed. 0 puntendus.

apporteren:ja, dat begon goed. minou ging zitten, bleef zitten toen ik het blok halverwege liet vallen, en wachte netjes op mijn commando apport.
ze kwam, deed het bekende ererondje. met enige moeite pakte ik het blok aan, maar madam besloot iets anders te gaan doen. nie loslaten, maar trekken. stomme hond, dat kost ons punten!en veel ook. het werd een 5.5 als ik me niet vergis.

heb ik nu alles gehad? ik geloof het wel. het viel me niet erg tegen. met name het volgen vond ik best goed gaan.
na een uur wachten kwam dan de uitslag. ik moest 192 punten halen en de verplichte oefeningen voldoende punten hebben om te slagen. helaas: 190 punten!!en de veerplichte oefeningen nie goed genoeg, waaronder dus het apporteren en het voorkomen,.
heel jammer, maar ik ben tevreden met dit aantal punten, en het was leuk om onze trainingen bij de club toch af te kunnen sluiten met een examen.

we kregen een lekker stuk appeltaart en niet lang daarna was mijn moeder er al om me weer op te pikken.
Dag allemaal dag trainers dag Minou en dan kom je hier voorlopig niet meer, in iedergeval niet meer met Minou.
Ik ben heel blij dat ik met Minou mocht en kon deelnemen aan deze cursussen. Ik vond en vind het erg leuk om te doen, en het is weer eens wat anders dan het geleidewerk. Ik ben iedereen die hieraan heeft meegewerkt dan ook erg dankbaar!

Dinsdag ging ik naar Tim in Vorden. bram met aboot zou er ook zijn, en met een beetje geluk kwam die dag ook mijn nieuwe harde schijf bij tim binnen, kon ik die gelijk mee nemen.

de treinritten gingen opzich goed. Minou was goed bezig. echter de trein van arnhem naar zwolle (waar ik er bij zutphen uit moest) is niet onze favoriet geworden. enorme gapende gaten tussen het perron en de trein. in arnhem stapte ik eerst in en riep minou omhoog. die kwam dus niet. brokje erbij en eens flink gek doen en uiteindelijk won de drang om bij me te komen het van de angst.
De trein maakte een niet al te lekker geluid, maar we stopten ongedeerd in zutphen. hier was de sprong voor minou iets kleiner en een irritant keffertje op het perron had ook wel Minou's aandacht, dus na enige aarzeling jumpte ze dan toch de trein uit.
De beesten hebben zich de hele dag wel netjes gedragen. de honden werden door tim's moeder uitgelaten, en 'savonds werd ik weer op station zutphen afgezet
De trein in ging wel. zelfde gat als vanmorgen, die stap durfde ze wel te nemen. maar eruit werd een drama. dit gat was flink groot en zelfs ik moest een aardigverre stap zetten. Minou bleef bovenaan het trapje staan en kwam er niet uit. roepen, lokken met een voertje, niks kon haar overtuigen dat het beter was de trein uit te komen. ik kon haar niet tillen, daarvoor was de afstand te groot. als ik haar bij de halsband pakte verzette ze zich dus dat ging hem ook niet worden. uiteindelijk kwam de conducteur erbij. stonden we daar op het perron met zijn tweeŽn gek te doen en minou over te halen te springen. die aarzelde af en toe, kwam iets naar voren maar stapte toch weer terug.
Uiteindelijk heeft de conducteur haar onder haar buik gesteund en ik de halsband gepakt en toen nam ze een megajump en stond ze veilig met 4 poten op het perron.pffff!
de trein naar utrecht was gelukkig een gewone dubbeldekker zonder enge instap.
In utrecht pakte ik de trein naar vleuten. echter in vleuten liep het ook nit helemaal zoals gewenst.
voor mij stapten wat mensen uit. ik bleef even achter en ik wilde net naar beneden stappen toen de deuren ineens dicht gingen.
snel mijn 2 armen er tussen en de deur ging open.
Uitstappen zou op deze manier echter niet gaan lukken, want elke keer als de deuren weer open waren, gingen ze gelijk weer dicht. daar stond ik dus met 2 armen tegen de deuren. ik moest een redelijke stap overbruggen waarvoor ik me ergens aan moest vasthouden, dus ik moest eigenlijk de deur loslaten, wat da weer niet ging omdat die dan dicht zou gaan. net toen ik vroeg in het wilde weg of iemand die deur even vast kon houden kwam mijn moeder aanlopen, die al vreesde dat ik niet uit zou stappen en ik verder zou gaan tot woerden!
minou aarzelde weer even met springen. gek he, als er elke keer deuren op je af komen!
toen we waren uitgestapt maakte ik een opmerking van:lekkere conducteur is dat zeg. bleek hij achter me te staan. heel jammer voor hem maar hij had gewoon op moeten letten. als je ziet dat er een deur niet dichtgaat, blijf nje toch dniet doorrammen tot hij wel dicht gaat, maar wacht je even. nee, hij niet. hij verontschuldigde zich nog wel. als ik alleen was geweest had ik die trein niet uit kunnen komen. maargoed, we zijn er allebei goed vanaf gekomen en ron half 11 was ik thuis.

de kerst zit er weer op. eerste kerst dag een flink stuk met mijn vader gelopen. minou het grootste gedeelte los. die kon dus lekker maffen tijdens ons kerstdinner. gisteren mocht ze mee naar mijn oma waar ze netjes ging liggen. ze liep gewoon los, ging af ent oe even in de keuken kijken en ging dan lekker in de zon liggen midden in de kamer.
en nu is het zaterdag, morgen viert mijn moeder haar verjaardag, dus de hele dag een hok vol visite denk ik zo!
Minou is al geborsteld,die is weer een losse harendeken kwijt.

Volgende week maandag brengen mijn zus en ik haar naar het KNGF terug. nog steeds een gek idee. ze kan het werk echt wel. ze kan ook best serieus zijn. maarja, het gaat niet op een manier waar ik goed mee kan samenwerken. het zal weer wennen zijn de stok ter hand te moeten nemen om op school en daarna op stage te komen. 's avonds laat er niet meer uit, in het weekend geen wekker meer zetten, maar ook geen begroeting meer als je binnenkomt, geen gesnurk meer tijdens de les of onder het eten...

laat die wachtlijst maar flink krimpen. ik vind het maar niks zonder hond!

16 December, 20:20:44: Zaterdag examen en andere dingen

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

5 januari, het komt nu akelig dichtbij. het aftellen is begonnen. ik kan er niks aan doen het gebeurt onbewust en ongewild.

Nog 3 dagen school, nog 2 weken vakantie samen.
En natuurlijk zaterdag a.s. ons examen GG Beginners. Het kan vrizen, het kan dooien. het proefexamen ging, zoals ik hier al eerder schreef, zo waardeloos dat ik dacht:als ik zo examen doe dan haal ik nog geen 10 punten bij elkaar. dan maak je je even kwaad en gaat het de les erop al beter en de les DAAROP (en die was gisteren) besluit je hond ineens: goh, ik kan het eigenlijk best wel een beetje, laat ik dat vanavond eens laten zien.
Nou, at voorlangs achterlangs ging niet zoals ik had gehoopt. ik kwam er daarna echter achter dat er honden tussen stonden die minou nog helemaal niet kende. vind je het gek dat ze dan omkijkt? dat zal zaterdag dan ook wel goed gaan. het opvangen als we weer op onze plaats gaan staan gaat de ene keer goed, de andere keer loopt ze door en komt ze tot stilstand door de strakke lijn.
Zit blijf zit niet in het examen, deden we wel. minou gin g na een aantal tientallen seconden liggen en nadat ze weer was neergezet bleef ze keurig de rest van de tijd (een minuut of 2 ) keurig zitten, zlefs toen ik weer naast haar kwam staan.
Af blijf ging perfect. enige was dat toen minou ging liggen ipv naast me, voor mijn voeten ging liggen. niet helemaal de bedoeling:) maar, ze bleef zelfs liggen toen ik weer terug kwam. ging alleen niet op 1 commando weer zitten. daar moet je echt geluk in hebben. net doen of ik iets lekkers heb, dan maar, want voer is verboden tijdens het examen...ugh

gebit tonen en betasten hebben we niet gedaan maar datgaat over het algemeen redelijk goed.
dan de oefening terug plaats. nou als dat een verplichte oefening is zak ik als een bak steen want ik krijg het haar niet aan het verstand.
ze komt voor as een speer en ik moet echt mezelf schrap zetten om niet onderuit te gaan als ze zich met haar volle gewicht tegen mijn knieŽn laat knallen. ze komt nu redelijk aan de voet, maar het sturen, nou, je kan wachten tot je een ons weegt maar zolang ze niemand bij de riem ziet in het vak blijft ze naast me zitten. ze wil niet bij me weg. als ze dan gaat staan gaat ze aan mijn handen snuffelen, achter me staan, iets voor me, alsof ze wacht zo van: ga je dan wel mee??
ik bedacht me later dat Minou met het commando "plaats"(ipv "riem"vaak goede resultaten haalt. een handdoek, een kleed of wat dan ook, als ik heb gezegd dat het haar plaats is, beschouwt ze dat ook als haar plaats en gaat er vrij vlot naar toe als ik dat vraag. dus dat later ook nog geprobeerd maar no way. ook nog andersom eerst gedaan, de trainster nam haar mee het vak uit, ik bleef bij de riem in het vak staan en liet haar op haar plaats komen. dan doet ze het dus wel.

volgen: ronduit super. wat een aandacht! ze moest even inkomen, ik ook en ik ben af en toe nog iets te laat met het "bemoedigend toespreken als we een wending in gaan maar ze liep lekker mee.
Los volgen ging ook goed, bij 1 wending reageerde ik te laat en bewoog ik mijn hand niet ver genoeg naar achteren waardoor ze dus rechts naast ons kwam te lopen ipv links. was dus puur mijn fout. het zitten tijdens los volgen is ook vrij lastig. ik moet eigenlijk helemaal stilstaan wil ze gaan zitten. vaak ook niet helemaal op 1 commando. als je maar ruim genoeg om haar heen loopt (dus niet te dicht in de buurt van de staart komt), blijft ze netjes zitten en volgt weer als je dat vraagt met haar snuit in mijn hand.

Apporteren: ze apporteert als een speer, maar moet eigenlijk gaan zitten voordat ze het blok aangeeft en dat doet madam niet.
ze haalt het op, loopt een ererondje (punt aftrek maar who cares), en komt het dan aanbieden. op het moment dat ik haar iets anders vraag dan het blok aan te geven en los te laten, laat ze het blok vallen, gaat er op kauwen of probeert andere dingen uit om erachter te komen wat nou die beloning oplevert. gaan zitten en ondertussen het blok vasthouden is blijkbaar teveel gevraagd. we hebben een aantal manieren geprobeerd, ook de trainster. bij haar ging het iets beter omdat zij gerichter kan bewegen en aanpakken. we hebben dus maar besloten het zo te houden. gewoon hier laten komen, blok af laten geven en aan de voet laten komen. dit zorgt wel voor een puntje aftrek, maar dat is beter dan dat ze het blok laat vallen of erger nog erop knauwt.

ben ik nog een oefening vergeten??ik geloof het niet. kortom gisteren ging het best goed. na het apporteren werd ze een beetje dwars, ze probeerde er eerst al een trekspelletje van te maken en daar kreeg ze haar zin niet in, dus dan ga je nog even iets anders proberen, och??
toen we binnen (in de kou snik) nog even zaten na te praten, had minou ineens een bal in haar bek. ja hoor, uit een tas gepikt! ze flikt het me elke keer weer als ze de kans krijgt..heeel onsculdig ligt ze naast me, vast aan de lijn. cm voor cm kruipt ze naar de tas met die leuke inhoud en ooo wee dat ze dan voorzichtig is, want het mag natuurlijk niet ontdekt worden.jammer voor haar kan ze he niet laten om op de bal te gaan kauwen en verraadt ze zichzelf!

zondaghad ze ineens ook ergens een 1 of ander lek balletje vandaan geplukt. vraag me niet waar ze die nou weer had gevonden. van de ballen in de kerstboom blijft ze gelukkig af en tot nu toe zijn alle kerstversieringen nog nieet door Minou aangeraakt/gesloopt. zelfs de zuurstok wandelstokken in de boom laat ze hangen. (oh, wat is ze toch goed opgevoed;)
nu nog leren dat ze de kantine vloer niet hoeft te stofzuigen evenals de rest van alle kruimels, en al helemaal niet als ze aan het werk is!!:)

vanmiddag liep ze ineens mank. of beter gezegd, ze liep niet meer. als ze een stap zette ging dat heel vreemd. midden op de stoep dus eens even een inspectie van de voorpoten gedaan. iets doornachtigs eruit getrokken. daarna liep ze wel beter maar volgens iemands zeggen: een beetje wiebelig. wat is dit nu weer. ik wilde naar huis gaan maar ging toch maar even naar school om de boel te inspecteren. stap ik de lift uit, hangt ineens Minou's halve beugel los. niet de sluiting van de beugel was afgebroken maar de bevestiging aan het tuig voor de beugel was afgebroken. nouja, afgebroken, losgedraaid. ik kwam een docent tegen die met de nodige moeite minou heeft uitgekleed:P (borstband van het tuig los maken, oh, er zit nog een band om haar buik...maakt hij de gesp los ipv het kliksysteem..en dan zeggen dat IK blind ben! met een tang heeft hij de boel weer vast kunnen zetten en dat loopt een stuk beter. van Minou's gekke loopje was gelijk geen sprake meer.
en als ie weer los ging? dan moest ik dat tuig maar verkopen...lol

morgen ga ik even naar school om de toekomstig amerikagangers een beetje lekker te gaan make. daarna even naar het park denkik. vindt minou vast niet erg. nog eens even bedenken hoe ik haar vrijdag helemaal total los kan krijgen, dan is ze op zaterdgag morgen ook nog een beetje mak!
hoor net dat vrijdag haar vriendin op school komt, dus dat zal vast lukken!

Ik laat hett hier weer bij.
Gepost in: Updates
Door: melanie
hoi allemaal,

vanavond moeten we weer naar de hondjes..nouja moeten..ja, eigenlijk wel!:)
niet dat ik DAT nou zo erg vind hoor! ik moet alleen nog even gaan bedenken hoe ik me vanavond eens zal gaan gedragen.
zaterdag was natuurlijk wel het toppunt van dwarsheid!ok, ik zal toegeven, dat heb ik af en toe. niet vaak, maar af en toe vind ik het nodig om eens heerlijk DWARS te liggen. Dan krijg ik eens flink op mijn duvel van mijn baasje (snik) en houdt ze me een tijdje ECHT strak dat ik weinig kans krijg iets uit te halen wat niet gewenst is. dan word ik weer een beetje braaf en dan is het allemaal wel weer goed.

zondag ben ik lekker bij het strijkviertel geweest. dat was toch wel een tijdje geleden en ik heb me dan ook heerlijk uitgeleefd. vooral flink gezwommen. baas blij, al het stof en troep weer uit mijn haar wat je nu eenmaal oploopt als geleidehond omdat je de meest stoffige plaatsen moet gebruiken als ligplaats. onder tafels op school, onder een stoel in de bus, op de vloer in de tram...

af en toe was ik mijn bal kwijt. dan was ik een beetje dom en keek ik net niet de goede kant op als er met flinke vaart een bal het water inging. maargoed, we zijn weer met hetzelfde aantal ballen thuisgekomen, want uiteindelijk wil ik toch mijn bal terug!
ik had niet in de poep of iets anders smerigs gerold. heerlijk, ik stonk niet, zei mijn baasje..oooh maar dat kunnen we veranderen!!

gisteren mocht ik lekker mee naar het park. opnieuw heerlijk mezelfuitgeleefd (dat doe ik wel vaker dan dat ik hier schrijf hoor maargoed). er lag een berg bladeren (dezelfde als vorige week) en daar moest ik even in vroeten om poep te zoeken en te vinden. ik heb het lekker opgegeten. mijn baasje wist het eerst niet zeker want ik stonk wel maar ze kon niks vinden..maar even later stonk ik niet meer behalve uit mijn bek nou dan is de conclusie voor haar snel getrokken toch!!
ook heb ik nog even in het water gerend om wat vogels weg te jagen.jammergenoeg iets minder schoon water dan het strijkviertel maar ik stink nog steeds niet! GOED HE!!!

straks gaan we nog even lopen en gek doen. vanmorgen was het echt zo raar..er kwam geen bus. ik mocht toen met vreemde mensen samen met mijn baasje in een kleine auto en toen gingen we weer met een bus. gelukkig kwamen we toen op bekend terrein namelijk het station en gingen we met de tram naar school..gekke was alleen dat de deur van het lokaal nog dicht zat, maar dat mijn baasje toch naar binnenkon, en daar zat de hele klas al!!oftewel:wij waren lekker een half uur te laat door die stomme stakingen.

baasjes zus heeft ons van school gehaald. lekker kroelen op de terugweg, wat een hondeleven!

tjaaah en vanavond dan maar eens kijken wat ik er van zal gaan bakken. baasje is nu even boos opzichzelf want bedenkt zich dat haar handschoenen heel grapig, nog op school in haar kluisje liggen..wahaha!
jah, eigen schuld, jij mag lekker kouwe klauwen kweken vanavond om MIJ te plezieren!
misschien moet ik mijn best maar gaan doen. of juist niet, dan wordt mijn baasje nog wanhopiger (leuk joh!), maar dan zou ik haar eigenlijk wel moeten plezieren op het examen...ik weet nog even niet waar ik voor moet kiezen..jullie zien het vanzelf wel!


Oja. dat moet ik nog even vertellen..ik ben vorige week bij sinterklaas geweest. die gekke ouwe man kwam bij mijn baasje in de klas en IK!!moest bij hem komen.jammergenoeg mocht ik niet bij hem op schoot zitten. maar ik kreeg wel een cadeautje en sinterklaas hielp me met uitpakken. een zakje lekkere snacks voor mij.jammergenoeg kon ik dat zakje niet openmaken:( maargoed daarna ben ik even lekker vetgemest door mijn baas!
wat ik wel gek vond aan die sinterklaas, was dat hij iets bekends had. ik kon het niet plaatsen. ik vond hem wel leuk maar toch nee. hij praatte een beetje zoals mijn grote vriend, maar toch ook niet. en al die rare kleren...rare vent, die sinterklaas! maar hij is wel lief, want geeft mij een zakje snoepjes en zette mijn baas lekker voor paal mt haar technisch inzicht (not!)

's avonds kreeg ik weer een cadeautje, die heb ik maar gelijk uit de verpakking gerukt..een letter W van WOEF die ik kon opeten.jammie! gelukkig kwam toen die rare sint niet langs om de cadeaus persoonlijk af te geven.

nou, ik ga mijn baas pesten want ik wil iets leuks gaan doen, anders ga ik vanavond vervelen!(goede manier om mijn baas te dwingen!)

kus,
Minou

06 December, 17:27:28: noujaaaaaaaaa zeg!

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

vanmorgen had ik eenn proefexamen gedrag en gehoorzaamheid beginners..werd ik daar even mooi voor paal gezet door Minou! ik was veel te vroeg (nouja, 20 minuten want ik kwam met de taxi:). minou had even met een speelgoedkip gespeeld (daarna deed de piep het niet meer maar hij bleef leuk!), en we gingen rond kwart over twaalf of later nog het veld op..nou, wat een lol. voorlangs achterlangs ging nog wel goed. grappig is dat minou, als er een hond passeert tijdens deze oefening mijn hand aanraakt zovan:kijk, ik kijk niet naar die hond, maar naar jou!

toen begon het gedonder af en blijf. ik gaf minou het commando af en ze zakte wel door haar poten (dat hoorde ik, dus zei ik goedzo..ze bleek pas halverwege te zijn en ging numaar gauw weer zitten.
het koste me nog wat moeite haar af te krijgen. het veld was niet zo best (zeg maar gerust dat het best wel een lekker baggerzooitje was), en dit zal wel hebben meegespeeld maar minou vond alsnog dat ze wel lekker kon gaan doen waar zij zin in had. uiteindelijk won ik het indeze en ze bleef de 2 minuten netjes liggen, ookal stond er een hond op enzo, ze keek wel maar bleef liggen..
bij terugkomst (toen ik dus weer naast Minou moest gaan staan ging ze jammergenoeg weer zitten en was niet van plan ook weer te gaan liggen.

gebit tonen en betasten.nou het gebit tonen ging best wel goed alleen op het laatst vond ze het niet meer zo geweldig en ging wat in protest. het staan betasten ging wel in diezin, minou ging keurig staan, maar bleef niet stilstaan, drentelde wat.
nou, daarna kregen we de echte ellende pas met het volgen. huilen met de pet op. wendingen links gingen nog wel, zeker in het begin. rechts was niet veel soeps en toen we halt moesten houden liep ze door.beetje balen!!
los volgen was helmaal triest. de eerste wendingen bleef ze bij mijn hand maar na een bocht naar rechts was het helemaal over. ze liep rechts ipv links (dus rechts naast degene die me leidde en was niet van plan weeer links te komen. toen ze moest gaan zitten liep ze eerst nog mee en volgde mijn hand, maar ze ging uiteindelijk toch zitten en bleef dat ook totdat ze weer mee mocht maarja....ze ging toen haar eigen we g en was niet meer echt van plan om mee te lopen zoals het hoort. aan de voet komen los ging niet. dan het voorkomen. ja, ze kwam! met een flinke beuk tegen mijn benen. hierdoor reageerde ik wat later met het volgende commando. minou ging maar eens voor koe spelen.toen ik haar uiteindelijk naar de riem stuurde giing ze weer verder met koe zijn en pas toen de trainer bij de riem kwam wilde ze er wel naartoe en ook gaan liggen, tot ik dus weer in de buurt kwam... straks staat ze op mijn staart!

nou het apporteren ging wel goed opzich, ze wacht netjes totdat ze het commando krijgt, haalt het blok maar loopt dan een rondje om me heen voor dat ze bij me komt. dit mag niet en als ze hem aangeeft en ik los zeg, knauwt ze eeerst nog even voordat ze hem daadwerkelijk loslaat. ze wil daarna wel snel aan de voet komen, maar zodra ze ziet dat het blok verdwijnt onder mijn arm springt ze alsnog het blok na en dat mag dus niet..nou, heeel hoopgevend zo vlak voor het ECHIE!de kans van slagen wordt hier niet echt mee vergroot! ik ga nu met haar op gras oefenen ( ik zoek nog een geschikte locatie (zonder hondepoep!!), want op tegels gaat het wel goed, of in iedergeval beterwant daar valt veel minder aan te snuffelen en te eten.

nog 3 lessen, dan het examen..brrrrr.

we zien het wel!!
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

Het is me inmiddels wel duidelijk. wat ik ook doe, het heeft geen effect meer, de beslissing wordt hoe dan ook niet teeruggedraaid: ik ga binnenkort weg. en wel in de week van 5 januari. ik wist dit natuurlijk al even net als jullie, mijn lezers. maar ik heb nog vanalles geprobeerd om het tegen te houden. me van mijn beste kant laten zien, snel gaan lopen (ik maak dan alleen veel fouten, dus dat kan ik maar beter niet doen), juist heel langzaam lopen, mijn deugnietenstreken tevoorschijn toveren, juist heel braaf zijn...alle tegenpolen probeer ik uit, maar, het helpt helemaal NIKS!

Maandag ben ik lekker met mijn baasje, Nikki, tarkan en hun baasjes naar het park geweest vlak bij mijn school. natuurlijk: vlak voor het eind ben ik lekker in de plomp gesprongen!!!en het leuke was:daardoor kwam Nikki achter mij aan. en aspirantjes mogen eigenlijk helemaal niet in het water...maarja, het was wel lekker!

Bij de hondjes (ons dinsdagavondprogramma), ben ik een beetje eigenwijs. loop ik thuis op straat alle honden voorbij zonder op te kijken (ja, sorry hoor, ik heb er op de winnershow wel even genoeg gezien!), op de club is alles leuk. of dat nou de geur is van verse pis op het terras of een asbak met peuken, alles is boeiend. we gingen deze week niet het veld op vanwege het ahum straaalende weer (ja, stralen water ja!), maar we gingen het terras gebruiken. ik vond het maar gek.

zaterdagmiddag hebben we proefexamen. en dan, nog 2 lessen en het echte examen.. daarna zit mijn carriŽre bij de KC Woerden er helaas op. dan mag ik in Amsterdam en Amstelveen mijn kunsten weer gaan vertonen en wie weet waar ik dan uiteindelijk terecht kom? niemand nu nog!
gek hoor, moet ik weer aan allerlei nieuwe dingen wennen. maar dat duurt nog een maandje en tot die tijd ben ik nog lekker met mijn baasje. klierend, braaf zijnd, snurkend, hyperactief, uitslovend, teruggetrokken..ik kan het allemaal hoor! tis maar net hoe mijn (figuurlijke) pet staat en hoeveel stress mijn baasje heeft, want daar kan ik niet tegen.

nou, ik ga wachten tot mijn baasje me komt uitlaten en daarna ga ik lekker slapen!

dikke lebber
Minou