Archief

Je bekijkt het archief van October 2008
Gepost in: Updates
Door: melanie
De Digitale Handtekeningenactie
OV-Chipkaart met nultarief voor visueel gehandicapten
Aan: Staatssecretaris Huizinga
OV-Chipkaart met nultarief voor visueel gehandicaptenDoor invoering van de OV-Chipkaart, dreigt het openbaar vervoer voor blinden en
slechtzienden ontoegankelijk teworden.
Automaten voor het opwaarderen van saldo op de OV-Chipkaart en voor het kopen van producten als kaartjes en abonnementen, zijn door visueel
gehandicapten niet te bedienen.
Visueel gehandicapten kunnen niet controleren of ze juist zijn afgemeld bij het verlaten van het vervoersmiddel, zodat ten onrechte teveel
geld kan worden afgeschreven van het saldo op de OV-Chipkaart.
Apparatuur voor het controleren van het saldo op de OV-Chipkaart, is ontoegankelijk voor visueel gehandicapten.
Ondanks oproepen van diverse belangenorganisaties, hebben vervoersbedrijven actief in het openbaar vervoer, tot nu toe vrijwel niets gedaan
om de OV-Chipkaart toegankelijk te maken voor visueel gehandicapten.
Daarom dreigen visueel gehandicapten bij de introductie van de OV-Chipkaart, door allerlei hindernissen welke de OV-Chipkaart veroorzaakt,
uitgesloten teworden van het openbaar vervoer.
Daarom vragen wij aan staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat, belast met de invoering van de OV-Chipkaart:
1. Visueel gehandicapten een OV-Chipkaart te verstrekken tegen het nultarief, zodat blinden en slechtzienden toegang houden tot het openbaar
vervoer en geen hinder ondervinden van de hindernissen welke de OV-Chipkaart veroorzaakt.
2. In de toekomst geen nieuwe projecten meer te starten, welke de mobiliteit van blinden en slechtzienden ernstig in gevaar brengt, zoals
bij de invoering van de OV-Chipkaart het geval is.
3. Actief beleid te voeren om het openbaar vervoer beter toegankelijk te maken voor visueel gehandicapten controleren van het saldo op de
OV-Chipkaart, is ontoegankelijk voor visueel gehandicapten.
Initiatiefnemers:
Een groep verontruste blinden en slechtzienden.
Meer informatie:
http://www.verkeerenwaterstaat.nl/onderwerpen/organisatievenw/staatssecretaris/
Teken jij ook??
klik dan hier:
http://www.axci.nl/?ln=ned&id=3349
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

brr, het weer is wel omgeslagen zeg!
zo lig je lekker in de tuin in het zonnetje, de volgende dag regen je zeik nat en weer later loop je 's morgens buiten in de vrieskou!

Met die kou heb ik geen problemen. ik loop aardig door voor mijn doen. alles ruikt weer anders als het bevroren is of is geweest, dus dat is ook wel lekker
Gisteren opweg naar huis kregen we wel een buitje over ons heen, dat vond ik niet zo geslaagd, maar, mijn baasje dacht, omdat het daarna droog werd: cursus gaat vast wel door. ook degene die ons zou komen halen dacht er zo over, en dus stapte ik samen met mijn baasje rond 8 uur bij hem in de auto en reden we naar de kcw.
toen we aan kwamen rijden begonnen we al wat vermoedens te krijgen... de velden waren onverlicht, er stonden bijna geen auto's....ojee....

Ik mocht mee naar binnen. daar was het ook al rustig, veeel te rustig. maar een paar mensen...ja, wat doen jullie hier, het gaat niet door..ooh, ojee..dan zijn we hier dus voor niks. ik zag een andere hond die mij op de een of andere manier erg fascineerde.
met een hoop gekwispel, mijnb innensmondse vermelding: er is hier een leuke hond en mijn pogingen bij de hond te komen, probeerde ik mijn baasje duidelijk te maken dat er toch echt iets leuks te beleven viel! dit had geen resultaat, en na 1 blaf mijnerzeids kreeg ik dan ineens aandacht. niet dat die zo positief was: ik werd vriendelijk, nouja vriendelijk...doch dringend verzocht mijn kop te houden. nouja zeg! nou, ok...
de mensen dronken even wat, kletsten even bij (onderandere over mij snik), en uiteindelijk gingen we dan naar buiten. Yes, dacht ik, nu gaan we dan toch het veld op. wel verdraaid, we gingen terug naar de auto!!!! en een kwartier later waren wij weer thuis, en zonder dat ik getraind had!zonder dat ik mijn groepsgenootjeshondjes had gezien, nouja op mijn autogenootje na dan. ik vond het niet eerlijk!
mijn baasje bleef elukkig nog een aardige tijd beneden en vermaakte me wat en ik liet me natuurlijk gewoon even lekker vertroetelen.

Vandaag dan, was ik aardig goed in vorm. mijn baasje was een beetje lui. ze ging veel en veel te laat weg om de bus te halen die ze eigenlijk theoretisch moest halen om optijd te kunnen zijn, maarja, ze wist dat ze die niet meer ging halen, dus gingen wij "ontstressen".
Mijn baasje ging wat acties van mij een beetje perfectioneren, we hadden toch tijd zat. uiteindelijk kwamen we nog bijna 10 minuten te vroeg aan en de bus was ook nog eens te laat dus tegen de tijd dat die bus er was zaten mijn poten aan mijn buik gevroren en was mijn baasje ook niet meer echt warm.
ook de rest van de rit naar school verliep "relaxed".
We kwamen iets na aanvang van de les het nog bijna uitgestorven lokaal binnen. ik mocht algauw vrij, probeerde wat brood bij mensen te bietsen, helaas, weer mislukt:(, en omdat de deur meestal openstond maakte ik er een sport van voorbijgangers die iets te fanatiek waren eens even stevig te laten schrikken door blaffend het lokaal uit te rennen, tot zeer groot ongenoegen van mijn baasje. maar verder was ik wel lief hoor!!!
na deze les en een korte pauze gingen we een vervelende trap op en kwamen we in het door ons niet al te vaak bezochte Open leercentrum uit waar mijn baasje even moest babbelen met iemand. daarna ging mijn baasje (en ik dus ook) met een aantal anderen naar de stad, eindbestemming: macdonalds.
nadat ik wat moeite had met de plaats waar mijn baasje wilde oversteken vlakb ij school (ik wilde al veel eerder de weg over), verliep het vrij soepel. en bracht in iedergeval geen blauwe plekken aan op mijn baasje.
op utrecht cs aangekomen dacht mijn baasje dat ze wel eerder boven kon zijn dan de jongens op de roltrap. ik volg de trap op altijd aan de lijn omdat ik anders links ga lopen en dan kan ik dus ook veel sneller. deze keer struikelde mijn baasje echter over haar eigen benen en ging op haar knieŽn. niet voor mij, wel op de trap. na een hoop gelach stond mijn baasje wel snel weer op 2 benen, maar liep niet echt enthousiast meer verder. de eerste paar commando's naar mij toe waren dan ook tamelijk vaag en echt op volle kraht lopen deed mijn baasje ook niet echt..en dan zeggen dat IK sloom ben!!
na een kleine inspectie van mijn baasje bleek haar knie voorzien te zijn van een mooi extra uitsteeksel namelijk d bult!
ja, dat krijg je dan, als je denkt dat je sneller kan zijn!
na de mac gingen mijn baasje en ik met de trein naar woerden, wat iets sneller zou zijn. dat iets sneller werd iets langzamer, maargoed, ik vond het wel leuk want das weer es iets anders en ik ging bij de sporen bij elk zijpad naar een trap er even netjes naartoe draaien om mijn baasje te vertellen:hier is een trap, moet je daar niet heen??het spoor wat we pasgeleden gebruikt hadden wilde ik wel heel graag nemen, maar daar kwam mijn baasje pas iets later achter:) dat was namelijk het spoor met de trein naar amsterdam, die we pas gebruikten om naar de ambassadeursdag van mijn school te gaan. dat vergeet ik echt niet hoor!:P
in woerden moest mijn baasje even zoeken naar de goede bus. ik bracht haar, althans ik deed een poging, haar van het station en het busstation af te lootsen maar dat had mijn baasje toch optijd in de gaten helaas.:)

en voor je het weet ben je dan weer thuis!ik heb het laatste stukje naar huis los voor mijn baasje uit gerend. dit ging gepaard met wat bokkesprongen en gek gedoe, en ik presteerde het weer om het grint tegen de deur van de poort en de garage te laten spatten met mijn maffe gedrag.

mijn baasje was niet zo heel lang thuis vanmiddag. op een gegeven moment ging ze weg, liet mij alleen achter en toen was ik zelfs even alleen thuis. mijn baasje moest naar de tandarts...echt blij is ze niet.haar verstandskiezen (niet dat daar verstand in zit), bezorgen een hoop last doordat ze er niet helemaal door zijn en er vuil tussen het tandvlees en de kies komt. mijn baasje's hele tandenstelsel moest op de foto, om te kijken hoe de wortels zitten ofzo), morgen moag ze dan bellen hoe de foto eruit ziet en wat te doen.het zal wel trekken worden.haha, vindt ze echt niet leuk!!!
gelukkig is het alleen onder, maar dus wel 2 kiezen. ach arm baasje toch:P

morgen schijnen wij vrij te hebben...ben benieuwd wat er dan gaat gebeuren. vrijdag moet min baasje heel even naar school en daarna gaan we waarschijnlijk naar mijn "oude vertrouwde"park. baasje gaat toch eens een poging doen of ze mij daar alleen los kan laten voor langere tijd. het is vlak bij haar oude schoolgebouw en de tram komt er dus langs. ik hoop dus maar dat het vrijdag droog is enzo (anders weet ik nu al dat mijn baasje niet meewil omdat ze wel graag wil blijven horen wat er om haar heen en vooral, met mij gebeurt...nouja, duim maar voor mij, ik ga ff slapen!!!

dikke lebber
Minoutje

26 October, 11:01:31: lang weekend

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

zo, nu zelf maar eens een berichtje posten ipv minou.

Hier lopen wat Minou en school betreft allerlei dingen door elkaar. zoals in de vorige log stond, heb ik besloten dat het beter is dat er voor mij een andere hond komt. Minou is een schat en wil graag goed doen maar dit kan ze eigenlijk niet altijd.
in school en op het station is ze vaak erg traag. ik mag hier niet op reageren maar ik betrap mezelf er toch op dat het af en toe gebeurt dat ik probeer er iets meer vaart in te krijgen. meestal weigert Minou dit, gelukkig maar, maar als ze het niet weigert merk ik vaak gelijk dat ze het eigenlijk niet bij kan benen. haar tempo wisselt enorm en dit vind ik erg vermoeiend want soms staat ze ineens stil omdat ze ergens langs moet wat ze in dat tempo niet veilig kan doen en dan is het verdere tempo weer erg traag.
vandeweek had ze door dat we met een paar mensen vanaf school naar huis zouden gaan (eerst nog even de stad in), en minou vond dit wel een geslaagd plan. ze wil dan zo graag dat ze sneller gaat lopen. gevolg een sta-tafel die Minou niet had gezien, en waar zij dus onderdoor kon en waar mijn linkerarm pijnlijk mee in aanraking kwam. natuurlijk enerzeids haar eigen schuld maar vervolgens merk ik wel dat ze er wat van schrikt (mede door mijn reactie), en ze in tweestrijd komt: snel de groep volgen die een stukje verderop staat, of netjes werken.

op het station gaat het aardig als we de ruimte hebben. ze volgt duidelijk de groep of een persoon uit de groep maar ik merk wel dat ze meer haar eigen weg gaat zoeken en dus soms besluit een andere weg te kiezen dan de rest (bv aan een andere kant om een obstakel heen en dat soort dingen.
. als ze dat doet , weet ik vaak dat ze redelijk geconcentreerd en serieus met haar werk bezig is.

ik heb er dit weekend een mailtje uitgedaan naar het kngf over hoe nu verder. er zal (helaas) toch een beslissing moeten komen wat er met minou gebeurt. herplaatsen of afkeuren. en er moet een voorzorgbezoek komen om weer een profiel van mij te maken zodat ze me weer op de wachtlijst kunnen plaatsen en dat soort dingen..


Door een roosterwijziging en een allergische docent, breng ik Minou op de vrijdag vaak onder bij iemand anders. of haar favoriete docent;), of iemand anders. ze vindt dat prima gelukkig en ze kent deze personen ook wel goed. als ik haar dan weer terug heb en met haar aan het werk ga moet ze wel even wennen en wil dan ineens erg snel, wat ik gelijk afrem. als we dan even hebben gelopen trekt dit dan wel weer bij.

Op de kynologenclub hebben we het ook nog steeds erg naar onze zin. we gaan dit seizoen als het goed is op voor ons examen Gedrag en gehoorzaamheid Beginners, de opvolger van elementaire gehoorzaamheid. het zal mij benieuwen. ik train op dinsdag en dat is net een dag dat er op school voor Minou weinig te beleven valt en we bij tijds thuis zijn. haar dan op zo'n manier moe maken dat ze 's avonds nog wwel alles wil doen is lastig. als ik 's middags veel ga apporteren om haar lekker te laten rennen wil ze 's avonds niet zo makkelijk en echt ergens een rondje gaan lopen waar ze los kan als ik alleen ben is lastig.
Afgelopen week waren zowel Minou als ik er niet helemaal bij volgens mij. ik reageerde steeds veel te laat op aanwijzingen en bracht ze dan niet altijd helemaal helder over op Minou. bij het los volgen ging Minou maar eens een wandeling over het veld maken zonder ons en voor het eerst dat ik haar heb wilde ze niet gelijk gaan sorteren (haar eigen stokje uithalen tussen 4 andere stokjes (die er precies hetzelfde uitzien), ze moeten dus het stokje zoeken met de geur van de baas. minou had dit toen we het voor het eerst deden direct door en was echt bezig met haar neus. afgelopen week was het gras interessanter en kwam ze in eerste instantie zich zonder stokje melden.

Het apporteren gaat steeds beter. wat ze vaak doet als ze iets ophaalt is een paar rondjes rennen. ze komt half naar je toe, rent dan door en doet een soort ererondje. vaak komt ze grommend met het blok in haar bek aan maar als ze het los moet laten gaat dat toch best redelijk.
bij het zitten tijdens los volgen gaat het opzich redelijk, je moet nog wel even stil blijven staan als je het commando hebt gegeven maar ze gaat meestal toch zitten. het los volgen zelf is in deze meer een probleem.lol

Het voorkmen gaat heel goed, maar als ik haar controleer draait ze van me weg. ik moet er dus een beetje vanuit gaan dat ze het goed doet, belonen en haar dan gelijk weer aan voet laten komen.
het plaats sturen is niet haar ding. we gebruiken een bakje met een spijker in de grond waar iets lekkers in kan, ook onder een deksel. geen hond presteert het om de stroef gaande deksel eraf te trekken, behalve die kleine zwarte van mij natuurlijk. en als ze dat stomme bakje niet ziet of als ze ervan overtuigd is dat er geen voer inzit, verdomt ze het om naar het vak te gaan en bij haar riem te gaan liggen.
misschien toch maar eens met de clicker proberen..

zo, dit was het weer even.

groetjes!
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi lieve lezers,

Na een lange weblogstilte proberen mijn baasje en ik het bloggen weer op te gaan pakken. ookal ontbreekt de tijd soms, mijn baasje wil graag dat alles kloppend blijft er dat er niet te grote gaten vallen tussen de beschreven gebeurtenissen om het plaatje compleet te houden.

als je op hyves leest: er staan ook nog een stuk of 3 andere blogs op, die hyves weer eens niet doorliet. de tijden van het posten van die blogs kloppen dan ook niet. balen maar het is niet anders.

Ja, de reden van de titel zal ik, Minou dan maar gaan opbiechten.
In de vorige blog schreef ik over het contact met mijn school, wat mijn baasje gehad heeft over mij, en het bezoek van mijn trainer frans, die mij heeft verlost van een hoop stress.
Maarja, mijn stress is dan wel grotendeels weg, ik blijf erg traag op sommige vlakken en daar is eigenlijk geen verandering in te krijgen. Mijn baasje probeert me af en toe (met name als ze de tijd heeft), in haar school wat te stimuleren om dingen iets resoluter te doen. Maar dit vind ik erg moeilijk.
ik ben regelmatig een beetje in tweestrijd. ik wil graag goed werken en ben daardoor soms ronduit TRAAG. maar anderzeids, als ik zo lekker rustig loop heb ik ook de tijd om mijn neus te gebruiken en dat zorgt ervoor dat ik nog wel eens iets binnenkrijg. Dit maakt het voor mijn baasje moeilijk om geduld met mij te hebben.
Maar gelukkig blijft ze nooit lang boos of kortaf tegen me. volgens mij vindt ze me daar veelste lief voor.

Maarja, door al dat slome gedoe zette ik mijn baasje wel voor een keuze:
Ga je net me door en accepteer je dat je op verplicht ontstresscursus moet, of ga ik ergens anders heen waar ik met mijn tempo WEL goed uit de verf kom, of dit nu is als geleidehond of als gewoon Minoutje.

Mijn baasje heeft niet zo heel lang getwijfeld. Ze zegt dat ze buiten het feit om dat ze niet altijd geduldig kan blijven en zich de rest van mijn werkzame leven niet in zo'n langzaam tempo kan blijven voortbewegen, ze het ook voor mij doet. ze wil niet dat ik de dupe word van het feit dat mijn baasje zich eigenlijk vaak ergert aan mijn tempo. Daarom heeft ze een paar weken geleden weer naar mijn school gebeld en ze verteld (het ging niet van harte), dat het beter is om mij te ontslaan. in iedergeval bij mijn baasje. ik was aanwezig bij dit telefoongesprek en na het horen van dit besluit besloot ik dat ik maar eens even lekker moest blaffen. daar werd nog om gelachen ook!

Kortom: ik krijg een opvolger. wanneer en wie is nog lang niet duidelijk. Mijn baasje wordt nog gebeld voor een voorzorgbezoek, zodat ze weer een profiel kunnen maken van de "perfecte hond"voor mijn baasje. Ik ben dus niet langer de "perfecte hond". mijn baasje vindt dit onzin. onze werkmethoden passen nu eenmaal niet meer bij elkaar en daar kan ik niks aan doen.

wat er met mij gaat gebeuren als er een vervanger is, weet ik niet. Misschien gaat mijn school nog proberen mij bij iemand anders te plaatsen, en anders mag ik vervroegd met pensioen. waar ik dan naartoe ga, is ook nog niet bekend.

Er komen dus spannende tijden aan voor mij en mijn baasje. zolang ik nog niet weet wat me te wachten staat, doe ik gewoon wat ik altijd doe.aandacht vragen/opeisen, alles opvreten wat ik tegenkom, mijn ondeugende streken vertonen, af en toe eens lekker uit mijn koekepannetje gaan of lekker alle regels overtreden...
ik ga ook nog steeds met plezier naar de kynologenclub. ook hier kennen ze mijn streken en wordt er af en toe wel om me gelachen. ik probeer goed mijn best te doen, maar soms kan ik het niet laten om even iets uit te halen. constant de aandacht op mijn baasje gericht houden vind ik ook wel moeilijk. Alles wat er om me heen gebeurt vind ik leuk. op het veld naast ons zijn ze vaak leuke spelletjes aan het doen en daar zou ik soms best graag wat langer naar kijken.
weet je wat ook een leuk spelletje is: als ze na zitten te praten speelgoed uit open tassen pikken. dat kan ik heel stiekem maar ik moet het altijd weer teruggeven. jammer hoor!
morgen mogen we weer. ik ga nog maar eens bedenken wat ik dan weer kan uitvreten!

dikke lebber,
Minoutje