Archief

Je bekijkt het archief van September 2008

24 September, 16:56:55: *Minou Vertelt:ik moet even iets kwijt

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

Ja, er wordt hier niet meer zo vaak geblogd. ik kan er ook niks aan doen:)
Mijn baasje komt er ook niet echt aan toe, laat staan dat ze mij de tijd geeft even iets neer te pennen. maar nu heb ik haar toch maar even verteld dat eer weer eens wat moet worden gepubliceerd.
Ookal is dat dan niet allemaal zo positief voor mij!

De laatste blog van mijn baasje was op 8 september. hierin schreef ze onder andere over mijn werkprestaties die laten we zeggen niet al te best waren.
Ik was niet vrolijk in school en ik weerd "vervelend"aldus mijn baasje. op sommige dagen begon dat al als we we g gingen van huis, andere dagen begon het in school zelf pas, maar ik was in iedergeval niet happy. Maar, ik kan nog steeds niet echt praten en ik kon dus ook niemand vertellen wat me dwars zat.
Meerdere keren hoorde ik mijn baasje bellen met mijn trainer, ze sleepte me mee naar de dierenarts, maar er veranderde maar niks. wel werd mij het werk uit handen genomen op school. ineens moes ik aan de riem volgen en liep mijn baasje met de stok te stuntelen, struikelde over vergeten traptreden, kwam in aanraking met deuren en deurposten en ik moest gewoon volgen en "niet zeiken".
Maar baasje, begrijp je dan niet!!.... nee, baasje begreep het niet.
gelukkig kwam er redding. hiermee wil ik overigens niks zeggen over mijn baasje, zij kan er ook niks aan doen dat ze MENS is;), maar goed.
afgelopen vrijdag kwam de redder in nood. mijn baasje was iets anders dan normaal 's morgens. klaar wakker (dat is echt uniek op dit tijdstip!) en overal allert op.

ik liep als een speer, het laatste stuk van de tram naar school. wie weet zou ze me vandaag begrijpen....
wist ik veel, dat dat nog waar zou worden ook..
bij school wilde ik net naar de deur lopen toen een voor mij bekend persoon te voorschijn kwam. baasje en mijn trainer begroeten elkaar. er werd over mij gepraat, ik moest me er niet mee bemoeien, geen aandacht vragen van de trainer en netjes gaan zitten. dat deed ik natuurlijk:)
toen gingen we lopen, naar de tram. ja, halloo daar kom ik net vandaan dit ga ik echt niet doen!
nouja, ok. als jij het wilt. ik liet het gebruikelijke zien. mijn baasje kreeg wat tips om om te gaan met mijn wisselingen van tempo. eenmaal bij de trambaan gingen we weer terug. hallo wat wil jij in vredesnaam. nouja, ik doe het wel weer zoals jij wilt...
mijn gentle leader mocht af. maar dat maakte voor mij geen verschil dus deed ik wat ik altijd doe.
bij school kreeg ik mijn GL weer om (omdat ik anders op strooptocht ga binnen!:P en gingen we verder. daar liet ik zien waarom mijn baasje niet altijd blij van me wordt: mijn tempo. die was namelijk nogal traag. eindelijk werd ik begrepen, nadat we naar boven waren geweest, door de gangen hadden gelopen, ik trapjes had moeten zoeken... ik KAN niet sneller.
Baasje en de trainer hebben in de kantine lang over mij gepraat. de bekende puntenlijst werd weer ingevuld en er werd besproken hoe nu verder. de reden dat ik niet zo vrolijk was op school heeft ermee te maken dat ik de druk, die mijn baasje onbewust op mij uitoefende door mij wat sneller te laten lopen, niet aankon, of beter gezegd:ik wilde wel, maar ik kan niet en daar raak ik een beetje gestresst van en sluit ik me af en trek ik me terug.
hierdoor ga ik nog langzamer lopen, aarzelen, blokkeren en slordiger werken om toch maar aan het snellere tempo te kunnen voldoen.
Nu is die druk gelukkig van me af. ik ga weeer graag mee naar school en probeer goed te werken. ik ben wel ondeugend maar aldus mijn baasje zal ik dat wel nooit afleren. gisteren heb ik zelfs op de relaxt bank gezeten!(foto volgt op hyves).

Mijn tempo blijft laag en dat zal waarschijnlijk niet omhoog gaan. Ik ben nu eenmaal niet zo groot en mijn trainer heeft me geleerd dat ik voorzichtig moet zijn en goed op mijn baasje moet letten.en ik wil daar absoluut aan voldoen en ja dan kan ik niet zo snel lopen want er komen soms zoveel mensen ineens overal vandaan dat als ik snel loop daar niet optijd voor kan uitwijken of afremmen. zo ook met obstakels en trappen enzo.

Mijn baasje moedigt me soms aan als ik iets moet zoeken. ze helpt me dan met een brokje of ze beloont me voor een goed gezocht object zoals een deur. dat deed ze altijd wel maar ze besteed nu meer aandacht aan mijn werk. zij zal zich moeten aanpassen op mijn tempo want ik kan helaas niet aan haar verzoek om sneller te lopen voldoen in de meeste gevallen. Weet je,ik heb ook een nieuwe bijnaam van mijn baasje gekregen die eigenlijk niet door de beugel kan. ze noemt mij soms OMA! zo erg is het toch niet??blijkbaar wel!
maargoed. hoe het nu dus verder gaat, weet ik niet. daar over zal mijn baasje moeten beslissen. ik wil graag voor mijn baasje werken en mijn baasje wil mij niet kwijt maar ze wil ook niet haar ergernissen overr mijn tempo op mij overbrengen. "dat verdien je niet"zegt ze dan, want je doet toch je best. jij kan er ook niks aan doen dat je zo klein bent..
nu probeert ze mij dus een beetje uit en probeert ze te bedenken welke keuze ze moet maken. kiest ze voor mij met mijn deugnieten streken, mijn 2,5 jaar ervaring die ik door haar heb opgedaan en het feit dat ik gewooon de aller aller allerliefste ben (slijm, slijm, slijm hoezo eigendunk!:P, of kiest ze ervoor om mijn taak te laten overnemen door een jongere collega die mijn baasje sneller en resoluter kan helpen dan ik?
Jullie zullen het weten, als de beslissing er is.

dikke lebber van kleine grote Minou

08 September, 23:23:09: update

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

hier nog even een berichtje van ons. alles gaat hier zijn gangetje. Minous werk was vorige week op school hopeloos. reden? geen idee, ze deed gewoon raar. vandaag ging het iets beter maar nog niet naar wens. Het is in iedergeval niet meer zo erg als 1 dag vorige week, waarbij ik moest besluiten Minou even van het werk te halen en de stok weer ter hand te nemen. Verder laat Minou duidelijk merken dat regen niet haar ding is. dat het valt als zij binnen is maakt haar niks uit, maar als ze dan naar buiten moet..oooh wat is ze dan ineens zielig! gisteren wilde ik een lekker blok gaan maken, maar het begon net te hozen. ik wachte het af (20 minuten later werd het weer wat droger), en ging met minou op pad. algauw blokkeert minou me en aan haar manier van doen weet ik dat zich een plas water voor ons uitstrekt. het enige wat minou als oplossing wil aanrijken is, naar huis, en rechtsomkeert maken.
ik heb deze stille hint toch maar ter harte genomen. het begon weer harder te regenen, ik met mijn paraplu liep ook niet eht lekker en Minou had er al helemaal geen lol in. ook vanmorgen moesten wij precies door een stortbui naar de bushalte. alles wat ik voelde was water toen we aankwamen, minou droop en scuhudde zich nog even lekker uit in het bushokje maar leuk vindt ze al die vallende druppels niet,want je wordt er nat en koud van!
morgen gaan we weer naar cursus, vorige week ging het nie slecht!eens kijken wat ze er morgen van maakt!!!

groetjes,
Melanie

03 September, 00:43:31: veeel te lang niet geblogd

Gepost in: Updates
Door: melanie
hoi allemaal,

ik merk dat er van bloggen niet zoveel meer terecht komt de laatste tijd. en toch valt er best nog wel het een en ander te schrijven. inmiddels is de school weer begonnen (heelaas, helaas....), maar ik heb ook nog wat vakantieactiviteiten ondernomen, hoor.

nieet afgelopen zondag, maar de zondag ervoor was hier familiedag. het weer was redelijk en dus hoefden we niet in de schuur te zitten maar zaten we gewoon in de partytent of half buiten. sjakie was er ook bij dus minou was ook niet alleen.tijdens het bbqen hebben we haar wel naar binnen gedaan, want anders liep ze toch alleen in de weg en de neus van een lab zit net op de goeie hoogte om op strooptocht te gaan en als ik iets niet wil is dat het. sjakie en minou hebben nog even lekker binnen gespeeld waarbij minou op een gegeven moment de gekke minuten kreeg en die moest ik echt even vast pakken om te zorgen dat ze niet de hele boel omver zou gooien. daarna is het dan weer over. de familiedag was overigens weer erg gezellig!

minou is pas ook nog mee geweest naar woerden, naar de markt en een paar winkels. over de markt lopen gaat wel maar niet als je ook nog wat wilt zien, met minou erbij en ik kon haar daar dus niet echt aan het werk houden. ook zijn bram (met abbot) en tim nog een dagje hier geweest vorige week. minou en abbot hebben zich uitstekend vermaakt (wanneer niet) en minou was 's avonds lekker moe! we gingen ook uit eten in utrecht met zijn drieŽn. ik had tim aan mijn arm bungelen maar minou lette perfect op en we kkonden dan wel niet zo snel als bram en abbot (vindtje het gek, met een extra blinde ben je ook een stuk complexer! maar, we kwamen overal zonder kleerscheuren. minou stopte op een gegeven moment zelfs voor tim, omdat wij een trap op moesten die we schuin naderden. tim was dus net eerder bij de eerste tree dan ik maar ze deed dat echt heel netjes. ze liep toen zoizo heel lekker op catharijnen en was stevig geconcentreerd wilde af en toe wel even abbot in de gaten houden maar over het algemeen was ze heel goed bezig en volgde mijn aanwijzingen goed op. de spareribs waren weer heerlijk en het toetje ook maar die paste er eigenlijk niet meer bij...ook alle spareribs kwamen niet op maar een lekker bord chocolademouse kan je toch ook niet laten schieten of wel!?

over vol gingen we dus terug naar het station. ik ging met de trein naar woerden omdat ik anders nog een uur op mijn bus moest wachten. ik reis niet zoveel met de trein en dat is altijd nog al een hoop opletten vind ik. roepen ze het station wel af is het wel de goede trein blablabla. maar nee alles ging perfect en in woerden kwam ik ook zonder al te veel moeilijkheden bij de goede bus uit die me weer helemaal in mijn durpie afzette.

vrijdag ben ik met Yvonne en pleegpup (nouja, tis nou wel een hond onderhand) in woerden geweest. eerst bij yvonne thuis, later gingen we een stuk lopen om de honden wat losloop plaats te bezorgen. maar er werd niet echt gespeeld. tarkan zat achter de eendepooepaan en minou was aan het grasmaaien.lol maar uiteindelijk hebben ze zich goed vermaakt en was minou ook deze avond lekker moe.

ja en gisteren en vandaag zijn wij weer naar school geweest. gisteren liep het al niet vlekkeloos wat minou betreft in school maar ja dat kan nog op zo'n eerste dag. vandaag was echter hopeloos en wat er gebeurt en in haar omgaat kan ik niet plaatsen. ze reageert in school zo anders, hangt aan dingen die ze daarvoor ook gedaan heeft (volgorde van handelingen e.d.), blokt me soms, kijkt veel om en naar de andere leerlingen. vanmiddag nam ze dat gekke gedrag nog een stukje mee naar buiten en dus heb ik thuis geliijk besloten het kngf te bellen. het risico terug te gaan naar af wil ik never nemen en nu wordt er binnenkort dus eens goed gekeken naar het probleem. frans komt de 19e langs op school en voor die tijd krijg ik als het goed is nog tips als een soort ehbo.

nou mensen, het is melanie bedtijd. ik moet mijn ritme verleggen maar daar klopt nu ook ni veel meer van.
weltrusten!!