Archief

Je bekijkt het archief van May 2008

30 May, 00:09:53: update van het baasje ;)

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

hier ben ik zelf nog even.

Voor mij zit de week erop. en het gebeurt me niet vaak dat ik daar ZO blij om ben!
ik heb er 4 dagen assesment op zitten. dwz. het aftoetsen van een kerntaak. dagen van 9 tot ergens rond 5 uur. ik ben dat niet echt gewend geloof ik;)
Minou vraagt natuurlijk ook nog de nodige aandacht en dat maakt dat ik na dit weekje echt op ben. ik heb dan weer geen zin om optijd naar bed te gaan maar gisteren lag ik toch echt om elf uur gestrekt en sliep al zo'n beetje om veervolgens uit een hele diepe put te komen als de wekker de volgende ochtend gaat en je er achter komt dat je er al bijna uitmoet.

ik heb deze week 2 keer mijn bus gemist. dat was eerder echt een uitzondering, ookal ga ik nooit te vroeg weg. ben vaak net op tijd.
Minou heeft met het uitlaten niet zoveel haast sinds we thuis zijn. heb het idee dat het door de gentleleader komt en dat ze niet echt het gras op durft te trekken ookal krijgt ze vrij en doe ik de gl af. vanavond dus maar even stout geweest en de gentle leader eens thuis gelaten. ik merkte wel wat verschil maar ik moest erg lang wachten. toen ze dan eindelijk wat deed natuurlijk de hemel in geprezen.
ik vind het nog wel pittig allemaal, helemaal in school. obstakels verplaatsen daar nog al regelmatig en leerlingen zittn nooit netjes recht aan tafel. er moet altijd gepropt worden en dan zit alles soms veel verder van de tafels af. dat trapje in de kantine maakt het er niet makkelijker op. die zit niet over ede hele breedte maar op een paar stukken. als ik echt vanaf 1 van de gangen kom kan ik het wel makkelijk vinden maar moet ik vanuit de kantine dat trapje vinden vind ik het lastiger. zolang ik rustig blijf, minou de tijd en ruimte geef om haar werk te doen gaat het best goed al heb ik haar vandaag een paar keer op vreten betrapt. 1 keer tijdens het lopen onderaan een trap en 1 keer toen we stilstonden. dan is de verleiding naturlijk wel heel groot. gisteren hoorde ik nog dat ze keurig langs een stuk brood afliep. leuk om te horen natuurlijk. eerder had ik dat echt gemerkt.

Mijn probleem is momenteel een beetje dat het zo langzaam gaat. minou loopt niet meer zo snel om alles goed te kunnen ontwijken, ze is natuurlijk niet zo groot en kan anders niet snel en krachtig genoeg reageren, maar voor mij is dit tempo erg langzaam. ik kan haar op rechte stukken een beetje opjutten maar zodra ze ziet dat er een obstakel nadert gaat ze in de remmen en gaat ze er langzaam langsaf. vaak kom ik dus wel achter de oorzaak van de traagheid maar naar mijn idee zou ik er veel sneller langs moeten kunnen. maargoed, ik houd dit in de gaten en ik wacht nog op antwoord van de trainer, had hem wat vragen gesteld per mail. hij had me geloof ik gebeld, precies toen ik aan het instappen was. het was een anoniem nummer in iedergeval en ik was dus te laat met opnemen;)

Ik heb dus vandeweek assesment gedaan. het liep niet zoals ik gehoopt had en heb ook het eerste document heel slecht gemaakt. was er dus echt niet bij met mijn hoofd en heb er ook allerlei hele maffe spelfouten uit zitten halen. alles koste me veel meer tijd en ik was dus nog niet klaar toen de tijd om was.
tijdens het praktijkgedeelte gisteren ging ook niet alles als zou moeten en heb ik uiteindelijk niets op kunnen leveren. gelukkig was dit niet echt mijn schuld!
en nu zit dit assesment er gelukkig op. het leek wel alsof deze week voorbij kroop! zal je zien, voor je het weet moet je weer snaar school!

voorlopig nu even niet. vrijdag (morgen dus), en maandag zoieso vrij, al moet ik maandag naar een american party voor onze vs reis maar dat doen we voor de lol dus is het niet zo erg :).

morgen minou eens even lekker uit laten razen. ze heeft zich heel goed gehouden de afgelopen vier dagen. is echt steeds keurig blijven liggen. ze lag de eerste 2 dagen wel aan mijn stoel vast maar dat was eigenlijk helemaal niet nodig. gisteren en vandaag lag ze gewoon los naast mijn stoel en ze ging vanmiddag voor het eerst de fout in. eerst doordat haar grote vriend zijn oud-collega begroete met allerlei moeilijke woorden;) en minou dacht dat hij het tegen haar had geloof ik;)
en later toen hij weer binnenkwam vond minou dat ze hem wel mocht begroeten. ze was het toen wel duidelijk een beetje zat. sliep niet meer, lag dan weer zo dan weer zo en vooral: in de weg:)
op het laatst liep ze even los in het lokaal en ze was echt druk in de weer. moest gewoon even lekker de pootjes strekken en een beetje ondeugend doen met weglopen enzo:)
en daarna lekker naar huis. minou begint steeds beter te begrijpen dat ze in de bus niet onder de bank moet duiken om eten te scoren, maar dat ze beter uit zichzelf kan gaan liggen. wat een veranderingen!
als ik met veel bagage zit (laptop enzo) vind ik het nog wel lastig. eigenlijk moet de beugel af in de bus, maar dat lukt me dus niet als ik zo zit ingesloten tussen of iemand anders en mijn spullen, of doordat de plek te krap is. oftewel, die laptop is de boosdoener;)
ik kan die beugel vaak ook niet vlak voor het uitstappen weer vastmaken en hem mee naar buiten nemen en dan vastmaken gaat vaak ook niet omdat ik geen handen meer vrij heb..lekker handig he???:)
dus nu laat ik hem vaak gewoon zitten. ze kan er zelfs mee op haar rug liggen.gekke hond!!

goed, ik ga ermee stoppen, oogjes vallen dicht!

groetjes!
Melanie en Minou
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hai allemaal,

zo, ik heb heel lang niks verteld aan jullie. dat wordt nu dus wel weer eens een keertje tijd dacht ik zo.

mijn baasje en ik zijn samen heel druk geweest natuurlijk.

Op 5 mei werd ik weggebracht naar Amstelveen. Ik wist nieet goed wat ik ervan moest denken. ik liet me niet meenemen door iemand die ik niet kende, maar zij had meer geduld als ik dus ik gaf het maar op :)
Ik was eerst heel rustig maar dat veranderde al snel hoor en liet ik mij zien hoe ik soms wel ben:hyperrrrrr!
zou ik de mensen in de kennel tot wanhoop hebben gedreven? ik zou het best willen weten.
Ome frans ging met mij aan de slag. De eerste dagen kreeg ik steeds op mijn donder, maar aan de andere kant wwerd alles wat ik wel goed deed beloond en langzamerhand heb ik me dan toch maar voor hem open gesteld. ik voelde me een stuk zekerder en ik werd er erg vrolijk. ik had ook een leuke kennelmaat, gammo. stoere naam he! vindt mijn baasje wel hoor!
langzamerhand begon ik steeds relaxter te worden. ik mocht nooit als eerste de bus uit, moest altijd maar wachten. maargoed ik wist wel goed waar ik aan toe was en dat was erg prettig.
en toen, toen op een morgen kwam ome frans mij halen. het was anders dan anders. en ja, ik werd buiten ineens verzocht te gaan zitten en ging mijn riem los. ik hoorde mijn naam maar ik moest even goed kijken. mag ik echt?toch maar. ik vloog op de bron van het geluid af: hee, jou ken ik!!!! jij hebt mij hier naartoe gebracht!
Maar ja, ik was wel blij om haar weer te zien hoor maar ik was ook wel een beetje in tweestrijd, want die ome frans dat was iemand die moest ik te vriend houden. maar als ik dat deed vond hij mij helemaal geweldig! dus zodra ik hem wweer zag ging ik snel naar hem toe.
mijn "oude"baasje kreeg mijn riem weer in haar handen gedrukt en ome frans liet ons buiten achter. ik moest even piepen. ik was helemaal opgewonden en een beetje in de war. wat gebeurde hier toch allemaal!
daarna kwam hij weer terug. ik moest rustig worden en ome frans ging met mijn baasje over mij praten. nou, wat ze zeiden begreep ik toen nog niet zo goed. dat kwam later pas.
we gingen naar de trainingsbus en nou wilde ik toch wel eens kijken of ik er vandaag eens als eerste in mocht klimmen.kreeg ik op mijn donder zeg, da's ook niet leuk. maarja ging mijn baaasje ineens alles doen wat die ome frans zei. nou deed ik dat ook wel meestal op het laatst, maar sjongejonge ik had een hele andere baaas. maar mijn baasje zei dat ik ook een andere hond was. ik had mijn staart mooi schuin omhoog en ik was best wel relaxed. ging lekker op mijn zijtje in de bus liggen nadat ik een poging gedaan had mijn collega's even bij te praten.
en toen krijg ik mijn eigen oude vertrouwde tuigje weer aan en gingen we lopen. ik dacht da's mooi en wilde er wel vast vandoor gaan. maar nee ik moest wachten en wachten en wachten tot dat ik vooraan hoorde. mijn baasje was trots op mij want ik heb heel veel geleerd.
ik vond haar algauw weer helemaal leuk en besloot dat ik om haar een plezier te doen me maar niet meer zo erg met ome frans bezig te houden. mijn baasje was hier geloof ik wel blij om hoor!
ik heb heel goed mijn best gedaan, en 's middags gingen we naar de albertkuip markt. mijn baasje was heel trots op me want ik heb haar dingen laten zien die ik nooit eerder aan haar had geshowd in die tijd dat ik bij haar ben. ik was wel erg moe daarna en heb 's avonds heerlijk veel geslapen. die nacht ook. af en toe werd ik wakker van mijn vriendjes in de kennel en dan ging ik een knuffel bij mijn baasje halen. die was daar niet echt van gediend want die lag ook lekker in haar mandje maar dat kan mij niets schelen. ik werd meestal wweggestuurd en ging dan maar verder snurken. was mijn baasje ook al niet blij mee. ik doe ook alles fout he!!

ja e rest van de week heeft mijn baasje ook al verteld. vrijdagmiddag zijn we thuis gekomen. het kon me niet echt boeien. ik was alleen maar moe en heb heeeel veel geslapen. voor het eten, na het eten, voor het uitlaten, na het uitlaten. 's morgens, 's mmiddags, 's avonds, 's nachts..dit hb ik volgehouden tot zaterdagavond. ok, toen werd ik weer een beetje levend. ik slaap nog steeds wel veel eigenlijk.
ik probeer goed mijn best te doen op de school van mijn baasje. dat valt niet altijd mee daar. ik vind het daar altijd wel gezellig natuurlijk en er staan soms zoveel obstakels. nou en mijn baasje is een beetje een stresskip en was niet altijd echt te genieten. daar kan ik niet zo goed tegen en ga dan donderen en daar kan mijn baasje dan weer niet tegen en gaat no g meer stressen, en zo is het cirkeltje rond. ze heeft op school de eerste dag dan ook wat verkeerde dingen geschreven en ze kon niet goed opletten wat ze moest doen. dat kwam ook wel door mij geloof ik :)
en nu is het woensdag en heb ik al 3 hele lange dagen naast mijn baas liggen slapen op school terwijl niemand iets zei, me aandacht gaf of zelfs maar naar me omkeek! ok da's niet waar want ik ben gisteren door mijn grote vriend uitgelaten!
mijn baasje had er geen eens tijd voor!!!pff nou leuk hoor, eerst laat ze je zomaar een paar weken achter in een hok (ok dat was wel heel gezellig!!!), vervolgens geeft ze me zomaar weg. ok, ik vond het niet erg want ik ben gek op hem en ik heb natuurlijk even geprobeerd hoever ik kon gaan maar jaah die is ook niet echt zachtzinnig hoor (dat mocht hij ook niet zijn van mijn baasje!!) dus ik werd wel even door hem op mijn nummer gezet en heb me verder wel aardig edragen vind ik geloof ik.
en gisteravond lekker bij de hondjes geweest. was wel weer even wwennen voor ons allebei en heb wel geprobeerd mijn grenzen te verkennen maar dat is niet echt gelukt geloof ik...

nouja, ik ga stoppen, mijn baasje is moe dus ik mag niks meer zeggen. ik ben al stil!!!

lebbeer
Minoutje

23 May, 16:14:00: We zijn weer thuis!

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hallo allemaal,

Na een paar fantastische dagen in Amstelveen bij het KNGF zijn Minou en ik vanmiddag weer thuisgekomen. Wat is er een hoop veranderd en wat moet er nog een hoop gaan veranderen! ik heb er een heel ander hondje voor terug gekregen en dat is absoluut in positieve zin. Ok, het is een dweil geworden, tenminste, af en toe is ze een dweil:) maar dan wel op momenten waarop het wel erg welkom is dat ze rustig kan blijven.

Vanmorgen na het ontbijt was het weer tijd voor het uitlaten. Minou doet dat daar op het veld heel snel. ik ging weer alleen met Frans mee, net als gistermiddag, deze keer naar Amstelveen. daar gaan bijna alle trainers heen op vrijdag, en de rest van de groep m die in instructie was ging ook naar Amstelveen. Er stonden dus een stuk of 8 kngf bussen verspreid door de stad.
We hebben weer een mooie stap winst gemaakt; toen ik de bus instapte probeerde ze 1 keer alvast omhoog te komen, toen ik haar zei dat dat niet mocht ging ze weer terug zitten en wachtte ze keurig op het commando om erin te mogen. ook eruit ging heel beheersd en ze trok me deze keer niet mee toen ze eenmaal beneden was maar wachtte netjes naast me zonder getrek. ze begon weer gelijk goed, af en toe nog wat kleine slordigheidjes en wat snuffelen, maar dat was gauw over. We hebben een stukje stratenplan, winkelcentrum en markt gedaan maar het was nog niet zo druk. eerst dus nog maar even naar de roltrappen gekeken die ze niet opmag maar war ze toch graag naartoe wil. al met al weer 5 kwartier weggeweest voor we weer bij het busje waren, daar heeft frans de andere hond nog even meegenomen en halverwege werd ik door de andere trainers opgehaald om wat te gaan drinen bij vnd waar frans mij dan weer zou komen oppikken voor de laatste rit van deze instructie. Jammer hoor. Mijn lievelingsdingetje kwam weer aan bod, de markt. dat blijft zo'n kick! geweldig. deze keer was het dus echt gigantisch druk. de markt in Amstelveen is niet zo groot als de albert kuijp markt natuurlijk, maar wel veel smaller. soms moesten we het doen met een doorgang van een halve meter waar mensen stonden. aangezien mensen onberekenbaar zijn is het heel goed opletten en meestal reageerde ze snel genoeg om een ineens opzij of naar achter stappend persoon te ontwijken en dat is echt klasse werk en ik heb weer bijna niets geraakt. (soms ontkom je er niet aan en moet ze kiezen tussen 2 kwaden (het raken van een overhangend sprietje of een botsing met iemand anders).
Maar, ze deed het echt fantastisch... en het mooie was nog dat ik dat ritje zonder gentle leader mocht doen, gewoon om eens te kijken hoe het zou gaan. ik merkte weinig verschil, maar ik moet hem wel gewoon blijven gebruiken (nu dus altijd), omdat ik op die manier heel dominant kan blijven naar Minou toe en dat is wat ze nodig heeft en wat haar zeker maakt. en daar doen we het voor. Ik vond het jammer dat we bij de bus terug waren. That's it, 2,5 dag intensieve training is ineens voorbij en ja dan moet je het weer alleen gaan doen. het gaat vast lukken. ik ga er mijn best in iedergeval voor doen. minou is in iedergeval heel erg veranderd. ze is toch nog waaks heb ik net ontdekt :), maar als de rollen hier thuis allemaal weer wat duidelijker voor haar zijn zou dat heel goed minder kunnen worden. ze moet even doorkrijgen dat ze alleen maar commando's op hoeft te volgen:)
Zowel ik als Minou zijn wel toe aan een paar uur slaap. vannacht weer bijna niet geslapen (ik dan, minou sliep wel). toen ik sliep ben ik gaan slaapwandelen en werd ik middenin mijn kamer wakker en kwam ik tot de conclusie:ik moet over 10 minuten buiten staan. toen ik op mijn horloge keek besloot ik maar dat dat onmogelijk was, het was namelijk 10 over 2 :)
Gelukkig was er niet veel geblaf in de kennel en was de reden dat ik niet kon slapen niet het geblaf. mijn hoofd zat/zit gewoon heel vol met alles wat ik heb opgepikt en meegemaakt sinds dinsdagavond en dat heeft me tot nu toe nog wakker ehouden..hopelijk slaap ik vannacht dus wel goed want ik voel me als een zoutzak. minou is ook niet echt levendig en zoektt steeds haar kussen op. ik heb niet het idee dat ze echt slaapt. volgens mij moet die ook weer even acimatiseren. ze loopt af en toe eens wat rond zovan:ja ik weet nog even niet wat ik hier doe. ze voelde zich zo thuis op het KNGF. Nouja, dat zal vast wel weer wennen. k hoor haar nu snurken dus ik denk dat ze nu dan toch slaapt. ik zit ook te knikkebollen maar ik stel het nog maar even uit!

ik ga het hierbij laten. uitgebreider verslag volgt nog wel, ik heb er nu even geen zin meer in.

groetjes,
Melanie en Minou natuurlijk

23 May, 00:07:02: verslag training dag 2!

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

let niet op het tijdstip van deze blog (ik word niet slaperig. in bed gaan liggen heeft dus toch geen zin! maar ik kom er zojuist achter dat mijn internet het gewoon deed!!!!heb ik voor niks bij barbera moeilijk gedaan. maargoed wat maakt het uit..over vandaag dan!

Vanmorgen na het ontbijt gingen we gelijk naar amsterdam-amstel (station dus). daar even gelopen en toen met de al klaarstaande trein naar Amsterdam Centraal. Minou was in het begin een beetje trekkerig vond ik maar dat trok toch wel bij. Frans heeft haar ook nog even zoek Poort geleerd in de afgelopen weken. ze vindt het nog wel moeilijk, helemaal als ze bijv. 2 keer naar links moet (soort U), om er te komen). op amsterdamcentraal hebben we taluuttraining gedaan. dwz. gewoon je hond het commando geven te gaan lopen en hem richting de perronrand te sturen. natuurlijk liep die knapperd er niet in maar ging ze mooi dwars voor me staan en wilde ze een rechtsomkeer maken. knappe hond. ze maakte nog een paar keer de fout om ipv een gewone rap een rolrap aan te geven. het zoeken van de leuning vindt ze soms moeilijk als er een fietsgoot naast zit. ze blijft dan op een afstandje. ik moet haar laten volgen die trappen af omdat ze erg op links is gericht en dat is dan dus niet altijd even handig, dus laat je haar volgen. je volgt de leuning dus je komt vanzelf waar je wezen moet toch!
ja, en dan verlaat je het station. zebraatje hier. stoplichtje daar, nog 2 keer bijna aangereden op de zelfde weg!!! (ik werd optijd teruggetrokken hoor. ok minou kwam nog tussen een schuifdeur terecht. was wel even schrikken. echt een technische fout. we stonden in de deuropening van een elektrische deur, ging die ineens dicht. frans heeft ze weer opengeduwd maar Minou zat er dus wel tussen. weer lekker gelopen, veel obstakels, mensen, afleiding (duiven, eten op straat) nou ze deed het weer keurig. bij terugkomst een tijdje heerlijk in het busje zitten wachten (voetjes op de bank tegenover je, muziekje erbij en even bijkomen. (je bent na een uurtje of 2 echt wel gesloopt!
daarna terug en lekker lunchen. het extraatje was vandaag een heerlijk gekruide bal gehakt. (zo krijg ik ze thuis niet! sorry ma!:P)
na de lunch nog even snel spullen pakken en weer naar buiten. vanmiddag ben ik alleen met frans op pad geweest. de rest ging naar de dierenwinkel en naar hetbos, maar wij als echte die-hearts hebben de hele middag gelopen (2,5 uur! (ok, met even drinkpauze tussendoor op een terrasje!!
Weer een hoop gedaan. het stratenplan (zijstraatjes, (zjes (zijstraat in, oversteken, aan de overkant nog verder de zijstraat in en dan weer naar links of rechts), utjes (zijstraat in, oversteken zijstraat uit (je mag niet op de hoeken oversteken)
en ja...toen weer de markt op. het is een echte kick om daar zo te lopen. ze loop dan heel langzaam zoda ze genoeg tijd heeft om overal op te anticiperen. dat viel niet altijd mee maar ze deed het echt keurig en dat heb ik haar meerdere malen duidelijk gemaakt. op een gegeven moment liet iemand nog geen meter voor haar iets eetbaars vallen. die neus ging omlaag en ze wilde het pakken maar ze was er ook weer makkelijk van af (ik werk nu overigens wel met gentle leader hoor)
Ook wat winkelstraatjes meegepikt en op een gegeven moment deed ze eecht iets DOMS.. we kwamen de hoek om (links af) en vlak daarna hing een rek met gordijnen. nou ze liep volgens mij te dromen want ze ging er vol in (zij zelf dus ook! meestal knal je tegen iets aan omdat de hond er wel langs of onderdoor kan, nu knalde ze er zelf ook tegenop. dan is het een tik tegen de rails zodat ze even ziet van hallo dit gaat niet, en dan doe je het over en gaat ze er wel langs. ook een tassenkraam kwamen we tegen waarbij minou me ook tegen tassen liet lopen. vervolgens doe je het over en gaat ze er keurig omheen natuurlijk!
Echt super. na een lekker glas fris op een terras mocht minou volgend terug naar de bus. even snel de AH binnengelopen en daarna lekker de bus in. het was weer een geslaagd trainingsdagje. vanavond hadden we theorie en gingen we even apporteren in de gang. het is een feit dat Minou fel is, maar ze liep dus de trainer omver omdat ze de dummie wilde hebben (ze moest naast mij wachten op het commando apport, en de trainer stond een stuk verderop om haar op te vangen als ze toch ervandoor zou gaan. nou ze ging er dus vandoor en de trainer kon haar niet meer houden (hij eindigde tegen de muur en Minou had de dummie te pakken. gelijk daarna merkte ik het al:minou begon te donderen.toen de anderen apporteerden en wij in de kamer zaten zat minou zichzelf helemaal op te fokken en te hijgen en piepen (sommige anderen ook). Daarna gingen we de honden uitlaten (kwart over 9 ofzo) waar minou dus wat eigenwijs werd en lekker ging trekken, niet op haar beurt wachtte, dat soort dingen. daar moet je dan bovenop zitten en dat is best nog wel lastig. zit is zit en dat is niet gaan staan een stap lopen en weer gaan zitten. zitten is gaan zitten op de plek die jij wilt en daar blijf je dan ook zitten. maargoed, morgen hebben we ook nog een ochtendje training end an leg ik nog een hoop vragen bij de trainer neer en dan moet het ons wel lukken.

Inmiddels komt de slaap opzeten dus ga ik snel afsluiten en maffen. vannacht was weer hopeloos, vanaf kwart over 2 geblaf in de kennel en dat ging door met af en toe rustpauze tot dat de wekker ging... maargoed hopelijk gaat het vannacht beter!!

Welterusten en tot morgen!

21 May, 19:02:53: Verslag 1 vanuit het kngf

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

Zo, gisteravond arriveerden we dan bij het kngf. We waren mooi op tijd, even over half acht hadden we de goede weg gevonden. (de routebeschrijving klopte niet helemaal)
Ik was gistermiddag nog gebeld dat ik Minou nog niet dezelfde avond terug zou krijgen maar pas de volgende ochtend. (vandaag dus)
Was wel even jammer, maar inmiddels kan ik zeggen dat ze het dubbel en dwars heeft goed gemaakt.
Gisteravond viel ik middenin de theorieles binnen, voor mij niet veel nieuws maar het was toch leuk om mee te maken. Daarna ging men de honden uitlaten en dan is het ineens wel erg kaal zonder hond hoor!
Daarna nog even wat gdronken en naar de kamer. Ik was nog lang niet moe en voor ik sliep was het na twaalven.. om om kwart over 5 gewekt te worden door de levende wekkers in de kennel...dat was minder...

Na een lekker ontbijt was het dan eindelijk zover. de honden werden uitgelaten, Frans, (Minou's trainer), kwam ook naar buiten en ging mijn hondje halen.. En ja ik hoorde haar penning in de verte en riep naar Frans dat hij haar wel los kon laten. dat deed hij en ze stoof als een dolle dwaas op me af.
Terwijl Frans een andere hond ging halen hadden Minou en ik even buiten de tijd voor ons zelf. Wat heerlijk om je hondje weer in handen te hebben. Ze was helemaal gek. piepte zelfs. sprong, dan toch weer niet en vond alles helemaal geweldig. Ook Frans had al haar aandacht. Ik kon merken dat ze erg op hem gefocused was, maar dat is al weer aardig naar mij toe overgeslagen.
Ik mocht haar zelf uitlaten (zalig!) en daarna gingen we met de busjes naar Amsterdam. We gingen eerst gewoon even back to basic, een stratenplan doen. zijstraatjes, duidelijk appŽl er in houden. Nou, mijn complimenten, ze deed het fantastisch. Duidelijkheid is de boodschap. Frans vond Minou in het begin van de training een paar weken geleden erg onzeker. Raffelde af en liet hem als ze de kans kreeg tegen van alles opknallen wat links stond. Minou is heel erg links georienteerd. Haar dwingen rechts te lopen heeft als effect dat ze alleen maar onzekerder wordt. dat moet ik dus niet doen. weer wat geleerd. Ookal moeten we tegen de stroom in, toch Minou de kant zelf laten kiezen.
Heel belangrijk is om een balans vast te houden: DIT doe je goed, maar, DIT doe je niet goed.
We hebben vooral gewerkt aan het brengen van rust.
DWZ: Zodra ik de beugel vastpak, wil Minou gaan lopen. Nee, wachten. IK bepaal wanneer we gaan lopen met 1 goeie correctie. Ja, het werkt echt. Keurig werden obstakels vermeden, stoepjes gezocht (ok, die stoepjes kun je ook vergeten en gewoon doorlopen maar dat mag dus niet). Ik had maar heel weinig nodig om haar op het goede pad te houden en ik moet zeggen het was heerlijk. Voor we het wisten bleek dat we eigenlijk al terug hadden moeten zijn want frans moest ook nog een ander trainen.
(Minou's kennelgenootje)
Toen alles terug was gingen we weer terug nar school voor een lekkere lunch. daarna heel even naar de kamer en weer weg. Minou heeft nog even met Victor (hond van barbera) gespeeld en toen waren we eigenlijk al te laat buiten. Hondjes uitlaten en de bus in dus. Nou, deze middag vergeet ik nooit weer. WAT WAS ZE GEWELDIG!!
We hebben eerst een stukje gevolgd (drukte opzoeken), toen heeft Frans me losgelaten op de promenade en de markt. Ongelofelijk hoe Minou aan het werk ging. Mensen, fietsen, kledingrekken, kraampjes, kinderen, kinderwagens, ik weet het allemaal niet. Op een gegeven moment liep er een jochie met ons mee en die liep nogal te vervelen. Hondje lief hondje kijk eens??
en minou? die keurde het gastje geen blik waardig. en ik maar roepen dat ze het zo goed deed. Zo beheersd! heb ik eigenlijk nog nooit zo met haar meegemaakt. een ware openbaring! het was echt fantastisch en ik kreeg die big smile niet meer van mijn gezicht. ECHT ZO SUPER knap. Ook frans was erg blij en liep te genieten. "dit is wel hooggeschoold werk hoor wat ze hier laat zien. Jullie doen het echt super!"groei, groei, groei!
Ja het was echt geweldig en moeilijk te beschrijven. Nou loop ik toch al 2,5 jaar met Minou, maar dit blijf ik toch echt wel heel bijzonder vinden. Ze doet het toch maar mooi ff voor je.
Ja, en nu zit de dag er hier bijna weer op en voel ik de spierpijn in mijn benen op komen zetten.... Ok, we hebben vandaag 3 uur gelopen, misschien nog wel meer nu ik me zo eens even zit te bedenken wat de tijden waren. Daarna hebben de hondjes nog even losgelopen. niet zo lang, maar voor Minou lang genoeg om snel even haar waterinstinct aan te roepen en tot haar buik in de sloot te gaan staan.. Nou er zijn ergere dingen hoor. Ook frans zei dat ze erg op je let en zich toch vaak komt melden. Toen er 2 honden nogal ruig met elkaar tekeer gingen ging minou er even in mee maar kwam toch al snel bij mij om eens even te kijken of alles nog wel goed was. Lekker ding.

We hebben het avondeten achter de kiezen. Zaaalige pannekoeken kun je hier eten. Een lekker ijsje toe en ik ben weer voldaan hoor :) je krijgt nog trek ook van dat intensieve trainen. Minou heeft net haar eten verorberd, dat moest weer in een rap tempo. verder is ze erg relaxed en heb ik haar nog niet horen blaffen!!!! ok 1 keer uit speelsigheid maar dat was ook niet haar bedoeling leek het wel haha, terwijl ze daar niet op is getraind.

Nou, ik ga het hier bij laten, wanneer er verder verslag volgt weet ik niet. ik schrijf in iedergeval alles op en dan publiceer ik het zoiezo vrijdag ofzo.
Minou wil aandacht, dus tot later.


16 May, 12:01:31: nog een paar dagen...

Gepost in: Updates
Door: melanie
hoi allemaal,

even voor de mensen die mijn blog via hyves lezen: mijn vorige 2 blogs staan er eindelijk op. wel op de verkeerde datum en tijd want de ene is van 5 of 6 mei en de ander is van afgelopen maandag ofzo of zondag. en deze is dus echt van vrijdag 16 mei!

Mijn assesment op school zit er bijna op. nou, de eerste dus. alleen maandag nog een presentatie houden en een stukje reflectie en dan zit dit onderdeel er op. ik heb er opzich wel een goed gevoel bij en ik denk ook wel dat ik dit assesment gehaald heb. het viel me alles mee. volgende week vrijdag is pas echt bekend of iedereen het assesment gehaald heeft. wanneer wij het daadwerkelijk horen, weet ik ook niet maar dat zien we dan wel.

ik ben blij voor minou dat ze deze week niet met me mee hoefde naar school. boven was het soms behoorlijk warm, ons lokaal viel erg mee (ok ik zat zo'n beetje het dichtst bij het raam;), maar als je dat lokaal uitkwam kreeg je dus wel een "klap in je gezicht". voor minou zou het ook betekend hebben dat er een paar dagen alleen maar geslapen mocht worden. meestal betekent dat ook dat ze snurkt en dat leidt mij dan weer af, dus wat dat betreft is het wel goed geweest. maargoed. verder viel het toch wel tegen om alles weer met de stok te moeten doen. het ging me allemaal veel te langzaam maar ik kon niet sneller. ben een paar keer mijn medeleerlingen kwijtgeraakt haha. nu ben ik het ook niet meer echt gewend om met de stok te lopen, ik weet zeker dat ik vroeger sneller was..althans, dat hoop ik. voel me echt zo'n slome blinde met dat ding :)
gisteren moest er natuurlijk ouderwets gebruik worden gemaakt van die stok door mijn medeleerlingen :D
op de een of andere manier is het erg aantrekkelijk die stok even in je handen te hebben. sorry maar daar denk ik toch echt even heel anders over:)
er moest in de aula door sommigen even worden uitgeprobeerd hoe het is om ermee te lopen, er mee te swaaien, hem in de lucht te gooien, het plafond aan te raken.... en vooral: hem van mij af te pakken. ok, ik vond het ook wel weer leuk om "per ongeluk"mensen tegen hun benen te slaan, of op het hoofd;)
maar als er dan een docent aan komt (ok, dat geldt niet voor alle docenten) moet je toch snel zorgen dat die blinde haar stok terugheeft. leuke reacties krijg je dan.veel mensen weten niet hoe ze moeten reageren als ze denken dat die blinde "gepest"wordt. die denken gelijk dat ik het niet leuk vind maar twijfelen dan toch en zeggen er weinig over.

verder ben ik al even verdwaald op hoogcatharijnen (ik eindigde achter de balie van iets snackbar achtigs), heb ik op school een paal gekust (ik was zo blij dat ik toen alleen was!:), maar verder heb ik geen brokken gemaakt.

doordat gisteren en eergisteren het streekvervoer staakte, moest ik met de taxi. nou, daar ben ik wel weer even van genezen dat dat zo geweldig is. de eerste dag kwam ik 3 minuten voor aanvang van mijn assesment aan bij de verkeerde deur, toen was er toevallig net een docent die kon zorgen dat ik razend snel boven kwam (ik wist ook niet hoe ik zelf moest lopen vanaf daar), en gisteren was ik eigenlijk net zo op tijd als eergisteren. Ken net dus.
deze keer gelukkig wel bij de goede deur.

gistermiddag was ik om iets voor drieŽn klaar. ik had nog niet durven reserveren voor de terrug rit, dus dat moest ik toen nog doen..we zijn er met een uurtje werd er gezegd. dat werden er dus 2 en vervolgens knalden we kijhard in de file. ik was om half 7 thuis.zucht

en ja, het is stil zonder minou hoor. geen geblaf meer en ik kwam gisteren beneden zonder te weten dat we bezoek hadden.normaal kondigt minou dat altijd luidkeels aan en nu dus niet;)
in de kennel heeft ze erg veel plezier en de trainer heeft goede hoop dat hij Minou's gedrag kan bijspijkeren. nog even en het is dinsdagavond..... hopelijk krijg ik haar dan al weer terug en kunnen we weer lekker samen aan de bak.

nou, ik ga eens even een lunch versieren, mijn zus is jarig (gefeliciteerd Wendy!) en die moet ik eens even gaan verwennen!

groetjes,
Melanie

12 May, 09:24:01: een week hondloos...update

Gepost in: Updates
Door: melanie
hoi allemaal,

hopen dat deze blog wel wordt doorgestuurd naar mijn hyves, de vorige staat er nog steeds niet op.hopen dat mijn limiet daar niet overschreden is want dat zou betekenen dat mijn blogs niet meer op hyves komen. als dat zo is gooi ik mijn blog gewoon van hyves af en plaats ik nieuwe blogs gewoon op de echte log en kopieer ik ze ook naar mijn hyves.iets meer werk maar ach :)

vorige week maandag heb ik minou naar het kngf gebracht. erg raar om je hondje daar achter te laten, ik had gehoopt dat dat alleen aan de puppypleeggezinnen de taak zou blijven maar helaas moest ik er ook aan geloven. gelukkig niet bij "het bewuste"hek gestaan en haar dus ook niet letterlijk losge laten en zo'n beetje weggestuurd, maar haar gewoon na een lekker bakkie in de kngf kantine overgedragen aan diana van de helpdesk. ok, ze wilde niet met diana mee en wachtte tot ik er was maar ik heb haar toen expres even genegeerd. pas toen wij in de auto verdwenen keek ze echt de andere kant op. wat zou er dan door zo'n koppie heengaan...
dinsdag heb ik gelijk een mailtje gestuurd hoe het haar vergaan is natuurlijk. ze zou maandagmiddag al met frans gaan trainen maar dit is niet doorgegaan. ze heeft maandag lekker op kantoor bij de helpdesk gelegen om de overstap wat soepeler te laten verlopen. tussen de middag mocht ze met een hond spelen om te kijken of het klikte zodat ze wisten of die bij elkaar in de kennel konden worden gezet. nu kan minou het met vrijwel elke hond vinden en blijkbaar werd er flink op los gespeeld. minou zit dus bij gammo in de kennel. (vind de naam echt zo stoer!), gammo is ook een labrador en wordt binnenkort ook afgeleverd.
na haar speelactiviteiten is ze als een blok in slaap gevallen en heeft dat de hele middag volgehouden. niks voor minou in het normale, dus die is toch echt wel even flink onder de indruk geweest. vrijdag heb ik ook weer even contact gezocht. het was moeilijk om iemand te vinden van de afd. opleidingen, dus de dame van de receptie heeft zelf frans maar even gebeld. die nam eerst niet op (te druk aan het trainen!), later kreeg ze hem wel aan de lijn.
Minou maakt lekker plezier in de kennel (waarom verbaast mij dit nou weer niet!:) en ze zat nog steeds bij gammo dat wil weleens wijzigen als het niet goed blijkt te klikken) en hij is hard met haar aan het werk. ik moest vantevoren wat puntjes opschrijven die buiten het vreetgedrag nog meer problemen geven. ik heb haar hiervoor een paar dagen geobserveerd voor ik dat lijstje maakte zodat ik een zo eerlijk mogelijk beeld kon geven. hierin staat bijvoorbeeld dat ze enigszins eigenzinnig is. ze is lekker routevast en dat is niet erg, maar minou slaat daar een beetje in door en hangt erg aan hetgeen ze eerder gedaan heeft. ik heb bijvoorbeeld een aantal dagen de hele dag in een bepaald lokaal gezeten, vervolgens wil ik naar een ander lokaal en dan is minou heel moeilijk van het idee te brengen dat we naar dat lokaal gaan. ze weet heel goed hoe ze mij in de maling kan nemen en daar misbruik van kan maken. als ze ergens eten heeft gevonden, zal ze een volgende keer weer proberen of daar eten ligt. logisch, maar niet veilig. doordat ik haar bij moet sturen om op de route te blijven denkt minou: oh, jij bepaalt hoe ik loop vandaag? nou dan zoek je het maar uit als we vastlopen, en dat is ook gebeurd. tijdens een wegopbreking stopte ze keurig netjes maar een doorgang zoeken zat er niet bij. ik hoorde haar denken. ik mag het op school ook niet dus waarom zou ik het hier wel doen.
dat ze het op school niet mag bepalen, in iedergeval niet volledig had ermee te makendat ze routes uitzocht waar heel veel eten lag. als ik wist dat we er ook op een andere manier konden komen (bijv. ipv rechts om tafels heen er links omheen) dan wilde ik dat minou die weg koos ookal vond minou die andere weg verantwoorder. dat was hij ook wel want daar is dan meer plek, maar er ligt ook veel meer op de grond over het algemeen. en meer van dat soort dingetjes. frans zei dat hij dingen duidelijk herkent uit mijn lijstje. dat is zeer positief, ze laat het gedrag dus ook aan anderen zien die met haar lopen. op het kngf vertelden ze me dat ze een keer een hond hadden voor hertraining maar bij de trainster liet die hond dat gedrag helemaal niet zien. ja dan valt er weinig te trainen!

ze maakt het daar dus goed. lekker om te horen. nog iets meer dan een week en ik ga zelf ook naar amstelveen voor een aantal dagen, zie ik ook nog een paar oude bekenden die hun eerste hond krijgen dus dat wordt vast gezellig. voor en na die tijd wordt het nog even druk op school met assesments, morgen om 9 uur beginnen en op 19 mei de dag voor vertrek heb ik ook nog een presentatie. eigenlijk moest ik woensdag of donderdag maar dan ben ik er niet en gelukkig kon dat verplaatst worden. mooi opgelost. ik moet ook nog wat andere toetsen inhalen maar daar is nog weinig over bekend. als ik terug kom van het kngf heb ik die maandag daarop ook weer gelijk een assesment als het goed is. het worden een paar drukke weekjes dus. maargoed, daarna zo'n beetje vakantie en 5 juli stijgen wij dan op met het vliegtuig richting vs.. ben al aardig bezig met de voorbereidingen, ik moet wat verklaringen af laten geven van het kngf en mijn huisarts (want straks ben ik niet blind en is minou geen geleidehond;), ik moet zien uit te vogelen of ik nou wel of geen hondenvoer mag importeren (de een zegt van wel de ander zegt van niet), en dat soort dingetjes.

maargoed, ik ga even verkoeling zoeken, het is hier inmiddels 26 graden en heel eerlijk, ik lig nog in bed..dat is dus het enige voordeel:ik kan net zolang ik wil in bed blijven liggen. mijn record is half 12:P

groetjes!

05 May, 22:17:32: Het is stil in huis....

Gepost in: Updates
Door: melanie
Het is stil in huis...

vanmorgen rond kwart over negen werd ik opgepikt door yvonne en jaap om naar Amstelveen te gaan om Minou daar voor een paar weekjes toe te vertrouwen aan de deskundigheid van de mensen aldaar.
Gek idee, dat is het dus nog steeds en dat lijkt alleen maar een gekker idee/gevoel te worden.
We reden vlot naar het KNGF en ik had Minou expres niet teveel opgefokt van te voren en haar voor het uitstappen al voorzien van gentle leader, en zo doende maakten we een heel rustige entree in de school, wa mij overigens wel verbaasde, want mijn vorige ervaringen waren een enorm hard trekkende hond. ze keek nu wel heel driftig rond. wat zou er toen door dat koppie zijn heengegaan? zou ze geweten hebben wat haar boven het hoofd hing? of zou ze geen idee hebben en dan maar gewoon afwachten wat er komen ging?
we moesten even wachten op diana waaraan ik haar zou overdragen. nog even een bakkie thee in de kantine, minou lag echt rustig naast me en keek wel om als er mensen langs kwamen, maar reageerde verder dus eigenlijk totaal niet. zou ze weten dat ze hier braaf moet zijn?lol
tjaah en nadat de kopjes leeg waren moest het er dan toch maar van komen. de hoeveelheid eten heb ik doorgegeven, haar entingsboekje heb ik ook maar meegegeven, en toen heb ik dan de riem maar aan diana gegeven nadat ik haar had verlost van de gentle leader. ze zien maar wat ze er daar mee doen. een laatste knuffel en dan zou diana haar nog even uitlaten op het uitlaatveldje en gingen wij terug naar de auto.
We moesten een stukje dezelfde kant op en minou wilde niet echt met diana meelopen..baasjuhh kom nou!
uiteindelijk gingen wij een andere kant op, maar buiten kwamen we een stukje verder op uit als waar diana met minou stond. snuffelend, staart omhoog:hmm, wat ruikt het hier lekker maar ik ga echt niet plassen. zucht, ok, we gaan maar. doe je best. toen we wegreden zag yvonne nog net dat minou zich gewonnen gaf en braaf ging plassen. nog even bij een pleeggezin in amstelveen aangewipt waar opal nu aan het opgroeien is, en daarna op weg naar huis..nog prachtig verdwaald op de terug weg :)
en bij thuiskomst is het nog redelijk normaal maar als je dan even boven bent geweest en terug de kameer in komt is het ineens wel heel raar hoor, zo zonder hond om je heen. buiten op een stretchbed gaan liggen zonder afgelebberd te worden, zonder hoopvolle snufjes op een afstandje naar mijn bord met brood..

toen ik vanmiddag alleen thuis was en even met heel andere dingen bezig was schoot ineens door mijn hoofd dat ik minou nog niet had uitgelaten?ik stond al halverwege de trap toen ik bedacht dat er weinig uit te laten viel!haha.
ook na dat wij vanavond klaar waren met eten toen ik naar buiten liep om het tafelkleed uit te kloppen geen minou die me volgde om de gevallen kruimels op te ruimen en vervolgens te gaan smeken om alsjeblieft een bak brokken te mogen ontvangen.
ik mag de deur wel op slot doen als ik alleen thuis ben. normaal hoor ik aan minou's geblaf als er vreemden in aantocht zijn, maar die zal me daar dus nu echt even niet voor gaan waarschuwen!

nu hoef ik ook de deur niet meer uit. geen koekje meer uitdelen voordat ik echt naar bed ga. haha, ben benieuwd of ze die gaat missen vanavond! ach die zullen ze nu echt wel om gaan kopen en afleiden met lekkers. ik denk niet dat minou veel tijd heeft om me te missen. zoveel spannende dingen en andere honden, ja dan blijft er weinig tijd over. ze weten echt wel wat goed voor haar is daar.
morgen maar eens mailen hoe het haar vergaat. vanmiddag zou ze haar eerste training krijgen. ben toch wel benieuwd hoe ze het gedaan heeft. en nu ligt ze vast lekker in de kennel tegen haar medegenootje aan te slapen ofzo.

nouja, ik ga nog maar even de rest gezelschap houden beneden!

groetjes!